[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113

Nyilvánvaló volt, hogy önös érdekből csinálták... itt is hátrányba kerültünk, ráadásul mi még csak kísérletezgetünk a Spike-kal a H-145-n, ami mondjuk nem is egy Viper...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 614
25 093
113

Nyilvánvaló volt, hogy önös érdekből csinálták... itt is hátrányba kerültünk, ráadásul mi még csak kísérletezgetünk a Spike-kal a H-145-n, ami mondjuk nem is egy Viper...
Jó, légvédelemből is megkapták a tutit aztán azok is hazamentek szépen. Várjuk ki a végét.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
sajnos ha ezt elkezdik használni akkor KATASZTRÓFÁLIS távlati hatásokkal lehet számolni akárcsak Irakban vagy Szerbiában ahol a háttérsugárzás mértéke emiatt jóval magasabb valamint számtalan egészségügyi probléma is öszefüggésbe hozható ezen lövedékek alkalmazásával.
Ez úgy eszement hülyeség, ahogy van.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 041
15 021
113
Brutàlis, öt napig csak kefélni étel és bagó nélkül! Ha hagyták volna enni és cigizni, akkor úgy látszik, rendben lett volna.Sőt, :)
Kár erre elpazarolnom 2 órát, de ha az illető "hölgy" az alany, akkor inkább derékig televerem a lövészárkot :D Azt gondolom hogy ehhez még Raszputyinnak se lett volna kedve hulla részegen, pedig nem volt válogatós :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 678
48 647
113

Bulgária sem vesz részt a közös EU-s lőszervásárlásban​

Bulgária nem támogatja az Ukrajnába történő lőszerszállításra vonatkozó közös beszerzést, és nem is részese annak. Támogatni fogjuk viszont a béke helyreállítására irányuló európai diplomáciai erőfeszítéseket. Amíg az ideiglenes kormány kormányoz, Bulgária a vadászgépeit, a légvédelmi rakétarendszereit, a harckocsijait és más eszközeit sem bocsátja Ukrajna rendelkezésére
-Rumen Radev, bolgár elnök.

Török források szerint a muskátlik Kijev elleni éjszakai támadása azt az épületet érte, ahol külföldi zsoldosokat szállásoltak el.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 771
15 730
113
Fr1KciiaQAIRQDb
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mi van Sztrelkovval?
Girkin vergődése elérte azt a pontot, hogy állítólag belebegtette a GRU a kiadatását Malajziának az MH17-tel kapcsolatos nyomozási anyagokkal együtt (a repülőgép lelövése után került partvonalra anno, rossz nyelvek szerint ő adta ki a parancsot).


Donbasszi csendélet 2015-ből
jCShV6B.jpg
IWi1iwC.png
Friss hús a darálóba


Németek szerint túl sok halottjuk van az ukránoknak, hiába próbálják a titkolni, a 2014-22 között kiképzett haderő megsemmisült, már csak kényszersorozotokkal tömködik a lyukakat, pedig a közelgő offenzívához rengeteg jól képzett katonára lenne szükségük.
 
Last edited by a moderator:

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Vagy már rég használnak is akár az Ukránok akár az Oroszok.Mind a szovjet időkből mind az újabb fejlesztésű 125 mm lőszerek között vannak uránium tartalmú lőszerek.
nagyon ritka a nyíllövedékek használata, ugyanis még a legputrisabb verzióban is sokszoros az ára egy kumulatív repeszgránáthoz képest. Elvétve olvastam az alkalmazásáról a jelen konfliktusban, de lőszereket vagy lőszermálházást stb. ábrázoló képen vagy videón elvétve lehet látni belőlük.
Ennek egyébként nagyon egyszerű oka van : sokkal hasznosabbak a hagyományos robbanógránátok, mert azokat mind járművek, mind élőerő ellen hatékonyan lehet használni.
Lehet rosszul ertelmezem, de az orosz bakat nem engedte ki a nember meg bagozni sem, hisz az eredeti cikkben az van, hogy az "eroszakolonak" sikerult 5 nap utanelszoknie... :D
A hölgyet elnézve értelmet nyer az oroszok hirtelen menekülése bucsából... lehet a nagy pánikban a fedezőtűzben veszett oda pár civil. Ha egy ilyen némber jönne utánam én még atomot is dobnék magam mögé az hótziher!!!
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 134
7 189
113
Azért kemény...
Egy fillérben nem mertem volna fogadni, hogy az oroszok t55-öst simán hadrafognak.. a nyugat, usa pedig képtelen rá és pl az m1a2 hadrafoghatósága sem megoldható időben, leopardok sem.

