Hm.....nah nézzük!
Gigantikus offenzívára készül Oroszország, 1800 tank, több száz repülőgép indulhat meg Ukrajna ellen
A meg nem nevezett ukrán tisztségviselő szerint az orosz haderő a támadáshoz több százezer mozgósított katonát, illetve
1800 tankot,
3950 egyéb páncélozott járművet,
2700 tüzérségi rendszert,
810 rakéta-sorozatvetőt,
400 vadászgépet, vadászbombázót
és 300 helikoptert tervez felhasználni.
A tisztségviselő arról is beszél a szaklapnak, hogy az offenzívához felhasznált technikai eszközök színvonala, illetve a katonák képzettsége és felszerelése lényegesen rosszabb, mint amivel 2022. február 24-én
![]()
Gigantikus offenzÃvára készül Oroszország, 1800 tank, több száz repülÅgép indulhat meg Ukrajna ellen
10 napon belül hatalmas offenzÃvát akarnak indÃtani az oroszok, az ehhez használni tervezett járműveket és katonákat már készültségbe helyezték az oroszok â állÃtja egy meg nem nevezett magas rangú ukrán katonai tisztségviselÅ az amerikai Foreign Policy geopolitikai szaklapnak.www.portfolio.hu
A többi hírrel együtt beraktam MSM-ről magyarra fordítóba és nekem az jött ki, hogy az ukránok több hónapnyi intenzív anyagháború után kifogytak a a drónokra és CM-ekre ellőtt légvédelmi rakétákból, tüzérségi lövedékekből és a nagyjából a még mozgósítható emberekből harckocsikból is, pedig ez még csak a ‘kis’ háború volt, az igazi darálás még el sem kezdődött.
Ha tényleg így van, az eddig a front mögött somolygó orosz légierő is visszajön, érdemi légvédelem nélkül azt csinál amit akar.
Ilyen körülmények között nem lehet érdemben ellenállni, lehet, hogy rövid úton összeomlanak ha megindul a komoly orosz támadás, ezt készíti elő az új narratíva ‘soha nem látott orosz veszteségekről’ és hogy ‘nem számít az emberélet’ stb.
Ha Ukrajna tényleg összeomlik katonailag a következő hónapokba és kénytelen lesz aláírni amit eléraknak, az MSM majd előadja, hogy az irtózatos veszteségek ellenére az oroszok nem érték el céljukat, Ukrajna teljes meghódítását, be kellett érniük a Krímmel és a négy orosz régióval, a nyugatos Ukrajna semlegességét is kénytelenek voltak garantálni.