Szimpatizánsok és fóbiások kávéháza

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
K

kamm

Guest
Egyrészt,de,kifejezetten zsidóutálat miatt irsz hülyeségeket.
Ugyan, ne farassz mar ezzel a bena, szazszor lehasznalt antiszemitazassal - ez mar idekint sem mukodik, nemhogy a kevésbé befolyasolhato europai kozegben.
Te nonstop nyomod a hulyesegeidet, benne az allando zsidó propagandával, olyan nevetséges szinvonalon, mint egy kisgyerek, soha eo sem keszult rendszereket titulalsz kivalonak es hasonlo ostobasagokkal spammeled a forumot.
Van, amiben jok, van, amiben nem jok. Viszont sehol nem lennenek, ha 1. nem vandorolt volna be többmillió muvelt, közép- és kelet-europai zsidó, 2. Amerika nem finanszirozna 40 éve es nem lenne felettük az amerikai vedoernyo.
Szepen meg is halaljak, az amerikai szövetségi kormanyzat minden szintjen fogtak izraeli kemeket, nyíltan befolyasoljak a törvényhozást stb stb.
Ilyen "szovetsegessel" még ellenseg sem kell...


Másrészt meg tudatlanságbol.Egyrészt társadalomfejlődési tudatlanságbol (Délkelet Ázsiában pl a kinai kereskedőcsoportok játszák el ugyan azt a szerepet,mint nyugaton a zsidók),másrészt haditechnikai és hadművészeti tudatlanságból (zsidók kényszerből lettek ilyen jók a haditechnikában.De pl a dél koreaiak most kezdik lekörözni őket.Mivel a ferdeszemüek egy nagyobb,összetettebb háttériparú ország,jó eséllyel távlatilag átveszik a zsidó piacok jelentős részét.De harcelektronikában egyenlőre massziv zsidó fölény van még)
Ne erolkodj, nem ertesz ehhez sem. Ez amugy a legidegesítőbb, osszeolvadol mindenfelet, es keptelen vagy ertekelni, csak a meglévő prekoncepcioidhoz igazitod hozza reszenkent, nagyon unalmas, tipikus kozepiskolas erveles (ilyesmi hozzaallassal siman kivagtak volna barmilyen felsooktatasi intezmenybol.)
Mar leirtam sokszor, milyen folyamatok mentén alakult ki a zsido allam jelenlegi helyzete és befolyasa, aminek vajmi keves koze van barmifele "kenyszeruseghez", gyakorlatilag a mi adonkbol (US) finanszirozzak oket 40-50 éve, állandó a technológiai transzfer, plusz az europaiak bevandorlasa, azelőtt még normalis oktatasuk sem volt. (A zsidok saját oktatása nem létezett sosem, kizarolag vallásos iskoláik voltak a tortenelemben, az 1850 koruli schism előtt csak ortodoxok voltak, es iskolazatlan volt mind. Aki nem, azt keresztény iskolakba írattak a szulei, mert nem akartak hogy tokhukye maradjon. Ez a századforduló utan kezdett valamelyest valtozni Europaban, majd Izrael alapitasa utan ujabb 30 év es ezek az európai es amerikai zsidók kellettek az egyetemek, majd az arra épülő tudasipar megteremtesehez.)
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: L.O.B and Negan

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 244
67 206
113
Oh, micsoda retikulcsapkodas pont attol, aki szettrollkod minden beszélgetést, ahol hívatlanul megjelenik, folyamatosan uszitgat stb. Bájos. :rolleyes:

Ne az oldalnak kuldozgess dolgozatokat, hanem irj a szakmai reszekbe, ott egyből lesz rá reakció, azt vallald f
Ja, nehogymár valami értékes szakmunka is kikerüljön az oldalra, inkább vigye a mocsárba. Igaz, hogy fogalmad sincsen arról, hogy mi az amit megjelentetne, de egyből kezdd el lerántani, mert az olyan amerikai.
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: fip7 and kamm
K

kamm

Guest
Ja, nehogymár valami értékes szakmunka is kikerüljön az oldalra, inkább vigye a mocsárba. Igaz, hogy fogalmad sincsen arról, hogy mi az amit megjelentetne, de egyből kezdd el lerántani, mert az olyan amerikai.
Arra utaltam, hogy egybol ott inditani a legkenyelmesebb dolog, mert teljesen mas a feedback loop utana (vs egy hosszu komment, amit egybol szetszedunk, elemezzuk stb a valaszokban.)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Vicces...

