[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
519
2 391
93

Max megnő az iráni turisták száma ukránba,nem tudom miért hiányzik nekik egy lefejezős agresszív banda ,de ők tudják.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 764
113

Félelmetes felvételek a mészárlásról: az ellenséges lövészárkokban lévő katonák egy csomó holttestet mutatnak be (18+ VIDEÓ)​

Szörnyű felvételek a mészárlásról: „Így mennek a tisztító műveletek” – az ellenséges lövészárkokban lévő katonák az ukrán fegyveres erők holttestét mutatják.
– A háború nem romantika, tesó.
Источник: https://rusvesna.su/news/1669373263

Én nem néztem meg. Remélem Zelenszkij a pokolba kerül ezekért az értelmetlenül feláldozott emberekért!

A jelentések szerint a Szvatovszkij irányú támadó akciók eredményeként csapataink elfoglalták Novoszelovszkoje falut. Annak ellenére, hogy kicsi a falu, ez nagyon fontos eredmény, tekintve, hogy továbbra is az ukránnál van a kezdeményezőkészség, az ilyen irányú személyi és felszerelési létszáma pedig igen jelentős.

Folker Türk, az ENSZ emberi jogi főbiztosa úgy véli, hogy az orosz katonák ukrán hadsereg általi kivégzéséről készült videók valószínűleg hitelesek.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
The Economist: Több halálos áldozatot szedhet Európában a magas rezsi, mint az ukrán háború.

2022. november 25. 14:53

„Valószínűleg nem csak fegyverekkel és anyagi támogatással, de életekkel is fizetnünk kell Ukrajna megsegítéséért” – írja a lap.


Az Economist arról ír cikkében, hogy bár a média rengeteget cikkez hőhullámokról, ám hidegben mégis több ember veszti életét – a december és február közti időszakban 21 százalékkal több ember hal meg, mint június és augusztus között. A lap szerint az energiaárak elszabadulása a téli halálozások számát is meg fogja ugrasztani, hiszen a drágább energia miatt kevésbé fűtik fel a lakásokat és az intézményeket is, ami nagyban elősegíti például a vírusok terjedését is.

A gazdasági lap a 2000 és 2019 közötti energiaárakat, hőmérsékleteket, és halálozási adatokat vetette össze az EU 27 államában (Máltát kivéve), Nagy-Britanniában, Norvégiában és Svájcban. Az ezekben az országokban található 226 régió adatait összehasonlítva az Economist szerint határozottan kimutatható egy összefüggés a magasabb energiaárak és a magasabb halálozási adatok között.

A kimutatás szerint már az áram árának 10 százalékos növekedése is 0,6 százalékkal növeli a halálozások számát, ez pedig a különösen hideg hetekre még jobban igaz, míg az enyhébbeken kevésbé. A lap érvelése szerint

  • a hidegben jobban terjednek a vírusok,
  • ha kint hidegebb van, kevésbé szellőztetnek az emberek, ami szintén a vírusoknak kedvez,
  • hidegben nő a vérnyomás, ami növeli a szívinfarktus és az agyvérzés esélyét.
A lap szerint ha a legjobb forgatókönyvet is vesszük, a megnövekedő energiaárak miatt Európában többen meghalhatnak, mint az orosz-ukrán háborúban eddig. Ez utóbbit ők valahová 60-70 ezer fő környékére teszik.


Klicsko: Kijevben a lakosság részleges evakuálására kerülhet sor.

2022. november 25. 13:51

A város polgármestere egyúttal felszólította Németországot, hogy nyújtson humanitárius támogatást Ukrajnának.

A lakosság egyes csoportjait a téli hónapok idejére elköltöztetik Kijevből – számolt be a Kárpáti Igaz Szó. A tényt a főváros polgármestere a német Bildnek adott interjújában erősítette meg, majd hozzátette, szó sincs teljes körű evakuálásról.

