T-62

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
A portfolio cikk és itt jó páran tévedésben vannak, a T-62 harckocsik reaktiválására ugyanis már közvetlenül a 2014-15-ös ukrajnai konfliktus után sor került

T-62M.jpg

T-62 újraaktiválás​

renderTimingPixel.png
Oroszország újraaktiválja T-62-es tankjait.
A Kavkaz 2016 során az orosz 58. hadsereg parancsot kapott, hogy aktiválja újra a T-62-es változatokat a raktárban, és állítsa vissza azokat a szabványos szintre, hogy tényleges műveletekben és harcokban is használható legyen.
Oroszország a következő évben T-62M-eket kezdett szállítani Szíriának...
A Vostok 2018 során a Közép- és Keleti Katonai Körzet egységeit arra utasították, hogy két társaság értékű T-62-es harckocsit hozzanak ki a raktárból, és aktiválják újra. Ezeket a tankokat azután az orosz vasutak segítségével egészen a nyugati katonai körzetig szállították. A Vostok után a munka addig folyt, amíg egy harckocsizászlóaljat át nem dolgoztak. Később ugyanabban az évben ezeket a tankokat Szíriába is küldték. Néhányan harcba szorultak, még mindig orosz álcával és "H22-0-0" orosz vasúti tranzitjelzőkkel.
Az ilyen gyakorlatok célja az volt, hogy ellenőrizzék Oroszország képességeit egy totális háború megvívására a nyugati fronton: Mennyi ideig tartana a régi tankok újraaktiválása a tárolókban/molygolyókban különböző orosz katonai körzetekben, és mi a legjobb eljárás erre. Ezenkívül milyen gyorsan lehetne ezeket az egységeket felhozni Nyugatra, hogy megerősítsék a nyugati határai mentén harcoló orosz egységeket (az orosz hadijátékokban szinte mindig a Nyugat az agresszor). Másodlagos cél az volt, hogy az SAA-t "új" páncélzattal látják el, hogy feltöltsék az évek óta tartó lemorzsolódás miatt megtizedelt soraikat. A Moszkva és Damaszkusz között létrejött megállapodás értelmében Oroszország feladata az SAA kiképzése és felszerelése.

Bár a T-62M bármilyen mércével mérve egy régi harckocsi, elég jó ahhoz a háborútípushoz, amelyet a Szíriai Hadsereg a saját területén folytat: Végül is elég jó volt ahhoz, hogy a közelmúltig üldözze Oroszország lázadáselhárító műveleteit a Kaukázusban. !

A történet azonban nem áll meg itt: bár a T-62 már nem szerepel az orosz hadsereg hardverlistáján (2020-ban még ott volt az említett listán!), minden katonai körzet szerelőcsapata még mindig dolgozik rajtuk. hogy újraaktiválja őket. Itt nem nagyszabású műveletről beszélünk: csak néhány raktárraktárról és fegyvertárról van szó. De ez azt jelenti, hogy az ezekben az egységekben dolgozó férfiak rendszeresen gyakorolják a régebbi harckocsik felújításának művészetét, és visszaállítják őket működőképes állapotba. Ez a képesség értékes stratégiai eszköz az orosz hadsereg számára: Noha jelenleg 2850 harckocsit üzemeltet, Moszkva még mindig tart tartalékban 10 000 régebbi T-72-es, T-80-as és T-90-est! Egy modern lemorzsolódási háborúban valószínűleg az a fél lehet a győztes, amelyik továbbra is tud férfiakat és hardvereket szállítani a frontvonalra!

A feljavított tankok egy része Szíriában köt ki. De úgy tűnik, hogy néhányat magában Oroszországban használnak (logisztikai) gyakorlatok céljára: a harckocsikat gyorsan mozgósítják, összeállítják a legközelebbi vasúti csomópontban, majd egyik katonai körzetből a másikba szállítják. Úgy tűnik, Moszkva a 150 T-62M-et egy újabb, magasabb színvonalra (T-62M3) fejleszti, és ez a maroknyi modernizált harckocsi a belátható jövőben is ebben a szerepben marad. Ami az orosz készletben maradt T-62-ből, azt valószínűleg lassan újraaktiválják és Szíriába küldik.

