[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 963
66 059
113

vajon igaz lehet?
ukránoknál 100e ukrán katona halott, 300e megsebesült, 380e eltűnt (kinyírták az azovosok/dezertált/külföldre szökött stb)
(ha az ukránok 80e orosz KIA+WIA-t jelentenek, akkor az arányok alapján simán elképzelhető, nyáron már amúgy is volt egy 190ezres szám ukrán KIA+WIA-ra)

Mert HA ez igaz, az azért adhat egyfajta magyarázatot arra, hogy az oroszok miért 'balf@szoskodnak'. Minek toljunk bele most több embert, minek kockáztassunk többet, ha így 2 célt is elérhetünk. Mert nem elég nyerni, meg is kell tartani: az igazi kihívás az orosz fennhatóság, identitást restaurációja lesz (a harmadik, járulékos eredményről, európa és a NATO gazdasági és katonai gyengítéséről nem is beszélve).

  • 1 millió embert nyilván nem mozgosíthattak volna a háború előtt, 120-150 ezernél is sejtették az amerikaiak, hogy lefőtt a káve az ukrán projektnek
  • ha hamar célt is érnek katonailag, ott marad legalább 2 generációnyi indoktrinált náci, ami évtizedekig veszélyt jelent. Márpedig a katonai győzelem mellett cél az is, hogy ennek a veszélyt jelentő indoktrinált agymosott rétegnek a lélekszáma a kritikus tömeg alá essen.

Mire vége a háborúnak, nyugat-oroszországban a 18-40 közötti, 8-10 évnyi náci agymosáson átesett harcképes és harcolni akaró 3 millió férfiból a fele-harmada vagy halott lesz, vagy nyomorék, vagy eltűnt/menekült. Ehhez hozzáadjuk azokat a milliókat, akik soha nem fognak hazatérni oroszországba, akkor a pacifikálás+az államiság létének megmentése moszkvai szemmel nem került túl sokba - 100e KIA+WIA+MIA és párezer 20-30-40 éves harceszköz.

Ugyanez sztalini módszerrel: - 5m embert mozgósítani -2 millió megy előre, 3 millió 'fedezi' hogy ne futamodjon meg. Meghal 500e orosz katona, utána deportál/kitelepít 5 millió ukránt.
Abban a 380000 eltűnt ukranban bőven benn vannak azok akik nem tertek haza bezsakolva, hanem kint valtak eggyé a termeszettel mindenfele ahol harcok folytak.

Gyakorlatilag minden erőmű megserult a maradék ukran részeken.
Kozben megerkezett a zima...
"Az Ukrenerho állami energiaszolgáltató vállalat sajtóközleményében arról tájékoztatott, hogy korlátozzák az áramellátást a keddi napon Ukrajna egész területén, óránként ütemezett kimaradások lesznek.

Volodimir Kudrickij, a vállalat vezetője sajtótájékoztatóján közölte, hogy az ukrán energiarendszert ért múlt heti masszív orosz rakétatámadás után az Ukrenerhónak „gyakorlatilag nem maradt ép hő- és vízerőműve”, illetve csomóponti alállomása Ukrajnában. Szavai szerint az általa vezetett vállalat 15 objektumát érte csapás."

Miféle ukran bűnöző tulajdona lehet ez a szalloda?

Mar helikopteruk sincs nagyon az ukranoknak, pedig sokan atadtak nekik a Mi-24 + Mi8/17 flottajukat, de azok is elfogytak ezek szerint.

 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 394
23 257
113
Fogy a lőszer, mert az ukrán hadsereg pazarol (az USA szerint)



De attól még biztos győznek! :rolleyes:


Az újságírás újabb csúcsa! Az ukik kilőttek egy Tigrist (a zsurnaliszta szerint TANKOT!)

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 902
5 208
113
Még a végén a nemrég kivont tornadokat is "előkotorják"az Ukránoknak
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
773
7 045
93
Na, eljutottunk oda, hogy már a Porfólión is lehozzák azt, amit itt többen állítanak, és amit csak az ukrán pártiak próbálnak cáfolni-bagatelizálni.
Egy viszonylag objektív írás:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Na, eljutottunk oda, hogy már a Porfólión is lehozzák azt, amit itt többen állítanak, és amit csak az ukrán pártiak próbálnak cáfolni-bagatelizálni.
Egy viszonylag objektív írás:
@Green Leader írta, ő szerintem objektív. Nem érdemes összemosni a portfolió által képviselt "színvonallal".
 

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
269
821
93
Nos, végigolvastam az elemzést, illetve alatta néhány hozzászólást. Hogy ki az illető, azt már leírták.
....

Szóval ennyit erről a figyelemre méltó "elemzésről" Úgy elemezni, hogy nem látjuk elejétől a végéig az eseménysort, és nem vagyunk szakértők, enyhén szólva kóklerség!
Köszönöm, ezek fontos megállapítások. Azzal pedig egyetértek, hogy tényleg nem láttuk az egész eseményt, így lehetetlen megfelelően. Igyekszem több forrásból tájékozódni a háború kapcsán, aztán vagy sikerül összerakni a tényeket a rengeteg zajos, gyakran hamis stb. infóból vagy nem. Konkrétan ennél az utóbbi a helyzet.
 
