[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 518
47 109
113
Ennek a Sztrelkovnak egyszerűen lehetetlen a kedvére tenni. Egyáltalán létezik valaki (saját magán kivül) akit alkalmasnak tartana?
Én rendszeresen olvasom a blogját, néha megáll a kritikája, és akadnak jó meglátásai. De mikor most gyakorlatban tett valamit (Nyevszkij önkéntesek), akkor kudarcosnak bizonyult, és kihátrált a felelősség alól. És iszonyúan sértett személyiség. Néha az az érzésem, olvasva a bejegyzéseit, hogy nagyon nem reális az önképe. Én így látom! Abban igaza van- bár ezt sem tudom- hogy lehetne keményebb az orosz politikai elit. Nem szavakban, hanem tettekben. De nem látunk bele az összefüggésekbe.
Most hallgattam meg a Háttérkép legújabb adását: oéyanokat mondtak el, amit eddig senki az Antall-kormány helyzetéről, döntéseiről. Ezt akkor a magyar nemzet 99,99%-a nem tudta.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 480
18 430
113
Nem váltott senkit a most kinevezett tábornok, hanem főparancsnokság alatt fogták össze az eddigo különálló egységeket. Ez elég világosan kiderül.

Én úgy olvastam, hogy már korábban, az első kudarcok után létrehozták a "2. ukrán frontot".
;)
Mindenesetre a cikk felsorol három nevet, mindegyik nagy reményekkel vágott neki a feladatnak.

Dvornyikov, a muslica. Jó ivó hírében állt.


Aztán ezt is említik júniusban, a szesz testvér utódjaként.



Öt ez a felfüggesztett börtönre ítélt váltja.
(Rokosovszkij esetében is bejött: Pont a fogait rugdalták ki egy börtönben, amikor kénytelenek voltak rábízni egy hadtestet a háborús helyzet miatt. Mák, hogy még élt. :). Mondjunk ő lengyel volt, nem fegyvertolvaj. Nem is felfüggesztettet kapott.)

 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Zelenszkij felszólította az EU-t, hogy határozzon meg egy irányt az Oroszországtól való teljes függetlenség felé.

Zelenszkij felszólította az EU-t, hogy a politikában és az energetikában állítson be egy irányt az „Oroszországtól való függetlenség” felé​

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij – RIA Novosti, 1920, 2022.10.08.

© AP Photo / Ukrán Elnöki Sajtóiroda
Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
MOSZKVA, október 8. – RIA Novosti. Volodimir Zelenszkij a montenegrói Biztonsági Fórumon tartott beszédében arra szólította fel az EU-országokat és különösen a Balkánt, hogy kezdjék meg az "Oroszországtól való függetlenség" pályáját a politikában, a gazdaságban és az energetikában, erősítve együttműködésüket - videoüzenet jelent meg szombaton. a Telegram csatornán.

"Európa minden államának fel kell számolnia minden orosz befolyási hálózatot, hogy ne terjedjen dezinformáció, korrupció és bűnügyi politika. A Balkán számára ez nem kevésbé fontos, mint a mi Európánk számára. Ezért mindenkinek el kell érnie a teljes függetlenséget. Oroszországtól, hogy ne tudja kifordítani a függőséget attól a láncban – gazdasági, energetikai, politikai –” – mondta Zelenszkij videobeszédében.
Megjegyezte, hogy az európai régió országainak erősíteniük kell a szövetségeket és az együttműködést, miközben meg kell szabadulniuk az Oroszországtól való mindenféle függőségtől.

