[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 382
27 522
113
Tévedésben vagy. A kilépésnek kemény negatív következményei lennének. Elsősorban gazdaságilag.
Dehogy lennének, ez egy alaptalan legenda. Itt van mellettünk Szerbia, meg úgy a világ kilenctizede, ami nem EU tag és köszöni szépen nagyon jól megvan. Semmilyen olyan negatív következménye nem lenne az EU kilépésnek -főleg nem gazdaságilag- amit ne kompenzálna bőségesen a szuverenitás visszaszerzése -leginkább gazdaságilag!

A legfontosabb dologra gondolj csak: Magyarország pontosan ugyanolyan versenyképes az EU-n kívül, mint belül, csak megszabadulnánk minden átkozott közös politikától, ami most visszafogja a gazdaságunkat egyre súlyosabb recesszióba tasztíva minket!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 197
66 948
113
A horvat reszek miatt nem ezer eves a terkep. Ők csak 950 eve jottek be, egyebkent volt sajat hivatalos, fuggetlen kiralysaguk par evvel a mienk előtt. Szoval barki csinalta a kepet nem egy tudós. Plusz meg a Szeremsegben sem vagyok biztos, mintha az 1050 körül jott volna.
Egen, ezzel én is kicsit hadilàbon àlltam.mielött bedobtam, mert a horvàtok hiànya mellett is nagyobbnak kellene lennie, egész az Enns-ig. De a lényeg így is benne van.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 766
14 888
113
Azt vágod hogy az EP semmiről sem dönt, csak politikai nyilatkozatokat tesz.

Sosem mondtuk, hogy blokkoljuk. Ez geopolitikai nonszensz lenne, hanem a közös hitelt nem kértük, ami minél inkább nő, Mo.szuverenitása úgy csökken. Ügyesen kihátrál belőle a kormány, ez a maximum, amit el lehet érni.

A jogállamisági kritériumokat is az EP nyomta át. Orbán meg hagyta magát átb*ni és elengedte a költségvetési vétót.

És összességében is miatt a vagyunk bajban.

Régi mondás, hogy akinek vaj van a füle mögött ne menjen ki a napra.

Orbán egy korrupt, kontraszelektált, fejlődésképtelen, neofeudalista rendszert épített, ami egy kiváló indokot adott arra Brüsszeli ellenségeinknek, hogy visszatartsák a nekünk járó forrásokat - amit vélhetően valóban szétlopott volna a NER.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
53 976
113
Legkorábban januárban szavaz a parlament a svéd-finn csatlakozásról:


Tehát nem lesz EU pénz, mi pedig meg akarjuk zsarolni, be akarjuk dönteni az EU-t, NATOT-t.
Hát erre mit mondjak, elgurult az utolsó gyógyszere is Orbánéknak!
Ezek tényleg azt gondolják, hogy körülöttük forog minden!




Túl hamar, ráér a jövő nyár végéig,ahogy a mi pénzünk is.
;)
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 415
31 818
113
Nagyjából igen. Érdekes lesz, ha ahogy hallani Kazahsztán a következő orosz célpont, ott mennyire fogja támogatni a nyugat, a védekezést. Szerintem sehogy.
Nagyjábol sehogy.Nincs hozzá megfelelő utvonal.Még a török-azeri utvonal se,mert a Kaszpit az orosz Kaszpi Flotta ellenörzi.
 
  • Tetszik
Reactions: honved
K

Kopi2000

Guest
Azzal a nem csekély különbséggel, hogy itthon az albérlet és rezsi kifizetése is feladhatja a leckét egy átlagos családnak, ami az EU-ra nem igazán jellemző.
Nem is ertem, miert tartjak viccesnek az elozo kommented a fideszhituek. Pedig pont ez van. Zeal is jobban tenne ( neveto fejjel valo cimkezes helyett) ha Ausztriaban tajekozodna, mennyit fizetnek ki az emberek (%-ban) a jovedelmukbol, a nyugdijukbol es emellett meg milyen tamogatasok vannak.......
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
344
1 999
93
Mindig is kulonutasok voltunk. Most epp az atlanti/brusszeli elnyomas ellen kuzdunk.
Ezt a vilagot latva lehet jobb helyunk volna a holdon.

