[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 525
29 719
113
Artyi
Összfogl
Avdiivkatlan
Marinkatlan
Artyi
Avdiivkatlan
Ilona
Leo
Ukranium
Orlan-10 vs. Ukro légv.
Marderek
Magyar tudósok/sárkányfűárusok/kútmérgezők
Ahmat+DNR
Remélem páncélozott
Should i stay or Should I go...
Ukrurán
Hmmwee
Napi csecsen
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113

A NATO főtitkára Putyin és Hszi találkozó kapcsán tett nyilatkozatokat​

► "Jelenleg az Ukrajna támogatására és saját védelmünkre szolgáló kulcsfontosságú fegyverek előállítására vonatkozó új célpontokról állapodunk meg."
► Még ha holnap véget is érnek az ukrajnai harcok, „a biztonsági környezet hosszú távra megváltozott”;
► Putyin és Hszi találkozója azt mutatja, hogy Kína és Oroszország egyre közelebb kerül egymáshoz. Az államok "közös gyakorlatokat, tengeri és légi járőrözést hajtanak végre, és együttműködnek gazdasági, politikai és diplomáciai szinten".
► „Jelenleg nincs bizonyítékunk arra, hogy Kína halálos fegyvereket szállított volna Oroszországnak, de láttuk a jeleket, hogy ezt a kérdést Moszkva és Peking megvitathatja. Kína nem szállíthat halálos fegyvereket Oroszországnak.
► Kínának meg kell kezdenie megérteni az ukrán nézőpontot, és kapcsolatba kell lépnie Zelenszkijvel, ha komolyan akar beszélni a békéről.
► Jelenleg nem lehetséges párbeszéd Oroszországgal, amíg a háború folytatódik. "Az Oroszország-NATO Tanács fontos eszköze volt a szövetség azon kísérleteinek, hogy normális párbeszédet alakítsanak ki Oroszországgal, de a jelenlegi körülmények között ezt az interakciós mechanizmust nem használják."
Источник: https://rusvesna.su/news/1679415322

Hszi Csin-ping nyilatkozatai:

◼️A kínai-orosz kapcsolatok túlmutatnak a kétoldalú kapcsolatokon, nagy jelentőséggel bírnak a világrend szempontjából
◼️A tárgyalások eredményesek voltak
◼️10 éve szoros kapcsolatot ápolok Putyinnal, stratégiai kérdésekben tartjuk a kapcsolatot
◼️Kína és Oroszország az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként továbbra is betartja a nemzetközi kapcsolatok alapvető normáit
◼️Megállapodott Vlagyimir Putyinnal az elektromos termékek és kőolajtermékek kereskedelmének növelésében
◼️Kína támogatja a békét és a párbeszédet az ukrajnai konfliktusrendezésről
◼️Az ukrán rendezés kapcsán Pekinget az ENSZ Alapokmányának céljai és alapelvei vezérlik, objektív állásponthoz ragaszkodik.

Oroszország és Kína közös nyilatkozata:

Oroszország pozitívan értékeli Kína álláspontját Ukrajnával kapcsolatban, Kína pedig pozitívan áll Oroszország tárgyalások indítására;
Oroszországot és Kínát aggasztják az AUKUS kockázatai és nukleáris tengeralattjárók építésére vonatkozó terveik;
Oroszország és Kína sürgeti az AUKUS-t, hogy szigorúan tartsa be a tömegpusztító fegyverekre vonatkozó non-proliferációs kötelezettségvállalásait;
Oroszország és Kína átfogó energetikai partnerség megerősítését tervezi;
Oroszország és Kína úgy véli, hogy az ukrán válság megoldása érdekében meg kell akadályozni a blokkkonfrontációt és a konfliktusok szítását;
Oroszország és Kína aggódik az Egyesült Államok katonai-biológiai tevékenységei miatt, ennek tisztázását követeli;
Oroszország és Kína kiterjeszti a tudományos cseréket, hogy biztosítsa a két ország technológiai vezető szerepét;
Oroszország és Kína felszólít az ukrajnai válság elmérgesedésének és „ellenőrzhetetlen szakaszba” való átmenetének elkerülésére;
Oroszország és Kína ellenez minden egyoldalú szankciót, amelyet az ENSZ BT megkerülésével vezettek be.
Azt mondja a NATO főtitkár hogy: "Kina nem szalithat fegyvereket Oroszorszagnak." Na megis mit kepzelnek ezek, Kinanak megtiltani barmit? Ok meg szalithatnak az ukranoknak mar regota?
Nyugati onteltseg, teljesen elboritja az agyukat. Amit nekik lehet masnak nem? Ismet?
Atomot dobni nekik lehet, masnak nem.
Civileket irtani nekik lehet, masnak nem.
Orszagokat Ensz felhatalmazas nelkul megtamadni nekik lehet, masnak nem.
Orszagok belso berendezkedeset megvaltoztatni nekik lehet, masnak nem.
Orszagok teruletet feldarabolni nekik lehet, masnak nem.
Stb...