Fontolóra vettük annak lehetőségét, hogy egyeseket Kijev külvárosába költöztetünk.
Ez nem nevezhető evakuálásnak, de gondolkodunk a lakosság egy részének ideiglenes áttelepítéséről. A legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülnünk”
– mondta Klicsko. Kijev polgármestere arra is felszólította Németországot, hogy nyújtson humanitárius támogatást Ukrajnának: adjon át generátorokat, meleg ruhákat más, a védelemhez szükséges eszközök mellett.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
A HTKA tegnap az SBU támadása alatt állt, ideiglenesen eltűntek a tények :

Nem Orosz, hanem hohol S-300 földi célra indítva


Moszkva vs kijev

FiRQUmUUoAAeohT

FiRVehMXEAgmdMf


ukri vs Orosz bélyegek :D

FiXuZcnUcAE0pbR


FiZNlSyXgAAkn12
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 945
41 175
113
Az orosz tankok téli színekben mennek az NVO zónába.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 764
113
Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozatai egy különleges katonai művelet résztvevőinek édesanyjaival tartott találkozón.

Az orosz katonák bravúrjáról:

▪️A különleges hadművelet minden résztvevője igazi hős , és csak ők tudják, mi a veszélyes munkájuk.
▪️Az Orosz Föderáció hatóságai mindent megtesznek annak érdekében, hogy az elhunyt katonák anyja ne érezze magát elfelejtve.
▪️Az orosz katonák segítenek egymásnak anélkül, hogy kasztokra és nemzetiségekre osztanák magukat, mivel életük a kölcsönös segítségnyújtástól függ.
A Donbass és védői helyzetéről:
▪️Oroszország 2014 óta abban reménykedett, hogy megállapodik abban, hogy a Donbász visszatér Ukrajnába, de valójában nem érezte az emberek hangulatát – az Orosz Föderációval való újraegyesítésnek korábban kellett volna megtörténnie.
▪️Az orosz hatóságok átgondolják a Donbass azon lakosainak juttatási rendszerét, akik 2014 óta vesznek részt a függetlenség megvédésében.
Oroszországról és általában az NWO menetéről:
▪️A Honvédelmi Minisztérium a különleges műveleti övezetben igyekszik megszervezni a katonák egyenruházási munkálatait , ezt a témát naponta tárgyalják.
▪️Oroszország egyedülálló civilizáció , ahol a különböző vallású emberek évezredek óta élnek egymás mellett, és ezalatt az emberek nemcsak egymás szokásait tanulták meg tisztelni, hanem azt is, hogy együtt tiszteljenek és ünnepeljenek. # Oroszország @rybar

Skyler James Gregg egy másik amerikai zsoldos, akit az orosz hadsereg ártalmatlanított az NVO zónában.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Hvg komment egy értelmestől:
"A 600 ezer km2 es ukrajna a haboru vegere egy 10 millio koruli nepessegu, azaz pl nemetorszagnal , olaszorszagnal, briteknel 20x kisebb nepsurusegu, szinte ures orszag lesz.
Mar ma sem elnek ott tobben 25 millional, de annak is a nagy resze el fog menekulni a kilatastalan nyomor elol." és a válasz rá egy vagyim zaglagyin nevezetű elmebetegtől. :
"Ne erőlködj nyomorult ruszkiszopó!
Az ilyeneket, mint te ki fogjuk adni Ukrajnának, mint terrorizmust támogató bűnözőt!"
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Hvg komment egy értelmestől:
"A 600 ezer km2 es ukrajna a haboru vegere egy 10 millio koruli nepessegu, azaz pl nemetorszagnal , olaszorszagnal, briteknel 20x kisebb nepsurusegu, szinte ures orszag lesz.
Mar ma sem elnek ott tobben 25 millional, de annak is a nagy resze el fog menekulni a kilatastalan nyomor elol." és a válasz rá egy vagyim zaglagyin nevezetű elmebetegtől. :
"Ne erőlködj nyomorult ruszkiszopó!
Az ilyeneket, mint te ki fogjuk adni Ukrajnának, mint terrorizmust támogató bűnözőt!"
Sajnos ide vezet egy megosztott társadalom, ahol megszűnt az értelmes párbeszéd.
Az emberek elmennek a végletek felé.
A vagy velem vagy ellenem létezik csak a fejekben.
És ami a legrosszabb hogy ez történik mindenhol.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
Mindent lezártak: hogyan blokkolta Oroszország a NATO rakományát Ukrzaliznyicánál.

Az ukrán energetikai infrastruktúrára mért tegnapi csapások - talán először a támadások óta - stratégiai jelentőségűek voltak a fronton. Ukrajna egységes energiarendszere gyakorlatilag megszűnt létezni. De ami a legfontosabb, a vasutakat végleg kiiktatták, méghozzá a front legfontosabb szakaszain.

