[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
a hadiipari vállalatok profik, nem kockáztatják saját hírnevük globális aláásását egy ilyen kétes húzással, hogy leszerződött technikai eszközöket másnak adnak át.
Emellett komolyan befolyásolhatóak mindenféle politikai hátterű célok eléréséhez. Pl belengetik nekik, hogy egy, az óceán túlpartján lakó “jóakarójuk” majd ellehetetleníti az összes jövőbeli dealjüket, de legalábbis extranehézzé teszi nekik a terepet.

Érdemes át gondolni erre a szcenárióra is, hogy vajon ki jár ezzel jól, ki rosszul, és milyen árat fizetnek ezért? Szerintem a “világ” (az arany egymilliárd) a füle botját se mozdítaná, ha a németek ezt meglépnék velünk szemben.
A többség valószínűleg még tapsolna is hozzá (lám, kapott az orrára a patás). A KMW-t meg kifizeti a német állam.
Amely német államot onnantól végképp nem lehetne azzal vádolni, hogy nem szívügye ukrajna.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 416
74 302
113
Faszság, főleg, hogy a lőszergyárat meg a robbanóanyag gyárat említi összeköttetésben vele amihez meg semmi köze.
Ukrán wishful thinking.

Az index is lehozta ezt a cikket idézve
https://index.hu/kulfold/2023/01/06...-LXq3fjyz1LVjJqBUqOd-T28FyTYJ8jDcwDrRxp6qtYqM
Hétfőre valószínűleg átveszi az összes többi is. Kíváncsi leszek, hogy hétfőn lesz-e rá valami reakció a HM / SzBK részéről... itt kicsit indokoltabb lenne, mint legutóbb, amikor közleményben hülyéztek le mindenkit aki azt írta hogy drágán vették az AMRAAMot, pedig annyiért vették amennyiért adták.
 

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 724
2 266
113
Hétfőre valószínűleg átveszi az összes többi is. Kíváncsi leszek, hogy hétfőn lesz-e rá valami reakció a HM / SzBK részéről... itt kicsit indokoltabb lenne, mint legutóbb, amikor közleményben hülyéztek le mindenkit aki azt írta hogy drágán vették az AMRAAMot, pedig annyiért vették amennyiért adták.
Igazad van , ide már hivatalos cáfolàt is kéne.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 216
4 440
113
Ez alapból baromság.... Agyonhasznal Marder mellé vadiúj legmodernebb A7?? Nézzétek meg mit kapnak az ukránok jellemzően? Levedlett, kidobott surplus készleteket. Nincsenek is rá felkeszulve az üzemeltetésére. Ahol T64est barkacsolnak egy akolban ott szerintetek menne ez egy A7el is? Láttuk a PZHkat is leélték pár hét alatt mert nincs meg a háttér. Nagy kamu ez a cikk
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Ez alapból baromság.... Agyonhasznal Marder mellé vadiúj legmodernebb A7?? Nézzétek meg mit kapnak az ukránok jellemzően? Levedlett, kidobott surplus készleteket. Nincsenek is rá felkeszulve az üzemeltetésére. Ahol T64est barkacsolnak egy akolban ott szerintetek menne ez egy A7el is? Láttuk a PZHkat is leélték pár hét alatt mert nincs meg a háttér. Nagy kamu ez a cikk
A németek átjóemberkedhetik a saját Leojaik egy részét is, amiket utána a nekünk szánt A7-kkel pótolhatnak.

Egyébként most így két eset jut eszembe, amikor a szent üZLeTi sZeRzőDéssel szemben NEM szállított a “profi” hadiipari cég: az izraeli Mirage-ok és az orosz Mistralok.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
545
4 958
93
No meg az üzleti világ azért nem úgy működik, ahogy ez a turbo ukrán, vagy orosz provokátor elképzeli. Szerződésünk van, amit ha a mi ellenünkre nem teljesít a másik fél, akkor az sok pénzébe kerülne a gyártónak, nem beszélve a presztízsről, ami itt még többet nyom a latba, mint a pénz.
Ráadásul, érdemes megnézni a gyártókapacitást, a gyártás tempóját. Mire is lesz kész a teljes 44 db ? Remélhetőleg addig ez a háború már rég véget ér.
Az viszont gondolkodásra érdemes lenne, hogy átnézzük újra a használt eszközök beszerzésének fontosságát. Mert 2016-ban döntöttünk a Honvédség felfegyverzése mellett. 2018 év végén adtuk le az első adag megrendeléseket. Most 2023 januárjában, még nem áll készen egy tüzér osztály, nincs egy Lynx harcjárművekkel felszerelt páncélos gyalogos századunk sem, a harckocsikról már nem is beszélek, hogy mire lesz itt az A7HU zlj.
Szóval letolt gatya van továbbra is, ha baj lenne, mondjuk holnap reggel.
Amennyiben ennek a, továbbra is letolt gatya helyzetnek, köze van Maróth Gáspár eltávolításához, akkor lehet hogy volt valami jogosság a döntésben. Mondjuk ez csak találgatás volt a részemről.
"Szerződésünk van, amit ha a mi ellenünkre nem teljesít a másik fél, akkor az sok pénzébe kerülne a gyártónak, nem beszélve a presztízsről, ami itt még többet nyom a latba, mint a pénz."

