[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 996
32 334
113
Sorkatonaságom alatt m zárolt BAT -M-ek költöztettünk lényegében egy t-55 torony nélkül tolólappal.Nagyon könnyen beindultak,a motorjuk megbízható.Nem értem a tipust lenézőket a leopárd-1-nél például komolyabb a páncélzata is.Európa kifogyott a lőszerbel,a volt VSZ országok felszerelését Magyarország kivételével elégették a fronton,és még az oroszok szépen az egész afrikai kontinenst is behúzták.

Akkor valóra válik a jóslat, hogy Afrikából hoznak még T-55-ösöket? :eek:
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ez az egész arról szól, hogy lejáró-régen eltárolt készletekhez simán találnak fegyvert, nem pedig logisztikai öngyilkosságot követnek el, mint Ukrajna a rengeteg különféle típussal. És mivel ez egy anyagháború, amivel a nyugat és főleg az EU nem tud lépést tartani, és ez egy átka a túlzott modernizációnak (ne feledjük, a tankokat simán beszántották volna nyugaton, gumikerékre cserélve mindent, már nem is értem hogy maradtak meg), hogy vagy nincs elég kb. semmiből, vagy csak drágán, vagy nyersanyag nincs tömeggyártásra, vagy csak nagyon drágán, ami olyan mintha nem lenne. Miközben működőképes Thompson van lezsírozva a muszkának, meg rakat haditechnika, kb. mindenből ezerszámra, plusz tízezernyi harckocsi régebbről, mint pl ezek a T55ök, amelyek amire kell, arra tökéletesek lesznek, gyors kiképzéssel, mindezt úgy, hogy az ukránoknak még T55 sincs nagyon ...

Egyébként holnapra várható további konkrétum a kínai tárgyalásról, ill. 4 napot írnak kb. egy elképzelhető orosz támadásra. A lengyel vezetőség nagyon izgul, halál feszült egy hete ...

Ha nagyon akarja az orosz még talán egy Panzer IV szakaszt is össze tud rántani letárolt készletből.
T-55-öt várjuk ki, lehet csak emlékmű lesz valamelyik újorosz városban, meg május is közeledik, sztem minimum Mariopulban lesz egy kisebb felvonulás.


ukrán mobikokat lemészárolta a tüzérség...


egy mobik élete. legszörnyűbb ahogy a tiszt(?) egyszerűen ott hagyja (videó eléggé manipulált, de ki lehet venni a szigonyt a vállán)


mobik halottnak tetteti magát, nem jött be


továbbfolyik az ukrán önkéntesek toborzása


ukrán üzemanyag effektív felhasználása


oryxos "armata" poén egy tavalyi kijevwood-os fotósorozatból származik amikor a T-62-esek modernizálásának hírére lőttek pár fotót "zsákmányolt" technikával
IBLcX1V.jpg

dyP1JxI.jpg



nagypapa és unokája
D8uli5L.jpg


Végre a kamukatonákat is buktatják
tt2NFrF.png




NATO and UN medals found as trophies by "Wagner
The NATO Medal (left) was awarded from 1996 to 2002 for participation in the activities of NATO in the territory of the former Yugoslavia. It was awarded to military personnel of both the bloc countries and other participating States
Both awards were found in the demilitarised "ukrainian" servicemen
SLEesNX.jpg



It is reported that the appeal of the relatives of a member of the 30th OMBr, who was liquidated in August of the Armed Forces of Ukraine, for the assignment of a “hero of Ukraine” (posthumously) was not considered due to the lack of a petition from the brigade commander, who died 20 days later.


From what I've noticed, hohol shill thread count per hour seems to be tied directly to the current happenings. Example would be when the hypersonic shovel destroyed their natroon bunker and we saw a great decrease on the threads. Also other happenings like the arrest putin thing seem to have greatly increased their number. It seems that yesterday's talk about arresting trump also decreased the amount of threads, the connection is inconclusive but i believe it have to do with shills trying ti get (you)s, which would imply they are paid by the (you).