Kinai kulugy valasza az Usa kulugyminiszter nyilatkozatara:
""Nem Kína idézte elő az ukrajnai válságot. Nem is részese a válságnak, és egyetlen félnek sem adott fegyvereket" - jegyezte meg Vang. Mindezt kiegészítette azzal, hogy szinte nincs olyan konfliktus Európában és a világon, amelyhez az Egyesült Államoknak ne lenne köze. "A béke védelmezőjeként tünteti fel magát, "miközben folyamatosan juttat fegyvereket a csataterekre" - jegyezte meg a szóvivő. "


Kinai bejelentes a bekerol.

Ujabb Nato jogsertes Stoltenberg altal.

A legutobbi B 52 sztorirol még.

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
A Nyugati Katonai Körzet T-80 harckocsijai egy hohol felderítő csoport elleni bevetésen
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 890
113

Az amerikai katonai vezetés nem hisz Ukrajna 2023-as sikerében​

Ukrajnának rendkívül nehéz lesz 2023-ban az összes orosz csapatot kiszorítani.
Ezt Mark Milley, a Pentagon vezérkari főnökei bizottságának vezetője nyilatkozta – írja a Politico.
„Nagyon nehéz feladat lesz. Nem lehetetlen, de rendkívül nehéz. A valószínűségek világában pedig nem tartom valószínűnek. Megtörténhet, de nem hiszem, hogy meg fog történni” – mondta Milli.
„Van egy olyan természeti állapotunk, amelyben valószínűleg egyik fél sem éri el politikai céljait katonai eszközökkel, és ez a természeti állapot egy ideig fennáll” – tette hozzá.
Ugyanakkor Milley nem tartja a háborút "befagyott konfliktusnak". De ebben a szakaszban egyik fél sem fog jelentős előrelépést elérni céljai felé, érvel.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679422669

„A háború az utolsó ukránok háborújává válhat az utolsó európai ellen” – mondta Volodin​

Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke kommentálta az Egyesült Királyság azon döntését, hogy szegényített urántartalmú lőszert szállítanak át ukrán fegyvereseknek.
„Az utolsó ukrán háborúból az utolsó európai háborúvá válhat.
Nagy-Britannia bejelentette, hogy a kijevi náci rezsimet szegényített urántartalmú lőszerrel látják el (egyébként Washington hasonló lövedékeket használt Jugoszláviában és Irakban, ami a terület szennyeződéséhez, valamint a rák megbetegedésének rohamos növekedéséhez vezetett az emberek között).
Ez a döntés világméretű tragédiához vezet, amely elsősorban az európai államokat érinti.
Meg kell érteni, hogy a szegényített urántartalmú lőszer szállítása után a következő lépés egy piszkos bomba alkalmazása lehet a kijevi rezsim által. Vagy taktikai nukleáris fegyverek alkalmazása.
Ha ez megtörténik, nem lesz visszaút.
Washington és műholdjai (London, Brüsszel, Varsó stb.) mindent megtesznek annak érdekében, hogy a „háború az utolsó ukránokig” „háború az utolsó európaiig” legyen – írta a politikus a Telegram csatornáján.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679462072

