[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
+ kötbér/elállási kártérítés/ezer+1 jogcímen: pénz "hegyek" a Siemens-től! ...Van Róla Szerződééés !!!

.
A mai vilagban az mar ugy gondolom semmit sem jelent.
Szép dolog volt Benkő Tibortól, hogy nem felejtetkezett meg a hejcei balesetről.
Hűha, mar 17 eve volt. Emlekszem az elso gondolata a szlovakoknak az volt hogy mi lottuk le...



Erre a helyes válasz minden német cég kizárása jövőbeli magyar beruházásokból.
Elbaxtunk 10 evet az EU tokoreszessel...

Hmm most mar egy szazadnyi katonarol is Youtoube filmet forgatnak...
Kopasz koromban meg majd 2000-en sorakoztunk fel Szombathelyen egy dandardiszkora...
Nem is tudom elbirnanak - e a mai megfiatalitott parancsnokok egy ekkora feladattal.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Elő az eredeti terveket siemens cuccok nélkül ha nagyon pattognak akkor a GE is mehet a kukába.
Nekem ez már az EU-s pénzek jogtalan visszatartására adható válaszként is eszembe jutott, most meg itt a nagy alkalom. :)
Ki kell írni újra a pályázatot egy megbízható beszállítóra, és el kell engedni Paksról a nyugati cégeket, hiszen ők amúgy is csak bepofátlankodtak oda. Először azért zsaroltak minket, hogy a nyugati cégek is bekerüljenek a projektbe, most meg politikai okok miatt. Sajna így nem lehet atomerőművet építeni. Vagyis lehetni lehet, de ez így túl kockázatos.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
13 év és négy kétharmad után ennyi jött ki a buta száján?

Elképesztő szinten az ellenzék. Ha a FOS nem lenne ezek együtt a 20%ot se érnék el, annyira buták.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113
Ezek miatt a megszólalásuk miatt mondjuk, hogy az ártatlanul meghalt és elhurcolt katonák és civilek sajnálatán túl magyar nemzetbiztonsági érdek, hogy a jelenlegi ukrán elit teljesen eltűnjön a föld színéről, és egy négyzetcentiméter se maradjon nekik.

"
Polkorrektség nélkül. Először is, ribancarcú, nem a mi földünk a senkiföldje hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tettek titeket. Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek” – írta Filatov.

„Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem az ott hatalmon lévők” – tette hozzá Dnyipro polgármestere.

A politikus azután írta mindezt, hogy Orbán Viktor „senki földjének” nevezte Ukrajnát, amire válaszul az ukrán külügyminisztérium behívatta a magyar nagykövetet Orbán Ukrajnára tett, „teljességgel elfogadhatatlan” kijelentései miatt.
Orbán Viktor csütörtök este a Karmelitában fogadta a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján részt vevő külföldi újságírók egy csoportját, a beszélgetésen így fogalmazott: „Oroszország célja, hogy Ukrajnát egy kormányozhatatlan ronccsá tegye, hogy a Nyugat ne tarthasson rá igényt. Ez már sikerült is nekik, Ukrajna most olyan, mint Afganisztán, egy senkiföldje. Azt viszont nem engedheti meg Oroszország, hogy a NATO megjelenjen Ukrajnában.”
"
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
601
7 218
93
A II. vh idején Németországot nem tekintették demokráciának ...(és ez igaz is volt). Akkor még nyugodtan lehetett egymás polgári lakosságát írtani, Nem volt internyet, nem volt globális azonnali sajtótermék, a rádiózavarás ellenére hallhattad ha nem árult el a szomszéd a másik oldalt..
Most már a helyzet. Képzeljük el, hogy a glewitzei rádióadó ellen támadó migráns egyedeknek öltöztetett orosz terroristák miatt, globális ellencsapást mérünk Moszkvára. Nos nem fognak. A második világháború idején viszont mivel nem adták meg magukat időben a hollandok légicsapást mértünk Rotterdamra és szépen kiégettük a városközpontot .. Na ez ma már így nem lehetne.

Viszont, már a második világháború idején is voltak korlátozások. Harci gáz, nem vetettek be gázbombaként egyik oldalon sem, még akkor sem mikor a führer serege a Seelöwei donboknál 15 éves jugendekkel és a nagyapjukkal a Volksturmból akarták a kis orosz páncélosékéket megállítani amig a csodafegyverrel odabasznak. Ez éppen lehetet volna Szarinnal teli V2-es is Londonra, meg Párizsra stb. de nem tették meg. És a drága angolszász szövetségesek is inkább a lángok és robbanóbombák hatására bizták a német nagyvárosok lakosságát, mintsem antihumánus módon gázbombákkal ölték volna meg Őket.

No most már egyiket sem lehetne megtenni. Ahogy a vietnámi háborút sem lehetne úgy vivni mint az 1960-as év kora 70-es években.
Habeck és Baerbock nevesítve szerepelnek a RAND Corp tanulmányában, mint a legfontosabb hasznoshülyék németország és az egész EU tönkretételében.

