[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 629
14 071
113
Talán nincs elég emberük/hadianyaguk egy nagyobb támadó hadműveletre jelenleg?

Honnan tudod, hogy az Oroszoknak nincs elegendő légibombájuk ?

Február 24 óta az Orosz Légierő látványosan passzolja ezt.

Emberanyagilag az a helyzet, a háború kezdőnapjaiban, Február 24-étől is egyetlen puskalövés nélkül foglalták el Herszont, Mikolajivtől is 15 km-re üzemanyaghiány miatt álltak meg, és Zsaporozsje oblaszty 70 %-át is elfoglalták, és akkor Mi hiányzott ahhoz, hogy Zaporozsje városát is a hídjaival együtt elfoglalják ?

Helyette egy lépést sem előre.



Most komolyan kérdezem.
Szerinted melyik a nagyobb győzelem?
Emberek százainak/ezreinek halála árán elfoglalni egy falut/várost/akármit ami közben romhalmazzá válik vagy úgy alakítod a helyzetet, hogy az ellenséged kénytelen visszavonulni, hogy ne veszítsen rengeteg embert/hadianyagot/területet?

Herszonnál nem az Ukránok alakították a helyzetet, hanem politikai háttéralku, ami nem tetszik a katonáknak és a népnek.



herszoni csata (NATO tananyag lesz, ez lenyűgöző győzelem volt)

Hát igen, hogy a T-72-esekkel felszerelt Ukránokat is kilőtték, és politikai háttéralku eredményeként adták fel az Oroszok, az valóban katonai győzelem, és nem politikusi nyúlka - piszka.



Az eszköz hiányzik.

Honnan tudod, hogy az Oroszoknak nincsen elég robotrepülőjük, vagy hagyományosabb PGM-jük ? Raktáros vagy, vagy fegyverzet ellenőr ?

Akkor nézzük a fekete-fehér, tárgyilagos tényeket:

Amikor a Szovjetunió szétesett, 1993-ban a világ 3. legerősebb hadserege az Ukrán volt, 5,000 nukleáris robbanófejet, és ahhoz való eszetlen mennyiségű robotrepülő, harcászati rakéta, interkontinentális ballisztikus rakéta, és még stratégiai bombázó is hullott az ölükbe.

A robotrepülőket és harcászati rakétákat tömegpusztító robbanófejről át lehet szerelni hagyományosra is.

De ezeket is lángvágózták, ill. visszaadatták Oroszországnak, 99 %-ban.

Az Oroszok és az Amerikaiak meg rendre vádaskodnak egymás ellen, hogy a fegyverzetellenőröket szégyentelenül hamisított jelentésekkel traktálják, ami ellen nincsen jogorvoslat.

Az INF / SORT / hasonló szerződéseket sorra is mondják fel.

A nemzetközi jog szabályait sokszor nem tartják be, az erőszak és fegyverzetkorlátozások nemzetközi tilalma ellenére rengeteg a háború, és nyíltan megtagadják a fegyverzetellenőrök belépését. És ilyen esetben gyakorlatilag nincs szankció, tehát a nemzetközi jog nem több, mint puszta retorika.



Ezek többségét már ellőtték és érthető módon mindet nem lőhetik el.

Az Oroszok nem csak most, hanem a konfliktusaikban az utóbbi években sem vetettek be a precíziós fegyvereket. Oroszország 1993 óta olyan helyeken háborúzott, mint Csecsenföld, Tádzsikisztán, Dagesztán, Grúzia, Azerbajdzsán, azok nem is igényelnek robotrepülőzést, meg lézeres bombázást. Szíriában már használták őket, és sikerült is, látványos volt, hogy a Kaszpi-tengerről is indíttották a robotrepülőt, és a Szíriai dzsihádista tábort kapta telibe. Ukrajna viszont célpontgazdag, adná magát az alkalom. És mégis csak három alkalom volt, Szeptember 10-e, Október 10-e, és Október 31-én.


Pótolni meg nem nagyon tudják őket a szankciók miatt.

A Szovjetunió mivel volt különb, hogy a COCOM lista ellenére tudtak kompozit páncélzatot, lézertávmérőt, ballisztikai számítógépet, hőképet, és hasonlókat gyártani ?

A Szu-24-es Fencer és társai butabombáznak, vagy precíziós fegyvereket lövöldöznek ?

