T-72

Ez van amikor az oroszok lexarnak mindent ! De persze ehhez technológia is kell ! Az oroszok nem tudnák ezt megcsinálni ! Külalakra igen de az elektronikát nem tudnák hozni ! a sosna-U régi cucc .

Már megint nem tudod, hogy miről beszélsz.... A T-14 automata tornya ennél sokkal komolyabb műszaki kihívás a szeparált személyzettel, és megoldották.
Ráadásul a törökök tornya sem új ötlet, orosz terveztek ilyet a T-72/80/90 típushoz!
00000002.jpg

00000003.jpg

Nem meglepő módon a törökök "új tornya" megszólalásig hasonlít erre.
Szóval ne lepődj meg ha kiderül 10 évek múlva, hogy anno megvették a terveket, és így lett ilyen tornyuk ;)

Most vettek gyártásba valami orosz hőképnézőt. Magyarul mostanra sikerült a Thalest kiváltani.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Már megint nem tudod, hogy miről beszélsz.... A T-14 automata tornya ennél sokkal komolyabb műszaki kihívás a szeparált személyzettel, és megoldották.
Ráadásul a törökök tornya sem új ötlet, orosz terveztek ilyet a T-72/80/90 típushoz!
00000002.jpg

00000003.jpg

Nem meglepő módon a törökök "új tornya" megszólalásig hasonlít erre.
Szóval ne lepődj meg ha kiderül 10 évek múlva, hogy anno megvették a terveket, és így lett ilyen tornyuk ;)

Hopp-hopp, mi is az ott 7. és12.-es számozással??? Lőszer a torony(puttony)ban ??? :eek:

... a két szélső, +a "duplás" középső tároló kapacitása összesen 12 hengeres vmi(kivetőtöltet és/vagy lövedék).

...ha erről van szó: onnan adogat, vagy tartalék, hogy --nagyon helyesen !!!-- ne a toronyban legyen további kockázatnak.

.

De amúgy volt még régebben is univerzális torony terve az oroszoknak, konkrétan az Omszki-aknak ha jól tudom.
"Burlak" néven futott:
375450_original.jpg

scale_2400.jpg

Le is lett tesztelve. Szóval a török megoldás nem egyedi, ismerik az oroszok is.
Ettől még sajnos az oroszok nem rendszeresítették ezt sem, ahogyan az APS-t sem :mad:

Hopp-hopp, mi is az ott 7. és12.-es számozással??? Lőszer a torony(puttony)ban ??? :eek:

... a két szélső, +a "duplás" középső tároló kapacitása összesen 12 hengeres vmi(kivetőtöltet és/vagy lövedék).

...ha erről van szó: onnan adogat, vagy tartalék, hogy --nagyon helyesen !!!-- ne a toronyban legyen további kockázatnak

Az a tartalék lőszer tároló.
A szabadalmi rajzokon a torony az konkrétan a T-90M tornya. Ugyanis univerzális toronynak tervezték, az összes orosz harckocsi típusra telepíthető!
Más kérdés , hogy a megvalósult T-90M torony ténylegesen ez-e?

Béta, miért viszed el állandón politikai síkra a simán technikai dolgokat?
Mikor is csinálták ezeket az elemeket, melyik mérnöki csapat? Nem volt tökéletes, szerintem rájöttek ők is és javították azóta. Az látszik, hogy folyamatosan változnak az elemek alakjai, működésük, tehát állandóan foglalkoznak vele.

Nem én vittem politikai síkra, hanem LMzek. Amire talán nem is reagáltam volna, de pont hogy ellenkező következtetést vont le, mint amit kéne. Azt javítottam ki.

Egyébként a T-72B3M a kritizált jármű és képek alapján kb ugyanakkor - 2010-es évek második fele - a T-90M rendesen volt csempézve, nem ilyen hézagosan. De eleve nyilvánvaló volt - vagyistudták, hogy az ERA-nak fednie kell az egész felületet lehetőleg, tehát nem hibáztak, hanem ígénytelenkedtek a tervezéskor. Jóvanezígy alapon csinálták. Én ezt nézem ki a helyzetből.

Egy orosz T-72B3 rajtaütése az ukránok két gépesített századan(20 BMP-1 és YPR-765). valamint az azt meg erősítő 4 T-72 harckocsin, Archív felvétel a herszoni harcok idején

Egy orosz T-72B3 rajtaütése az ukránok két gépesített századan(20 BMP-1 és YPR-765). valamint az azt meg erősítő 4 T-72 harckocsin, Archív felvétel a herszoni harcok idején

Nincs olyan verzió,amit meg lehet nyitni telegram nélkül is?