Magyarországnak is el kéne kezdenie - még ha csak szimbolikus jelentőségű is - szankcionálni és terrorlistája helyezni embereket. Előbbire mehetne pl Habeck, uróbbira Filatov, szarni a diplomáciára.

Jó látni, ahogy a 444-HVG szélsőliberálisai elélveznek egy ukrán náci magyarokat gyalázó és fenyegető megszólalásától, csak mert zorbánozik egy kicsit.

Tehát az ukránok többezer éve itt vannak és 3 nap alatt legyőznek minket, csak lépjünk ki a NATO-ból. Múltkor még 2 óra volt Balatonig, ezek szerint Siófoktól Szentgotthárd 70 óra lenne.
És elvárják, hogy támogassuk ezeket fegyverrel? Meg engedjük be őket az EU-ba, NATO-ba?

Ezek azt se tudják, ki ez a Filatov - alapítója az UKROP pártnak ilyenekkel együtt:
-Jaros - ukrán főnáci, nem kell bemutatni
-Bilecki - azovos főnáci, őt se kell bemutatni sztem. 2010-ben kijelentette, hogy "az ukrán nép küldetése, hogy vezesse a végső keresztesháborút az alsóbbrendű szemiták ellen"
-Bereza - identitászavaros náci: egyszer orosz, egyszer jobbszektoros ukrán, de 91-93 között zsidónak vallotta magát, és kivándorolt izraelbe
-Parasziuk - majdanos náci felforgató, a Dnyipro terroristacsoport tagja, az Illovajszki csata során Rosztovba, Oroszországba szökött :D Ott elfogták, majd fogolycsere keretében került vissza a senkiföldjére.

Filatov a háború előtt más politikusokat és újságírókat is nyilvánosan halállal fenyegetett.

A magyar államnak/kormányak ugyanazt kell csinálnia, mint az amerikaiaknak: kártyapakli minden lapon egy magyarellenes terrorista nevével...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Mindkeközben primitív elmebetegéknél:


Irány a front, parasz! Baloga sem megy már családostul sielni. A három órás kreténtől, a többi minket utáló nácin át pedig már szerencsére elpusztult mindenki eddig, aki beszólt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Ezek miatt a megszólalásuk miatt mondjuk, hogy az ártatlanul meghalt és elhurcolt katonák és civilek sajnálatán túl magyar nemzetbiztonsági érdek, hogy a jelenlegi ukrán elit teljesen eltűnjön a föld színéről, és egy négyzetcentiméter se maradjon nekik.

"
Polkorrektség nélkül. Először is, ribancarcú, nem a mi földünk a senkiföldje hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tettek titeket. Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek” – írta Filatov.

„Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem az ott hatalmon lévők” – tette hozzá Dnyipro polgármestere.

A politikus azután írta mindezt, hogy Orbán Viktor „senki földjének” nevezte Ukrajnát, amire válaszul az ukrán külügyminisztérium behívatta a magyar nagykövetet Orbán Ukrajnára tett, „teljességgel elfogadhatatlan” kijelentései miatt.
Orbán Viktor csütörtök este a Karmelitában fogadta a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján részt vevő külföldi újságírók egy csoportját, a beszélgetésen így fogalmazott: „Oroszország célja, hogy Ukrajnát egy kormányozhatatlan ronccsá tegye, hogy a Nyugat ne tarthasson rá igényt. Ez már sikerült is nekik, Ukrajna most olyan, mint Afganisztán, egy senkiföldje. Azt viszont nem engedheti meg Oroszország, hogy a NATO megjelenjen Ukrajnában.”
"
Banderáékat már elfelejtette. Elképesztő ami megy a magyar kormány ellen. Remélem a Szicsesek, 3 órás Balatonosok sorsára jut!
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113
Habeck és Baerbock nevesítve szerepelnek a RAND Corp tanulmányában, mint a legfontosabb hasznoshülyék németország és az egész EU tönkretételében.

Magyarországnak is el kéne kezdenie - még ha csak szimbolikus jelentőségű is - szankcionálni és terrorlistája helyezni embereket. Előbbire mehetne pl Habeck, uróbbira Filatov, szarni a diplomáciára.

Jó látni, ahogy a 444-HVG szélsőliberálisai elélveznek egy ukrán náci magyarokat gyalázó és fenyegető megszólalásától, csak mert zorbánozik egy kicsit.

Tehát az ukránok többezer éve itt vannak és 3 nap alatt legyőznek minket, csak lépjünk ki a NATO-ból. Múltkor még 2 óra volt Balatonig, ezek szerint Siófoktól Szentgotthárd 70 óra lenne.
És elvárják, hogy támogassuk ezeket fegyverrel? Meg engedjük be őket az EU-ba, NATO-ba?

