Jó, én turisztikailag kiemelt helyeken voltam, és nem kórházba mentem, de 1, könnyebb Szerbiában kártyával fizetni, mint Németországban (pedig mondjuk Passau sem szegénynegyed). 2, A wifi is jobban műxik Szerbiában, mint Németországban. 3, Nem akarok átmenni Hajóágyúba, miszerint Szerbiában van íze az ételnek, de na, hát spec vendéglátás területén nincsenek lemaradva Németországtól, sőőőt. Igazából nem voltam olyan vendéglátóhelyen Szerbiában, amit ne ajánlanék (Szabadka, Újvidék, Belgrád, Bajina Basta). 4, A tömegközlekedést nem próbáltam, a közlekedéskultúra az Balkán, és a GPS megpróbált minket kinyírni. A német vasút az kva drága, de legalább gyors - amikor épp megy. 5, Köztisztaság: Belgrád belvárosban naponta többször takarítanak, mert amúgy sajnos sokan szemetelnek, nagyon sokan dohányoznak. Passauban a virágládákban több a szemét, mint a virág. 6, Belgrádtól délre nagyon sok a kóbor kutya, ebben tényleg le vannak maradva.
7, A gusztustalan betonrengeteg. Huhh, nyomasztó. 8, Viszont Szerbia 30 év alatt 2 háborút élt át, azért ezt ne felejtsük el.
Az mondjuk érdekelne, h Bajina Basta környékén miből lehet még élni, mert kb mindenkinek vagy kávézója van, vagy kiadó szobája. Ja, tényleg, a posta működik.