Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen kultúr-sznob vagy... :)
De jó hir! Úgy nézem a Németek csinálják a filmet a Netflix csak a promoter.

A Cristofer Nolan féle Dunkirket se nézted meg?
Darabokat láttam belőle. Angolt és oroszt is láttam annyit, hogy elég volt. Ráadásul a németek jobbak is. Igaziból unom őket. Mondjuk a Csendesek a hajnalokat nemrég újra néztem. Meg a nem egészen témába vágó Patyomkin páncélost. Hol van már a Kelly hősei?

Rengeteg olyan 'régi' film van, amik nagyon jók.
Ha már másért nem, akkor azért, mert igazi színészi játék van bennük.
Mégha a díszlet mai szemmel kicsit avétos is. De ezeket más szemmel is kell nézni.
Nyilvánvalóan! Vannak is kedvencek a régiek között is! Dr. Strangelove a 'gagyi' efektek ellenére is kurvajó film!

• Tetszik
Reactions: Lupus80 and gacsat
Egy olasz klasszikus: Mindenki haza ! /Tutti a casa/ 1960.

Amikor 1943-ban Badoglio kormánya fegyverszünetet kötött a szövetségekkel, az olasz hadsereg felbomlott, a katonákat csak egy cél hajtotta: hazajutni, minél előbb! Alberto Innocenzi főhadnagy egysége is szétesik, a maradék négy ember megpróbál együtt maradni a nehéz és veszélyes úton. Előbb a volt szövetséges németekkel, aztán az újraformálódó olasz fasiszta egységekkel kerülnek szembe. A csapat egyre fogyatkozik? A megrázó filmet Alberto Sordi nagyszerű alakítása teszi felejtehetetlenné.

Amikor 1943-ban Badoglio kormánya fegyverszünetet kötött a szövetségekkel, az olasz hadsereg felbomlott, a katonákat csak egy cél hajtotta: hazajutni, minél előbb! Alberto Innocenzi főhadnagy egysége is szétesik, a maradék négy ember megpróbál együtt maradni a nehéz és veszélyes úton. Előbb a volt szövetséges németekkel, aztán az újraformálódó olasz fasiszta egységekkel kerülnek szembe. A csapat egyre fogyatkozik? A megrázó filmet Alberto Sordi nagyszerű alakítása teszi felejtehetetlenné.

Ugyanezt a sztorit láttam jappánban is.

Valóban fantasztikus író.
Nyomasztó... hát nem véletlenül lett pacifista és antifasiszta. Az 1.vh-ban jómaga is súlyosan megsebesült.
Nem tudom, hogy láttad-e, de itt az 1930-as és az 1979-es változat is:

A fekafehér jobb.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Elvileg most pénteken jön ki.
Netflix. All Quiet on the Western Front
FezPB9dXwAAp7lv
Okt28

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Ha még nem volt:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: cinikus
Az 1930-as első feldolgozáshoz képest milyen?
Mennyire vannak benne áthallások az aktuális eseményekre?
Azt lehet hogy nem láttam vagy csak nagyon régen. Nem emlékszem az egész történetre, csak nagy vonalakban, de mintha lenne a közepén egy nagy vágás és a film második fele csak az utolsó néhány napra koncentrálna.

Én aktualis áthallást nem vettem észre, alapvetően egy hű feldolgozás, az Untergang és a unsere mutter, unsere vater nyomdokain halad.

Az 1930-as első feldolgozáshoz képest milyen?
Mennyire vannak benne áthallások az aktuális eseményekre?
Köze nincs a műhöz, csak a szereplők vannak onnan. 1918. november 11-én még zajlik a történet ...

Nekem óriási csalódás, és bár Netflix, azért reménykedtem. Ha ennek a címe nem Nyugaton a helyzet változatlan, akkor überfaxa! Csakhogy az a címe ....

Mindent akartak a németek: Oscar jelölés, eredeti mű, eredeti forgatókönyv átirat, stb., csakhogy ez bár egy igazi és véres első világháborús film, főleg az 1917hez képest, ennyi. Az egész egy nagy Netflixes baromsággá fajul a végére. Kár érte. Az elképzelés és az előzetesek nem voltak rosszak. :(

Áthallás a mai eseményekre max annyi, amennyi hülyeségért az ukránok ma is meghalnak, pedig már rég vége kellene, hogy legyen számukra. De kevés ilyen van szerencsére.

Viszont NULLA Himmelstoss szál van! Nulla! Kantorek sincs!
Baumer van, Kat van, többiek vannak.