Ami miatt az oroszokról gondoltam az az, hogy úgy történhetettt, mint itt a rendszerváltás után, ami mozdítható azt szétlopták.
És majd Szása biztos jól leadta a vasba az egészet. És nem..
Joe sem a vákuumfóliából húzza ki az abramset ezek szerint... leopárd meg sosem volt. :D

Gondolom vannak barátaid a lövészárokban, amikor felbukkan egy ilyen "szar" t62, akkor ők hogy értékelik?


Már a shitmédia is ezt várja?

Még végén gyalogsági ásókkal és lőszer nélkül fogják megindítani a támadást :D

Sirhiggins.. kicsit le voltam betegedve a napokban. De had kérdezzem meg ismételten, Te elhiszed az angol hírszerzés jelentéseit?
Mondjuk hogy nem válaszolsz is egy válasz ám.. azért annyira kreténnek senki sem hisz (legalábbis én nem), hogy elhinnéd az angol hírszerzés dezinfóit.. csak biztos nehéz kimondani, hogy hazudnak, mint a vízfolyás.

Pedig szerintem az USA-nak van elég sok M1-ese szépen letárolva, legalábbis 2011-ben 400 db-ot akartak ingyen adni a görögöknek (csak a szállítást kellett volna fizetniük), lásd:


A görög szakértő csoport megnézte őket és azt mondták, hogy teljesen jó állapotban vannak, de a görögök még a szállítást sem akarták kifizetni.

Szóval nem értem, hogy az USA miét nem ad több M1-et. Van nekik rengeteg letárolva, már 2022 február 24.-én el kellett volna kezdeniük az előszedésüket (de ha nem akkor, akkor fél évvel ezelőtt biztosan, mi az, hogy majd 2024-ben tudnak majd adni 30-at ...). Ez a történet nagyon átlátszó.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
167
1 890
93
Régebbi - konfliktus előtti - EnglishRussia fotoriport (2013-as) egy tüzérségi inkurrencia raktárukról.
Hagyták szétrohadni a kivont technikát?
Nem.
Elavult technika?
Igen.
Sok?
Nem...Rengeteg.
Ránézésre ha betöltenek egy malacot, kilövi?
Igen....

weaponsstorehouse001-19.jpg
Egy sorban kb 12-13 löveg van, ha jól látom akkor 4 sor van ami kb 50 löveg, ha mindegyikkel csak 50-et lőnek és minden gránát csak egy ellenséget megöl, akkor az újabb 2500 ukrán halottat jelent. Vajon mi lesz a reakciója annak akinek ez a nyakába fog hullani? Fogja érdekelni, hogy egy 40+ éves technika szórja meg? Alig ha. Szerintem inkább azt gondolja, bárcsak maradtak volna a depoban.
Persze a már Vietnamban is gyenge M113-mas meg a pimpelt szlovén T55-ös klón illetve a 40+ éve Paladinokra úgy kell nézni mint az okos és hasznos ajándékra. Elvégre a semminél jobb.
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
354
1 566
93
Ez úgy eszement hülyeség, ahogy van.

rák, születési és fejlődési rendellenességek, tömegesen..
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
És ebből van nekik több tucat ilyen vagy nagyobb Oroszország szerte. :)

Plusz a tankok! (Tíz)ezerszámra.