Szóval... Mi kell egy régebb óta tárolt harckocsi nagyjavításához? Nos, attól függ, mennyi ideig hagyták üresen a tankot, hogy őszinte legyek! A 2016-ban a Kaukázusban újraaktivált T-62-esek alig voltak néhány éve raktárban. A többi katonai körzetben nagyjavítás alatt állókat sokkal több éven át tárolták.
A tartály testén lévő rozsda általában felületes. Ennek ellenére a pisztolyt és a repedést általában alaposan ellenőrzik korrózió és lyukasztás szempontjából.
A hajtásláncból minden folyadék le van engedve, és szétszerelték. A motort ellenőrizni kell, hogy nem jut-e be víz és szennyeződés. A hidraulikus és olajvezetékek nyomás alatt vannak és tesztelve vannak. Minden elromlott tömítést kicserélnek. Ezután az egész szerelvényt megtisztítják és újra összeszerelik.
Az elektromos/elektronikai elemeket alaposan ellenőrizték, de meglehetősen rugalmasak a régebbi szovjet (örökölt) tartályokban, mivel a csatlakozásokat általában ónbevonattal látják el a korrózió és az oxidáció ellen.
Ellenőrzik az optikát és az üveget, hogy nincs-e benne moha, gödrös és üveges zuzmó.
A KDT Laser Finder és a Volna Fire Control Systems rendszereket kiemelik a ládákból, és ellenőrzik és kiszárítják. A Luna IR projektorok ellenőrzése megtörtént. Minden korrodált alkatrészt megtisztítanak vagy kicserélnek.
Kemény, alapos munka, és amint fentebb említettük, minél hosszabb ideig védik a harckocsikat, annál tovább tart visszaállítani őket működőképes állapotba: Oroszországban nincsenek csontszáraz sivatagok tartalék járművei tárolására. De úgy tűnik, hogy egy csapat átlagosan 7 munkanapon belül képes újra életre kelteni egy T-62-es változatot.


A Vostok 2018 (Восток 2018 / East 2018), feltehetően az 1981-es Zapad (Запад / West) hadgyakorlatok óta a legnagyobb orosz hadgyakorlatot megelőzően az előkészítő gyakorlatok az orosz középső és keleti katonai körzetek mozgósítási képességét tesztelték minden esetben. ki a háborút.
Ennek a gyakorlatnak a része a szovjet kori harckocsik nagy raktárainak munkakörülményekre való visszaállítása volt. A kezdeti szállítmányban becslések szerint körülbelül 20–40 harckocsit küldtek Nyugat-Oroszországba, és továbbiak következnek. Ezeket a harckocsikat típusukból és röppályájukból ítélve a gyakorlat befejezése után esetleg Szíriának ajándékozhatják.
A Burját Köztársaság hivatalos sajtószolgálata arról számolt be , hogy a Keleti Katonai Körzetben (VVO) a Logisztikai Támogató Egységek (MTO, orosz kezdőbetűk) gyakorlatot indítottak, amely augusztus 20-tól augusztus 25-ig tart. a tárolt T-62 és T-72 harckocsik harckészültségét. Egy tankos társaság általában tíz harckocsiból áll.
A cikket több jó minőségű kép is kísérte, amelyeken nagyszámú T-62-es látható, amelyek már nem az orosz hadseregnél aktívak, de nagyobb háború esetére raktáron vannak. Utoljára a 2008. augusztusi Grúzia elleni háborúban látott harcot egy T-62-es az orosz szárazföldi erőkkel.