A szerződés bármikor semmisnek tekinthető. Csak úgy. Főleg, ha előhoznak valami ideológiai kifogást.

"A feltételek jelenleg nem adottak ahhoz, hogy Franciaország engedélyezze az első helikopterhordozó leszállítását Oroszországnak – jelentette ki csütörtökön a francia kormányfő. Manuel Valls ezzel ellentmondott a korábbi orosz bejelentésnek.

„Ismerik a francia álláspontot. A feltételek jelenleg nem adottak a hajók leszállításához” – mondta sajtótájékoztatóján a jelenleg a szerb fővárosban tartózkodó miniszterelnök egy újságírói kérdésre válaszolva.""

 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
507
2 684
93
Nem fordítóztam.
https://www.wsj.com/articles/u-s-al...tVariant=cx_168&cx_artPos=3&mod=WTRN#cxrecs_s
"Poland gave Ukraine more than 240 modernized Soviet-type tanks early in the war. Now, Poland is considering a request from Ukraine to donate its German-made Leopard main battle tanks, a senior Polish diplomat said."

"Poland has more than 240 Leopard tanks, enough for two tank brigades, and plans to eventually unload all of them, said Slawomir Debski, director of the Polish Institute of International Affairs, a Warsaw think tank close to the Polish government. The pace at which it could give those to Ukraine depends on how quickly Poland receives replacement tanks it has ordered from manufacturers in South Korea and the U.S., he said. Berlin would also need to approve."

Ezek szerint, amikor/ha Berlin engedélyt ad, ill a lengyelek az abramsokat, és a k2-ket megkapják, átadják a leo-kat az ukránoknak..
Ördögtől való gondolat, hogy egy részét megvásárolnánk, hiszen az szerepel a cikkben, hogy a leoiktól mindenképpen megválnak! Legalább a szándékot jelezhetnénk lengyeleknek, és a modernizált változatokra, ill 100+ 2A5- re lecsaphatnánk!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 630
46 734
113
Nem fordítóztam.
https://www.wsj.com/articles/u-s-al...tVariant=cx_168&cx_artPos=3&mod=WTRN#cxrecs_s
"Poland gave Ukraine more than 240 modernized Soviet-type tanks early in the war. Now, Poland is considering a request from Ukraine to donate its German-made Leopard main battle tanks, a senior Polish diplomat said."

"Poland has more than 240 Leopard tanks, enough for two tank brigades, and plans to eventually unload all of them, said Slawomir Debski, director of the Polish Institute of International Affairs, a Warsaw think tank close to the Polish government. The pace at which it could give those to Ukraine depends on how quickly Poland receives replacement tanks it has ordered from manufacturers in South Korea and the U.S., he said. Berlin would also need to approve."