Russian threads seem to be relatively steady but have increased with time, that being said, they seem to be more reactionary to hohol threads than happening, except that time when the russian plane brapped a burger drone out if the sky.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
Akkor valóra válik a jóslat, hogy Afrikából hoznak még T-55-ösöket? :eek:
Type-59/69 et Szudáni cégen/cégeken keresztül
Orosz-Kínai tárgyalások pl egy vt-2/Vt-4 export kivetelű harckocsinak az alvázva plusz torony löveg és egyéb optika nélkül sértené e azt a bizonyos egyezményt? Most lehet hogy hülyén hangzik de mi lesz pár hónap múlva.
Tény hogy Európa már nem képes ellátni az ukránokat az egyre nagyobb mennyiségben. Nem is lennének képesek rá a későbbiekben se. Gondolom a katonai vezetés és a politikusok közt a felszín alatt egyre nagyobb konfliktusokat eredményez.
Az oroszok mikorra lesznek képesek ősszeszedni magukat hogy végre bevigyék a pontot az I re. A szakadár vezetőnek abban igaza volt hogy 2014 ben órásit hibázot Putyin. Igen lettek volna szankciók de idővel átléptek volna rajtuk. A nyugat se volt felkészülve ekkora konfliktusra. A hiénák még az előző projekteiken ügyködtek.
Ha nem tudsz felmutatni erőt nulla vagy. Magyarán kedvezőbb kelet ukrajnai offenzívával az oroszokra is másképpen nézhettek....... Akkor 2014 végén 2015 elején.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Sorkatonaságom alatt m zárolt BAT -M-ek költöztettünk lényegében egy t-55 torony nélkül tolólappal.Nagyon könnyen beindultak,a motorjuk megbízható.Nem értem a tipust lenézőket a leopárd-1-nél például komolyabb a páncélzata is.Európa kifogyott a lőszerbel,a volt VSZ országok felszerelését Magyarország kivételével elégették a fronton,és még az oroszok szépen az egész afrikai kontinenst is behúzták.
Ha nem sértelek meg, kiegészíteném azzal, hogy:
1. Mo-nak nincs amit odaadni (na jó van 400 BTR-ünk, meg pár tucat Z-72-esünk), ugyanis "hála" az elmúlt 30 évben regnáló kormányoknak (ezek közül is a nemzetellenes MSZP és SzDSz koalíciónak) szépen megsemmisítették vagy eladták ócskavas áron a SZU időkből örökölt katonai készleteinket, bele értve a tarackokat és önjáró lövegeket (pedig milyen jól jönnének ezek most). Vagyis, ha akarnánk sem tudnánk adni. Még ott vannak a pocsékul tárolt MIG-29-esek is, de azokat valószínű, hogy nagyon sokba lenne üzemképes állapotba helyezni. Itt jegyezném meg, hogy jelen haditechnikai hiány mellett én a magyar kormány helyében elgondolkodnék azon, hogy ezen eszközöket az Izraeliekkel felújíttassam és alkalmassá tegyem nyugati fegyverek használatára (nagy hagyományokkal rendelkezik e területen). És ha jól tudom, amikor leszerelték a MIG-eket, még pótalkatrész is volt bőven hozzájuk.
2. A volt VSZ országok közül Románia az egyetlen akinek nagy készletei vannak SZU eredetű katonai eszközökből és ennek ellenére a mai napig nem adott át majd semmit az ukránoknak. És érdekes módon ezt az USA nem kifogásolja:oops:! Ennyit a független objektív, kettős mércét hírből sem ismerő nyugatról!
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 054
6 509
113
Sorkatonaságom alatt m zárolt BAT -M-ek költöztettünk lényegében egy t-55 torony nélkül tolólappal.Nagyon könnyen beindultak,a motorjuk megbízható.Nem értem a tipust lenézőket a leopárd-1-nél például komolyabb a páncélzata is.Európa kifogyott a lőszerbel,a volt VSZ országok felszerelését Magyarország kivételével elégették a fronton,és még az oroszok szépen az egész afrikai kontinenst is behúzták.

Én sem értem, hogy miért akar mindenki nehéz páncélosok csatáját látni.

Ha nehéz HK jön, azt felnyitják az ATGM-ek (ráadásul az oroszok nem csak a földről, hanem a levegőből is indíthatják a rakétáikat).

A régi, gyengébb löveggel szerelt HK-k tejesen jók APC-k, sőtt akár IFV-k ellen, a puha célpontokról nem is beszélve.

