M2 Bradley (USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 651
35 762
113
Annál azért tovább tart egy zászlóalj, de nem az a lényeg, hogy meddig elég, hanem, hogy milyen hatékony amíg megvan. Pl ha szétvernek azzal az 1 zászlóaljal 1 nap alatt 1 orosz hadsereget, akkor senkit nem érdekel, hogy csak 1 hétig tartott, mert nagyon megérte. Ha viszont fél év múlva is megvan még a teljes zászlóalj veszteség nélkül úgy, hogy a front közelébe sem jártak, akkor tök felesleges az egész.
Egyébként 4000+ Bradley van az amcsiknál: kb. minden hónapban tudnának küldeni 50-et éveken át és meg sem éreznék...biztos hogy ez csak az első adag.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 991
53 878
113
Annál azért tovább tart egy zászlóalj, de nem az a lényeg, hogy meddig elég, hanem, hogy milyen hatékony amíg megvan. Pl ha szétvernek azzal az 1 zászlóaljal 1 nap alatt 1 orosz hadsereget, akkor senkit nem érdekel, hogy csak 1 hétig tartott, mert nagyon megérte. Ha viszont fél év múlva is megvan még a teljes zászlóalj veszteség nélkül úgy, hogy a front közelébe sem jártak, akkor tök felesleges az egész.


Hamarosan mindenki derül.
 

gorkamorka

Well-Known Member
2021. május 13.
1 299
2 214
113
A BTR-82A-nak TKN-4GA irányzó optikája van, ez kétcsatornás nappali és hőkamerás. A parancsnoknak van passzív éjjellátós optikája (TKN-AI).
A TKN-4GA-nál nem tévedsz. Egy probléma van. Hogy több változata is van ennek. A BTR-82A-ban bizony csak az alap TKN-4GA-01 van, ez csak passzív IR. A hőkamerás TKN-4GA-03-at csak tervezik.

TKN-4GA-01

TKN-4GA-03
 
W

Wilson

Guest
Nem kizárt, hogy ez a kb 1 zászlóaljnyi IFV még hasznosabb is nekik mint 1 zászlóalj harckocsi.
Annyira nem kizárt, hogy az ukri katonai szakértők szerint az ukri haderőnek legalább annyira hasznosak lesznek (de inkább jobban) mint a korszerű nyugati harckocsik egyedül a mennyiséggel vannak gondjaik , de szerintük ez az 50 Bradley csak az első adag lesz...
 
  • Tetszik
Reactions: Catles and Aladeen
W

Wilson

Guest

Biden Bradley küld Ukrajnába. És a tankok következhetnek.​

Írta: Lara Seligman és Paul McLeary

2023. 01. 05. 12:02 EST

Az Egyesült Államok eddig elutasította az Abrams tankok küldését. A legújabb lépés azonban megnyithatja az utat a i harckocsik Kijevbe küldése előtt.


Az amerikai hadsereg személyzete arra készül, hogy kirakodja a Bradley harci járműveket a vasúti kocsikból, amint megérkeznek a Pabrade vasútállomásra, 2019. október 21-én, 31 mérföldre északra a litvániai Vilniustól. | Mindaugas Kulbis/AP Photo


Az Egyesült Államok és Németország gyalogsági harcjárműveket küld Ukrajnába – jelentette be csütörtökön a két ország – olyan döntések, amelyek megnyithatják az utat a Nyugat számára, hogy megadja Ukrajnának azt, amit igazán akar – nyugati harckocsikat.

A Fehér Ház bejelentette, hogy Ukrajnának tervezi a Bradley Fighting Vehicle-t, egy lánctalpas páncélozott harcjárművet, amely egy gépágyút és egy géppuskát hordoz. Eközben Németország biztosítja Marder gyalogsági harci járművét. A bejelentések egy nappal azután érkeztek, hogy Franciaország bejelentette, hogy elküldi AMX-10 RC páncélozott harcjárműveit, egy rendkívül mobil, kerekes rendszert, amely egy erős, toronyra szerelt 105 mm-es GIAT ágyú köré épül.

Berlin is csatlakozik az Egyesült Államokhoz egy amerikai gyártású Patriot légvédelmi üteg adományozásában, így Kijev Patriotjainak száma kettőre emelkedik, miután a Fehér Ház a múlt hónapban bejelentette a lépést a csütörtöki közlemény szerint.