T-62MV.png

T-62MV harckocsit rakodnak vonatszerelvényre, Ulan-Ude 2018. augusztus
T-62-sz-ll-tm-ny-2018.jpg

Nyugati irányba tartó, T-62 harckocsikat szállító szerelvény Nyiznyiugyinszknál 2018. augusztus 22

T-62-M-at-Surgut-2018.jpg

T-62M Szurgut közelében, 2018. augusztus 25.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
T-62-Krasznojarszk-20180905.jpg

T-62MV harckocsik Krasznojarszk vasútállomásán 2018.09.05-én. Közel egy zászlóajnyi harckocsit észleltek ekkor

A jelenlegi becslések szerint a felújított T-62-eseket Nyugat-Oroszországba küldték a Vostok 2018-at megelőzően, valahol 60 és 120 között van, a legalacsonyabb szám két századot és egyetlen zászlóaljat feltételezve, a legmagasabb pedig három teljes zászlóalj értékét feltételezve. Az alacsony értékelés azt feltételezi, hogy egyetlen századot Ulan Udéból, egy másikat Arszenyevből szállítottak, a harmadik Krasznojarszkban észlelt szállítmány pedig egy teljes zászlóalj értékű T-62-es. A rendelkezésre álló nyílt forráskódú bizonyítékokon alapuló magas értékelés két T-62-es társaságot feltételez Ulan Ude-ból, másik kettő Arsenyevből, a Krasznojarszk szállítmány 40 T-62-ből áll, a szeptember 3-án feltöltött videó pedig egy különálló, 40 tankból álló szállítmány.

Egyelőre nem lehet megállapítani, hogy a Vosztok 2018-as előkészületekben reaktivált T-62-esek Szíria felé tartottak-e, de Oroszország nagy T-62-es kínálata és Szíria kereslete miatt elképzelhető, hogy a harckocsikat a gyakorlatok után hasznosítanák. A harckocsik Novorosszijszk közelébe költöztek, egy közös kikötőbe, ahol katonai felszereléseket szállítanak Oroszországból Szíriába a Fekete-tengeren keresztül.

k-t-T-62-M-s-k-t-T-62-MV-egy-kik-t-ben-2018-m-jus.png

T-62M és T-62MV harckocsik Novorosszijszk kikötőjében. 2017 elején beszámoltak arról , hogy ilyen típusú harckocsikat exportáltak Szíriába, a Szíriai Arab Hadsereg 5. hadtesténél elszenvedett veszteségek pótlása érdekében.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
A Portfolión nemrég jelent meg egy cikk Huszák Dániel tollából T-62 felújítási program kapcsán:

Sokan a T-62-es jelenséget a gyengeség és az eszközhiány jeleként értelmezik.

Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy lehet-e ennek olyan értelmezése is, hogy egy elektronikus hadviselésre immunis eszközparkot akarnak felvonultani az oroszok, hisz a T-62-esek elég réginek tűnnek, ahhoz, hogy semmilyen digitális áramkör ne legyen bennük, míg az ennél modernebb eszközök áldozatul esnének egy elektronikus hadviselésre épülő harcban?

Vagy butaság a felvetés?

Nem, nincs különbség az EHC ellenálló képességükben.

A raktáron lévő T-64 (ukrán, nincs alkatrész), T72A (régi, kb.85-ig gyártották, szettaposták őket), a T-80B, T-80U harckocsik talpra állítása nagyon nehéz.
Utóbbi típus nagyon bonyolult, nehezen üzemeltethető. Kb . 30 éve nem gyártják, az U-ból 186 volt rendszerben, a többit kannibalizálták. Ezekből kb. 90 már elveszett. A T-80UD motorja, sok alkatrésze ukrán, nem használhatják.
A T-80B -k ből volt jó sok (kb. 3-4000), de csak keveset tudtak üzemeltetni. Terv szerint kb. 150 db lett felújítva T-80BVM néven, ezt próbálják folytatni. De már ezek közel fele elveszett.
A maradék csapatoknál lévő:
  • Elhasználódott a kora és a közel egy éves intenzív kiképzés és harcok miatt.
  • Minél öregebb egy tank, annál nehezebben lehet üzemeltetni. Ezért a csapatok a működő harckocsikat a harcoló ZHCS -ba csoportosították, a maradékot meg javitgatják. Ahogy cserélni kell, küldik a harcolókhoz a javitottat, a rossz vagy elveszett helyett.
  • Ezért egy HK dandár 125 harckocsijából a működő fele harcban van (1-2 ZHCS -ban) a többit meg javítják.
  • A nagy veszteségek miatt fogy a csapatoknál lévő, hadrafogható harckocsi, ezért már korábban a tárintezetek, javító bázisok őrült módon nekiálltak a még hadrafogható tankok javításának. Ez nagyrészt kannibalizmus módján megy: a legrosszabbakból javítják a még menthető tankokat.
  • Ezek a folyamatok sem működnek sokáig, a csapat készletek, illetve a rendszerben tartott tankok így elfogytak, illetve csak a "dögök" maradtak.