2022-10-23-19-36-06.jpg
Igen, azt írtam, "aki röhigcsél ezen".
Ezen = ahogy sárba alázzák az országot a NATO hivatalos twitter fiókjának bejegyzése alatt.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Elolvastam a tegnapi cicaharcot. Valamelyest magam is érintett lévén, pár dolgot hozzáfűztem volna, de így, hogy lezárult, inkább elengedem a témát. Egy dolog viszont már nagyon, nagyon régóta kikívánkozik belőlem...

Nem szeretnék vég nélkül vitatkozni veled sem, de... A saját civilizált életünk miatt. Legyünk mélymagyarok vagy libsik, de...
Borzasztóan irritáló a stílusod!
Se hús, se hal, se kiköpni, se lenyelni nem lehet, szappanozott angolnaként tekereg és kígyózik be minden topikba, bármely témába, napi több száz(!) hozzászólás képében, értéktelen, értékelhetetlen, émelyítő stílusban.
Ha jól tudom, mérnök vagy, gáz-, vagy olajipari vonalon dolgozol, voltál katona is, SZPG-9 irányzó(?), ha jól emlékszem, tehát egy haditechnikájú témájú fórumon - azt gondolná az ember - érdemben is meg tudsz nyilvánulni (akár a Néphadseregről, akár technikai kérdésekről). Ezzel szemben itteni tevékenységed 90% nem szól másról, mint arról, hogy kibicelsz és mindenbe belekotyogsz, releváns ismereteidet pedig személyes élményeiddel, érzelmi felhangokkal, a családod és családfád rendszeres és homályos dolgainak a kiteregetésével, meg a lakásodról és magadról(!) feltöltött képekkel pótolod. Folyamatos célozgatások, utalások, sejtetések, vénasszonyos károgás, cinizmus visz menthetetlenül félre szinte minden témát, amibe beleeszed magad, márpedig kapacitásod az van rá bőven...
Lehet, hogy ez csak az én, személyes megélésem, de rosszul vagyok tőled. Most konkrétan attól, hogy ismét melldöngetve emlegeted, hogy Hévízen valami szerencsétlen orosz turisták elé köpködtél, és "férfi" módjára "vállaltad" érte a 2 hónap kitiltást a fórumról... A moderátorok felkértek, és te hős, te vállaltad?
Visszataszító ez a végtelen, egyszereplős, melodramatikus szappanopera, és baromira emlékeztet engem egy bizonyos politikus működésére, aki a hazugságairól a mai napig úgy beszél, mint az igazság nagy pillanatáról, amelyért ő vállalta a mártíromságot.
Bocs, ha bántó voltam. Így látom, így gondolom, így érzem.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Ha valakik meg tudják csinálni, akkor azok a németek. Majd @ozymandias elmeséli neked az otvozeteket, ha van ideje, de ugy 200 éve a világ legjobb vegyeszei a nemetek (amerikaiak szoros masodik, japán rögtön utána?)
ez szezon-fazon...... az ötvözetekhez metallurgus és öntész képzettség kell, vegyész ehhez hozzá se szagol...... lécccccci ne járasd le magad
 
K

kamm

Guest
ez szezon-fazon...... az ötvözetekhez metallurgus és öntész képzettség kell, vegyész ehhez hozzá se szagol...... lécccccci ne járasd le magad
Huh, te valami nagyon fogalmatlan vagy, ráadásul ilyen mellénnyel...
Ekkora hülyeséget régen hallottam. :D
Metallurgy = applied science, azaz alkalmazott tudomany, a femek KÉMIAI es fizikai tulajdonsagaira epitve.