A T-55 mozgékony, elmegy bárhol, Izrael is milyen nehéz APC-ket csinált T-55-ökből.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Sorkatonaságom alatt m zárolt BAT -M-ek költöztettünk lényegében egy t-55 torony nélkül tolólappal.Nagyon könnyen beindultak,a motorjuk megbízható.Nem értem a tipust lenézőket a leopárd-1-nél például komolyabb a páncélzata is.Európa kifogyott a lőszerbel,a volt VSZ országok felszerelését Magyarország kivételével elégették a fronton,és még az oroszok szépen az egész afrikai kontinenst is behúzták.
Az afrikai kontinens behúzását hogy érted?
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 463
17 791
113
Ha nem sértelek meg, kiegészíteném azzal, hogy:
1. Mo-nak nincs amit odaadni (na jó van 400 BTR-ünk, meg pár tucat Z-72-esünk), ugyanis "hála" az elmúlt 30 évben regnáló kormányoknak (ezek közül is a nemzetellenes MSZP és SzDSz koalíciónak) szépen megsemmisítették vagy eladták ócskavas áron a SZU időkből örökölt katonai készleteinket, bele értve a tarackokat és önjáró lövegeket (pedig milyen jól jönnének ezek most). Vagyis, ha akarnánk sem tudnánk adni. Még ott vannak a pocsékul tárolt MIG-29-esek is, de azokat valószínű, hogy nagyon sokba lenne üzemképes állapotba helyezni. Itt jegyezném meg, hogy jelen haditechnikai hiány mellett én a magyar kormány helyében elgondolkodnék azon, hogy ezen eszközöket az Izraeliekkel felújíttassam és alkalmassá tegyem nyugati fegyverek használatára (nagy hagyományokkal rendelkezik e területen). És ha jól tudom, amikor leszerelték a MIG-eket, még pótalkatrész is volt bőven hozzájuk.
2. A volt VSZ országok közül Románia az egyetlen akinek nagy készletei vannak SZU eredetű katonai eszközökből és ennek ellenére a mai napig nem adott át majd semmit az ukránoknak. És érdekes módon ezt az USA nem kifogásolja:oops:! Ennyit a független objektív, kettős mércét hírből sem ismerő nyugatról!
Amit mi adhatnánk az esetleg kézifegyverek + hozzá lőszer. AK még van nagyobb mennyiségben raktáron. Bár lehet valamelyik itteni katona fórumtárs megcáfol ebben.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 821
81 173
113
oroszok fullba használják Ukrajnában a 3BK21Bt. Igen DU lőszer. Igen úgy hogy a hivatalos verzió szerint ők oroszokat szabadítanak fel (valójában oroszokat és kisoroszokat ölnek, oroszoknak és kisoroszoknak lövik szét a házát, senki se gyilkolt meg az elmúlt 60évben annyi oroszt mint Putyin és hadserege. A 60év alatt összesen nem!) és az adott területeket anektálni akarják. Úgy hogy ott lesz a mezőn a DU lőszer.
Erre most megy a nagy felhorkanás, sírás, asztalcsapkodás, hogy britek DU lőszert adnak. Elképesztő az az álszentség amit toltok
A 3BK21Bt az melyik orosz harckocsi lőszer? :) Orosz harkcsik a 3BM42"Mango" / 3BM44"Mango-M" (a legelterjedtebb)t és a 3BM60"Szvinyec-2" lőszert használják. Ezek wolfrím magosak. Egyetlen egy urántartalmú harckocsilőszert sem használnak/tak: 1.Csak 1991-ben a SZU-ban rendszeresítették.2. Pénzhiány miatt nem terjedt el az Orosz hadseregben.3. A lőszer drága és bonyolultgyártási technológiát igényel. A "Szvinyec-1"-ről beszélünk.
Ha összeszámolnánk az ukrán hadsereg több oroszt ölt meg "ukrajnában" mint az orosz hadsereg. DE inkább azt számold össze, hogy mennyi civilt öltek meg az angolszászok-főleg usanka az elmúlt 30 évben.

A tankokról:

Oroszország idén 1500 harckocsit gyárt majd – közölte Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács alelnöke.

"Egyedül 1500 harckocsit készítünk idén. Számítsa ki, mennyit fog kapni ellenségünk a legoptimistább számítások szerint is - ez a válasza" - mondta Medvegyev a vezető orosz médiának adott interjújában.
 
Last edited by a moderator:

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 950
82 750
113
Hopp!

Tüzérség:

Dicstelen vég:

Trófeák:

VDV:

Mariupol, romok és újjáépítés:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
egy mobik élete. legszörnyűbb ahogy a tiszt(?) egyszerűen ott hagyja (videó eléggé manipulált, de ki lehet venni a szigonyt a vállán)
Ez nagyon súlyos. Vajon valaki megadta a kegyelemdöfést szerencsétlennek (a végén eléggé halottnak tűnik)?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
A 3BK21Bt az melyik orosz harckocsi lőszer? :) Orosz harkcsik a 3BM42"Mango" / 3BM44"Mango-M" (a legelterjedtebb)t és a 3BM60"Szvinyec-2" lőszert használják. Ezek wolfrím magosak. Egyetlen egy urántartalmú harckocsilőszert sem használnak/tak: 1.Csak 1991-ben a SZU-ban rendszeresítették.2. Pénzhiány miatt nem terjedt el az Orosz hadseregben.3. A lőszer drága és bonyolultgyártási technológiát igényel. A "Szvinyec-1"-ről beszélünk.
Ha összeszámolnánk az ukrán hadsereg több oroszt ölt meg "ukrajnában" mint az orosz hadsereg. DE inkább azt számold össze, hogy mennyi civilt öltek meg az angolszászok-főleg usanka az elmúlt 30 évben.

