[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 150
113
Kérdés, hogy melyik al változatát kapják. Az alap A1-et, vagy esetleg a modernizált M1A1-AIM variánst? Az alap A1 szerintem kb az A4 színtjén van, de lehet, hogy valamivel annál is rosszabb.
Kerdes, hogy egyaltalan kapnak-e Abramseket. Szepen fokozatosan visszatancol az USA, en ugy latom, nem fognak egy darab Abramsot sem kapni az USA-tol.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 903
113
Újdonság:

Üres benzineskannák a folyóba HELYETT újabb ukrán újdonság:

Melegedő ukrán vágyálmok egy párhuzamos valóságban:
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Orosz tüzér rokonnal rendelkező anon azt írta ma, hogy kifogytak az orosz készletek... az 1972-es gyártású tüzérségi lövedékekből, már 1976-osokat málháznak be.


Nagyon úgy néz ki Chasov Jar lesz a következő forró pont, civilek jelentései alapján az ukrán haditechnika abban az irányban kerül felhalmozásra.



mikor a fos egy cikken belül sem tudja mit hazudjon
jpb45bg.png




újukrán történelem (részlet)
vyUUBxW.jpg

CghcMxv.jpg



ukrán támadás Pologinál (feat. "medevac" tele katonával)




Ezeknek tényleg ennyi esze van:
yFYwe2p.jpg
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 789
113

A NATO főtitkára Putyin és Hszi találkozó kapcsán tett nyilatkozatokat​

► "Jelenleg az Ukrajna támogatására és saját védelmünkre szolgáló kulcsfontosságú fegyverek előállítására vonatkozó új célpontokról állapodunk meg."
► Még ha holnap véget is érnek az ukrajnai harcok, „a biztonsági környezet hosszú távra megváltozott”;
► Putyin és Hszi találkozója azt mutatja, hogy Kína és Oroszország egyre közelebb kerül egymáshoz. Az államok "közös gyakorlatokat, tengeri és légi járőrözést hajtanak végre, és együttműködnek gazdasági, politikai és diplomáciai szinten".
► „Jelenleg nincs bizonyítékunk arra, hogy Kína halálos fegyvereket szállított volna Oroszországnak, de láttuk a jeleket, hogy ezt a kérdést Moszkva és Peking megvitathatja. Kína nem szállíthat halálos fegyvereket Oroszországnak.
► Kínának meg kell kezdenie megérteni az ukrán nézőpontot, és kapcsolatba kell lépnie Zelenszkijvel, ha komolyan akar beszélni a békéről.
► Jelenleg nem lehetséges párbeszéd Oroszországgal, amíg a háború folytatódik. "Az Oroszország-NATO Tanács fontos eszköze volt a szövetség azon kísérleteinek, hogy normális párbeszédet alakítsanak ki Oroszországgal, de a jelenlegi körülmények között ezt az interakciós mechanizmust nem használják."
Источник: https://rusvesna.su/news/1679415322

Hszi Csin-ping nyilatkozatai:

◼️A kínai-orosz kapcsolatok túlmutatnak a kétoldalú kapcsolatokon, nagy jelentőséggel bírnak a világrend szempontjából
◼️A tárgyalások eredményesek voltak
◼️10 éve szoros kapcsolatot ápolok Putyinnal, stratégiai kérdésekben tartjuk a kapcsolatot
◼️Kína és Oroszország az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként továbbra is betartja a nemzetközi kapcsolatok alapvető normáit
◼️Megállapodott Vlagyimir Putyinnal az elektromos termékek és kőolajtermékek kereskedelmének növelésében
◼️Kína támogatja a békét és a párbeszédet az ukrajnai konfliktusrendezésről
◼️Az ukrán rendezés kapcsán Pekinget az ENSZ Alapokmányának céljai és alapelvei vezérlik, objektív állásponthoz ragaszkodik.

Oroszország és Kína közös nyilatkozata:

Oroszország pozitívan értékeli Kína álláspontját Ukrajnával kapcsolatban, Kína pedig pozitívan áll Oroszország tárgyalások indítására;
Oroszországot és Kínát aggasztják az AUKUS kockázatai és nukleáris tengeralattjárók építésére vonatkozó terveik;
Oroszország és Kína sürgeti az AUKUS-t, hogy szigorúan tartsa be a tömegpusztító fegyverekre vonatkozó non-proliferációs kötelezettségvállalásait;
Oroszország és Kína átfogó energetikai partnerség megerősítését tervezi;
Oroszország és Kína úgy véli, hogy az ukrán válság megoldása érdekében meg kell akadályozni a blokkkonfrontációt és a konfliktusok szítását;
Oroszország és Kína aggódik az Egyesült Államok katonai-biológiai tevékenységei miatt, ennek tisztázását követeli;
Oroszország és Kína kiterjeszti a tudományos cseréket, hogy biztosítsa a két ország technológiai vezető szerepét;
Oroszország és Kína felszólít az ukrajnai válság elmérgesedésének és „ellenőrzhetetlen szakaszba” való átmenetének elkerülésére;
Oroszország és Kína ellenez minden egyoldalú szankciót, amelyet az ENSZ BT megkerülésével vezettek be.