A Brit narrátor, az akcentusából érződik, mondja: Like its Western counterparts, the Su-24 is tasked with all-weather precision strike. To evade NATO's air defenses, it had to penetrate hostile airspace at low level and supersonic speed.

A fegyverzete minden, taktikai atom, és még "precision guided missiles", mint az AS-13-as Kingbolt.




Amúgy meg önmagában ez rohadt kevés, ha a harctéren folyamatosan visszaszorulnak.

Érdekes a hozzáállásod.

A kommunikációs hálózat, mobil, TV, internet kapcsolatok megbénítása biztos haszontalan. Vagy az olajfinomító üzemek és a stratégiai tárolók bombázása is. Ha ezeket elpusztítod, akkor a benzinkutakról 1 hét alatt elfogy az üzemanyag. És mivel fog menni a Toyota Hilux ?

Herszont szeptembertől támadták sikertelenül végül az Oroszok szervezetten kivonultak több tízezer civillel együtt. Presztízsveszteség és óriási, indokolatlan stratégiai hiba, de taktikailag teljesen sikeres művelet. Míg Ukrán részről katonailag hatalmas kudarc, csak egyetlen súlyosan megrongált, de üzemképes hídon is át tudtak az Oroszok kelni, hatalmas veszteség lett volna az Oroszoknak, ha teljesen ledől, és az északi területekről kellett volna átcsoportosítaniuk hogy valahogy kimentsék a Herszonban ragadt egységeket, nemhogy a civileket, akik között hisztérikusan keresték volna a "kollaboránsokat", mert rossz nyelven szólalt meg. Ez többek közt enyhítette volna a Donyecki offenzívát mert ott az Oroszok hajtanak végre megkérdőjelezhető értelmű, de offenzívát.

És az Ukránok kéregetnek a Lengyelektől, Macedónoktól, Szlovénektől leselejtezésre váró harckocsikat, lövészpáncélosokat, csapatszállítókat.

A véleményed politikai, és irracionális, arról, hogy a Nagyok a hadtörténelemben miket fejlesztettek, és hogyan háborúztak, nem tudod megírni, csak beragadt a lemez, hogy a kőbaltás Oroszok.

Ha vereség lesz, azért a saját maguk irracionális visszafogása a felelős, nem pedig a Toyota Hiluxos Ukránok.


kérlek mutass egyetlen háborút a történelemből, ahol ez működött, és az ellenség nem egy nagy adag turbános arab volt.
Köszönöm szépen.

Én az Irakiakat nem tenném le, az Irak - Iráni háborúban hatékonyan, jól harcoltak, az Öbölháború volt aránytévesztés.

Az USA az Szaúd mellett állt ki.

És amikor meg a Szovjetunió Egyiptomot pénzelte és fegyverezte, akkor meg Izrael került az összeomlás szélére, atommal fenyegetőzés, és az USA és a Szovjetunió közbenjárása rendezte nagy nehézségekkel.

A kérdésre válaszolva, konkrétumokkal, a robotrepülők azok a 80-as évekre beért fejlesztések, és 1991-nél előbb nem voltak elérhetőbbek. De azelőtt is Vietnámban, annak ellenére, hogy vereséggel zárult, az fontos volt, hogy a butabombázásból eljutottak a lézeres bombázásig, és a Szovjetek is értették ezt.

Még Vietnám idején is a bombázás gyerekcipőben járt, a szabadesésű, irányítás nélküli bombák 5 %-a csapódott a célkörön belül, a többi az 600 méterrel arrébb, a semmiben. Ahhoz, hogy elpusztítsanak egy hidat / gyárépületet, 900 bevetést kellett repülni, és 40 - 50 gép elvesztésével számoltak. Nagy újdonságnak számított, hogy az A-7-es Corsair II / A-6-os Intruder / F-111-es Aardvark tűzvezető számítógéppel bírt, addig az F-4-es Phantom II és az A-4-es Skyhawk butabombázásában semmi köszönet nem volt. De később azok is kaptak lézeres bombát.

A lézeres bomba az 20 méteres körön belül csapódott, és 60 %-os hatékonyságú volt, 12 - 15 bevetést jelentett, gépveszteségek elképesztő minimalizálásával.

A világháborúban Ploiestit megbombázták, és Görögországot a krónikus üzemanyaghiány miatt fel kellett adni, infrastruktúrális bombázás volt.

