[BIZTPOL] Közép- és Dél-Amerika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
Chilei díszegység tiszteleg a zászlónak:

u5pxukyu5pja1.jpg
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
358
2 375
93

A cikkből:

Cleverly haladéktalanul reagált az elhangzottakra Twitter-oldalán azzal, hogy „a Falkland-szigetek brit terület”.​

Hozzátette: a helyi lakosoknak jogukban áll dönteni sorsukról, és úgy határoztak, hogy a brit korona fennhatósága alá tartozó, tengeren túli terület maradnak.



Hogy ez miért nem jut eszükbe, amikor Skóciáról van szó? :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 529
29 737
113
 
K

kamm

Guest
Hát, az argentin sztori az eredeti cikk szerint leginkább vágyakozás, semmi több - katasztrofális állapotban van a legierejuk, miközben nonstop csődben táncolnak:

"However, the report states that Argentina will not make any immediate aircraft purchases, with President Alberto Fernandez saying that his country has to allocate its limited resources to more important areas than military aircraft.

Argentina has been struggling to rebuild its military since the 1982 Falklands War, with subsequent US and UK sanctions on arms sales hobbling its modernization.

While SCMP mentions that China’s JF-17 contains a UK-made Martin-Baker ejection seat, it can be replaced with a domestic version and that the real issue is whether Argentina can afford the JF-17.

The Argentine Air Force has been particularly hard hit by sanctions and other factors preventing modernization. Meta-Defense noted in a December 2022 article that while it had 240 combat aircraft during the Falklands War, the collapse of military rule, economic crises and sanctions have left it with only around 20 upgraded A-4AR Fighting Hawks, less than ten Pampa 3 trainer aircraft and no supersonic fighters."
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 514
113
Öhmm,Mexico csatlakozni akar a Brics,Brics+ államok szövetségéhez.
Erre hagynék időt.
:D
:D





Gecc,csak nehogy védelmet kérjenek az Orosz Föderációtól,vagy Kínától usánka ellen,bár minden ország ahhoz a szövetséghez tartozhat,amelyikhez akar,mi lehet?

:D