A modern gyalogsági harcjárművek Ukrajnába küldésére irányuló lépés megnyithatja az utat a nagyobb teljesítményű nyugati harckocsik szállítása előtt, amit az amerikai és az európai szövetségesek eddig vonakodtak megtenni – állítják szakértők és két amerikai tisztviselő.
Ezek közé tartozhatnak a német Leopard tankok vagy akár az amerikai hadsereg M1 Abramsei is – mondták a szakértők és a tisztségviselők, akik névtelenül beszéltek a folyamatban lévő megbeszélésekről.

A nyugati harckocsik – a kisebb teljesítményű, kisebb lövegekkel felszerelt kerekes járművekkel szemben – változást hoznának Kijev számára, amely már a szovjet kori harckocsikat saját készleteiből és más, az európai nemzetek inváziója után biztosított készletekből üzemelteti. A Leopard vagy Abrams mozgékonyabb, pontosabb és nagyobb a hatótávolsága a régi szovjet tankokhoz képest. Hatékonyabbak a csapatok védelmében is, mint a régebbi tankok vagy akár a nyugati gyalogsági harcjárművek, mivel Ukrajna továbbra is jelentős veszteségeket szenved el a csatatéren.
Valójában, miközben Volodimir Zelenszkij elnök szerdán megköszönte Franciaországnak az AMX-10-et, más szövetségeseit arra buzdította, hogy biztosítsanak harckocsikat és más nehézfegyvereket.

„Nincs racionális ok, amiért Ukrajnát még nem látták el nyugati tankokkal” – mondta.

Az 50 Bradley egy átfogó segélycsomag részét képezi, amelyet pénteken jelentenek be 3,8 milliárd dollár értékben – állítja egy, az ügyben jártas személy, aki névtelenséget kért, hogy a bejelentés előtt beszélhessen. A csomag 2,25 milliárd dollárt különít el Ukrajna számára, amely 155 mm-es tüzérségi lövedékeket is tartalmaz majd. További 682 millió dollár katonai finanszírozást kapnak a kelet-európai országok, hogy amerikai fegyvereket és katonai felszereléseket vásárolhassanak. Ukrajna 225 millió dolláros katonai finanszírozást is kap.

A csomag először tartalmaz majd radarvezérlésű Sea Sparrow légelhárító rakétákat, amelyek a tengerből vagy a szárazföldről indíthatók repülőgépek vagy cirkálórakéták elfogására. Az ukrán hadseregnek egy kis harctéri újítás során sikerült átalakítania meglévő szovjet kori BUK-rendszereit, hogy kilőjék a Sea Sparrow-t – mondta el két, az ügyben jártas ember. Eddig a pontig Tajvan volt az egyetlen ország, amely a rakéták földről indítható változatát üzemeltette, míg az Egyesült Államok és több szövetséges haditengerészet a hajóra szerelt változatot.

A Bloomberg először arról számolt be , hogy az adminisztráció Bradley elküldését fontolgatja. A járműveket úgy tervezték, hogy párhuzamosan működjenek az Abrams-l, „kiegészítő” képességet biztosítva – mondta Ben Hodges nyugalmazott altábornagy, az amerikai hadsereg európai haderejének egykori parancsnoka.

"Ez a következő lépés az adminisztráció részéről, hogy olyasmit biztosítsanak, amitől a múltban vonakodtak, így ez remélhetőleg azt jelzi, hogy az adminisztráció felismeri, hogy az oroszok tényleg nem tudnak minden alkalommal fokozni, amikor új képességet biztosítunk" - mondta Hodges.
A védelmi minisztérium szóvivője nem kívánt nyilatkozni a harckocsikkal kapcsolatban.

A Bradley önmagában jelentős képességnövelést jelentene Ukrajna számára. Az Egyesült Államok már több mint 2000 harcjárművet küldött, köztük több száz aknaálló járművet és Humvee-t, amellyel Kijev átnyomta Oroszország védelmét. De az amerikai hadsereg arany szabványú gyalogsági harcjárműve, a Bradley az M113 páncélozott szállítójárműnél gyorsabb, és jobban védett .