Emiatt:
  • A központi logisztikai szervek elkezdik előszedni a rendszerben nem lévő, hivatalosan kivont több évtizede kárba nem tartott harckocsikat.
  • Ezek nagyon rossz állapotúak, de alkatrész forrásnak még jók.

Viszont:
  • A harckocsi veszteségek pótlása nem lehetséges, ezért eljutnak egy olyan pontra ahol dönteni kell: Hogyan lehet gyorsan tankot adni a háborúhoz?
  • A szovjet ötlet a T-34 példáján a gyorsaan, egyszerűen talpra állítható T-62.
  • Ehhez lehet raktáron még lőszer, alkatrész. A többihez az is fogyóban és lassan pörög fel a gyártás.

Inkább ezek miatt tűnik jó ötletnek.
 
Last edited by a moderator:

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 684
34 609
113
A T-62M és a T-14 "Armata" harckocsik különböző célokat szolgálnak
"ezeknek a tankoknak megvannak a saját feladataik, például jól védett önjáró lövegként használják.

Sőt, a legfrissebb jelentések alapján a "hatvankettesek" még fejlettebb védelmet, új irányzékokat kapnak, beleértve a hőképeseket is. Így legalább számos előnyük lesz a Lengyelország, Csehország és Szlovákia által szállított T-72M1-hez képest."
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 804
75 918
113
Nem, nincs különbség az EHC ellenálló képességükben.

A raktáron lévő T-64 (ukrán, nincs alkatrész), T72A (régi, kb.85-ig gyártották, szettaposták őket), a T-80B, T-80U harckocsik talpra állítása nagyon nehéz.
Utóbbi típus nagyon bonyolult, nehezen üzemeltethető. Kb . 30 éve nem gyártják, az U-ból 186 volt rendszerben, a többit kannibalizálták. Ezekből kb. 90 már elveszett. A T-80UD motorja, sok alkatrésze ukrán, nem használhatják.
A T-80B -k ből volt jó sok (kb. 3-4000), de csak keveset tudtak üzemeltetni. Terv szerint kb. 150 db lett felújítva T-80BVM néven, ezt próbálják folytatni. De már ezek közel fele elveszett.
A maradék csapatoknál lévő:
  • Elhasználódott a kora és a közel egy éves intenzív kiképzés és harcok miatt.
  • Minél öregebb egy tank, annál nehezebben lehet üzemeltetni. Ezért a csapatok a működő harckocsikat a harcoló ZHCS -ba csoportosították, a maradékot meg javitgatják. Ahogy cserélni kell, küldik a harcolókhoz a javitottat, a rossz vagy elveszett helyett.
  • Ezért egy HK dandár 125 harckocsijából a működő fele harcban van (1-2 ZHCS -ban) a többit meg javítják.
  • A nagy veszteségek miatt fogy a csapatoknál lévő, hadrafogható harckocsi, ezért már korábban a tárintezetek, javító bázisok őrült módon nekiálltak a még hadrafogható tankok javításának. Ez nagyrészt kannibalizmus módján megy: a legrosszabbakból javítják a még menthető tankokat.
  • Ezek a folyamatok sem működnek sokáig, a csapat készletek, illetve a rendszerben tartott tankok így elfogytak, illetve csak a "dögök" maradtak.

Emiatt:
  • A központi logisztikai szervek elkezdik előszedni a rendszerben nem lévő, hivatalosan kivont több évtizede kárba nem tartott harckocsikat.
  • Ezek nagyon rossz állapotúak, de alkatrész forrásnak még jók.