  • Tetszik
Reactions: Ursula
K

Kopi2000

Guest
Ukrán trófeák, T-62, SA-8 meg egyebek....


Eredeti címmel... "Oroszok rohannak a Kobzon-koncertre. Az "Adam" csoport harcosai gondosan oda szállítják őket."


Tájkép csata után, egy Herszon környéki bázis visszamaradt roncsai...


Ukrán légideszantosok harcai a ruszki megszállók ellen...

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 709
55 622
113
"Kijevben senkinek sem szabad egy szót sem szólnia Zelenszkij diktátor ellen.
Ez az ember hajlandó összetörni ennek az idős hölgynek a koponyáját, ha nem fogja be a száját"


"Egy 12 perces klip ukránokról, akik öngyilkos merényletet hajtanak végre orosz lövészárkok ellen

.. csak azért, hogy Szu-25-ösök, gyalogság, nehéz aknavetők, harckocsi, MLRS üssön, és egy Szu-34-es bombázást végezzen."

5 részből áll, katt a tweetre !

Mièrt vârnak, amig a gyalogsâg leszál és szétoszlik? Egyszerübb lenne addig löni öket, amig együtt vannak a BMP-n.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
159
1 791
93
legyőzhetetlenségi pontok :D beszarsz
szóval van 4000 aggregátoruk, ez igen.

izé, erről lehet majd működtetni bányákat, kohókat, gyárakat, metrót, közvilágítást stb?

nagyon jó ez a térkép, oroszok biztos tudják majd használni, hogy legyőzhetetlenek legyenek :D
Arról nem is beszélve, hogy ez 4000 db szigetüzemet jelent, hogyan jut el a villamos teljesítmény biztonságosan és alacsony veszteséggel a "fogyasztókhoz"? Ki fogja ezeket üzemeltetni és vezényelni? Vagy ha egyiket-másikat túlterhelik, akkor lesz ami lesz alapon majd a "fogyasztók" lebokszolják, hogy ki vegyen le fogyasztót? EV mérésről ne is álmodjon senki sem.
Tény, hogy a semminél jobb, de azért ne ez legyen már az "elpusztíthatatlan megoldás". Az ilyen és ehhez hasonló "villany szolgáltatások", előbb vagy utóbb saját magukat pusztítják el! A balesetekre meg jobb nem belegondolni.
Ez az egész egy hangzatos propaganda hír. A vezetést nem érti a csóró meg örüljön! Pont úgy viselkednek mit annó a SZU vezetése.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
Friss felvételeket mutatok be Kherson irányából. Az Orosz Föderáció FSVNG-jének, Akhmat-Khadzhi Kadyrov oroszországi hőséről elnevezett „északi” ezred katonái a „Thunderstorm” ezred, Khasmagomed Magomadov, a „Thunderstorm” ezred parancsnokának, Khasmagomed Magomadovnak a vezetésével sikeresen visszavertek több ellenséges támadást. ⠀ A meggondolatlan akciók következtében az ellenség súlyos veszteségeket szenvedett. Legfeljebb 200 nacionalistát, valamint több nehéz katonai felszerelést és személyszállításra szánt személygépjármű-egységet semmisítettek meg. A srácok a lehető leggyorsabban és veszteség nélkül megszüntették a fenyegetést, ami megerősíti a Sever ezred harcosainak magas szakmai felkészültségét. Ezzel egyidőben elfogott nyugati fegyverekkel töltötték fel amúgy is gazdag arzenáljukat. Érdemes megjegyezni, hogy a megsemmisített fegyveresek között ezúttal nagyszámú amerikai és lengyel zsoldos volt. Úgy gondolom azonban, hogy ott nincsenek úgynevezett "zsoldosok", és ezt az egész legendát a nemzetközi légióról csak azért találták ki, hogy elrejtse a NATO csapatok jelenlétét Ukrajnában. Ennek ellenére a támadókat megsemmisítették, és ez a tény egyértelműen azt mutatja, hogy a világ legerősebbnek tűnő hadserege is csak az Ukrán Fegyveres Erők közönséges katonái mögé tud elbújni. Ez a stratégia azonban ezúttal nem igazolta magát. A csecsen harcosok bátorságának és bátorságának is köszönhetően az ellenség fokozatosan felismeri tehetetlenségét és az ellentámadási kísérletek értelmetlenségét.

https://t.me/RKadyrov_95/3139


Újabb orosz rakétázás kezdődött!​

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 093
83 498
113
Megint mennek a drónok, rakéták
... Kárpátalja kivételével mindenhol légiriadó.

3 napja tüntetnek Ogyesszában, a nénit egy veri, a többi tétlenül bámul. Ebből forradalom lesz, meglássátok!