Jotanacs: ha valamit nem értesz, fogalmad nincs rola, akkor legalább ne próbálj folenyeskedni, mert ekkora égés lesz a vége.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Huh, te valami nagyon fogalmatlan vagy, ráadásul ilyen mellénnyel...
Ekkora hülyeséget régen hallottam. :D
Metallurgy = applied science, azaz alkalmazott tudomany, a femek KÉMIAI es fizikai tulajdonsagaira epitve.


Jotanacs: ha valamit nem értesz, fogalmad nincs rola, akkor legalább ne próbálj folenyeskedni, mert ekkora égés lesz a vége.
te meg hülye vagy, helybe jöttél a pofonért...... tudod mivel foglalkozom? aluminium hőkezelés, de havi 8-10 000 tonna mérnöki biztosításáért felelek, kemencéket paraméterezek, és nem egy ilyen új, vagy javított ötvözet rendszerbeállításán, kivitelezésében vettem részt. Tehát a folyamat: van egy vevő, aki valamilyen speckó tulajdonságú anyagot keres a gyártótól, és ezért fizet is. 2 út van. Amennyiben új ötvözet kell, akkor K+F szerződés megrendelő vevő, egyetem és gyártó részvételével, a megfelelő titoktartási kötelezettségek betartása mellet. Amennyiben a vevői igényt mint gyártó, ki tudjuk elégíteni egy meglévő ötvözet modifikációjával, akkor az egyetem kimarad. A cégnél van egy vezető metallurgis (dr-i fokozattal), aki kitököli, hogy egy EN (euronorm) szabványos összetételt hogyan tudunk módosítani, hogy az új igényt ki tudjiuk elégíteni. E közben konzultál a szintén metallurgus végzettségű öntész szakmérnökkel, hogy az új fajta övözet milyen öntési paraméterekkel gyártható, az itt készülő öntecs, tuskó, angliusul slab vagy ingot pedig elkészül. Ezután megy tovább a mókuskerék, és a project vezető tovább lép, a szükséges gyártási fázis felé. Először meleg alakítás, majd hideg alakítás és hőkezelés. Mindhárom területen alakítás technológus végzettségű szakmérnökök vannak a megfelelő specializációval. Aluminium iparban az egyik leggyakoribb ötvözet az autóipar és szerkezeti anyagok készítéséhez az AlMg 3 (3% Mg tartalom az egyébb cuccok mellett). Ennek a jelölése EN szerint 5754. Nos ebből a szabvány keretein belül összesen 5 féle verziót gyártunk, s mind az 5 verzió gyártás technológiájának a kidolgozásában részt vettem a hőkezelési oldalról. Amit te előkapartál tudás helyett, az messze a tényleges valóságtól, és a tanult tárgyak között egy metallurgus részéről a kémia egészen hátul szerepel, inkább olyanok mint: fémtan, fizikai-kémia, fém fizika. Alus végzettségem van, és csak a legelején volt kémiánk, mint alapozó tárgy. Szóval villoghatsz a kikopizott faszsággal, de ha szakembernek ezt így előadod, hát jobb ha nem várod meg a választ..... Nem mellesleg a cégnél a metallurgus vezető a haverom, és a Miskolci Egyetem fémtan tankönyvében fejezeteket is írt, de ez NEM KÉMIA !!!!! nem kell nekem hinned, kérdezd meg @Ozymandyas t
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 203
8 070
113
Huh, te valami nagyon fogalmatlan vagy, ráadásul ilyen mellénnyel...
Ekkora hülyeséget régen hallottam. :D
Metallurgy = applied science, azaz alkalmazott tudomany, a femek KÉMIAI es fizikai tulajdonsagaira epitve.


