[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 678
48 647
113

Putyin és Hszi alku: Már a világ vezetése és nem Ukrajna a fő cél? - Kusai Sándor​


Szegény Antont jól helyreteszi. De a lengyel nagykövetet is.

Kit tartóztatna le a nemzetközi bíróság Putyin után? - Robert C. Castel​


A brit védelmi minisztérium reagált az Orosz Föderáció nyilatkozataira az Ukrajnának szánt szegényített urántartalmú lövedékekről​

A brit védelmi minisztérium reagált a bírálatokra, amiért Ukrajnát szegényített urántartalmú lövedékekkel látnák el . A Sky News által idézett közlemény azt állítja, hogy az orosz fél szándékos dezinformációt folytat ebben a kérdésben:
„Ez egy standard alkatrész, aminek semmi köze a nukleáris fegyverekhez vagy képességekhez. Oroszország tudja ezt, de szándékosan félretájékoztat.
Hozzátették, hogy a brit hadsereg évtizedek óta használja ezt az anyagot a héjában. Maguk a lövedékek pedig rendkívül hatékonyak a modern tankok és páncélozott járművek megsemmisítésére.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679430323

NATO páncélozott járművek a Bahmutért vívott csatákban (VIDEO)​

Az amerikai és holland M113 és YPR-765 páncélosok a „körhinta” taktikai technikát alkalmazzák, miközben állandó mozgásban vannak, hogy megnehezítsék a járművek legyőzését.
A könnyű páncélozott járművek állandó tűznyomást hoznak létre, és minden páncélozott jármű rövid időre megjelenik a páncéltörő fegyverek megsemmisítésének zónájában.
A harc állítólag közelről folyik, ahol egyik fél sem használhat tüzérséget, nehogy eltalálja a sajátját.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679432677
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 971
5 943
113
Hmm nagy zavar lehet most köztetek, egy állítólagos orosz náci (a gonosz) írtja az ukri nácikat (a jókat).
Vagy, hogy kell ezt most elképzelni? Mind a kettő már jófiú kell legyen nálatok?

Majd erre visszatérünk ha,
- orosz oldalon katonai felsővezetői szinten integrálnak neonázi szésőségeseket a hadseregbe
-ha állami szinten dicsőítik Banderát
-ha mindenféle tömeges rendezvényeken náci indulók karlendítések teljesen elfogadottak lesznek

addig is, marad egyénszintű probléma
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
DNR pecsét van útlevelén, tehát valahonnan a Donyecki területről származhat, 82-es születésű.
Csak azért raktam be, mert ilyen kép eddig még nem szerepelt ebben a topikban. Az orosz propagada osztály meg biztosan nem osztana meg ilyent.
mindenki tudja hogy Oroszországban is vannak nácik, de tudod banderisztánnal ellentétben ott az ilyesmi nem államilag támogatott jelenség, sőt....
A Svinka V Obmoroke csatorna kedves kis rajzfilmsorozatának 15. epizódja, amely sajnos igen pontosan ábrázolja a valós helyzetet... (és a várható végeredményt is)
gkNi_2N41ikk_Zr2N3XMZpwo6FCfR_qO9Thc8ZvXqsMqLhtv1Es_M2dDO8ijwc6q4UgukykzQlNvTels2rF9zT_Cb2YGUKGdS2kFv4Csy-aKhq0dl61JknGXKSsL1aY_IumngEtR33kWOjILGk-_NjKT5czPx4uFhmvRmy3ulGf1burwaFwJPRuqdPgFu6TiKHHVF4sB-SFwBIIAdCtz7bsO7N5Zzfs-EL6rf1bCSlkN918JSuwbuxTv2baUxkuc0mr8qbCghmGu18Nt31w3K6_o9nNQrF_sVxtXXgCU_UfyRM6WC23MrgzARLAmAnO--oc3tshTN_7cjqnAqQYqLA.jpg

Orosz önkéntes egy amerikai SRS HTI mesterlövészpuskával.
Bahmut környéki harcok. Nekem annyira nem jön át ez a taktika. Korábban linkelt valaki ezekről a kergepanzerekről drónos felvételt, ott kb 5 perc alatt ki is lőttek 3 ilyen konzervdobozt. Ezek az M113asok nagyon nem alkalmasak ilyesmire, maximum szállító vagy mentőjárműnek....
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 736
32 427
113
Artyi
Összfogl
Avdiivkatlan
Marinkatlan
Artyi
Avdiivkatlan
Ilona
Leo
Ukranium
Orlan-10 vs. Ukro légv.
Marderek
Magyar tudósok/sárkányfűárusok/kútmérgezők
Ahmat+DNR
Remélem páncélozott
Should i stay or Should I go...
Ukrurán
Hmmwee
Napi csecsen
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 312
68 505
113

A NATO főtitkára Putyin és Hszi találkozó kapcsán tett nyilatkozatokat​

► "Jelenleg az Ukrajna támogatására és saját védelmünkre szolgáló kulcsfontosságú fegyverek előállítására vonatkozó új célpontokról állapodunk meg."
► Még ha holnap véget is érnek az ukrajnai harcok, „a biztonsági környezet hosszú távra megváltozott”;
► Putyin és Hszi találkozója azt mutatja, hogy Kína és Oroszország egyre közelebb kerül egymáshoz. Az államok "közös gyakorlatokat, tengeri és légi járőrözést hajtanak végre, és együttműködnek gazdasági, politikai és diplomáciai szinten".
► „Jelenleg nincs bizonyítékunk arra, hogy Kína halálos fegyvereket szállított volna Oroszországnak, de láttuk a jeleket, hogy ezt a kérdést Moszkva és Peking megvitathatja. Kína nem szállíthat halálos fegyvereket Oroszországnak.
► Kínának meg kell kezdenie megérteni az ukrán nézőpontot, és kapcsolatba kell lépnie Zelenszkijvel, ha komolyan akar beszélni a békéről.
► Jelenleg nem lehetséges párbeszéd Oroszországgal, amíg a háború folytatódik. "Az Oroszország-NATO Tanács fontos eszköze volt a szövetség azon kísérleteinek, hogy normális párbeszédet alakítsanak ki Oroszországgal, de a jelenlegi körülmények között ezt az interakciós mechanizmust nem használják."
Источник: https://rusvesna.su/news/1679415322

Hszi Csin-ping nyilatkozatai:

◼️A kínai-orosz kapcsolatok túlmutatnak a kétoldalú kapcsolatokon, nagy jelentőséggel bírnak a világrend szempontjából
◼️A tárgyalások eredményesek voltak
◼️10 éve szoros kapcsolatot ápolok Putyinnal, stratégiai kérdésekben tartjuk a kapcsolatot
◼️Kína és Oroszország az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként továbbra is betartja a nemzetközi kapcsolatok alapvető normáit
◼️Megállapodott Vlagyimir Putyinnal az elektromos termékek és kőolajtermékek kereskedelmének növelésében
◼️Kína támogatja a békét és a párbeszédet az ukrajnai konfliktusrendezésről
◼️Az ukrán rendezés kapcsán Pekinget az ENSZ Alapokmányának céljai és alapelvei vezérlik, objektív állásponthoz ragaszkodik.

Oroszország és Kína közös nyilatkozata:

Oroszország pozitívan értékeli Kína álláspontját Ukrajnával kapcsolatban, Kína pedig pozitívan áll Oroszország tárgyalások indítására;
Oroszországot és Kínát aggasztják az AUKUS kockázatai és nukleáris tengeralattjárók építésére vonatkozó terveik;
Oroszország és Kína sürgeti az AUKUS-t, hogy szigorúan tartsa be a tömegpusztító fegyverekre vonatkozó non-proliferációs kötelezettségvállalásait;
Oroszország és Kína átfogó energetikai partnerség megerősítését tervezi;
Oroszország és Kína úgy véli, hogy az ukrán válság megoldása érdekében meg kell akadályozni a blokkkonfrontációt és a konfliktusok szítását;
Oroszország és Kína aggódik az Egyesült Államok katonai-biológiai tevékenységei miatt, ennek tisztázását követeli;
Oroszország és Kína kiterjeszti a tudományos cseréket, hogy biztosítsa a két ország technológiai vezető szerepét;
Oroszország és Kína felszólít az ukrajnai válság elmérgesedésének és „ellenőrzhetetlen szakaszba” való átmenetének elkerülésére;
Oroszország és Kína ellenez minden egyoldalú szankciót, amelyet az ENSZ BT megkerülésével vezettek be.
Azt mondja a NATO főtitkár hogy: "Kina nem szalithat fegyvereket Oroszorszagnak." Na megis mit kepzelnek ezek, Kinanak megtiltani barmit? Ok meg szalithatnak az ukranoknak mar regota?
Nyugati onteltseg, teljesen elboritja az agyukat. Amit nekik lehet masnak nem? Ismet?
Atomot dobni nekik lehet, masnak nem.
Civileket irtani nekik lehet, masnak nem.
Orszagokat Ensz felhatalmazas nelkul megtamadni nekik lehet, masnak nem.
Orszagok belso berendezkedeset megvaltoztatni nekik lehet, masnak nem.
Orszagok teruletet feldarabolni nekik lehet, masnak nem.
Stb...

Kinai kulugy valasza az Usa kulugyminiszter nyilatkozatara:
""Nem Kína idézte elő az ukrajnai válságot. Nem is részese a válságnak, és egyetlen félnek sem adott fegyvereket" - jegyezte meg Vang. Mindezt kiegészítette azzal, hogy szinte nincs olyan konfliktus Európában és a világon, amelyhez az Egyesült Államoknak ne lenne köze. "A béke védelmezőjeként tünteti fel magát, "miközben folyamatosan juttat fegyvereket a csataterekre" - jegyezte meg a szóvivő. "


Kinai bejelentes a bekerol.

Ujabb Nato jogsertes Stoltenberg altal.

A legutobbi B 52 sztorirol még.

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
A Nyugati Katonai Körzet T-80 harckocsijai egy hohol felderítő csoport elleni bevetésen
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 678
48 647
113

Az amerikai katonai vezetés nem hisz Ukrajna 2023-as sikerében​

Ukrajnának rendkívül nehéz lesz 2023-ban az összes orosz csapatot kiszorítani.
Ezt Mark Milley, a Pentagon vezérkari főnökei bizottságának vezetője nyilatkozta – írja a Politico.
„Nagyon nehéz feladat lesz. Nem lehetetlen, de rendkívül nehéz. A valószínűségek világában pedig nem tartom valószínűnek. Megtörténhet, de nem hiszem, hogy meg fog történni” – mondta Milli.
„Van egy olyan természeti állapotunk, amelyben valószínűleg egyik fél sem éri el politikai céljait katonai eszközökkel, és ez a természeti állapot egy ideig fennáll” – tette hozzá.
Ugyanakkor Milley nem tartja a háborút "befagyott konfliktusnak". De ebben a szakaszban egyik fél sem fog jelentős előrelépést elérni céljai felé, érvel.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679422669

„A háború az utolsó ukránok háborújává válhat az utolsó európai ellen” – mondta Volodin​

Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke kommentálta az Egyesült Királyság azon döntését, hogy szegényített urántartalmú lőszert szállítanak át ukrán fegyvereseknek.
„Az utolsó ukrán háborúból az utolsó európai háborúvá válhat.
Nagy-Britannia bejelentette, hogy a kijevi náci rezsimet szegényített urántartalmú lőszerrel látják el (egyébként Washington hasonló lövedékeket használt Jugoszláviában és Irakban, ami a terület szennyeződéséhez, valamint a rák megbetegedésének rohamos növekedéséhez vezetett az emberek között).
Ez a döntés világméretű tragédiához vezet, amely elsősorban az európai államokat érinti.
Meg kell érteni, hogy a szegényített urántartalmú lőszer szállítása után a következő lépés egy piszkos bomba alkalmazása lehet a kijevi rezsim által. Vagy taktikai nukleáris fegyverek alkalmazása.
Ha ez megtörténik, nem lesz visszaút.
Washington és műholdjai (London, Brüsszel, Varsó stb.) mindent megtesznek annak érdekében, hogy a „háború az utolsó ukránokig” „háború az utolsó európaiig” legyen – írta a politikus a Telegram csatornáján.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679462072