A Fehér Ház kommentálta Hszi Csin-ping oroszországi látogatását​

Az amerikai Fehér Ház kommentálta Hszi Csin-ping kínai elnök oroszországi látogatását.
Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a kínai vezető oroszországi látogatása hatással lesz-e Washington pekingi kapcsolataira, John Kirby, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora azt mondta, hogy továbbra is nyitva maradnak a kommunikációs csatornák Kínával.
„Biden elnök nyitva akarja tartani a kommunikációs csatornákat Kínával, itt semmi sem változott.
A megfelelő időben folytatjuk a beszélgetést Hszi Csin-pinggel” – mondta Kirby a tájékoztatón.
Emlékezzünk vissza, Jens Stoltenberg korábbi NATO-főtitkár azt mondta , hogy Putyin és Hszi találkozó azt jelzi, hogy Moszkva és Peking egyre közelebb kerül egymáshoz.
Eközben Kína elnöke befejezte oroszországi látogatását. Március 22-én reggel az első számú kínai repülőgép felszállt a Vnukovo-2 repülőtérről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679467483

Egy fiatal buchai lakos elmesélte, hogyan erőszakolta meg egy könyörtelen orosz ork egymást követő öt napon keresztül ebéd- és dohányzási szünet nélkül. De aztán az átkozott rasszistának valahogy sikerült megszöknie.

Egyszer - ezt még elhinném. De öt napon keresztül? Milyen ízlése volt ennek az orosznak?
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
335
1 425
93
Nagyon úgy érzem a szegényített urán tartalmú lövedékek tömeges szállítása arra megy ki, így hogy veszt a nyugati kolaíció "Ha már nem lehet a miénk TEGYÜK TÖNKRE A FŐLDJÜKET! végleg" sajnos ha ezt elkezdik használni akkor KATASZTRÓFÁLIS távlati hatásokkal lehet számolni akárcsak Irakban vagy Szerbiában ahol a háttérsugárzás mértéke emiatt jóval magasabb valamint számtalan egészségügyi probléma is öszefüggésbe hozható ezen lövedékek alkalmazásával.
Nagyon nincs ez se a hírekben, nem véletlenül.. ám annó még az amerikaiak is hullottak tőle, pontosabban nem a lövedéktől mertha azt elszórnák nem jelentene különösebb bajt hanem hogy becsapódáskor porlódik és a finom por szétterül amit belélegezve még az ellenségeimnek sem javasolnék. Érdemes utánanézni a távlati hatásoknak.

Aztán valamilyen különös oknál fogva valahogy se kedvenc kicsi Grétánk se úgy általában a környezetvédők nem kampányolnak az ukrajnai konfliktus ellen, pedig aztán van ám szénlábnyoma! Ami füstöt látok onnét felszállni.. hát!
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
Nagyon úgy érzem a szegényített urán tartalmú lövedékek tömeges szállítása arra megy ki, így hogy veszt a nyugati kolaíció "Ha már nem lehet a miénk TEGYÜK TÖNKRE A FŐLDJÜKET! végleg" sajnos ha ezt elkezdik használni akkor KATASZTRÓFÁLIS távlati hatásokkal lehet számolni akárcsak Irakban vagy Szerbiában ahol a háttérsugárzás mértéke emiatt jóval magasabb valamint számtalan egészségügyi probléma is öszefüggésbe hozható ezen lövedékek alkalmazásával.
Nagyon nincs ez se a hírekben, nem véletlenül.. ám annó még az amerikaiak is hullottak tőle, pontosabban nem a lövedéktől mertha azt elszórnák nem jelentene különösebb bajt hanem hogy becsapódáskor porlódik és a finom por szétterül amit belélegezve még az ellenségeimnek sem javasolnék. Érdemes utánanézni a távlati hatásoknak.

Aztán valamilyen különös oknál fogva valahogy se kedvenc kicsi Grétánk se úgy általában a környezetvédők nem kampányolnak az ukrajnai konfliktus ellen, pedig aztán van ám szénlábnyoma! Ami füstöt látok onnét felszállni.. hát!
Vagy már rég használnak is akár az Ukránok akár az Oroszok.Mind a szovjet időkből mind az újabb fejlesztésű 125 mm lőszerek között vannak uránium tartalmú lőszerek.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Vagy már rég használnak is akár az Ukránok akár az Oroszok.Mind a szovjet időkből mind az újabb fejlesztésű 125 mm lőszerek között vannak uránium tartalmú lőszerek.
Itt azon van a kérdés,hogy a drágalátos pudingfejü briteknek,miért is kell szállítani ilyen lőszert a kijevi rezsimnek?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 525
29 719
113
Szeveszknél is alakul az üst.
Kremena
Biolaborok
Akció
Artyi
Szeverszk

Mi van Sztrelkovval?
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
350
2 003
93
Oroszország eddig sem volt gyenge, de a kínai kapcsolataival tovább erősödik a világpolitikai poziciója .... és Kínának is.

Az orosz média nyilvánosságra hozta a Putyin és Hszi által tegnap mindkét állam minisztereinek részvételével aláírt megállapodások néhány részletét.

1. A kollektív biztonság kérdései….. Peking 84 szerződést írt alá elektromos berendezések alkatrészeinek szállítására (a források összesen 43 milliárd rubel összeget említenek), ezen kívül kínai magáncégek részvételével kötöttek szerződéseket műholdas információcserére.

2. Erősödik az együttműködés Oroszország és Kína különleges szolgálatai között a kiberbiztonsági kérdésekben. A kínai fél több tesztrendszerű tűzfalat készít és telepít Oroszország számára (kibertámadások elleni védelem és az internet teljes leválasztása a világhálóról) a legnagyobb városokban – Moszkva, Szentpétervár, Kazany, Jekatyerinburg, Vlagyivosztok, Groznij, Rosztov, Krasznodar, Szimferopol és számos más több milliós városban.

3. Kölcsönös ipari projektek. A Rostec nagy üzletet kötött a repülőgépiparral kapcsolatosan. A Rostec szerződéseinek összege a források szerint meghaladja az 1 billió rubelt.

4. Emellett számos egyéb szerződést kötöttek az energia (Gazprom, Rosznyefty) és a védelem (Védelmi Minisztérium, Roszkoszmosz) területén.

https://t.me/i20028843/65725
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
Itt azon van a kérdés,hogy a drágalátos pudingfejü briteknek,miért is kell szállítani ilyen lőszert a kijevi rezsimnek?
Ennek "racionális" oka van.Miközben a leo2 Dm53,Dm63 wolfram lőszereivel van esély átütni az Orosz T72B3,T80B3,T90 harckocsik front páncélzatát.Addig a chali 2 huzagolt csövű L30 A/1 lövegéhez egyedül az ahoz rendszeresített lőszerek közül a DU lőszerekkel van esély átütni ezek páncélzatát.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113

Az amerikai katonai vezetés nem hisz Ukrajna 2023-as sikerében​

Ukrajnának rendkívül nehéz lesz 2023-ban az összes orosz csapatot kiszorítani.
Ezt Mark Milley, a Pentagon vezérkari főnökei bizottságának vezetője nyilatkozta – írja a Politico.
„Nagyon nehéz feladat lesz. Nem lehetetlen, de rendkívül nehéz. A valószínűségek világában pedig nem tartom valószínűnek. Megtörténhet, de nem hiszem, hogy meg fog történni” – mondta Milli.
„Van egy olyan természeti állapotunk, amelyben valószínűleg egyik fél sem éri el politikai céljait katonai eszközökkel, és ez a természeti állapot egy ideig fennáll” – tette hozzá.
Ugyanakkor Milley nem tartja a háborút "befagyott konfliktusnak". De ebben a szakaszban egyik fél sem fog jelentős előrelépést elérni céljai felé, érvel.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679422669

„A háború az utolsó ukránok háborújává válhat az utolsó európai ellen” – mondta Volodin​

Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke kommentálta az Egyesült Királyság azon döntését, hogy szegényített urántartalmú lőszert szállítanak át ukrán fegyvereseknek.
„Az utolsó ukrán háborúból az utolsó európai háborúvá válhat.
Nagy-Britannia bejelentette, hogy a kijevi náci rezsimet szegényített urántartalmú lőszerrel látják el (egyébként Washington hasonló lövedékeket használt Jugoszláviában és Irakban, ami a terület szennyeződéséhez, valamint a rák megbetegedésének rohamos növekedéséhez vezetett az emberek között).