"...Kína nem szállíthat halálos fegyvereket Oroszországnak..."​


Osztán miért nem buksika? Mi lesz?
Mázsa szám külditek majd a paradicsom konzervet az uki háziassonyoknak? Ezt elqrtátok nem kicsit, nagyon!! :oops: :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 890
113

Megtorló sztrájk: rakéták csaptak be az odesszai repülőtérre, ahonnan drónok repültek, hogy megtámadják Dzsankojt (FOTÓ)​

Március 21-én este az orosz hadsereg rakétatámadást intézett az odesszai repülőtér ellen, ahonnan kamikaze drónok repültek ki, hogy megtámadják Dzsankojt.
A helyi források a Shkolny repülőtérre érkezésről számolnak be.
Korábban felvételek jelentek meg a weben a Mugin-5 típusú drónok repüléséről, amelyek rendszeresen próbálják megtámadni a Krímet.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679421631

Muskátliink hozzávetőleges iránya

Odessza jelentése szerint a reptér irányába, ahol a rakétáink repültek. Sok mentőautó száguld.
Hatalmas tűz ütött ki az odesszai repülőtéren
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
511
1 593
93
És ez mit bizonyít?
Hogy egy náci szimpatizáns már biztos van egész nagy Oroszországban
De lehet, hogy mozgósított aki mondjuk a szovjetuniót gyűlöli mert mondjuk ukrán dédapja Sztálin alatt élt halt.

Vagy még tizenévesen csináltatta a tetkót amikor a szélsőjobboldali náci ideológiák iránt érdeklődött.
Mindenkinek volt olyan korszaka fiatalon, vagy emo-s, rocker etc. - nekem is- . Ukránok sokasága sajnos nem nőtte ki...

Szóval ez mind mind csak statisztika, olyan mint ha egy laposföldhívőt fogtak volna el hoholék.
DNR pecsét van útlevelén, tehát valahonnan a Donyecki területről származhat, 82-es születésű.
Csak azért raktam be, mert ilyen kép eddig még nem szerepelt ebben a topikban. Az orosz propagada osztály meg biztosan nem osztana meg ilyent.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 890
113

Putyin és Hszi alku: Már a világ vezetése és nem Ukrajna a fő cél? - Kusai Sándor​


Szegény Antont jól helyreteszi. De a lengyel nagykövetet is.

Kit tartóztatna le a nemzetközi bíróság Putyin után? - Robert C. Castel​


A brit védelmi minisztérium reagált az Orosz Föderáció nyilatkozataira az Ukrajnának szánt szegényített urántartalmú lövedékekről​

A brit védelmi minisztérium reagált a bírálatokra, amiért Ukrajnát szegényített urántartalmú lövedékekkel látnák el . A Sky News által idézett közlemény azt állítja, hogy az orosz fél szándékos dezinformációt folytat ebben a kérdésben:
„Ez egy standard alkatrész, aminek semmi köze a nukleáris fegyverekhez vagy képességekhez. Oroszország tudja ezt, de szándékosan félretájékoztat.
Hozzátették, hogy a brit hadsereg évtizedek óta használja ezt az anyagot a héjában. Maguk a lövedékek pedig rendkívül hatékonyak a modern tankok és páncélozott járművek megsemmisítésére.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679430323

NATO páncélozott járművek a Bahmutért vívott csatákban (VIDEO)​

Az amerikai és holland M113 és YPR-765 páncélosok a „körhinta” taktikai technikát alkalmazzák, miközben állandó mozgásban vannak, hogy megnehezítsék a járművek legyőzését.
A könnyű páncélozott járművek állandó tűznyomást hoznak létre, és minden páncélozott jármű rövid időre megjelenik a páncéltörő fegyverek megsemmisítésének zónájában.
A harc állítólag közelről folyik, ahol egyik fél sem használhat tüzérséget, nehogy eltalálja a sajátját.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679432677
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Hmm nagy zavar lehet most köztetek, egy állítólagos orosz náci (a gonosz) írtja az ukri nácikat (a jókat).
Vagy, hogy kell ezt most elképzelni? Mind a kettő már jófiú kell legyen nálatok?

Majd erre visszatérünk ha,
- orosz oldalon katonai felsővezetői szinten integrálnak neonázi szésőségeseket a hadseregbe
-ha állami szinten dicsőítik Banderát
-ha mindenféle tömeges rendezvényeken náci indulók karlendítések teljesen elfogadottak lesznek

addig is, marad egyénszintű probléma
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
DNR pecsét van útlevelén, tehát valahonnan a Donyecki területről származhat, 82-es születésű.
Csak azért raktam be, mert ilyen kép eddig még nem szerepelt ebben a topikban. Az orosz propagada osztály meg biztosan nem osztana meg ilyent.
mindenki tudja hogy Oroszországban is vannak nácik, de tudod banderisztánnal ellentétben ott az ilyesmi nem államilag támogatott jelenség, sőt....
A Svinka V Obmoroke csatorna kedves kis rajzfilmsorozatának 15. epizódja, amely sajnos igen pontosan ábrázolja a valós helyzetet... (és a várható végeredményt is)
gkNi_2N41ikk_Zr2N3XMZpwo6FCfR_qO9Thc8ZvXqsMqLhtv1Es_M2dDO8ijwc6q4UgukykzQlNvTels2rF9zT_Cb2YGUKGdS2kFv4Csy-aKhq0dl61JknGXKSsL1aY_IumngEtR33kWOjILGk-_NjKT5czPx4uFhmvRmy3ulGf1burwaFwJPRuqdPgFu6TiKHHVF4sB-SFwBIIAdCtz7bsO7N5Zzfs-EL6rf1bCSlkN918JSuwbuxTv2baUxkuc0mr8qbCghmGu18Nt31w3K6_o9nNQrF_sVxtXXgCU_UfyRM6WC23MrgzARLAmAnO--oc3tshTN_7cjqnAqQYqLA.jpg

Orosz önkéntes egy amerikai SRS HTI mesterlövészpuskával.
Bahmut környéki harcok. Nekem annyira nem jön át ez a taktika. Korábban linkelt valaki ezekről a kergepanzerekről drónos felvételt, ott kb 5 perc alatt ki is lőttek 3 ilyen konzervdobozt. Ezek az M113asok nagyon nem alkalmasak ilyesmire, maximum szállító vagy mentőjárműnek....