A Fehér Ház kommentálta Hszi Csin-ping oroszországi látogatását​

Az amerikai Fehér Ház kommentálta Hszi Csin-ping kínai elnök oroszországi látogatását.
Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a kínai vezető oroszországi látogatása hatással lesz-e Washington pekingi kapcsolataira, John Kirby, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora azt mondta, hogy továbbra is nyitva maradnak a kommunikációs csatornák Kínával.
„Biden elnök nyitva akarja tartani a kommunikációs csatornákat Kínával, itt semmi sem változott.
A megfelelő időben folytatjuk a beszélgetést Hszi Csin-pinggel” – mondta Kirby a tájékoztatón.
Emlékezzünk vissza, Jens Stoltenberg korábbi NATO-főtitkár azt mondta , hogy Putyin és Hszi találkozó azt jelzi, hogy Moszkva és Peking egyre közelebb kerül egymáshoz.
Eközben Kína elnöke befejezte oroszországi látogatását. Március 22-én reggel az első számú kínai repülőgép felszállt a Vnukovo-2 repülőtérről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679467483

Egy fiatal buchai lakos elmesélte, hogyan erőszakolta meg egy könyörtelen orosz ork egymást követő öt napon keresztül ebéd- és dohányzási szünet nélkül. De aztán az átkozott rasszistának valahogy sikerült megszöknie.

Egyszer - ezt még elhinném. De öt napon keresztül? Milyen ízlése volt ennek az orosznak?
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
354
1 566
93
Nagyon úgy érzem a szegényített urán tartalmú lövedékek tömeges szállítása arra megy ki, így hogy veszt a nyugati kolaíció "Ha már nem lehet a miénk TEGYÜK TÖNKRE A FŐLDJÜKET! végleg" sajnos ha ezt elkezdik használni akkor KATASZTRÓFÁLIS távlati hatásokkal lehet számolni akárcsak Irakban vagy Szerbiában ahol a háttérsugárzás mértéke emiatt jóval magasabb valamint számtalan egészségügyi probléma is öszefüggésbe hozható ezen lövedékek alkalmazásával.
Nagyon nincs ez se a hírekben, nem véletlenül.. ám annó még az amerikaiak is hullottak tőle, pontosabban nem a lövedéktől mertha azt elszórnák nem jelentene különösebb bajt hanem hogy becsapódáskor porlódik és a finom por szétterül amit belélegezve még az ellenségeimnek sem javasolnék. Érdemes utánanézni a távlati hatásoknak.

Aztán valamilyen különös oknál fogva valahogy se kedvenc kicsi Grétánk se úgy általában a környezetvédők nem kampányolnak az ukrajnai konfliktus ellen, pedig aztán van ám szénlábnyoma! Ami füstöt látok onnét felszállni.. hát!
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 995
5 449
113
Nagyon úgy érzem a szegényített urán tartalmú lövedékek tömeges szállítása arra megy ki, így hogy veszt a nyugati kolaíció "Ha már nem lehet a miénk TEGYÜK TÖNKRE A FŐLDJÜKET! végleg" sajnos ha ezt elkezdik használni akkor KATASZTRÓFÁLIS távlati hatásokkal lehet számolni akárcsak Irakban vagy Szerbiában ahol a háttérsugárzás mértéke emiatt jóval magasabb valamint számtalan egészségügyi probléma is öszefüggésbe hozható ezen lövedékek alkalmazásával.
Nagyon nincs ez se a hírekben, nem véletlenül.. ám annó még az amerikaiak is hullottak tőle, pontosabban nem a lövedéktől mertha azt elszórnák nem jelentene különösebb bajt hanem hogy becsapódáskor porlódik és a finom por szétterül amit belélegezve még az ellenségeimnek sem javasolnék. Érdemes utánanézni a távlati hatásoknak.

Aztán valamilyen különös oknál fogva valahogy se kedvenc kicsi Grétánk se úgy általában a környezetvédők nem kampányolnak az ukrajnai konfliktus ellen, pedig aztán van ám szénlábnyoma! Ami füstöt látok onnét felszállni.. hát!
Vagy már rég használnak is akár az Ukránok akár az Oroszok.Mind a szovjet időkből mind az újabb fejlesztésű 125 mm lőszerek között vannak uránium tartalmú lőszerek.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Vagy már rég használnak is akár az Ukránok akár az Oroszok.Mind a szovjet időkből mind az újabb fejlesztésű 125 mm lőszerek között vannak uránium tartalmú lőszerek.
Itt azon van a kérdés,hogy a drágalátos pudingfejü briteknek,miért is kell szállítani ilyen lőszert a kijevi rezsimnek?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 736
32 427
113
Szeveszknél is alakul az üst.
Kremena
Biolaborok
Akció
Artyi
Szeverszk

Mi van Sztrelkovval?