On 23 August 1944, at a meeting at his headquarters, Adolf Hitler told Field Marshal Maximilian von Weichs, the commander of the German forces in the Balkans, that with the Romanian oil fields lost, there was now no more point in occupying Greece and he should begin preparations for a withdrawal from Greece at once.[143]

Weinberg, 2005 p. 717
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 781
48 170
113

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Attól függetlenül, hogy a magyar politikai életben hol helyezkedik el, de gyalázat, hogy az eukonform, ámbár csöppet náci ukránok újabb magyar politikust, közéleti szereplőt tettek fel az halállistájukra.
Kérdés, hogy turbówilsonék elítélik ezt vagy megint kijelentik, hogy igen ez magyarellenes akció, mint ahogy az ukrán nácik is tudják, de mégis meglépték.
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
172
1 620
93
Csakhogy nehogy csalódj ;)
A gondolatmenetben azért van falsch dolog,éppen elég.
Volna,és volt is szövetségesünk-csak a jelenlegi rezsimünk szivós politikai szarkavarással elszigetelt bennünket.
Egy államnak nincsennek barátai,csak érdekeik.Egy államok közötti szövetség nem baráti alapon,hanem érdek alapon működik.Ha egy szövetség tagja szembe megy a szövetség alapját képező érdekközösségnek,akkor azt a tagot vagy megrendszabályozzák (mint minket 56ban,vagy a cseheket 68ban),vagy kirakják a szövetségből(de legalábbis elszigeteli magát a renitens tag).Ebben nincs semmi extra,mióta vannak államközi szövetségek,azok igy működnek.
Feri meg azért "állhat lesben",mert Viki azt akarja,hogy lesben álljon.Az egyész "hivatalos parlamenti "" NERniai ellenzéket a narancsrezsim tartja fent-hogy ne legyen másik,valódi és életrevaló ellenzéke.Vajda nem tartaná fent szándékosan ezt az ellenzéket,már rég nem is létezne MSZP vagy LMP,de valószinüleg DK se.
Ilyenkor látszik,hogy mennyire csak propizabáló gombák vagytok.Egyáltalán nem látjátok át a NER önkényuralmi rendszerének kifinomult működését.:(
Nem csalódtam és meg sem lepődtem. A 2. mondatoddal egyetértek a te okfejtésedre vonatkozólag. Indokom, hogy a 3. mondatod üti a 4.-től kezdődő gondolatmenetet. A gombával nem értek egyet, sokkal bonyolultabb organizmus vagyok, bár gombák valószínűleg vannak rajtam, bennem és szeretem őket megenni is. Gondolkodásom tekintetében érzem, hogy értékelésed meglehetősen alacsony, s beskatulyázol engem. Elfogadom, hiszen mi elNERrentett, befolyásolt, önálló meglátásokra képtelen, muzsai bunkók képesek vagyunk elfogadni magasan pallérozott, nyílt és befogadó értékeléseteket a másképp gondolkodókkal kapcsolatban. De hát hiába,..... lehet a propagandazabálás során elsorvadó agytekervényeink képtelenek felfogni a européer atlantista vonal magasröptű gondolkodását. Köszönöm még egyszer........A NER kifonomult rendszeréhez, szólnék gombanyelven: Mi a NER......szerintem egy modern kori nemesség......MIért? Mert ez egy mai társadalom elengedhetetlen része, és a hatalom vagy ellenzéke alapvető támogató pillére. CSak nálunk van ez a nemesség? Nem, minden országban létezik. Magukat demokratikusnak marketingelő országokban ezek a tőkebirtokos lobbizók, a magukat demokratikusnak mondó oszágok által nem demokratikusnak marketingelt országokban ezek az oligarchák. A lényeg, hogy ez a kettő egy és ugyanaz, vagyon alapú hatalom, tőke alapú politikai befolyásolás a haszonszerzés céljából. A politikának ez egy nagyon hasznos és létfontosságú eleme. Az okfejtésedből látszik, hogy te nem nézed jó szemmel, hogy magyarországi politika jelenlegi domináns oldala támaszkodik ezekre az erőkre......Elfelejted, hogy az ellenzéki oldal is támaszkodik, bár jórészt nem hazai, hanem külföldi eredetű nemességre. Úgy gondolom egy nagyon egyszerű, mondhatni gomba-szerűen szerény és szimpla érzés, az irigység a fő oka annak, hogy a magyar nemesség helyett szívesebben látnád a külföldit. Én ezzel nem értek egyet. Gomba vagyok...szerinted egy bolondGOMBA, de ez nem fér bele a világGOMBA, mert én egy magyarkodó, patrióta GOMBA vagyok, aki azt vallja, magyar seggbe magyar lóf....szt (bocsi a Hadházy plagizálásáért). Nekem nem kell a külfüldi pacifallosz......mert lehet hogy fájni fog, és lehet, hogy gombás......
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
kijevi metro, valószínűleg csak valaki befújt gázspray-vel
Az azért pszichológiailag érdekes , ahogy az emberek nem adják fel és felfele küzdenek a lefelé mozgó lépcsővel.
Van ebben valami párhuzam a háborúval... :cool:


A tweet alapján az LNR tank repeszrombolóval kilövi az ukri Lada Niva-t , vagy mit. Viszont az érkező lövedék (rakéta ?) sokkal nagyobbnak tűnik egy hk. gránátnál, a robbanás ereje viszont kisebbnek... o_O

A Sabot az űrméret alatti pct, vagyis nyíllövedék (APFSDS-Armour Piercing Fin Stabilized Discarding SABOT). Ott nincs rag, csak brutális mozgási energia. Lehet kinyitottak valami raktárt amiben a 80-as évek óta dugdosták ezeket és most szarásig vannak velük. Amúgy lövészeteken szinte sosem használták, mert egyrészt k.rva drága, másrészt a hatalmas töltettel (még a nyíllövedék fenékrészétől az első központozó felületet adó szegmensekig tartó rész is fel van töltve nitróspagettivel) kilőtt lövedék nagyon durván koptatja a csövet.
18_9002315159_L600.jpg
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 961
5 346
113
Ennek kb 1/3 -a amit harccal foglaltak vissza, de te persze nem fogsz fennakadni ilyen apróságokon.
Mind a Kijevi,Harkovi és most a Herszoni visszavonulásnak is volt "előzménye".Nem véletlenül adták fel ezeket a korábban elfoglalt területeket ideiglenesen,vagy véglegesen ez idővel el fog dőlni.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 705
113
Mindegyik győzelem a maga módján. Persze jobb, ha emberáldozat nélkül sikerül egy megmozdulás..
DE!
Nekem csak az zavarja a csőröm, amikor az ukránok verik a mellényüket, hogy ilyen szar meg olyan szar az orosz haderő, ők mennyire ügyesek, okosak. De egy várost/falut csak úgy tudnak elfoglalni, ha kivonult onnan az ellen. Persze, ez is egy győzelem, de max propaganda szinten. Amúgy meg csak egy bevonulás. Így már érted?
Ja, és azt még le is tojnám, ha a telex vagy a portfólio így írja meg, mert tudjuk milyen szinten vannak. De egy szakmai(bb) fórumon szerintem ez nevetséges.
A kérdésem még mindig áll: Ha ennyire szar az orosz haderő, miért csak üres falvakat tudnak visszafoglalni?

Illetve azt se felejtsük már el, hogy a herszoni kivonulás előtti napokban az ukránok próbáltak offenzívázni kisebb csapatokban, de mindegyik kísérlet vissza lett verve. Mindegyik. (Videókon szépen látszik, hogy mennyire jól sikerült 1-1 offenzíva. Fekszenek a földön.)
Aztán kivonultak az oroszok, bementek a retkek, és győzelemként adják elő. Ismétlem: propagandának jó, amúgy meg egy vicc.
Ne legyünk már ilyen fogalmatlanok.
Legalábbis pont egy ilyen fórumon - persze kivétel, ha trollkodni regisztráltunk...

Ahhoz, hogy vki kivonjon vmit, vhonnan, olyan feltételeket kell teremteni.
Csapatkoncentráció, logisztika, 'kimanőverezni' a másikat stb.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Honnan tudod, hogy az Oroszoknak nincs elegendő légibombájuk ?
Honnan tudod, hogy az oroszoknak van?

egyetlen puskalövés nélkül foglalták el Herszont,
Az nem elfoglalás, hanem csak bevonulás! ;)


Február 24 óta az Orosz Légierő látványosan passzolja ezt.

Emberanyagilag az a helyzet, a háború kezdőnapjaiban, Február 24-étől is egyetlen puskalövés nélkül foglalták el Herszont, Mikolajivtől is 15 km-re üzemanyaghiány miatt álltak meg, és Zsaporozsje oblaszty 70 %-át is elfoglalták, és akkor Mi hiányzott ahhoz, hogy Zaporozsje városát is a hídjaival együtt elfoglalják ?

