Ha esetleg valakinek vk problémája lenne, itt van twitterről is:
Amúgy ha azzal a rózsaszín szalaggal csak így átkötözgetik az esetleges artériásan végző végtagot, az mire elég? Én úgy tudtam, komoly szorítást kell ott alkalmazni, nem csak így "lazán" átkötözgetni.
Amúgy ha azzal a rózsaszín szalaggal csak így átkötözgetik az esetleges artériásan végző végtagot, az mire elég? Én úgy tudtam, komoly szorítást kell ott alkalmazni, nem csak így "lazán" átkötözgetni.
Nem tudom, hogy van e topicja a hasonló témáknak, de mivel itt volt szó róla...
Itt az elsőben bemutatja a különböző anyagokat; a másodikban a használatát.
Nem tudom, hogy van e topicja a hasonló témáknak, de mivel itt volt szó róla...
Itt az elsőben bemutatja a különböző anyagokat; a másodikban a használatát.
En ugy tanultam, hogy a venas verzes eseten, amirol beszel is a lenyeg, hogy minimalizalni kell a serult venaba aramlo vert. Szerintem ezekkel megfeleloen meg lehet oldani.
Harci korulmenyek kozott, plane ha egyedul vagy nincs idod/lehetoseged tokolodni a nyomopontot talalni es ugy minimalizalni, mert korulotted a tortenesek nem allnak meg. Ezt kb 2 pillanat alatt meg tudod oldani es ha meg kitart a szerencsed fedezekbe tudsz huzodni.
Utolagos szerkesztes: ezt @cirqle kolleganak valaszoltam csak persze rossz helyen.
En ugy tanultam, hogy a venas verzes eseten, amirol beszel is a lenyeg, hogy minimalizalni kell a serult venaba aramlo vert. Szerintem ezekkel megfeleloen meg lehet oldani.
Harci korulmenyek kozott, plane ha egyedul vagy nincs idod/lehetoseged tokolodni a nyomopontot talalni es ugy minimalizalni, mert korulotted a tortenesek nem allnak meg. Ezt kb 2 pillanat alatt meg tudod oldani es ha meg kitart a szerencsed fedezekbe tudsz huzodni.
Utolagos szerkesztes: ezt @cirqle kolleganak valaszoltam csak persze rossz helyen.
Ismerem ezt a cuccot, bar soha nem volt meg ilyenem. Az ara kicsit borsos, mert 170-200 $ korul mozognak. Es ahogy eszrevettem Europaban nem olyan konnyu hozza jutni.
A mese:
"A Wagner katonai magáncég zsoldosainak temetőjét fedezték fel a Kubánban, ahol szinte minden nap újabb és újabb sírok kerülnek elő. A Sota Telegram csatorna szerint a „wagneriánusok” temetője a kíváncsi szemek elől el volt rejtve Bakinskaya faluban." (A sugalt "hatalmas" méretéhez meg aki akar, az talál viszonyítási alapot a számtalan ukrán temetőkről feltett VK-s videókban, de ennek tragédiája már nem ide tartozik.)
Friss hírek a Mandiner.hu oldalán. Belföld, Külföld, Sport, Kultúra. A magyarországi nyilvánosságban megjelenő legújabb és legfontosabb véleménycikkek.
mandiner.hu
A valóság:
Prigozsin maga mutatta be a Wagner temetőjét (egyébként napokban járt a fronton levő csapatoknál, pl.: az ott levő hullaházukban is -annyira rejtegetik); tehát nem valami véletlen, vagy tényfeltárók mutatták be az egyébként körbekerítetlen temetőt és az elég nagy kegyeleti parkot és a "kíváncsi szemek" által nyilván nem észrevehető hatalmas kápolnát.
Friss hírek a Mandiner.hu oldalán. Belföld, Külföld, Sport, Kultúra. A magyarországi nyilvánosságban megjelenő legújabb és legfontosabb véleménycikkek.
mandiner.hu
Külön röhej, hogy az elefántcsontparti "önkéntest" simán "afroamerikai férfi"-ként említik.