A 25 mm-es Bushmaster gépágyú mellett két TOW páncéltörő rakétával és egy 7,62-es koaxiális géppuskával is fel van szerelve.
„A Brad (vagy [gyalogsági harcjármű]/[lovassági harcjármű]) NEM tank, de harckocsigyilkos lehet” – írta a Twitteren Mark Hertling nyugalmazott altábornagy. , aki szintén az Egyesült Államok Hadseregének európai( korábbi )parancsnoka volt.

A Bradley-t szintén kevésbé eszkaláló választásnak tartják, mint Abramseket küldeni egy olyan kormány számára, amely továbbra is aggódik Moszkva provokálása miatt. De halálos lesz a csatatéren, különösen, ha Kijev szovjet kori tankjaival párosítják, mondta Hodges.
 
W

Wilson

Guest
A Biden-adminisztráció továbbra is vonakodhat Abrams tankok küldésétől a jelentős kiképzés és logisztika miatt. | Alexander Koerner/Getty Images

„A kombinált fegyveres hadviselés nagy része az, hogy megvédjük a gyalogságot, amely képes a harckocsik mellett mozogni, lépést tartani velük, és ez egy része annak, amiről a kombinált fegyverzet szól: a gyalogsági páncélos tüzérség” – mondta Hodges. "Ha a gyalogságod velük együtt mozog, az sokkal halálosabbá teszi."

Az amerikai Bradley és a francia AMX-10, ha tavasszal bevetik a keleti ukrán offenzívák megújítására, új képességet biztosítanak az ukrán haderő számára. Az AMX-10-et korábban felderítő járműként és harckocsigyilkosként használták a francia erők, és nagy manőverezőképessége és sebessége lehetővé tette, hogy Ukrajna erős és gyors támadásokat tudjon végrehajtani a kis összecsapások során. Viszonylag könnyű páncélzata hátrányt jelent a nehéz orosz fegyverekkel szemben, azonban a gyorsaság a kulcs.

"A francia jármű nagy tűzerővel rendelkezik, csak nincs túl sok védeleme" - mondta Nick Reynolds, a brit székhelyű Royal United Services Institute agytröszt kutató elemzője. „Végül is ez egy kerekes jármű, ami sebezhetővé teszi, még akkor is, ha elég jó terepjáró mobilitása van.” A jármű lövege azonban valószínűleg orosz T-72-es harckocsikat és páncélozott gyalogsági szállítójárműveket tud kilőni.

Az ukrán kormány egyik tanácsadója a POLITICO-k elmondta, hogy Washington és Kijev hónapok óta beszél a nehezebb páncélosok küldéséről. Az egyik fő probléma az volt, hogy azonosítsák, mely egységek vagy tároló létesítmények rendelkeznek a megfelelő járművekkel az exportra, valamint ott vannak az újabb modellekben található fejlett optikai és kommunikációs berendezésekkel kapcsolatos aggályok.

A Pentagon a múlt hónapban bejelentette, hogy kiterjeszti kiképzési programját az ukrán erők számára egy németországi amerikai támaszponton, méretben és hatókörben egyaránt. Az új program kibővíti a kiképzést egy zászlóalj értékű, nagyjából havi 500 katonára, és tartalmazni fogja a gyalogsági manőverezés és a tüzérségi támogatás összehangolására vonatkozó, úgynevezett „kombinált fegyveres műveletek” oktatást is.

Most, hogy az adminisztráció jóváhagyta a Bradley-k küldését, az ukrán katonákat megtanítják , hogy hogyan lehet hatékonyabban manőverezni a járművekkel a meglévő harckocsik és gyalogság mellett. A harckocsinál könnyebb és mozgékonyabb Bradley akár 10 katonát is képes befogadni, akik Javelin páncéltörő rakétákkal szállhatnak le hátulról – jegyezte meg Hodges.

Ukrajna számára a Bradley-k és a nyugati tankok nem jöhetnek elég hamar. Zelenszkij kedden azt mondta, hogy Oroszország második mozgósítást tervez egy nagyszabású új offenzívára az év elején. A múlt hónapban pedig Valerij Zaluzsnyij tábornok, Ukrajna legfelsőbb katonai vezetője a The Economistnak azt mondta , hogy úgy véli, Oroszország már januárban kísérletet tehet Kijev elfoglalására.