Zelenszkij az Ukrajna és Európa biztonsági architektúrájának frissítésére vonatkozó kijevi javaslatokra összpontosított , amelyeket a „Kijevi Biztonsági Szerződés” (Kiev Security Compact) elnevezésű projektben mutattak be, és amely véleménye szerint a kelet-európai béke alapvető előfeltételévé válhat. . Ugyanakkor megjegyezte, hogy a "háború intenzitása" miatt az ukrán hadseregnek nagy mennyiségű fegyverre van szüksége.
Volodimir Zelenszkij hivatala szeptember 13-án közzétette az ukrán biztonsági garanciákról szóló tervezetet, amelyet Kijev kezesként kínál az EU-országoknak, az USA -nak , Nagy-Britanniának, Ausztráliának és Törökországnak .
Medvegyev szerint ez szinte megegyezik az észak-atlanti egyezmény (Washingtoni Szerződés) 5. cikkének Ukrajnára történő alkalmazásával. Az 5. cikk kimondja, hogy ha egy NATO -tagállam fegyveres támadás áldozatává válik, a Szövetség összes többi tagállama ezt az erőszakos cselekményt fegyveres támadásnak tekinti valamennyi NATO-ország ellen, és megteszi a szükséges lépéseket.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 943
14 095
113
Basszus most nézem..ezek a DJI Mavic drónok 800 gurigánál kezdődnek??????? Amiket használnak...mondom veszek egyet, kiküldöm a ribjátáknak...ahhha...800 rugó 6 havi fizetésem :( Bruttóban :( jó esetben, ha van munkám :D Aszittem ilyen 3-4ezer :(
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 127
67 087
113
Legszebb öröm a káröröm, a vén beltenyeszet királynőjuk halálának is sokan igy örültek a vilag mas reszein.

Fogsagba esett ukranok.

Lerongyolt ukran technikak.


Ott egy VAB roncsa balra.


Lostarmour ukran parancsnoki vesztesegek.

 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
Simán lehet,hogy ott van,ahogy az is lehet,hogy nem 120 darab van belőle.
Persze, szerintem a 120-al még keveset is mondasz, van vagy legalább 12 ezer Armata egy hipertitkos bunkerban a Balkáj-tó alatt, mert az oroszok 25 üzemben évente 3000 tankot gyártanak, ahogy az egyik jólinformált fórumtárstól megtudhattuk!!!

Hisz pont ezért kellett a T-62-es kohószökevényeket összekukázni a fémtelepekről. Logikus, nem???
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Te hogy akadályoztad volna meg a támadást? Beszünteted a forgalmat a hídon? Ne legyél már utólag okos, mert az nagyon könnyen megy mindenkinek...

911-et megtudták akadályozni?
A Bataclan támadást megtudták akadályozni?
A barcelonai támadást megtudták akadályozni?
A gázolásos késeléses támadásokat Európa szerte megtudják akadályozni??
Izrael a terror elleni harcból a legfelkészültebb ország, megtudja akadályozni 100%-osan a merényleteket?

aligha...mivel mindig a támadó fogja kiválasztani az időpontot és a helyszínt

utólag én is mindent megtudok magyarázni az nagyon könnyen megy

? A híd logiszikailag kulcs objektum egyértelmű célpont miközben hadban állnak. Ellenőrizhető ki hajt rá fel, átkutatható, átröngenezhető...
Pont ezért erősen különbözik a felsotoltaktól. Amolyan Moszkva 101.rész. Oroszok megint csúnyán benéztek jópár dolgot.
Amiről nem láttam, hogy szó lett volna az az, hogy Ukránok nagyon jól időzítettek. A kulcs, lényeg egyértelműen a vonatközlekedés. Ehez nem fértek hozzá viszont pontosan akkor robbantottak amikor jött az üzemanyag szállító vonat. Precíz tervezés. Azt nem tudom 1 nap vagy 2hét lesz míg eltakarítják, megindítják a vasuti közlekedést de mindeegy is. Gratulálok a tervezőknek, kivitelezőknek.
----
Ha az orosz utászok robbantanak fel ukrán hidakat az nem terrorizmus ha az ukránok akárhogy az meg az? Az elfogultságnak aszem nincs határa.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 008
28 225
113
Ez komoly? Szerinted a német haditudósítok közvetítettek a front szovjet oldalán, vagy a britek Németországból? Voltak amúgy ilyenek: kémeknek hívják őket, és elég kevesen olvassák a cikkeiket. ;) A haditudósítók a saját/szövetségi csapatokkal együtt mozogva követik lehetőleg minél közelebbről a hadi eseményeket a saját oldalukon.
Plusz a szabad sajtó nevében Oroszországban börtön jár már azért is, ha a háborút háborúnak nevezik, így meg elég nehéz objektív módon tudósítani. Meg minek is? Ha pl. bucsából azt közvetíti a nyugati sajtó, hogy az ukrán katonákkal együtt érkezve, helyiekkel beszélve azt mondták, hogy az oroszok lelőttek embereket, akkor úgysem hiszi el, aki nem akarja, mert azt a libsi sajtó csinálta, én meg szintén erős fenntartásokkal kezelem az orosz “híreket”.
A fronton pedig a semleges tudósítók tudtak átmenni, pl. egy jó kis afrikai polgárháborúban, ahol mindkét fél azt reméli, hogy majd az ő narratívájukat, igazságukat fogják megmutatni a tudósítók.
Szóval most objektív tartalomért lehet, hogy az afrikai sajtót kellene olvasni. :/
Mióta áll hadban Németország, Ausztria, USA, Nagy Britannia, Franciaország stb Oroszországgal? Nem az ukrán tudósítókat hiányolom az orosz oldalról, hanem az állítólag semleges országok semleges (függetlenojjektív) újságíróit. És nem csak febr 24 óta, hanem előtte sem igazán tévedtek oda Donyeckbe. Miért?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
770
4 243
93
tesztelik a hidat

