[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

3 gyerek 30-ból nem csak nèhány kritikus szó szerintem.

Hihetetlen, hogy ennyire nem működik ez sem.o_O

Amúgy, ez a rendezvèny mennyire volt meghirdetve?
Ha nem kadèt vagy mennyire tudhattál róla?
Más suliban?
Első évfolyam volt, el is mondta. Elég nehéz az arányokat megtalálni, hogy mennyit legyenek terepen. Lehet, hogy ugyan abból az osztályból már meg mást mondana. Remélem azóta, vagy folyamatosan megtalálnak egy élhető arányt. Meg ugye ha például olyan helyen van iskola, ahol a közelben nincs laktanya az meg még jobban nehezítheti is a dolgot.

Itt is volt szó, hogy lesz. :D

Ezen a fórumon mindenki tudja hogy hívják RSzR-t, de a riporter mintha most tálkozott volna először ezzel a névvel...
Nagyon kevesen ismerik a honvédség parancsnokát. A HTKA az egy fanatikus közösség, szakmai közösség, de elég rácsodálkozni a világra. :). Bevallom Én a minisztériumok nevét sem jegyzem meg, amúgy is négy évente megváltoztatják, és a miniszterek nevét sem ismerem, de nem is érdekelnek, mert tök mindegy ki van ott néha.. Tudom szégyeljem magam :)

Amúgy milyen èrdekes.

Az legtöbb magas beosztású tábornoknak utilapu lett kötve a talpára.

Na de RSzR maradt. :rolleyes:
RSzR
Az altábornagy szólt a haderő újjászervezéséről is. Azt mondta, régóta nem nyúltak hozzá a Magyar Honvédség szervezetéhez, de Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszterrel úgy döntöttek, minél több kiképzett, bevethető, harcoló katonára van szükség, ezért drasztikusan csökkentették a bürokráciát, az adminisztrációt.

RSzR
Az altábornagy szólt a haderő újjászervezéséről is. Azt mondta, régóta nem nyúltak hozzá a Magyar Honvédség szervezetéhez, de Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszterrel úgy döntöttek, minél több kiképzett, bevethető, harcoló katonára van szükség, ezért drasztikusan csökkentették a bürokráciát, az adminisztrációt.
Vègülis. :D

Ha kirúgok, bocsánat nyugdíjazok 100+ tisztet.
Százalèkban máris nagyobb a harcolók aránya a vízfejhez kèpest mint elötte.

Ès mèg egy honvèdot sem vettek föl.:D

Ugye látjuk ez eddig csak politikai bullshit.:rolleyes:

De remèljük a most indított toborzóèv vègèn, azt sem tudják majd hogy kèpezzèk ki az új honvèdok hadát. Annyian lesznek.

RSzR
Már bocsánat, de Hitler annak idején azt mondta a túlméretezett hadosztályokról, hogy "kevés a fog, és sok a farok" Lásd pld. a második vh-s amerikai hadsereg gyalog vagy páncéloshadosztályainak létszámát és hozzá a harcoló létszámot.
Nos a több kiképzett katona nem fog kinőni az alföldön mert elbocsájtották a teljes tábornoki kart, képzettségtől és tapasztalattól függetlenül. Az szinte összes tábornok elbocsájtása és a tábornoki kar csökkentése nem azonos fogalom. Akiket meg majd előreléptetnek azok magasabbegység szintű tapasztalatokkal nem rendelkező katonák. Nincs átmenet, kellett volna néhány tapasztalt, NATO komp, képzett törzstisztet megtartani. Ha megnézzük a szövetségi rendszer főtiszti karát, ott sem nyeretlen kétévesek szolgálnak csúcspozíciókban. Persze szükséges volt a csökkentés, de ez olyan mint az oroszoknál mint a Tuhacsevszkij féle tisztogatás. Persze nincs koncepciós per, agyonlövés gulág, de a hatása azonos abban a tekintetben, hogy senki sem maradt a helyén, mninden tapasztalt tisztet eltávolítottak.