Jotanacs: ha valamit nem értesz, fogalmad nincs rola, akkor legalább ne próbálj folenyeskedni, mert ekkora égés lesz a vége.
Meg kell nyugtassalak: már megint rosszul tudod, és lehülyézel mást, akinek ez a szakmája. A metallurgia jelentése kohászat.
"Jotanacs: ha valamit nem értesz, fogalmad nincs rola, akkor legalább ne próbálj folenyeskedni, mert ekkora égés lesz a vége.":rolleyes:
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 009
14 088
113
Itt válaszolnék @cirqle ukrán topikban feltett kérdéseire. https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/page-8384#post-1340220

Léptem nyomon tapasztalom ezt a fajta kétpólosú ellenségeskedést amit kiérzek a hozzászólásaidból.

Mit gondolsz az országunkat a II.vh-ban szétbombázó amerikaiakról? Hát a Wehrmachtról, amely szó szerint erődként tekintett az országra, olyanra, amelynek bármi áron le kell lassítani a vörös hadsereget, hogy ők vissza tudjanak vonulni? Róluk szabad elegánsan elfeledkezni?
Az USÁval és Németországgal OK üzletelni?

Tudom, hogy nehéz elhinni, pláne a mai korszellem kapcsán, de csak azért mert mondjuk nem tetszik a Putyin indította háború, még ugyanúgy nem tetszik az se ha az Amerikaiak bombázták Magyarországot.

De ugye abból indult ki az egész, hogy ki lenne a jobb szomszéd; Oroszok vagy Ukránok ami kapcsán tény, hogy nem említettem meg az amerikaiak vagy nemetek IIVH bombázásait, mert hogy a picsába releváns ebben?
De valami nyakatekert logikával idecitálod, mert nyilván akkora fasz vagyok, a te elképzelésed szerint, hogy annak meg örülök vagy miért?

Világos, hogy sok mindenben másképp gondolkozunk, de hanyagoljuk már ezt a gyermeteg tempót, hogy nem tetszik Putyin? - akkor te nyugati libsi vagy, kritizálod a kormányt? - akkor te Gyurcsányista vagy, stb.

Putyin 4 éves volt ‘56-ban, mégis mi köze ahhoz, hogy milyen ukrán alakulatokat dobtak át ide és mit csináltak a szovjetek?
Ez megint micsoda? Ki mondta, hogy Putyinnak bármi köze van 56-hoz?
De egyébként aranyos jopofa érvelés..

Mi nem a NATO vagyunk.
Tetszik vagy sem mi Teljes értékű tagjai vagyunk a NATO-nak.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Itt válaszolnék @cirqle ukrán topikban feltett kérdéseire. https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/page-8384#post-1340220

Léptem nyomon tapasztalom ezt a fajta kétpólosú ellenségeskedést amit kiérzek a hozzászólásaidból.



Tudom, hogy nehéz elhinni, pláne a mai korszellem kapcsán, de csak azért mert mondjuk nem tetszik a Putyin indította háború, még ugyanúgy nem tetszik az se ha az Amerikaiak bombázták Magyarországot.
Te írtad, hogy:
“A két szabadságunkat leverő Orosz seregekről jótékonyan bár így októberben elfeledkezni hát nem a leg elegánsabb.”

Én erre reagáltam. Hogy jön az ukrán helyzethez, illetve hogy kit látnál szívesen szomszédnak (és miért) az, hogy mi történt ‘56-ban?? Te hoztad fel…
Ez megint micsoda? Ki mondta, hogy Putyinnak bármi köze van 56-hoz?
De egyébként aranyos jopofa érvelés..
Engem a jópofa naivitásod szokott elgondolkodtatni. Kb olyan veled eszmét cserélni mint egy 10 évessel.
Tetszik vagy sem mi Teljes értékű tagjai vagyunk a NATO-nak.
Fú, tényleg.
Akkor most kérlek idézd, hogyan fenyegette meg a NATOt Putler. Esetleg kontextusban.
Amúgy ez a “mI tElJeS jOgÚ nÁtótagOk vAgyUnK” érv és ebből levezetve, hogy ha az OF vagy Kína odaszól Jenséknek, akkor aztán hú meg há, AZ EGÉSZ NATO-T MEGFENYEGETTÉK, DEFCON 2 DE INKÁBB 1, szóval ez az egyik legtutibb érv, hogy pl ukrajnát miért kell megsemmisíteni mint államot - és így belátható ideig lesöpörni a kérdést a NATO tagságukról.
Ugyanilyen jó érv arra, hogy miért kell lenullázni a balti csivavákat is - ugyanis az ő agresszív kismalackodásuk már most egy liability az egész NATOnak.