azért ilyen volt ...
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
778
7 805
93
Basszus most nézem..ezek a DJI Mavic drónok 800 gurigánál kezdődnek??????? Amiket használnak...mondom veszek egyet, kiküldöm a ribjátáknak...ahhha...800 rugó 6 havi fizetésem :( Bruttóban :( jó esetben, ha van munkám :D Aszittem ilyen 3-4ezer :(
Osztrák postánál van felvétel.... És akkor egy havi nettód lesz csak.;).

Közben recesszióba fordul Németország, Ausztria..

Idehaza pl a Wellis is tömeges elbocsátásba kezdett.

De az acélgyártás területén se rózsás a helyzet.... https://24.hu/kozelet/2022/10/08/ozd-wellis-elbocsatas-munkavallalo-fele-jacuzzi-medence-gyar/

Ez a tél, de főleg a 2023as durván kemény lesz.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 943
14 095
113
Osztrák postánál van felvétel.... És akkor egy havi nettód lesz csak.;).

Közben recesszióba fordul Németország, Ausztria..

Idehaza pl a Wellis is tömeges elbocsátásba kezdett.

De az acélgyártás területén se rózsás a helyzet.... https://24.hu/kozelet/2022/10/08/ozd-wellis-elbocsatas-munkavallalo-fele-jacuzzi-medence-gyar/

Ez a tél, de főleg a 2023as durván kemény lesz.
Nem tok osztrákul...közmunkás vagyok...levelek szedése, csikkek ilyesmi...de ez is nagy szó itt... sehol nem fogadják el a 6 általánost...pláne 63 évesen :(
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 127
67 087
113
? A híd logiszikailag kulcs objektum egyértelmű célpont miközben hadban állnak. Ellenőrizhető ki hajt rá fel, átkutatható, átröngenezhető...
Pont ezért erősen különbözik a felsotoltaktól. Amolyan Moszkva 101.rész. Oroszok megint csúnyán benéztek jópár dolgot.
Amiről nem láttam, hogy szó lett volna az az, hogy Ukránok nagyon jól időzítettek. A kulcs, lényeg egyértelműen a vonatközlekedés. Ehez nem fértek hozzá viszont pontosan akkor robbantottak amikor jött az üzemanyag szállító vonat. Precíz tervezés. Azt nem tudom 1 nap vagy 2hét lesz míg eltakarítják, megindítják a vasuti közlekedést de mindeegy is. Gratulálok a tervezőknek, kivitelezőknek.
----
Ha az orosz utászok robbantanak fel ukrán hidakat az nem terrorizmus ha az ukránok akárhogy az meg az? Az elfogultságnak aszem nincs határa.
Civilek haltak meg ne zavarjon...
De mit nektek a civilek, azon is karorvendoen rohogtetek mindig minden nap.