Egyelőre én nem látom úgy, hogy vereségre állna Oroszország. A télen én már érdemi változásra nem számítok egyik oldalról sem. Ugyanakkor az oroszoknak most jó, hogy ilyen enyhe az idő, nem tudnak mozogni az ukránok (sem) a sár miatt. Ezt ki is kell használniuk, ha el akarnak valamit elérni tavasszal (leginkább megvédeni jelenleig pozícióikat): most lehet rendezni a soraikat, felpörgetni a kiképzést, fegyvergyártást, logisztikai vonalakat helyreállítani stb. Szükség is lesz rá. Másrészt az ukránok komolyabb támadófegyverzet nélkül nem fognak jelentősebb területeket visszafoglalni. nagy szükségük lenne legalább ATACMS-ra, illetve általánosságban a tüzérségüket is tuningolni kellene, és akkor nem is beszéltünk a harckocsikról. Azon a téren se állnak jól. Komolyabb támadáshoz több kell. Pihentebb, igazán jól beásott orosz erők ellen már nehezebb dolguk lesz, az már nem olyan, mint amit Harkiv környékén láttunk szeptember elején...Az oroszok pedig teljes mozgósítás nélkül el fogják ezt a háborút veszíteni fél éven belül, aztán lesz valami tárgyalás, ahol aláírják a kapitulációt.
Tehát én jelenleg nem tartom valószínűnek, hogy fél éven belül elbukja Oroszország a háborút. Nem lesz képes számottevő előrenyomulásra, de azért összeomlani se fog az Ukrajnában lévő haderejük.