Viszont:
  • A harckocsi veszteségek pótlása nem lehetséges, ezért eljutnak egy olyan pontra ahol dönteni kell: Hogyan lehet gyorsan tankot adni a háborúhoz?
  • A szovjet ötlet a T-34 példáján a gyorsaan, egyszerűen talpra állítható T-62.
  • Ehhez lehet raktáron még lőszer, alkatrész. A többihez az is fogyóban és lassan pörög fel a gyártás.

Inkább ezek miatt tűnik jó ötletnek.
Nem jön ki a matek. 1 ZHCS-ban 10 harckocsi van, ha 125 harckocsiból csak 20 működik (ugye ez 2 ZHCS harckocsiállománya) az már nagyon nagy baj és nyilvánvalóan butaság is.
De a szervezés sem így működik. A ZHCS az oroszoknál harcrend nem pedig hadrend.
 
W

Wilson

Guest
A T-62M és a T-14 "Armata" harckocsik különböző célokat szolgálnak
"ezeknek a tankoknak megvannak a saját feladataik, például jól védett önjáró lövegként használják.

Sőt, a legfrissebb jelentések alapján a "hatvankettesek" még fejlettebb védelmet, új irányzékokat kapnak, beleértve a hőképeseket is. Így legalább számos előnyük lesz a Lengyelország, Csehország és Szlovákia által szállított T-72M1-hez képest."
Az új védelem felvett egy kérdést , hogy az új védelem által jelentett többlet súly mennyivel rontja az amúgy is alulmotorizált 62-es mobilitását?
 
K

Kopi2000

Guest
Nem jön ki a matek. 1 ZHCS-ban 10 harckocsi van, ha 125 harckocsiból csak 20 működik (ugye ez 2 ZHCS harckocsiállománya) az már nagyon nagy baj és nyilvánvalóan butaság is.
De a szervezés sem így működik. A ZHCS az oroszoknál harcrend nem pedig hadrend.
...akkor, ha jól értem, a ruszkik szerencsétlenkedésének egyik oka, hogy a hadrendi alakulatokból összeállított harcrendi formációk nem tudnak egymással hatékonyan együttműködni, kommunikációs és vezetési hiányosságok miatt...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 142
53 802
113
Az új védelem felvett egy kérdést , hogy az új védelem által jelentett többlet súly mennyivel rontja az amúgy is alulmotorizált 62-es mobilitását?

Ha tippelnem kellene akkor az új védelem a Kontakt-1 helyet a Relikt lesz. Nem hiszem, hogy nehezbb lenne.
Másrészt a T-62-esbe bele lehet tenni a későbbi V szériás motorokat is. Nem hiszem, hogy az 1130 LE-s ikerturbóst raknák bele, de az 1 turbós 840-1000 LE közötti motorból szerintem bármelyik bele megy.
Már csak az alapján is gondolom ezt, hogy annak idején a T-62M/MV/D-ből volt olyan verzió amely a V-46-os dízellel ment. (T-72-es motorja)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 935
53 521
113
Ha tippelnem kellene akkor az új védelem a Kontakt-1 helyet a Relikt lesz. Nem hiszem, hogy nehezbb lenne.
Másrészt a T-62-esbe bele lehet tenni a későbbi V szériás motorokat is. Nem hiszem, hogy az 1130 LE-s ikerturbóst raknák bele, de az 1 turbós 840-1000 LE közötti motorból szerintem bármelyik bele megy.
Már csak az alapján is gondolom ezt, hogy annak idején a T-62M/MV/D-ből volt olyan verzió amely a V-46-os dízellel ment. (T-72-es motorja)



Nem találtam még ikerturbós V46 motort,csak egy turbóst,van képed róla?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 142
53 802
113
V-92S2F-re gondolhatott, a képek alapján az egy turbós, nem tudom honnan vette az ikerturbót.
Nem találtam még ikerturbós V46 motort,csak egy turbóst,van képed róla?