Az ukrán tisztviselők további száz harckocsiért, gyalogsági harcjárműért és tarackért könyörögnek az orosz támadások, különösen a városok és a polgári infrastruktúra elleni csapások visszaverése érdekében.

„Finom vonalon egyensúlyozunk. És ha [az elektromos hálózat] megsemmisül… akkor a katonák feleségei és gyermekei elkezdenek megfagyni” – mondta Zaluzsnyij az Economistnak. „El tudod képzelni, milyen hangulatban lesznek a harcosok? Víz, áram és hő nélkül beszélhetünk-e tartalékok felkészítéséről a harc folytatásához?

Az adminisztráció azonban továbbra sem hajlandó Abrams tankokat küldeni a jelentős kiképzés és logisztika miatt. A terepen végzett karbantartás kihívást jelent, különösen alkatrészellátás nélkül. Egy tank "részleg" naponta akár 600 000 gallon üzemanyagot is felhasználhat, ami potenciálisan lelassíthatja Ukrajna "mozgását".

A Bradley logisztikai követelményei „borzasztóan kevésbé megterhelőek, mint például az M1-é” – mondta az egyik amerikai tisztviselő. „Az M1-k olyan logisztikai teher lennének, amelyet nem akarunk [Ukrajnára] hárítani, amíg nem biztosak vagyunk abban, hogy készen állnak rá.”

Hodges szerint azonban a kiképzési és logisztikai kihívás „megoldható probléma”, ha az Egyesült Államok már most elkezdi ezeket kiépíteni és ezen rendszerek használatára kiképezni az ukrán erőket a .

„Hagyd, hogy Ukrajna válasszon ki 100 harckocsizót, amelyek tapasztalt harckocsiszerelők, és küldje el őket pl oda , ahol az Egyesült Államokban Abrams tankok vannak vagy Lengyelországban, vagy küldje vissza Fort Benningbe (Ga.), ahol a páncélosiskola található, és most kezdjék el a tanulást” – mondta. .


 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
532
1 931
93

Biden Bradley küld Ukrajnába. És a tankok következhetnek.​

Írta: Lara Seligman és Paul McLeary

2023. 01. 05. 12:02 EST

Az Egyesült Államok eddig elutasította az Abrams tankok küldését. A legújabb lépés azonban megnyithatja az utat a i harckocsik Kijevbe küldése előtt.


Az amerikai hadsereg személyzete arra készül, hogy kirakodja a Bradley harci járműveket a vasúti kocsikból, amint megérkeznek a Pabrade vasútállomásra, 2019. október 21-én, 31 mérföldre északra a litvániai Vilniustól. | Mindaugas Kulbis/AP Photo


Az Egyesült Államok és Németország gyalogsági harcjárműveket küld Ukrajnába – jelentette be csütörtökön a két ország – olyan döntések, amelyek megnyithatják az utat a Nyugat számára, hogy megadja Ukrajnának azt, amit igazán akar – nyugati harckocsikat.

A Fehér Ház bejelentette, hogy Ukrajnának tervezi a Bradley Fighting Vehicle-t, egy lánctalpas páncélozott harcjárművet, amely egy gépágyút és egy géppuskát hordoz. Eközben Németország biztosítja Marder gyalogsági harci járművét. A bejelentések egy nappal azután érkeztek, hogy Franciaország bejelentette, hogy elküldi AMX-10 RC páncélozott harcjárműveit, egy rendkívül mobil, kerekes rendszert, amely egy erős, toronyra szerelt 105 mm-es GIAT ágyú köré épül.

Berlin is csatlakozik az Egyesült Államokhoz egy amerikai gyártású Patriot légvédelmi üteg adományozásában, így Kijev Patriotjainak száma kettőre emelkedik, miután a Fehér Ház a múlt hónapban bejelentette a lépést a csütörtöki közlemény szerint.

A modern gyalogsági harcjárművek Ukrajnába küldésére irányuló lépés megnyithatja az utat a nagyobb teljesítményű nyugati harckocsik szállítása előtt, amit az amerikai és az európai szövetségesek eddig vonakodtak megtenni – állítják szakértők és két amerikai tisztviselő.
Ezek közé tartozhatnak a német Leopard tankok vagy akár az amerikai hadsereg M1 Abramsei is – mondták a szakértők és a tisztségviselők, akik névtelenül beszéltek a folyamatban lévő megbeszélésekről.

