Challenger -1 / -2 / -3 (Egyesült Királyság)

Hát...a saját fejét bssza be.
Jo, de gondolnam ez nem "akarom-nemakarom" kerdes :P Amugy csak azert lepett meg, mert anno valami dokufilmben lattam talan regen, hogy a II.VHs statisztikaban az amcsi sherman legenyseg vesztesegek azert voltak alacsonyabbak a brittnel, mert az amik sisakban voltak a tankokban, igy a repeszek- meg a fejbeveresektol jobban voltak vedve.

Azt hittem ilyenek utan kotelezo. De eljen a lazasag :P csak meglepodtem :)

Jo, de gondolnam ez nem "akarom-nemakarom" kerdes :p Amugy csak azert lepett meg, mert anno valami dokufilmben lattam talan regen, hogy a II.VHs statisztikaban az amcsi sherman legenyseg vesztesegek azert voltak alacsonyabbak a brittnel, mert az amik sisakban voltak a tankokban, igy a repeszek- meg a fejbeveresektol jobban voltak vedve.

Azt hittem ilyenek utan kotelezo. De eljen a lazasag :p csak meglepodtem :)
Tudtommal az US tankista sisak bőr/műa volt, de ez most nem 100%

A tolton nincs sapka? Vagy csak rosszul latom?
Jo, de gondolnam ez nem "akarom-nemakarom" kerdes :p Amugy csak azert lepett meg, mert anno valami dokufilmben lattam talan regen, hogy a II.VHs statisztikaban az amcsi sherman legenyseg vesztesegek azert voltak alacsonyabbak a brittnel, mert az amik sisakban voltak a tankokban, igy a repeszek- meg a fejbeveresektol jobban voltak vedve.

Azt hittem ilyenek utan kotelezo. De eljen a lazasag :p csak meglepodtem :)

A Briteknél és az Amerikaiaknál teljesen más szabályok, előírások vonatkoznak a harckocsizókra.

A US tank crew will be thrown off the range and sent to disciplinary action for

1) “Lap loading” (keeping a round outside of storage during operations.) I can see it’s an inert sabot round (and is not possible with 1 piece ammo) and with far less compartmentalization in the Challenger 2 for ammo I guess that doesn’t matter much.

2)Failure to wear a CVC (Combat Vehicle Crew) Helmet during operations

3)Not wearing full fire resistant gear to include balaclava and gloves.

None of these things are an issue with the UK and just illustrates how differently allies approach armored combat and crew safety.

A Challenger 1 az névleg önálló típus, de valójában mind a Shir-2-es, mind a Challenger 1-es azok Chieftain-ek, csak High-End és Low-End kivitelekben.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A Challenger 2-es átadási ceremóniája

Engem mindig kiakaszt, amikor egy harckocsiból vagy egyéb páncélozott járműből kidugja a fél testét a katona és úgy kezeli a géppuskát. Azért építenek páncélozott járművet, hogy ne legyen közvetlen tűznek kitéve a személyzet. Erre kidugja a fejét. (Persze nem az ő hibája, hanem aki így tervezte a dolgot.)

FlxY9ICXwAMJY_P

A brit kormány fontolgatja, hogy Challenger 2-es harckocsikat küldenek az ukránoknak.

@dudi
Múltkor raktam be linket is - asszem ide - hogy ez egy rosszindulatú kamu volt. Az angolok utánrendeltek a lőszerből.

• Tetszik
Reactions: dudi
Ha a kivetőtöltetet hajtótöltetnek nevezem, az mennyire elfogadható / helyes / helytelen ?

Mi lesz a Britekkel, ha elpasszolják a Chally-ket ? És az Ukránok honnan szereznek hozzá lőszert ? Erősen kétlem, hogy tank vs tank feladatkörben, összecsapásokban tudnák használni így.