Teljesen jogos amit írtok!
Valamikor olvastam a motor családról és ott azt írták, hogy az 1000 és az 1130 LE-s között az a különbség, hogy utóbbi ikerturbós (hengersoronként 1).
De most utána kerestem és nem így van! Az erősebb is 1 turbós, nektek van igazatok!
0105+%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25BF%25D0%25B8%25D1%258F.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 684
34 609
113
Oroszország 800 korszerűsített T-62-est kap – kétségbeesés vagy komoly harci egység?
en.topwar.ru/203438-t-62.html
"a T-62-t kicsit más módon fogják használni, mint a fő harckocsikat, és ebben az értelemben célszerű összehasonlítani őket a BMP legmodernebb változatával, amely az orosz hadsereg szolgálatában áll - a BMP-3-mal. . Vagyis a motoros puskások tűzerejének erősítésének eszközeként."
Ebben a minőségében a gép már nem egy elavult technikának tűnik, hanem egy nagyon félelmetes harci egységnek.

A BMP-3 páncél 60 mm-es alumínium és körülbelül 20 mm-es acél kombinációja. Míg még a T-62 alappáncéljában is, amint azt korábban említettük - 100 mm-es acél. A folyamatban lévő frissítés még magasabbra fogja emelni a védelmi szintet.
BMP-3:
lövedék súlya - 15 kg,
robbanótöltet tömeg - 1,7 kg,
kezdeti sebesség - 250 m / s,
lőszer - 34.

T-62:
lövedék súlya - 18 kg,
robbanótöltet tömeg - 3,1 kg,
kezdeti sebesség - 800 m / s,
Említésre kerül, hogy van hozzá spéci páncéltörő lőszer, azt viszont kifelejti, hogy páncéltörő rakétát is lehet belőle indítani.
(9K116-1 Sheksna / AT-12)
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 819
30 595
113
Oroszország 800 korszerűsített T-62-est kap – kétségbeesés vagy komoly harci egység?
en.topwar.ru/203438-t-62.html
"a T-62-t kicsit más módon fogják használni, mint a fő harckocsikat, és ebben az értelemben célszerű összehasonlítani őket a BMP legmodernebb változatával, amely az orosz hadsereg szolgálatában áll - a BMP-3-mal. . Vagyis a motoros puskások tűzerejének erősítésének eszközeként."
Ebben a minőségében a gép már nem egy elavult technikának tűnik, hanem egy nagyon félelmetes harci egységnek.

A BMP-3 páncél 60 mm-es alumínium és körülbelül 20 mm-es acél kombinációja. Míg még a T-62 alappáncéljában is, amint azt korábban említettük - 100 mm-es acél. A folyamatban lévő frissítés még magasabbra fogja emelni a védelmi szintet.
BMP-3:
lövedék súlya - 15 kg,
robbanótöltet tömeg - 1,7 kg,
kezdeti sebesség - 250 m / s,
lőszer - 34.

T-62:
lövedék súlya - 18 kg,
robbanótöltet tömeg - 3,1 kg,
kezdeti sebesség - 800 m / s,
Említésre kerül, hogy van hozzá spéci páncéltörő lőszer, azt viszont kifelejti, hogy páncéltörő rakétát is lehet belőle indítani.
(9K116-1 Sheksna / AT-12)
Csak azt nem értem,hogy mikor mondogatom,hogy a mi T72einket gyalogsági kisérő harckocsi szerepre tartsuk meg,akkor jön a kohóba való szövegelés......Most a ruszkik a T62t használják erre a szerepre,és csodáljátok......Nabravo.
Különben erre a szerepre még egy modernizált T55/Leo 1/Patton is megfelel.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Oroszország 800 korszerűsített T-62-est kap – kétségbeesés vagy komoly harci egység?
en.topwar.ru/203438-t-62.html
"a T-62-t kicsit más módon fogják használni, mint a fő harckocsikat, és ebben az értelemben célszerű összehasonlítani őket a BMP legmodernebb változatával, amely az orosz hadsereg szolgálatában áll - a BMP-3-mal. . Vagyis a motoros puskások tűzerejének erősítésének eszközeként."
Ebben a minőségében a gép már nem egy elavult technikának tűnik, hanem egy nagyon félelmetes harci egységnek.