Én a magam részéről azt tartom valid fenyegetésnek, ha Magyarországot fenyegeti meg valamilyen entitás. Utoljára ukrajna tett ilyet, az oroszok nem.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and amper

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 009
14 088
113
Te írtad, hogy:
“A két szabadságunkat leverő Orosz seregekről jótékonyan bár így októberben elfeledkezni hát nem a leg elegánsabb.”

Én erre reagáltam. Hogy jön az ukrán helyzethez, illetve hogy kit látnál szívesen szomszédnak (és miért) az, hogy mi történt ‘56-ban?? Te hoztad fel…
Talán úgy kapcsolódik, hogy most is az egyik fél törtènetesen az Oroszok a támadók, te meg csak azt tartottad fontosnak megemlíteni velük kapcsán, hogy jó kereskedelmi partnerek.
Engem a jópofa naivitásod szokott elgondolkodtatni. Kb olyan veled eszmét cserélni mint egy 10 évessel.
Pontosan mi az ami erre enged következtetni? Hogy kritikaval illetem a kormány egyes tevékenységeit? Vagy, hogy nem fogom Putyin pártját? Hogy elhatárolodom mindkét politikai oldaltól? Hát legyen.

Ugyanaz az agresszív mindentjobbantudok mindenki másnál tempó csöpög a hozzászólásaidból amit a kormány is jellemzően tol.
Én naivan meg csak merem remélni, hogy ez a gőgös arogancia ha majd egyszer igazán rosszul sül el nem fogunk nagyon pofára esni.

De valamiben igazad van, tényleg naivitás volt a részemről hozzászólni az ukrán topikhoz, ahová többség gyűlölködni jár.
Fú, tényleg.
Akkor most kérlek idézd, hogyan fenyegette meg a NATOt Putler. Esetleg kontextusban.
Amúgy ez a “mI tElJeS jOgÚ nÁtótagOk vAgyUnK” érv és ebből levezetve, hogy ha az OF vagy Kína odaszól Jenséknek, akkor aztán hú meg há, AZ EGÉSZ NATO-T MEGFENYEGETTÉK, DEFCON 2 DE INKÁBB 1, szóval ez az egyik legtutibb érv, hogy pl ukrajnát miért kell megsemmisíteni mint államot - és így belátható ideig lesöpörni a kérdést a NATO tagságukról.
Ugyanilyen jó érv arra, hogy miért kell lenullázni a balti csivavákat is - ugyanis az ő agresszív kismalackodásuk már most egy liability az egész NATOnak.

Én a magam részéről azt tartom valid fenyegetésnek, ha Magyarországot fenyegeti meg valamilyen entitás. Utoljára ukrajna tett ilyet, az oroszok nem.
Ez megint a nyakatekert tetszés szerinti értelmezése a dolognak.
A Nato mint katonai szövetség egyik alapja, ha bármelyik tagját megtámadjak, a többi is hadbaszál annak oldalán, így ha egy tagot vagy az egész szervezetet fenyegetik mindenkit Magyarországot is bele kell érteni.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Akkor nagy levegő, és...
Talán úgy kapcsolódik, hogy most is az egyik fél törtènetesen az Oroszok a támadók, te meg csak azt tartottad fontosnak megemlíteni velük kapcsán, hogy jó kereskedelmi partnerek.
Ez valami beragadt lemez? Történetesen az oroszok a támadók, igen. És?
Nem bennünket, és még csak nem is "a NATO-t" támadják (szerencsére), hanem egy harmadik felet - amely ország történetesen számunkra minél gyengébb, annál jobb - de a legjobb lenne, ha összeomlana rövid úton.