Ezek szerint, amikor/ha Berlin engedélyt ad, ill a lengyelek az abramsokat, és a k2-ket megkapják, átadják a leo-kat az ukránoknak..
Ördögtől való gondolat, hogy egy részét megvásárolnánk, hiszen az szerepel a cikkben, hogy a leoiktól mindenképpen megválnak! Legalább a szándékot jelezhetnénk lengyeleknek, és a modernizált változatokra, ill 100+ 2A5- re lecsaphatnánk!
Azokat nyugodtan el is felejtheted.
Az új típusok nem fognak olyan tempóban érkezni, hogy nélkülözni tudják a Leokat. Az igényikhez képest jelenleg is a határon vannak. Arról nem is beszélve, hogy az új típusok esetén nem elég csak megérkezni, de azokra ki is kell képezni az alakulatokat. Alakulat szinten is! Szóval a beérkező új típusok hatása leghamarabb olyan 0,5-1 év múlva okozhat felszabaduló Leopardokat.
Emellett még mindig van VSZ technikájuk. Ők sem hülyék! Először azokat fogják kipörgetni.
Ez a Leopard átadás dolog kezd kicsit unalmas lenni.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 907
12 506
113
Hétfőre valószínűleg átveszi az összes többi is. Kíváncsi leszek, hogy hétfőn lesz-e rá valami reakció a HM / SzBK részéről... itt kicsit indokoltabb lenne, mint legutóbb, amikor közleményben hülyéztek le mindenkit aki azt írta hogy drágán vették az AMRAAMot, pedig annyiért vették amennyiért adták.
Azokat nyugodtan el is felejtheted.
Az új típusok nem fognak olyan tempóban érkezni, hogy nélkülözni tudják a Leokat. Az igényikhez képest jelenleg is a határon vannak. Arról nem is beszélve, hogy az új típusok esetén nem elég csak megérkezni, de azokra ki is kell képezni az alakulatokat. Alakulat szinten is! Szóval a beérkező új típusok hatása leghamarabb olyan 0,5-1 év múlva okozhat felszabaduló Leopardokat.
Emellett még mindig van VSZ technikájuk. Ők sem hülyék! Először azokat fogják kipörgetni.
Ez a Leopard átadás dolog kezd kicsit unalmas lenni.


En egy altalanos kozlemenyt adnek ki hogy a jovoben tobbet ne kelljen:

Ovodaskepu faszvero balfasz "szakertok" agymeneseinek nincs semmi jelentosege es a jovoben nem kivanunk ezekre reagalni.
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 598
8 224
113
En egy altalanos kozlemenyt adnek ki hogy a jovoben tobbet ne kelljen:

Ovodaskepu faszvero balfasz "szakertok" agymeneseinek nincs semmi jelentosege es a jovoben nem kivanunk ezekre reagalni.
Nrm hiszem, hogy komolyan kellene venni ezt az ukrán faszságot, de ha a németek ezt "eljátszanák" velünk, akkor többet nem szabad védelmiipari együttműködést folytatni velük, akkor ugrott a bizalom. Évek óta várunk ezekre az eszközökre, fizetünk, kiképzünk, fejlesztünk infrastruktúrát stb. Ezt úgy mondom, hogy igencsak támogatom a magyar- német védelmi együttműködést.
:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 078
36 535
113
Nrm hiszem, hogy komolyan kellene venni ezt az ukrán faszságot, de ha a németek ezt "eljátszanák" velünk, akkor többet nem szabad védelmiipari együttműködést folytatni velük, akkor ugrott a bizalom. Évek óta várunk ezekre az eszközökre, fizetünk, kiképzünk, fejlesztünk infrastruktúrát stb. Ezt úgy mondom, hogy igencsak támogatom a magyar- német védelmi együttműködést.
:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
Felejtsük is el! Hülyeség az egész!
A7-es sosem adnának nekik, régebbiekből meg k. sok van amit oadadhatnak. Finnek, lenegyelek, spanyolok - mind szívesen adnának A4-es szintű harckocsikat. T-62 meg T-72 ellen nem is kell sokkal jobb.
 
  • Tetszik
Reactions: arcas and Pogány

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 962
18 496
113
Emellett komolyan befolyásolhatóak mindenféle politikai hátterű célok eléréséhez. Pl belengetik nekik, hogy egy, az óceán túlpartján lakó “jóakarójuk” majd ellehetetleníti az összes jövőbeli dealjüket, de legalábbis extranehézzé teszi nekik a terepet.

A német állam már rábólintott a hazánknak szánt fegyverekre rég. NATO tagok, szövetségesei vagyunk egymásnak. Nem kell bedőlni ilyen ukrán ,vagy ál ukrán oldalaknak.
Bennünket max., azért noszogathatnak, hogy adjunk már a régi orosz vasakból valamit az ukrán félnek.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
A német állam már rábólintott a hazánknak szánt fegyverekre rég. NATO tagok, szövetségesei vagyunk egymásnak. Nem kell bedőlni ilyen ukrán ,vagy ál ukrán oldalaknak.
Bennünket max., azért noszogathatnak, hogy adjunk már a régi orosz vasakból valamit az ukrán félnek.
Amikor rábólintottak, még nem volt ez a háború, amelyben megfelelési kényszere van a németeknek.
 
Status
Not open for further replies.