A BMP-3 páncél 60 mm-es alumínium és körülbelül 20 mm-es acél kombinációja. Míg még a T-62 alappáncéljában is, amint azt korábban említettük - 100 mm-es acél. A folyamatban lévő frissítés még magasabbra fogja emelni a védelmi szintet.
BMP-3:
lövedék súlya - 15 kg,
robbanótöltet tömeg - 1,7 kg,
kezdeti sebesség - 250 m / s,
lőszer - 34.

T-62:
lövedék súlya - 18 kg,
robbanótöltet tömeg - 3,1 kg,
kezdeti sebesség - 800 m / s,
Említésre kerül, hogy van hozzá spéci páncéltörő lőszer, azt viszont kifelejti, hogy páncéltörő rakétát is lehet belőle indítani.
(9K116-1 Sheksna / AT-12)
Magyarázzák a magyarázhatatlant. A BMP-3 egy páncélozott csapatszállító. A T-62 pedig egy harckocsi. Hiába próbálnak variálni a szerepkörökkel.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 804
75 918
113
Oroszország 800 korszerűsített T-62-est kap – kétségbeesés vagy komoly harci egység?
en.topwar.ru/203438-t-62.html
"a T-62-t kicsit más módon fogják használni, mint a fő harckocsikat, és ebben az értelemben célszerű összehasonlítani őket a BMP legmodernebb változatával, amely az orosz hadsereg szolgálatában áll - a BMP-3-mal. . Vagyis a motoros puskások tűzerejének erősítésének eszközeként."
Ebben a minőségében a gép már nem egy elavult technikának tűnik, hanem egy nagyon félelmetes harci egységnek.

A BMP-3 páncél 60 mm-es alumínium és körülbelül 20 mm-es acél kombinációja. Míg még a T-62 alappáncéljában is, amint azt korábban említettük - 100 mm-es acél. A folyamatban lévő frissítés még magasabbra fogja emelni a védelmi szintet.
BMP-3:
lövedék súlya - 15 kg,
robbanótöltet tömeg - 1,7 kg,
kezdeti sebesség - 250 m / s,
lőszer - 34.

T-62:
lövedék súlya - 18 kg,
robbanótöltet tömeg - 3,1 kg,
kezdeti sebesség - 800 m / s,
Említésre kerül, hogy van hozzá spéci páncéltörő lőszer, azt viszont kifelejti, hogy páncéltörő rakétát is lehet belőle indítani.
(9K116-1 Sheksna / AT-12)
Ezt a marhaságot.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 819
30 595
113
Magyarázzák a magyarázhatatlant. A BMP-3 egy páncélozott csapatszállító. A T-62 pedig egy harckocsi. Hiába próbálnak variálni a szerepkörökkel.
Ezt a marhaságot.
Hány féle szerepköre van a hk-nak?
Gyalogsági támogató szerep bizony egy hk szerepkör.Sőt,ez a hk eredeti szerepköre.És ahol nincs elegendő hk (mint nálunk sincs),az egyetlen reálisan alkalmazható szerepkör továbbra is.
 

Gungnir (F1End)

Well-Known Member
2021. március 24.
442
1 189
93
Hány féle szerepköre van a hk-nak?
Gyalogsági támogató szerep bizony egy hk szerepkör.Sőt,ez a hk eredeti szerepköre.És ahol nincs elegendő hk (mint nálunk sincs),az egyetlen reálisan alkalmazható szerepkör továbbra is.
Ettől függetlenül a T-62 egy harckocsi, és nem gyalogsági harcjármű. A háború első felében Oroszországban volt elég harckocsi, illetve papíron még most is kéne legyen T-80B/BV vagy T-72B.

Az igaz, hogy nem tragikus abból a szempontból nézve, hogy pusztán vas tekintetében egy 60 éves, első generációs MBT nagyobb tűzerővel és védettséggel rendelkezik, mint a legtöbb APC/IFV (legyen az akár T-55, M48 vagy Leopard 1), de ez akkor is egy szükségmegoldás: a T-62 talán ezt a harckocsi szerepkört hasonló mértékben el tudja látni, mint a T-64/72/80, de minden más tekintetben alul marad velük szemben.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000