A nyugati harckocsik – a kisebb teljesítményű, kisebb lövegekkel felszerelt kerekes járművekkel szemben – változást hoznának Kijev számára, amely már a szovjet kori harckocsikat saját készleteiből és más, az európai nemzetek inváziója után biztosított készletekből üzemelteti. A Leopard vagy Abrams mozgékonyabb, pontosabb és nagyobb a hatótávolsága a régi szovjet tankokhoz képest. Hatékonyabbak a csapatok védelmében is, mint a régebbi tankok vagy akár a nyugati gyalogsági harcjárművek, mivel Ukrajna továbbra is jelentős veszteségeket szenved el a csatatéren.
Valójában, miközben Volodimir Zelenszkij elnök szerdán megköszönte Franciaországnak az AMX-10-et, más szövetségeseit arra buzdította, hogy biztosítsanak harckocsikat és más nehézfegyvereket.

„Nincs racionális ok, amiért Ukrajnát még nem látták el nyugati tankokkal” – mondta.

Az 50 Bradley egy átfogó segélycsomag részét képezi, amelyet pénteken jelentenek be 3,8 milliárd dollár értékben – állítja egy, az ügyben jártas személy, aki névtelenséget kért, hogy a bejelentés előtt beszélhessen. A csomag 2,25 milliárd dollárt különít el Ukrajna számára, amely 155 mm-es tüzérségi lövedékeket is tartalmaz majd. További 682 millió dollár katonai finanszírozást kapnak a kelet-európai országok, hogy amerikai fegyvereket és katonai felszereléseket vásárolhassanak. Ukrajna 225 millió dolláros katonai finanszírozást is kap.

A csomag először tartalmaz majd radarvezérlésű Sea Sparrow légelhárító rakétákat, amelyek a tengerből vagy a szárazföldről indíthatók repülőgépek vagy cirkálórakéták elfogására. Az ukrán hadseregnek egy kis harctéri újítás során sikerült átalakítania meglévő szovjet kori BUK-rendszereit, hogy kilőjék a Sea Sparrow-t – mondta el két, az ügyben jártas ember. Eddig a pontig Tajvan volt az egyetlen ország, amely a rakéták földről indítható változatát üzemeltette, míg az Egyesült Államok és több szövetséges haditengerészet a hajóra szerelt változatot.

A Bloomberg először arról számolt be , hogy az adminisztráció Bradley elküldését fontolgatja. A járműveket úgy tervezték, hogy párhuzamosan működjenek az Abrams-l, „kiegészítő” képességet biztosítva – mondta Ben Hodges nyugalmazott altábornagy, az amerikai hadsereg európai haderejének egykori parancsnoka.

"Ez a következő lépés az adminisztráció részéről, hogy olyasmit biztosítsanak, amitől a múltban vonakodtak, így ez remélhetőleg azt jelzi, hogy az adminisztráció felismeri, hogy az oroszok tényleg nem tudnak minden alkalommal fokozni, amikor új képességet biztosítunk" - mondta Hodges.
A védelmi minisztérium szóvivője nem kívánt nyilatkozni a harckocsikkal kapcsolatban.

A Bradley önmagában jelentős képességnövelést jelentene Ukrajna számára. Az Egyesült Államok már több mint 2000 harcjárművet küldött, köztük több száz aknaálló járművet és Humvee-t, amellyel Kijev átnyomta Oroszország védelmét. De az amerikai hadsereg arany szabványú gyalogsági harcjárműve, a Bradley az M113 páncélozott szállítójárműnél gyorsabb, és jobban védett .

A 25 mm-es Bushmaster gépágyú mellett két TOW páncéltörő rakétával és egy 7,62-es koaxiális géppuskával is fel van szerelve.
„A Brad (vagy [gyalogsági harcjármű]/[lovassági harcjármű]) NEM tank, de harckocsigyilkos lehet” – írta a Twitteren Mark Hertling nyugalmazott altábornagy. , aki szintén az Egyesült Államok Hadseregének európai( korábbi )parancsnoka volt.