Persze nincs koncepciós per, agyonlövés gulág, de a hatása azonos abban a tekintetben, hogy senki sem maradt a helyén, mninden tapasztalt tisztet eltávolítottak.
Mi az, hogy mindet... Édes faszom Pisti ne kezd már a kreténséget megint...
Ment is maradt is, nem mindenki ment akinek kellett volna és van aki ment de nem kellett volna.
De annyira tökig volt a főtiszti kar felső része, hogy az hihetetlen és jópáran vannak még a szükséges iskolákkal egy szinttel lejjebb.

Fog hiányozni ezeknek az embereknek a tudása?
Egy részének mindenképpen fog, de hogy nem maradt senki aki elvégzett volna egy nyomorult vezérkari iskolát azért egy kapitális baromság.

Ha kirúgok, bocsánat nyugdíjazok 100+ tisztet. Százalèkban máris nagyobb a harcolók aránya a vízfejhez kèpest mint elötte. Ès mèg egy honvèdot sem vettek föl.:D
Amikor RSzR-t HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkári posztjáról kinevezték a Honvédség élére 2021 májusában (2026. május 31-ig terjedő, határozott időtartamra; nem tudom, hogy felülírja-e ezt, hogy 2023. január 1-től a Honvéd Vezérkar főnök lett) azt ígérte, hogy nagy mértékben növelni fogja a harcoló katonák arányát az állományon belül...

• Tetszik
Reactions: Pogány
Amikor RSzR-t HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkári posztjáról kinevezték a Honvédség élére 2021 májusában (2026. május 31-ig terjedő, határozott időtartamra; nem tudom, hogy felülírja-e ezt, hogy 2023. január 1-től a Honvéd Vezérkar főnök lett) azt ígérte, hogy nagy mértékben növelni fogja a harcoló katonák arányát az állományon belül...
Én azt ígértem az asszonynak meg fogom csinálni a szárítógépet, aztán mégse lett belőle semmi.....

Nem tudom hova kell leírni, de kolléganőm ma mesélte röhögve, hogy a férje tegnap mikor ment haza (zászlós a honvédségbe) mondta neki hogy nem tudja hogy sírjon vagy nevessen, mert kapott ugyan egy csomó ruhát, de össze-vissza téli és nyári, de egy készlet egyikből sem áll össze, és vannak benne olyan darabok is, amik régebbi típusúak.
bár a csaj elmondása alapján tök örül neki, csak vicces.

• Tetszik
Reactions: DTheo
Nem tudom hova kell leírni, de kolléganőm ma mesélte röhögve, hogy a férje tegnap mikor ment haza (zászlós a honvédségbe) mondta neki hogy nem tudja hogy sírjon vagy nevessen, mert kapott ugyan egy csomó ruhát, de össze-vissza téli és nyári, de egy készlet egyikből sem áll össze, és vannak benne olyan darabok is, amik régebbi típusúak.
bár a csaj elmondása alapján tök örül neki, csak vicces.
minek vette fel? lehet hogy bizonyos darabokat cseréltek neki. értsd az vólt elhasználódva vagy annak a darabnak járt ki a kihordási ideje.
teszem azt gyakorló alsót már korábban cserélt mert elszagatta a mittudom én lőtéri kutya. most lecserélték a zubbonyát.

.
Vègülis. :D

Ha kirúgok, bocsánat nyugdíjazok 100+ tisztet.
Százalèkban máris nagyobb a harcolók aránya a vízfejhez kèpest mint elötte.

Ès mèg egy honvèdot sem vettek föl.:D

Ugye látjuk ez eddig csak politikai bullshit.:rolleyes:

De remèljük a most indított toborzóèv vègèn, azt sem tudják majd hogy kèpezzèk ki az új honvèdok hadát. Annyian lesznek.
Nem ezért vastagitottam ki. Nekem ebből az jött át, a miniszter RSzR-el közösen hozta meg a döntéseket a személyi változásokról, karcsúsította a vezetői állományt.

Bárhogy is volt, ezzel a nyilatkozattal azonosult vele.