Helyette egy lépést sem előre.

De akkor mégis miért csinálják ezt, hiszen minden lehetőségük adott?
Senki ne mondja nekem, hogy kímélni akarnak ezt-azt, így-úgy az emberélet védelme, hiszen böszme nagy rombolásra is képesek.
Ennyit tudnak.
Nem a technika szintjén, hanem a politikai vezetés és a parancsnoki állomány tud ennyit.

Vietnám/Afganisztán/Irak nem vesztes háborúi az USA-nak?
De.
Vesztettek csatát a harctéren?
Nem nagyon...
Ennyire képes a politikai vezetésük.
 
  • Tetszik
Reactions: SenkiFia

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 722
28 337
113
Nem tudom épp mi zajlik a topikban, bejelentkezésként jelzem, hogy érkezik este majd a szokásos nyugger anyag, csak miután egy szombati bebaszás következtében kissé megcsúsztam az élettel, így az vitt magával mindent. A fókusz Herszonon lesz, a mai rakétacsapások majd mennek a következőbe, arra már nincs kapacitásom
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 967
5 928
113
Attól függetlenül, hogy a magyar politikai életben hol helyezkedik el, de gyalázat, hogy az eukonform, ámbár csöppet náci ukránok újabb magyar politikust, közéleti szereplőt tettek fel az halállistájukra.
Kérdés, hogy turbówilsonék elítélik ezt vagy megint kijelentik, hogy igen ez magyarellenes akció, mint ahogy az ukrán nácik is tudják, de mégis meglépték.

ehhez mit szóltok hoholfanok? mit szól @Wilson?
tessék csak szépen válaszolni
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 553
47 493
113

Nova Kahovka közigazgatása kénytelen volt elhagyni a várost​

Nova Kahovka hatóságai úgy döntöttek, hogy evakuálják az adminisztrációs személyzetet, az ukrán fegyveres erők folyamatos ágyúzása miatt.

„A Nova Kahovka CAA, valamint az állami és önkormányzati intézmények alkalmazottai elhagyták a várost, és biztonságos helyekre helyezték át őket a régióban” – áll a hivatalos közleményben.
Miután az orosz csapatok kivonultak a Herszon régió jobb parti részéből, "a Dnyeper bal partjáról származó válogatás nélküli tűz veszélytelenné tette az életet a városban". A városban zajló ágyúzás miatt megszakadt az internet és a mobilkommunikáció.
Az adminisztráció megjegyezte, hogy a közszolgáltatók és a szociális munkások brigádjai továbbra is dolgoznak a városban.
Novaya Kakhovka a Dnyeper folyó bal partján, a Kahovskaya vízerőmű alatt található, 58 km-re Hersontól.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668517797

Folytatódtak a rakétacsapások Ukrajna városaira (FOTÓ, VIDEÓ)​

Rakétatámadások Ukrajna szinte minden régiójában.
Rivnében egy kritikus infrastruktúra-létesítményt szenvedtek el, a város elektromos áram nélkül lévő részén - közölték a városi hatóságok.
Lvovban csapást jelentenek egy alállomáson.
Robbanások történtek Kovelben, Vinnicában és az Ivano-Frankivszk régióban is.
Sürgősségi áramszünet bevezetett Kijev és Sumy régiókban - a helyi hatóságok.

FRISSÍTVE​

Kremencsukban robbanás történt egy infrastrukturális létesítményben, feltehetően egy alállomáson.
Sumy, Nikolaev, Odessza, Dnyipropetrovszk és Poltava régiókban rakétacsapások után vészhelyzeti áramszünet.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668522884