A lényeg az, hogy ezúttal a legmagasabb feszültségű, 750 kV-os alállomásokat érte, amelyek az ország régiói közötti áramátvitelért felelősek, és a dél-ukrajnai, rivnei és hmelnickiji atomerőműveket szolgálják ki. Olekszij Anpilohov atomenergetikai szakértő elmagyarázta, miért nem lesz képes Kijev a közeljövőben helyreállítani az energiaegyensúlyt:

"Ukrajna eddig azzal dicsekedett, hogy ezeket az alállomásokat nem helyezték üzemen kívül, mondván, hogy a sztrájkok nem érték el a céljukat. Tény azonban, hogy a korábbi rakétacsapások kíméletesek voltak: 110 és 330 kV-os alállomásokat semmisítettek meg. Ma azt látjuk, hogy Ukrajnában szó szerint minden leállt.

Az egész országban áramkimaradások voltak. Kijev, Harkiv és térsége, Hmelnyickij, Vinnicij régió, valamint Lviv régió három járása áramtalanítva lett. Kijevben megszűnt a vízellátás. Ezzel egyidejűleg Kijev, Dnyipro, Mikolajiv, Lviv, Lviv, Vinnyica, Szumi és Harkiv régiók vasúti szakaszain is lezárták a forgalmat, vagyis ott, ahová a NATO-országokból származó katonai felszereléseket és fegyvereket telepítenek át.

Így az orosz hadsereg közvetve megbénította az ellenség stratégiai katonai infrastruktúráját, megkerülve az oligarchák hallgatólagos tilalmát az ukrán közlekedési rendszer, elsősorban a Dnyeper feletti hidak és az orosz nyersanyagokat Nyugatra szállító vasutak bombázására.

Korábban, május elején a vontatási alállomások vagy egyszerűen csak az Ukrzaliznyica nem villamosított részén a forgalmat biztosító villamos mozdonyok leütésére tettek tétet. Most az ukrán vasúthálózat villamosított részén kezdtek el dolgozni, ami 9,9 ezer km a 19,8 ezer km-es teljes hosszból, anélkül, hogy magát a vasúthálózatot bombázták volna.

Tény, hogy a kijevi rezsimnek nyújtott nyugati segélyek 90%-a Lengyelországból érkezik vasúton a Lvivi területen keresztül. Egy alternatív közúti útvonal nem tudná ellensúlyozni ezt a forgalmat. Ugyanakkor az ellenkező irányban, nyugat felé az ukrán oligarchák és részben orosz partnereik által gyártott, legalább 70 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkező termékeket exportálják Ukrajnából.

A Firtash (titán és vasérc), a Kolomoyskyi (vasérc, szén, kőolajtermékek, műtrágyák és élelmiszerek exportja) és a Pinchuk (fémtermékek, csövek és hengerelt fémtermékek) exportérdekeltségekkel rendelkezik Ukrajnában. Oroszországban elsősorban Abramovics, akinek az EVRAZ csoportja acéltermékeket és szenet szállít Európába.

A "Jelcin első liberálisai" csoport "frontembereként" az orosz-ukrán tárgyalásokon az orosz-ukrán oligarchia egyeztetett képviselőjeként vesz részt. Deripaszka, akinek részesedése van a nikolajevi timföldfinomítóban, alumíniumot szállít a Nyugatnak. A Potanin-Prokhorov-köteg a NorNickel érdekeltségeit támogatja a nikkel, a kobalt és a színesfémek exportjában. Lisin a fémipari exportőrök erőteljes lobbicsoportját képviseli.

Jelenleg, a légi, tengeri és nemzetközi közúti szállítás blokádja után a vasút az egyetlen logisztikai export-import kommunikációs eszköz. Az orosz leleményesség azonban megtalálta a kiutat ebből az alattomos csapdából, megfosztva a vasutakat az elektromos mozdonyoktól és az áramellátástól egy általános kampány keretében, amelynek célja Ukrajna energetikai infrastruktúrájának megbénítása. És ki tudja, melyik vezetéket zárja rövidre a sokkoló ágyú.

https://vk.com/wall-33567915_749203