Eléggé nehezemre esik erre a szintre menni, hogy ideidézgessem a komplett párbeszédet, de ez volt a teljes történet, for the record:
De tényleg annyira jó lenne nekünk Ukránok helyett Oroszországgal szomszédságába lenni? Háát...
Az egyik keresztbe tesz nekünk, ahol csak tud, illetve semmiféle hálát nem mutat a nem kevés humanitárius segítségért, amit nyújtunk. Ekézi az országot, ahol/amikor tudja. Többször katonailag is fenyegetett bennünket fennállása óta.

A másik (fennállása óta) üzletel velünk.
A két szabadságunkat leverő Orosz seregekről jótékonyan bár így októberben elfeledkezni hát nem a leg elegánsabb.
És ha jól tudom, Putyin már egy párszor megfenyegette a Natot aminek Magyarország is szövetségese, de spongyát rá!

Még ha el is fogadjuk érvként amit leirsz, én akkor sem szeretném, hogy egy Birodalmi terveket szövögető atomhatalom legyen a szomszédunkba. Kereskedni így is tudunk velük.
Mit gondolsz az országunkat a II.vh-ban szétbombázó amerikaiakról? Hát a Wehrmachtról, amely szó szerint erődként tekintett az országra, olyanra, amelynek bármi áron le kell lassítani a vörös hadsereget, hogy ők vissza tudjanak vonulni? Róluk szabad elegánsan elfeledkezni?
Az USÁval és Németországgal OK üzletelni?

Putyin 4 éves volt ‘56-ban, mégis mi köze ahhoz, hogy milyen ukrán alakulatokat dobtak át ide és mit csináltak a szovjetek?
Tehát:
  • kifejted, hogy szerinted az ukránok helyett az orosz szomszédság valószínűleg nem jó nekünk (ez eddig OK, ez egy vélemény)
  • én leírom, hogy ahogy én látom, az elmúlt 30 év track recordja az, hogy az ukránok folyamatosan gáncsolnak, az oroszok meg jó kereskedelmi partnerünk (és nem gáncsol). Ezzel bevallom, inszinuáltam, hogy az oroszokat preferálnám a szomszédnak egy véresszájú, magyarellenes, agresszív náci állammal szemben.
  • mire te felhozod, hogy '56 meg '48, illetve szerinted "Putyin már egy párszor megfenyegette a Natot" (te hoztad fel :) )
  • én az ötvenhatbanésnegyvennolcbanisazoroszok típusú suttyóságra írtam, hogy van két olyan ország, amely legalábbis az oroszok szovjetekkel összevethető károkat okozott nekünk, és hm, mégis keblünkre öleljük őket. Sőt, az egyik aztán tényleg kiemelt gazdasági partnerünk manapság, hogy mik vannak!
Gyk: túl kéne lépni már ezen a deazoroszok hülyeségen. Igen, elkenték a szánkat. Igen, elkente más is.
Putler gyerekkorát a te ötvenhatozásod miatt hoztam fel, emlékeztetésképp, hogy ő aztán tényleg nem tehet róla (erről legalábbis nem). Ha már felhoztad '56-ot.