A Bradley-t szintén kevésbé eszkaláló választásnak tartják, mint Abramseket küldeni egy olyan kormány számára, amely továbbra is aggódik Moszkva provokálása miatt. De halálos lesz a csatatéren, különösen, ha Kijev szovjet kori tankjaival párosítják, mondta Hodges.
Ezek az amerikaiak nagyon rendesek! Ezt ki fogja kifizetni? Ukrajna?
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 651
35 762
113
Ezt a csomagot is ahogy eddig az összeset az amerikai költségvetés terhére biztosítják...
A legújabb 2,8 mrd-s szállítmányból csak 2 mrd ajándék, 800 millió már land-lease programból megy vagyis kedvezményes hitel - bár annak egy részét is lehet hogy elengedik a végén...
 
  • Tetszik
Reactions: Catles

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
532
1 931
93
Ezt a csomagot is ahogy eddig az összeset az amerikai költségvetés terhére biztosítják...
Bocsáss meg de én ezt nem hiszem! Mármint azt hogy amerika csak úgy minden hátsószándék nélkül az ukránoknak adományoz egy ekkora értéket! Nekik a pénz az "istenük"! Úgyhogy így, vagy úgy, ezt valakin bevasalják!!
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 337
10 689
113
Komolyan lenyűgöz az ismeret, ahogy képben vagytok egy-egy harcjármű típus/verzió felszereltségéről, támadó és védelmi képességeiről, illetve a vetélytársakkal szembeni esélyekről.

S komolyan ledöbbent, ahogy ezen eszközök harctéri esélyeiről úgy írtok, mintha ezek csak és kizárólag egymás ellen harcolnának
(közkatona a közkatona ellen, hadvezér a hadvezér ellen), s ezeket semmilyen más fegyver nem fenyegetné.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 966
13 939
113
Bocsáss meg de én ezt nem hiszem! Mármint azt hogy amerika csak úgy minden hátsószándék nélkül az ukránoknak adományoz egy ekkora értéket! Nekik a pénz az "istenük"! Úgyhogy így, vagy úgy, ezt valakin bevasalják!!
Persze ez igaz, de ezt nem így nézik. Azok Bradleyk már régen ki vannak fizetve. Így csak papíron kerülnek ennyibe. Lehet a java valahol a sivatagban van letárolva, és az elajándékozással még akár spórolnak is. Egyébként is Nyugdíjazás előtt a típus.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 232
76 773
113
Komolyan lenyűgöz az ismeret, ahogy képben vagytok egy-egy harcjármű típus/verzió felszereltségéről, támadó és védelmi képességeiről, illetve a vetélytársakkal szembeni esélyekről.

S komolyan ledöbbent, ahogy ezen eszközök harctéri esélyeiről úgy írtok, mintha ezek csak és kizárólag egymás ellen harcolnának
(közkatona a közkatona ellen, hadvezér a hadvezér ellen), s ezeket semmilyen más fegyver nem fenyegetné.
Ez egy fórum, senki sem tudósa a területnek, így kénytelenek vagyunk csak egy nagyon behatárolt területre szűkíteni a dolgot, lehetőleg olyanra ami objektíven mérhető. Vannak különböző képletek arra, hogy pl milyen egy alakulat morálja harcértéke megbízhatósága és ezek közül néhány olyan fontos faktor, hogy még NATO térképjele is van neki. Viszont ezek nem kizárólag számokon alapuló objektív dolgok, hisz azt, hogy mennyire vagy megbízható nem lehet számszerűsíteni tökéletesen mint egy látótávot.
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 844
4 828
113
Mikor kapják a következő adag IFV-t? Majd, ha ez elfogy. Nem az ukrán győzelem a cél, hanem, hogy minél tovább tartson a háború.
Pontosan. A jenkiknek főnyeremény ez a háború: a saját költségvetésükhöz képest aprópénzért sikerül teljesen leamortizálni az orosz szárazföldi haderőt.
Ráadásul ez az 1 zászlóalj az 1000+ km-es frontvonalon jelképes. Ez beetetés: a háború után az ukrik ezres nagyságrendben fognak IFV-t venni. Bátran lehet rá fogadni, hogy ez olcsón eladott, drágán modernizált Bradley lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 651
35 762
113
50 Bradleyt kap Ukrajna

Szállítmány tartalma:
50 Bradley infantry fighting vehicles with 500 TOW anti-tank missiles and 250,000 rounds of ammunition for the 25 mm cannon;
(5000 lövedék/ jármű + 10 TOW rakéta/ jármű)