A Kinburn-köpeny helyzetről Az Ukrajna Fegyveres Erői által a Hersoni régióban található Dnyeper bal partján lévő települések ellenőrzéséről szóló ukrán csatornák tájékoztatásának hátterében az elmúlt napokban hasonló hírek jelentek meg a a Kinburn Spit állítólagos elfoglalásáról . Később az orosz források tagadták az ukrán csapatok sikeres partraszállását. Más források is megerősítették, hogy az RF fegyveres erők kivonásáról és az ukrán fegyveres erők alá tartozó terület átállásáról szóló információk nem igazak. Mi történt valójában? Paradox módon mindkét félnek lehet igaza a maga módján egyszerre.
▪️A kérdés megvitatása során a Kinburn-köpenyt gyakran a Kinburn-félszigettel azonosítják. Ez nem teljesen igaz: az első csak egy nagyon kis keskeny rész a félsziget nyugati csücskében.
▪️Katonai vonatkozásban nincs sok értelme a köpenyt irányítani, így a felek főleg a félsziget mélyén tevékenykednek. Hatalmas területének szinte egészét erdők és tavak borítják. Az ott található települések ujjakon megszámolhatók, az utak közelében gyakorlatilag nincs aszfaltburkolat.
▪️Az NMD első napjaitól fogva ezt a nagy, alacsony közlekedési elérhetőségű területet egyik fél sem ellenőrizte teljesen. Tavasz óta gyakran működnek ebben a „szürke zónában” az ukrán DRG-k, amelyek Ochakovval szemközt érkeztek motorcsónakokkal.
▪️A védelmi minisztérium és az orosz gárda egységei viszont rendszeresen csapásokat állította és aknamezőket állítottak fel olyan területeken, ahol valószínűleg ellenséges csoportok szállnak partra. Ezenkívül az orosz egységek az Ukrán Fegyveres Erők csónakjaira és hajóira vadásztak a Dnyeper torkolatában. Ennek fényében alapvetően semmi lehetetlen nincs a Kinburn-félszigeten történt ukrán partraszállásról szóló beszámolókban . Ám az ukrán fegyveres erők teljes félszigetének ellenőrzéséről szóló információ álhír: több DRG minden vágya ellenére nem tud majd hatalmas területet elfoglalni és megtartani.
Ezért most az ukrán parancsnokság valószínűleg nem a Kinburn-félsziget fizikai elfoglalására, hanem a szabotázscsoportok tevékenységének fokozására összpontosítja erőfeszítéseit. Célja, hogy lekösse az RF fegyveres erők akcióit a térségben, megzavarja az erős pontok utánpótlását, és megteremtse a feltételeket a mélyebb, orosz területre irányuló razziákhoz.
Ezért az RF fegyveres erők előtt az a feladat áll, hogy megakadályozzák az Ukrán Fegyveres Erők ideiglenes logisztikai bázisainak telepítését, járőrözzenek a partokon és folytassák a leseket.
Csak a rendszeres tűzcsapás az ellenségre képes eltántorítani attól, hogy komolyan megvesse a lábát a Kinrubr-félszigeten.
#Nikolajev # Oroszország #Ukrajna #Kherson @rybar
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 919
16 896
113
Ezekben a pillanatokban jönnek a jelentések.

"X-101 rakéták tömeges indítása zajlik Ukrajnában Tu-95-ös bombázókkal a Volgográd-Asztrakhan régióból. Több mint 40 rakéta" - ukrán média



FRISSÍTÉS:

Ukrajna több részén is légiveszélyt hirdettek.

img-20221115-133625-414.jpg




- Közben az ukrán jelentések szerint a Fekete-tenger felől is érkeznek rakéták.

- Felszólították a lakosságot, hogy menjenek az óvóhelyekre Kijev, Zsitomir, Cserkaszi, Vinnicja és Kirovográd régiókban.

- Az ukrán média szerint nagyobb támadás várható mint október 10-én. A jelentések szerint 10 db Tu-95-ösről van szó, amelyek akár 80 rakétát is hordozhatnak.

- Már országos a légiriadó:

photo-2022-11-15-13-46-22.jpg
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 599
18 821
113
Ezekben a pillanatokban jönnek a jelentések.

"X-101 rakéták tömeges indítása zajlik Ukrajnában Tu-95-ös bombázókkal a Volgográd-Asztrakhan régióból. Több mint 40 rakéta" - ukrán média



FRISSÍTÉS:

Ukrajna több részén is légiveszélyt hirdettek.

img-20221115-133625-414.jpg




- Közben az ukrán jelentések szerint a Fekete-tenger felől is érkeznek rakéták.

- Felszólították a lakosságot, hogy menjenek az óvóhelyekre Kijev, Zsitomir, Cserkaszi, Vinnicja és Kirovográd régiókban.

- Az ukrán média szerint nagyobb támadás várható mint október 10-én. A jelentések szerint 10 db Tu-95-ösről van szó, amelyek akár 80 rakétát is hordozhatnak.

- Már országos a légiriadó:

photo-2022-11-15-13-46-22.jpg
Érkezik az áldás?! Ma sem lesz Netflix!