Hihetetlen, hogy milyen alja és a laphoz egyáltalán nem méltó a mandiner ezen "rovata".
A mese:
"A Wagner katonai magáncég zsoldosainak temetőjét fedezték fel a Kubánban, ahol szinte minden nap újabb és újabb sírok kerülnek elő. A Sota Telegram csatorna szerint a „wagneriánusok” temetője a kíváncsi szemek elől el volt rejtve Bakinskaya faluban." (A sugalt "hatalmas" méretéhez meg aki akar, az talál viszonyítási alapot a számtalan ukrán temetőkről feltett VK-s videókban, de ennek tragédiája már nem ide tartozik.)
mandiner.hu
A valóság:
Prigozsin maga mutatta be a Wagner temetőjét (egyébként napokban járt a fronton levő csapatoknál, pl.: az ott levő hullaházukban is -annyira rejtegetik); tehát nem valami véletlen, vagy tényfeltárók mutatták be az egyébként körbekerítetlen temetőt és az elég nagy kegyeleti parkot és a "kíváncsi szemek" által nyilván nem észrevehető hatalmas kápolnát.
mandiner.hu
Külön röhej, hogy az elefántcsontparti "önkéntest" simán "afroamerikai férfi"-ként említik.
Hihetetlen, hogy milyen alja és a laphoz egyáltalán nem méltó a mandiner ezen "rovata".
Valóban így van.
Igazából be se raktam volna egyiket se, van egy csomó Wagneres anyag rendszeresen a neten, de akit érdekel a téma, úgyis megtalálja; azonban egymás után jött szembe a mandineren ez a két eléggé alja írás (pedig zömében meg se nyitom a konfliktussal kapcsolatos magyar cikkeket); és mielőtt valaki félreérti nem arról van szó, hogy szimpatizál, vagy sem a lap, a szerkesztő, az író bárkivel, hanem a minőséggel. Azzal, hogy kb. napi 5-10 percet (ennyi idő alatt kb. kétszer jött szembe a temetőről a videó) nem képesek rászánni, hogy ezeket az írásokat normálisan leközöljék.
Mindig megdöbbenek, hogy ezért a nívóért még valaki fizetést is kap.
Közben megtaláltam (újabb 1 perc); meg megtaláltam, hogy más is megtalálta az "eldugott temetőt" a falu szélén.
"Site of a Wagner cemetery in the village of Bakinskaya/Krasnodar. Laid out around September on an area of 2 hectares allegedly purchased by Prigozhin. Coordinates: 44.74821884991195, 39.28433982530605"
Valakinek volt valami tapasztalata vagy infoja van az ESA-European Security Academy-vel kapcsolatban. Lengyelek, mindenfele fegyveres treningjeik vannak, es most talaltam ra egy magyar web oldalra is. Valaki barki barmit roluk tud? Johet akar privatban is.
A magyar site:
Valakinek volt valami tapasztalata vagy infoja van az ESA-European Security Academy-vel kapcsolatban. Lengyelek, mindenfele fegyveres treningjeik vannak, es most talaltam ra egy magyar web oldalra is. Valaki barki barmit roluk tud? Johet akar privatban is.
A magyar site:
engem az eggyik ismerősőm hívott pár éve ide. ő ki is ment. egy távolkelet oda visszát nyomott le hajón. majd egy fél évet afrika szarvánál átkísérést (motorcsónakkal felszáltak a hajókra a kalózveszélyes övezeten kívűl majd amég kalózveszélyes övezetbe haladtak a hajón tartozkodtak majd miután elhagyták vissza a gumicsónakokba ahol átszáltak egy újabb nagy hajóra és átkísérték visszafele...)
ilyen feladatra álítólag anno nagyon sok embert képeztek ki.
A magyar site: