És eközben 12 éve van egy neofeudális rendszer kiépítő professzionálisankorrupt kormányunk....
A helyzet az, hogy a kormány volt az ami ebben a játszmában nyerő lapokat adott Magyarország ellenségei kezében egyrészt a saját korruptságával, ami nagyszerű és valós indokot teremtett arra, hogy a korrupció miatt felfügesszék a kifizetéseket, másfelől azzal, hogy az elmúlt 12 év gazdaságpolitikájának egyik fő sarokköve volt a pénzek átcsoportosítása NER körökbe bármiféle érdemi teljesítmény elvárás nélkül.
Emiatt most itt állunk egy klíma, energetikai, pénzügyi- és biztonságpolitikai válság kellős küzepén
- Paks2 nélkül
- említésre méltó haderő nélkül
- korszerű agrárszektor nélkül
- elegendő erőművi kapacitás nélkül
- elegendő finomítói kapacitás nélkül
- széleskörű energetikai korszerűsítés nélkül
- akkora adósságállománnyal mint 12 éve
- komolyan vehető határkerítés nélkül
- egy tökéletesen a nyugatra utalt magyar gazdasággal
Gyakorlatilag 12 év alatt olyan helyzetbe manőverezték az országot, hogy szinte mosolyogni kell ahhoz, hogy megalázzák őket, és velük Magyarországot.
Az első 4 évükben volt pár jó gazdaságpolitikai lépésük, a második ciklusban kiélvezhették az általános konjunktúrát, de a harmadik ciklusuktól már látványos a kontraszelekciós hatás.
Nem véletlen, hogy Matolcsy már évek óta írogatja a kritikus hangvételű cikkeit.
Nem érdekel a feudális rendszer duma, csak mert a vérbíró unokája nem milliárdos és kimaradt abból, amiből még többmillióan. Az se érdekel, hogy mások szerint mi és ki a korrupt. Azt mondom, hogy karácsony egy buzi, ezt elmondom többször, attól még nem lesz valaki buzi, hogy én, vagy más, esetleg sokan, többen, újságírók elmondják. Ugyanez igaz a korrupcióra is.
Írok egy példát, talán már írtam egyszer, fakk se, lényegtelen. A nejem amikor még volt olyan hülye a helyi önkormányzatnak ment tolmácsolni külföldre. Fideszesnek. Amikor kimentek eléjük visszafelé a reptérre, akkor elvitték őt az önkormányzatig, ahogy akivel volt azt is, de tovább nem, mert az már magán út lett volna, nem hivatalos. Akkor elküldtem őket a kurva anyjukba, mert onnan szólt rám a nejem, hogy bocs, hajnal 3 van, gyere értem, én hülye meg azt hittem legalább hazahozzák. De nem, mert km limit volt, és mivel mi jóval távolabb estünk az önkormányzattól, már nem fértünk bele, de a másik sem aki a nejemmel utazott (pedig nagyfejű volt, nem holmi sutyerák valaki az önkormányzatnál), és így érte is jött a férje, és őt is az vitte haza. Na ennyit a Fideszes korrupcióról. Ellenben órákig, oldalakig tudnék arról írni, hogy amikor ballib ökormányzattal kerültem kapcsolatba miket hoztak össze, honnan indultak, stb. Jobbikos detto ... De nem is mennék messze, csak hogy a témánál maradjak, ott volt a szerencsétlen pécsi polgármester, a Toller, aki azért halt meg, mert dobbantott "hivatalos ügy" miatt a parlamentből, és sietett haza, röhej, de amint elintézte, kb azonnal meccset nézni, és kifogtak egy másik isten barmát, aki pláne sietett. A történet vége megtalálható a médiában.
Tehát ezt a korrupcióst történetet úgy írnám tovább, ha már még mindig ennyire probléma, és még eus pénzek hiánya ellenére is jut mindenre, pedig ugye ellopják, hogy mindig az pörög, aki kimarad a jól bevált bizniszből.
A kormány semmilyen lapot nem adott senki kezébe. 12 évnyi frusztráltság után 2018ban se sikerült leváltani a patást, és idén még CIA és guruló manis segítséggel is csak 34%ot szedett össze a BALf.sz társaság EGYÜTT! Még frusztráltabbak lettek, és míg nem lesz új EP, új Bizottság, továbbra is azok lesznek, hacsak fel nem lógatják őket nyugaton, mert mondjuk ukrán szintű áruhiány lesz, kipurcan az ipar, és még a muszka is eljön értük.
Paks 2t egy f.szkalap, mindenki által nagyra tartott marxistaződ még! Schiffer-féle LMP kezdte el fúrni. Nem vagyunk romulánok, hogy az állam ellenségeit lelőjük és ne kérdezzünk tőlük semmit, ez van. Nálunk még a nyilasok is megmenekültek, sőt, jó elvtársak lettek idővel, majd most újból, lásd Jobbik! Orbánék is fogták magukat, és próbáltak európai módon alkalmazkodni.
12 év alatt hozhattak volna többet is ki az országból, tény, de ilyen libsibolsi ellenszélben, Jóbarátok és meleg nagykövetek meg Csekkatkák, Téglafejű Bolgárok között ez ennyit tudott. Mellé covid, és most a nácikok egy lyukkal mellettünk.
Ne gyere Matolcsyval! Lassan már orákulumnak hiszi magát, pedig még mindig volna dolga elég. Nem jólétben kell osztani az igét. Most, hogy szar a forint, a háború és a szankciók miatt minden nehezebb, valahogy nem hallom okoskodni oly mértékben, mint amikor simán befogadta az ellenzék, mert a kormányt bírálta.
Itt is puffogott több ember, hogy miért nem rendezünk A csop hokivébét a ruszkik helyett. Nos, de jó, hogy nem mi rendezzük! Kár volt elvenni a ruszkiktól, maradjunk ennyiben.
Egyébként nem tudom milyen kiélvezhettékről beszélsz? 2014 óta nincs ruszki piac, amin anno a full libsibolsi réteg, még a bolgár téglafejű férje is meggazdagodott. Az már 8 év! Köszönhetően a hülye EUnak. Csak akkor még Junkernek hívták a kretént, most pedig Van Der Leyennek.
De ha már korrupció, meg guruló ballib dollárok:
mandiner.hu
Amit látsz, az mind gerjesztett probléma. Összefügg az egész, mégis, mind lényegtelen. Az EP, a hazai baloldal, egyik se számít. A Mi Hazánk meg pláne nem. Jelenleg itt tartunk.