Pontosan mi az ami erre enged következtetni? Hogy kritikaval illetem a kormány egyes tevékenységeit? Vagy, hogy nem fogom Putyin pártját? Hogy elhatárolodom mindkét politikai oldaltól? Hát legyen.
A naivitásodra még visszatérek, ugyanis tökéletes példát adsz rá néhány sorral lejjebb. De nem azért tartalak naivnak, mert "nem fogod Putyin pártját" stb
Ugyanaz az agresszív mindentjobbantudok mindenki másnál tempó csöpög a hozzászólásaidból amit a kormány is jellemzően tol.
Én naivan meg csak merem remélni, hogy ez a gőgös arogancia ha majd egyszer igazán rosszul sül el nem fogunk nagyon pofára esni.
Semmi közöm a kormányhoz. Nem sok vonásukat tartom szimpatikusnak, de azt, hogy az országért kiállnak, sokra tartom.
És őszintén szurkolok annak, hogy a kétkulacsos politikát új szintre emelik, és olyan sok kulacsot hoznak még be a játékba, amennyit nem szégyellnek.
De valamiben igazad van, tényleg naivitás volt a részemről hozzászólni az ukrán topikhoz, ahová többség gyűlölködni jár.
Remek.
Ez megint a nyakatekert tetszés szerinti értelmezése a dolognak.
A Nato mint katonai szövetség egyik alapja, ha bármelyik tagját megtámadjak, a többi is hadbaszál annak oldalán, így ha egy tagot vagy az egész szervezetet fenyegetik mindenkit Magyarországot is bele kell érteni.
Na, helyben vagyunk.
A NATOt, mint katonai szövetséget egy, a felek által aláírt megállapodás köti. Nincs olyan, amit írsz, hogy ha "bármelyik tagját megtámadják, a többi is hadbaszál annak oldalán" (=naivitás). Amennyiben az 5. cikkelyt valamelyik tag előveszi, mert úgy véli, megtámadták, akkor a tagoknak meg kell fontolniuk (egyéni hatáskörben), akarnak-e ezzel foglalkozni, mint NATO, és ha igen, milyen szerepet vállalnának ebben.
Az egyetlen eset, amikor az 5. cikkelyt valóban bevetették, az a War on Terror megindítása volt - és az is igencsak fonákra sikeredett, ahogy az elmúlt 20 év történései megmutatták.
Nehezen hiszem el, hogy az USÁn és közeli szövetségesein (/stratégiai érdekeltségein) kívül ha bárki más szeretne 5. cikkely alapján NATO segítséget, akkor azt megadnák. Volt példa rá, hogy kérték, de Törökország is csak a túrós lófaszt kapta a szájába, amikor megkérte a grémiumot, hogy fontolják meg a szíriai konfliktus egy forróbb időszakában.
1-2 nappal ezelőtt fejtegettem a magyar biztpol topicban, hogy a márciusi drónátrepülés is bőven értelmezhető lehetne egy ukrán terrorcselekménynek, és hát nem is történt semmi NATO oldalról, azóta sem. Pedig ha mondjuk az USA kapna "véletlenül" egy katonai drónátrepülést egy közeli országból, akkor itt már az összes atlantista buzeráns ajvékolna, hogy micsoda agresszió történt, és hogy példanélküli, és azonnali válaszcsapás, stb stb.

Többször is kifejtettem már, hogy amennyiben bennünket támadás érne, és feltennénk a kezünket, nekünk a NATO tagság valószínűleg valami hasonlót jelentene, mint amikor a derék nácik visszavonulósat játszottak és a hazánkat csatatérnek használták, csak azért, hogy időt nyerjenek a visszavonulásukhoz és addig is őröljék a szovjeteket.

Nem számított nekik, mi marad az országunkból. A NATOnak sem fog.

Vagy te tényleg azt hiszed, hogy ha majd Juan-Manuel, Hans és Pavel idejön, mondjuk az oroszok ellen harcolni, nem az lesz a stratégiai cél, hogy bármi áron, de fel kell őrölni az oroszt, még mielőtt nyugatabbra érne??
Továbbra is állítom, nekünk mindenféle katonai szövetségeken kívül kell megvetnünk itt a lábunkat. Átmenetileg OK, hogy NATO tagok maradunk, de hosszú távon az összes szomszédunkat el kell tudnunk intézni, ha megtámadnának - NATO segítség nélkül.
Ha ehhez pofátlanul kell EU-pénzeket lenyúlni, és abból idehaza működő tőkét csinálni (magyar kézben, esetleg saját hadiipart növesztve), vagy el kell játszani a kínaiaknál, hogy mi leszünk itt valami bástyájuk, hát sag schon.
 