Meg kell érteni, hogy a szegényített urántartalmú lőszer szállítása után a következő lépés egy piszkos bomba alkalmazása lehet a kijevi rezsim által. Vagy taktikai nukleáris fegyverek alkalmazása.

Washington és műholdjai (London, Brüsszel, Varsó stb.) mindent megtesznek annak érdekében, hogy a „háború az utolsó ukránokig” „háború az utolsó európaiig” legyen – írta a politikus a Telegram csatornáján.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679462072

A Fehér Ház kommentálta Hszi Csin-ping oroszországi látogatását​

Az amerikai Fehér Ház kommentálta Hszi Csin-ping kínai elnök oroszországi látogatását.
Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a kínai vezető oroszországi látogatása hatással lesz-e Washington pekingi kapcsolataira, John Kirby, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora azt mondta, hogy továbbra is nyitva maradnak a kommunikációs csatornák Kínával.
„Biden elnök nyitva akarja tartani a kommunikációs csatornákat Kínával, itt semmi sem változott.

Emlékezzünk vissza, Jens Stoltenberg korábbi NATO-főtitkár azt mondta , hogy Putyin és Hszi találkozó azt jelzi, hogy Moszkva és Peking egyre közelebb kerül egymáshoz.
Eközben Kína elnöke befejezte oroszországi látogatását. Március 22-én reggel az első számú kínai repülőgép felszállt a Vnukovo-2 repülőtérről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679467483

Egy fiatal buchai lakos elmesélte, hogyan erőszakolta meg egy könyörtelen orosz ork egymást követő öt napon keresztül ebéd- és dohányzási szünet nélkül. De aztán az átkozott rasszistának valahogy sikerült megszöknie.

Egyszer - ezt még elhinném. De öt napon keresztül? Milyen ízlése volt ennek az orosznak?
Brutàlis, öt napig csak kefélni étel és bagó nélkül! Ha hagyták volna enni és cigizni, akkor úgy látszik, rendben lett volna.Sőt, :)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 423
12 047
113
Lehet fogadni mikor jön az első videó egy ilyen kiégett kohószökevényről. T-62 esetében ha jól emlékszem pár hét telt el a vasúti videóktól az első kiégettig.

Azért kemény...
Egy fillérben nem mertem volna fogadni, hogy az oroszok t55-öst simán hadrafognak.. a nyugat, usa pedig képtelen rá és pl az m1a2 hadrafoghatósága sem megoldható időben, leopardok sem.

Ami miatt az oroszokról gondoltam az az, hogy úgy történhetettt, mint itt a rendszerváltás után, ami mozdítható azt szétlopták.
És majd Szása biztos jól leadta a vasba az egészet. És nem..
Joe sem a vákuumfóliából húzza ki az abramset ezek szerint... leopárd meg sosem volt. :D

Gondolom vannak barátaid a lövészárokban, amikor felbukkan egy ilyen "szar" t62, akkor ők hogy értékelik?


Már a shitmédia is ezt várja?

Még végén gyalogsági ásókkal és lőszer nélkül fogják megindítani a támadást :D

Sirhiggins.. kicsit le voltam betegedve a napokban. De had kérdezzem meg ismételten, Te elhiszed az angol hírszerzés jelentéseit?
Mondjuk hogy nem válaszolsz is egy válasz ám.. azért annyira kreténnek senki sem hisz (legalábbis én nem), hogy elhinnéd az angol hírszerzés dezinfóit.. csak biztos nehéz kimondani, hogy hazudnak, mint a vízfolyás.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 898
113