Esküszöm, nem tudom mit akar Európa!? Semmi hasonlója nincs. A hajókat eladta, leszerelte, a haditechnikát pedig fejlődőknek adta tovább. Amit nem, a belga és svájci pár száztól eltekintve már nem létezik. Ww2es cuccok pedig múzeumban, max.

Mert, ha nagyon csalok, csak az USAnak van valami hasonló a sivatagban haditechnikával, repcsikkel.

Amikor a Battle of Britain filmhez a hatvanas években kellett Heinkel111, a spanyoloktól tudtak szerezni, de sherman, tigris, párduc sem lett lekonzerválva, tele volt Chaffeyval a Halál 50 órája.

Egyszerűen a nyugat elsumákolt olyan dolgokat, amelyeket a szovjetek nem. És ez most látszódik. A világbéke baromság éveken át böfögése miatt konkrétan nincs tartalékuk amit hoholéknak adhatnának. Szerintem 1000 működő nehéztechnikát sem tudnának összehozni az USA nélkül orosz támadás esetén. Van pár komolyabb alakulatuk, de ilyen anyagháborúra Európa nem lenne képes.
Ha egy kicsit jobban szétnéznének a letárolt cuccok között,lehet hogy még a B4-es tarackok is elökerülnének.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 748
14 165
113
Pedig szerintem az USA-nak van elég sok M1-ese szépen letárolva, legalábbis 2011-ben 400 db-ot akartak ingyen adni a görögöknek (csak a szállítást kellett volna fizetniük), lásd:


A görög szakértő csoport megnézte őket és azt mondták, hogy teljesen jó állapotban vannak, de a görögök még a szállítást sem akarták kifizetni.

Szóval nem értem, hogy az USA miét nem ad több M1-et. Van nekik rengeteg letárolva, már 2022 február 24.-én el kellett volna kezdeniük az előszedésüket (de ha nem akkor, akkor fél évvel ezelőtt biztosan, mi az, hogy majd 2024-ben tudnak majd adni 30-at ...). Ez a történet nagyon átlátszó.

Ok, legyen. De ha így van nem értem miért mondtál azt, hogy nem lenne elég idő felkészíteni az a2t és inkább kapjanak a1et.

De ugyanez igaz az eus letárolt verziókra is. Azokról is szépen derültek ki folyamatosan, hogy amit előszőr akartak az nem létezik. Ami helyette, az sem biztos vagy nem olyan számban.

Aznmeg non plussz ultra, hogy ha elhisszük az amcsi verziót, ez a sajtóbejelentéstől miért csak most derül ki.

Pedig egyébként nagyon úgy tűnik, mint ha nyugati gyakorlat lenne, hogy a poltikusok által ismert és a valós számok nem éppen azonosak.

Mindenesetre számomra még ettől függetlenül is meglepő, de lehet a nyugati agitprop tette, hogy az oroszok simán előszednek ilyeneket.
Róluk készültek olyan dokumentumfilmek, hogy a szétesés utan a tengerparton elrohad a légvédelem, a feketepiacon pedig bármikor lehet akt, rpgt venni, jóhogynem nukleáris fegyvert..
Ehhez képest a valóság a szöges ellentéte
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
321
1 598
93
Egy sorban kb 12-13 löveg van, ha jól látom akkor 4 sor van ami kb 50 löveg, ha mindegyikkel csak 50-et lőnek és minden gránát csak egy ellenséget megöl, akkor az újabb 2500 ukrán halottat jelent. Vajon mi lesz a reakciója annak akinek ez a nyakába fog hullani? Fogja érdekelni, hogy egy 40+ éves technika szórja meg? Alig ha. Szerintem inkább azt gondolja, bárcsak maradtak volna a depoban.
Persze a már Vietnamban is gyenge M113-mas meg a pimpelt szlovén T55-ös klón illetve a 40+ éve Paladinokra úgy kell nézni mint az okos és hasznos ajándékra. Elvégre a semminél jobb.
Divatos kifejezéssel élve geolokáltam :confused: a bázist.
Ha csak propagandának tünne az előző képriport, a Google Maps-en látszik hogy évtizedes távlatban is rendben van a letárolt technika.