K

kamm

Guest
Itt válaszolnék @cirqle ukrán topikban feltett kérdéseire. https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/page-8384#post-1340220

Léptem nyomon tapasztalom ezt a fajta kétpólosú ellenségeskedést amit kiérzek a hozzászólásaidból.



Tudom, hogy nehéz elhinni, pláne a mai korszellem kapcsán, de csak azért mert mondjuk nem tetszik a Putyin indította háború, még ugyanúgy nem tetszik az se ha az Amerikaiak bombázták Magyarországot.

De ugye abból indult ki az egész, hogy ki lenne a jobb szomszéd; Oroszok vagy Ukránok ami kapcsán tény, hogy nem említettem meg az amerikaiak vagy nemetek IIVH bombázásait, mert hogy a picsába releváns ebben?
De valami nyakatekert logikával idecitálod, mert nyilván akkora fasz vagyok, a te elképzelésed szerint, hogy annak meg örülök vagy miért?

Világos, hogy sok mindenben másképp gondolkozunk, de hanyagoljuk már ezt a gyermeteg tempót, hogy nem tetszik Putyin? - akkor te nyugati libsi vagy, kritizálod a kormányt? - akkor te Gyurcsányista vagy, stb.


Ez megint micsoda? Ki mondta, hogy Putyinnak bármi köze van 56-hoz?
De egyébként aranyos jopofa érvelés..


Tetszik vagy sem mi Teljes értékű tagjai vagyunk a NATO-nak.
Ezt hivom szokasosan egybites nyugdijaslogikanak, amikor mindent behanynak, ami az eszukbe jut, mint a nyugdijas, akinek mar csak az asszociativ palyai mukodnek... :D Amugy a trolling "szakirodalomban" whataboutism neven jegyzik, es kifejezetten alacsony szinvonalu trollkodasnak szamit. :cool:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Ezt hivom szokasosan egybites nyugdijaslogikanak, amikor mindent behanynak, ami az eszukbe jut, mint a nyugdijas, akinek mar csak az asszociativ palyai mukodnek... :D Amugy a trolling "szakirodalomban" whataboutism neven jegyzik, es kifejezetten alacsony szinvonalu trollkodasnak szamit. :cool:
Nézd, neked meg mindenről az ázsiaibarbároroszmongol jut az eszedbe.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 895
13 550
113
Valamit jól csinálhatok úgy érzem, mert most tűnt fel hogy a sárga-kék retye rutya nagy része tiltott engem :D
Mondjuk a hajnali 2 órás fél liter Hubi után beírt kemény üzeneteim valóban megcáfolhatatlanok, És tuti nem orosz propi, max sixtee propi :D ) kapok is rá sok lájkot :D Kár, hogy legkésőbb másnap délutánra eltűnik mindig :D meg az is, hogy hetek óta melózok minden nap, úgyhogy se szabadnap se Hubi nem van, Seherezádé. (most is az irodámban vok) :(
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 990
19 326
113
Valamit jól csinálhatok úgy érzem, mert most tűnt fel hogy a sárga-kék retye rutya nagy része tiltott engem :D
Mondjuk a hajnali 2 órás fél liter Hubi után beírt kemény üzeneteim valóban megcáfolhatatlanok, És tuti nem orosz propi, max sixtee propi :D ) kapok is rá sok lájkot :D Kár, hogy legkésőbb másnap délutánra eltűnik mindig :D meg az is, hogy hetek óta melózok minden nap, úgyhogy se szabadnap se Hubi nem van, Seherezádé. (most is az irodámban vok) :(
Na, viszont ha van meló, akkor lesz majd pénz is (múltkor egyik sem volt, úgy rémlik). Az egészséged érdekében a hubiból meg vegyél vissza!
 
Status
Not open for further replies.