Ezek azt se tudják, ki ez a Filatov - alapítója az UKROP pártnak ilyenekkel együtt:
-Jaros - ukrán főnáci, nem kell bemutatni
-Bilecki - azovos főnáci, őt se kell bemutatni sztem. 2010-ben kijelentette, hogy "az ukrán nép küldetése, hogy vezesse a végső keresztesháborút az alsóbbrendű szemiták ellen"
-Bereza - identitászavaros náci: egyszer orosz, egyszer jobbszektoros ukrán, de 91-93 között zsidónak vallotta magát, és kivándorolt izraelbe
-Parasziuk - majdanos náci felforgató, a Dnyipro terroristacsoport tagja, az Illovajszki csata során Rosztovba, Oroszországba szökött :D Ott elfogták, majd fogolycsere keretében került vissza a senkiföldjére.

Filatov a háború előtt más politikusokat és újságírókat is nyilvánosan halállal fenyegetett.

A magyar államnak/kormányak ugyanazt kell csinálnia, mint az amerikaiaknak: kártyapakli minden lapon egy magyarellenes terrorista nevével...
Sajnos nekünk nincsenek meg ehhez a képességeink. Ha mondjuk lenne egy török szintű hadseregünk, akkor esetleg tudnánk ügyeskedni.
Sajnos vissza fog ütni Viktornak az a hülye koncepciója, hogy hadsereg helyett hadiipart építünk. Tényleg nem értem Viktort, hogy az EU-val szemben komoly előítéletei vannak, de a NATO, áhh, az tuti segít, szeret minket, úgyhogy ráérünk bizniszelni a németekkel 10 éves távlatban, mert hát a NATO megvéd. Pedig ha véletlenül ez az idióta Putyin csak félmunkát végez, akkor azért az növelni fogja a közvetett ukrán atrocitások lehetőségét.
Persze a Zrínyi egy 8 éve indítot, békeidős, NATO besegítős koncepciónak jó volt az akkori helyzetet figyelmbe véve, de a mostani geopolitikai helyzetben ez semmire sem lesz elég.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
601
7 218
93
Sajnos nekünk nincsenek meg ehhez a képességeink. Ha mondjuk lenne egy török szintű hadseregünk, akkor esetleg tudnánk ügyeskedni.
Sajnos vissza fog ütni Viktornak az a hülye koncepciója, hogy hadsereg helyett hadiipart építünk. Tényleg nem értem Viktort, hogy az EU-val szemben komoly előítéletei vannak, de a NATO, áhh, az tuti segít, szeret minket, úgyhogy ráérünk bizniszelni a németekkel 10 éves távlatban, mert hát a NATO megvéd. Pedig ha véletlenül ez az idióta Putyin csak félmunkát végez, akkor azért az növelni fogja a közvetett ukrán atrocitások lehetőségét.
2.VH tanulsága - ha a szovjet/orosz azt mondja, leszarjuk, hogy a másik blokk tagja vagy, csak maradj ki a támadásból, és akkor a végén az elszámolásnál ezt figyelembe vesszük.
Ha nem megyünk a SZU ellen, németek előbb megszállnak minket lehet, de a végén a szovjet ajánlat szerint megtarthattuk volna az bécsi döntésekkel kapott területeket, és most parolázhatnánk áldozati szerepben.

Az orosz nem engedheti meg magának a vereséget, ez nyilvánvaló.Tegyük fel mégis megtörténik a lehetetlen - mit róhatnak fel nekünk? Hogy befogadtunk/átengedtünk 1millió menekültet? Hogy folyamatosan küldtük a segélyt?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Sajnos nekünk nincsenek meg ehhez a képességeink. Ha mondjuk lenne egy török szintű hadseregünk, akkor esetleg tudnánk ügyeskedni.
Sajnos vissza fog ütni Viktornak az a hülye koncepciója, hogy hadsereg helyett hadiipart építünk. Tényleg nem értem Viktort, hogy az EU-val szemben komoly előítéletei vannak, de a NATO, áhh, az tuti segít, szeret minket, úgyhogy ráérünk bizniszelni a németekkel 10 éves távlatban, mert hát a NATO megvéd. Pedig ha véletlenül ez az idióta Putyin csak félmunkát végez, akkor azért az növelni fogja a közvetett ukrán atrocitások lehetőségét.
Persze a Zrínyi egy 8 éve indítot, békeidős, NATO besegítős koncepciónak jó volt az akkori helyzetet figyelmbe véve, de a mostani geopolitikai helyzetben ez semmire sem lesz elég.
Magyar-Török vonalon jók vagyunk, nyugi ... Nem kell nekünk a NATO és nem véletlen, hogy szinte az egész magyar haditechnika Ukrajna mellett állomásozik.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
A törökök nagyon messze vannak, és csak a saját érdekeiket nézik. Stratégiailag mi nekik sosem leszünk nekik fontos szereplők.
Ez nem igaz és nincsenek nagyon messze, emellett NATO tagok.

Egyébként, ha az ukránok kimásznának az USA ernyő alól és mondjuk nem úgy kellene használniuk a légvédelmüket, ahogy, akkor szintén kb. pár hét lennének az oroszoknak is ...