Élelmiszer 5% áfa, vagy annyi sem.
A szemfenyvesztes az hogy az arstop kulonbozetet bősegesen atterhelik a tobbi nem stopos termekre. Ezert kellene bezarni par uzletet egy-egy hetre es nem par szazezres meg egymillios bunteteseket osztogatni mikor egynek egynek napi egymilliardos forgalma van.
Naivitás lenne azt gondolni, hogy az árstop érdemi hatással van az inflációra, egyszerűen csak kitolja a legnehezebb helyzetben lévő társadalmi rétegek tiltakozásának időpontját, ahogy írtad, a költségeit szétterítik a többi fogyasztóra.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 276
84 315
113
(...)
"Az egyezmény 7. cikke hét olyan okot sorol fel, amikor az állam intézkedhet az állampolgárság elvesztése iránt:

1) egy másik állampolgárság önkéntes megszerzése;

2) a részes állam állampolgárságának megszerzése a kérelmező által elkövetett csalás,

hamis adatszolgáltatás vagy bármely releváns tény eltitkolása révén;

3) önkéntes szolgálat egy külföldi katonai erőnél;

4) a részes állam alapvető érdekeit súlyosan sértő magatartás;

5) a részes állam és a szokásosan külföldön tartózkodó állampolgára közötti tényleges

kapcsolat hiánya;

6) ha egy gyermek kiskorúságának idején megállapítást nyer, hogy már nem állnak

fenn a belső jog által meghatározott azon feltételek, amelyek a részes állam

állampolgárságának ex lege megszerzéséhez vezettek;

7) a gyermek örökbefogadása, ha a gyermek az örökbefogadó szülők egyikének vagy

mindkettőnek a külföldi állampolgárságát megszerzi vagy azzal már rendelkezik.

Az Európa Tanács keretében, 1997. november 6-án kelt, az állampolgárságról szóló Európai Egyezmény

kihirdetéséről Magyarországon a 2002. évi III. törvény rendelkezett."

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 276
84 315
113
Csak azok a fránya szavazók nem jönnek velük ...

 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 976
18 538
113
Nem is ertem, miert tartjak viccesnek az elozo kommented a fideszhituek. Pedig pont ez van. Zeal is jobban tenne ( neveto fejjel valo cimkezes helyett) ha Ausztriaban tajekozodna, mennyit fizetnek ki az emberek (%-ban) a jovedelmukbol, a nyugdijukbol es emellett meg milyen tamogatasok vannak.......

Osztrák albérlet 500 euro, meg attól felfelé.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 276
84 315
113

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 092
4 060
113
Nem is ertem, miert tartjak viccesnek az elozo kommented a fideszhituek. Pedig pont ez van. Zeal is jobban tenne ( neveto fejjel valo cimkezes helyett) ha Ausztriaban tajekozodna, mennyit fizetnek ki az emberek (%-ban) a jovedelmukbol, a nyugdijukbol es emellett meg milyen tamogatasok vannak.......
Mert olyan vakon vannak a narancsködben, hogy az orruknál nem látnak tovább.
Pedig antigonosznak már felsejlett valami, de ő még rossz helyen kapizsgál:
"Be kell menni a nyugati multicegben a nyugati igazgató irodajaba es megmondani neki hogy tessek emelni.
En rakerdeztem kedden a mienknel a büfében, amit gyartunk duplaja a boltban mint tavaly, a fizetesem 7%- al nőtt tehat csokkent, infláció 22%, emelni kene januártól 100%-ot..."

A helyes válasz:
Árstop, különadók, 27% áfa, ipar beárazza az általa fizetett magasabb rezsit....
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000