Ui:
Nem úgy volt, hogy a wunderwaffe hard killt is tud? :) Soft is jó lenne ami nem cgi! :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 963
66 059
113

vajon igaz lehet?
ukránoknál 100e ukrán katona halott, 300e megsebesült, 380e eltűnt (kinyírták az azovosok/dezertált/külföldre szökött stb)
(ha az ukránok 80e orosz KIA+WIA-t jelentenek, akkor az arányok alapján simán elképzelhető, nyáron már amúgy is volt egy 190ezres szám ukrán KIA+WIA-ra)

Mert HA ez igaz, az azért adhat egyfajta magyarázatot arra, hogy az oroszok miért 'balf@szoskodnak'. Minek toljunk bele most több embert, minek kockáztassunk többet, ha így 2 célt is elérhetünk. Mert nem elég nyerni, meg is kell tartani: az igazi kihívás az orosz fennhatóság, identitást restaurációja lesz (a harmadik, járulékos eredményről, európa és a NATO gazdasági és katonai gyengítéséről nem is beszélve).

  • 1 millió embert nyilván nem mozgosíthattak volna a háború előtt, 120-150 ezernél is sejtették az amerikaiak, hogy lefőtt a káve az ukrán projektnek
  • ha hamar célt is érnek katonailag, ott marad legalább 2 generációnyi indoktrinált náci, ami évtizedekig veszélyt jelent. Márpedig a katonai győzelem mellett cél az is, hogy ennek a veszélyt jelentő indoktrinált agymosott rétegnek a lélekszáma a kritikus tömeg alá essen.

Mire vége a háborúnak, nyugat-oroszországban a 18-40 közötti, 8-10 évnyi náci agymosáson átesett harcképes és harcolni akaró 3 millió férfiból a fele-harmada vagy halott lesz, vagy nyomorék, vagy eltűnt/menekült. Ehhez hozzáadjuk azokat a milliókat, akik soha nem fognak hazatérni oroszországba, akkor a pacifikálás+az államiság létének megmentése moszkvai szemmel nem került túl sokba - 100e KIA+WIA+MIA és párezer 20-30-40 éves harceszköz.

Ugyanez sztalini módszerrel: - 5m embert mozgósítani -2 millió megy előre, 3 millió 'fedezi' hogy ne futamodjon meg. Meghal 500e orosz katona, utána deportál/kitelepít 5 millió ukránt.
Abban a 380000 eltűnt ukranban bőven benn vannak azok akik nem tertek haza bezsakolva, hanem kint valtak eggyé a termeszettel mindenfele ahol harcok folytak.

Gyakorlatilag minden erőmű megserult a maradék ukran részeken.
Kozben megerkezett a zima...
"Az Ukrenerho állami energiaszolgáltató vállalat sajtóközleményében arról tájékoztatott, hogy korlátozzák az áramellátást a keddi napon Ukrajna egész területén, óránként ütemezett kimaradások lesznek.

Volodimir Kudrickij, a vállalat vezetője sajtótájékoztatóján közölte, hogy az ukrán energiarendszert ért múlt heti masszív orosz rakétatámadás után az Ukrenerhónak „gyakorlatilag nem maradt ép hő- és vízerőműve”, illetve csomóponti alállomása Ukrajnában. Szavai szerint az általa vezetett vállalat 15 objektumát érte csapás."

Miféle ukran bűnöző tulajdona lehet ez a szalloda?

Mar helikopteruk sincs nagyon az ukranoknak, pedig sokan atadtak nekik a Mi-24 + Mi8/17 flottajukat, de azok is elfogytak ezek szerint.

 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
535
2 473
93
Elég elképesztő hogy milyen szintű szarrágás megy itt IS meg a tomboló topikban is. (ésatöbbi belpol) Mintha egy túlérett ovis csoport agymenéseit olvasnám. Várom az ezen hozzászólásom miatti ostorcsapásokat, a hoholnak vagy ruszki bérencnek kikiáltásomat.
A kommentelés alja mikor egy katona halálán nevetgélünk meg viccelődűnk, közben meg az itt bőszen kommentelők nagyrésze összefosná magát egy puskalövéstől. Sokan közületek igen fárasztóak bameg, a vak ideológián kívűl semmiféle valóság érzet, tisztánlátás nincs.
Ez most így kijött belőlem, sok hónap után.
Nyugi nem vagy egyedül! ;)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 263
27 053
113
Brit SeaKing (ősöreg, muzeális darabok, hogy tesznek működőképessé hármat? Már a vietnami háborúban kifutó típus volt szárazföldi alkalmazásban az amerikaiaknál, bár a brit példányok megjárták a falklandi háborút is):
10bf470cbe82a72b08c18cdea2f4f90f.jpg


Ez nem SeaKing, hanem Lynx a cikk illusztrációján:
DTA-NoQWkAAyNvD.jpg
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
ugyan ezt tolod, csak a másik oldalról...... mi a bajod vele? esetleg nem tudod cáfolni és zavar? nem a te háborúd, de sajnos háború, sok ártatlan áldozattal :-(
"a másik oldalról" Írhatnád úgy is amelyik oldal nem vegzálja a magyarokat,nem akarja őket kiírtani,és nem kutyához hasonlítja őket.Megvetem azokat akik az ukrán náci sovinisztákat istenítik"magyar "létükre.