A tankokról:

Oroszország idén 1500 harckocsit gyárt majd – közölte Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács alelnöke.

"Egyedül 1500 harckocsit készítünk idén. Számítsa ki, mennyit fog kapni ellenségünk a legoptimistább számítások szerint is - ez a válasza" - mondta Medvegyev a vezető orosz médiának adott interjújában.
3BM28,3BM32 Ezek Urán tartalmú lőszerek szovjet időkből .3BM46 91,.2016-ban rendszeresített legnagyobb átütő erejű BM59 is DU lőszer.Hogy ezekből használtak-e Ukrajnában nem nagyon van információ.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 890
93
Blogen #181 729
: "Nem ismerek olyan tanulmányt, ami objektíven összefüggést tudott volna találni. "

Csak félve kérdezem, hogy ha Te kijelentesz egy ilyet, akkor azt hogyan kell kezelni? A tudatlanságodat vagy a legfelsőbb körökben levőségedet fitogtatod?
Tehát, amiről nem tudsz az nem is létezik. Biztos ez?
Esetleg nem elképzelhető az a verzió, hogy az ilyen kutatások eredményei szó szerint le vannak tiltva? Szerintem meg vannak olyan szigorúan titkos kutatások, amelyek ezzel a szegényített urán lövedékekkel kapcsolatos élettani hatásokat tanulmányozzák, de mivel a fegyvergyártók érdekei fűződnek hozzá, hogy az eredményeket 200 évre titkosítani kell és emiatt olvashatunk csak nagyon szerény mennyiségben erről?

Aki meg illetékesként kap ilyen kérdést, annak meg ezt a hivatalos verziót kell mondani: "Nem ismerek olyan tanulmányt......"

gacsat #181 756

:"A foszfor műtrágyák nem elhanyagolható urán tartalommal bírnak. Így minden évben többszáz tonna uránt szórnak szét. Mi meg megesszük. És az nem szegényített!"

Azért erre hozhatnál valami hiteles forrást, mert valamiért ezt sokan nem tudják. Még az olyanok sem, akik hivatásszerűen foglalkoznak műtrágyákkal. De, ne greta dísztoktori tanulmányát, ne chemtrail-konteókat és lehetőleg ne is haarp megdönthetelen bizonyítékokat. Azért ne is azt az általános szöveget nyomd be, hogy minden anyag tartalmaz valamilyen mennyiségben uránt, mert ezt mindenki tudja. Vagy csak bebüfizted "TILTSÁK BE A DIHIDROGÉN-MONOXIDOT!" szerű felhívást?
Szerintem sokan lennének kíváncsiak a foszfor műtrágya urán tartalmáról szóló cikkeknek.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 494
12 669
113
Biztos már más is tolta be ezt a videot, de kérdezném.. hogy van az, hogy ez megtörténhezetett?

Egyes narrativák szerint, a fronton nincs, nem merik bevetni vagy ha bevetettek oryx veszteséglistan szerepel.

De hogy lehetséges ez, mikor eleve éjjellátójuk imsincs. De ha lenne is, mert biztosan csal egy trükkfelvétel, akkor a gyenge minősége és katasztrófális felbontása miatt ez képtelenség.

Egyszerűen fel sem lehet vele deríteni egy kisebb méretű céltárgyat..

Most akkor ezbaz 5060mes távos videó mégis hogy van?

T-90M destroying a vehicle with a gun launched missile at a distance of 5km


Szétkapdossák majd a leokat is így?
Abramsot meg ki tudja, lehet észreveszik, hogy a1 sincs olyan, ami harcképes...

(Tényleg oryx profik megnézhetnék a heti m113 veszteségeket.. hogy követte le az agitprop... azt értem, hogy nyilván orosz veszteségnek van elkönyvelve. )
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 872
12 399
113
Cseh haborus tudositotol:


„Az ukrán hadsereg nagyon bonyolulttá teszi a frontra jutást. Ez egy ösztönös szovjet mentalitás: ne engedj senkit sehova, és ne mutass semmit senkinek."

"De ugyanakkor ez Ukrajna, szóval találkozol valakivel, és azt mondják, nyugodtan gyere velünk. Így tizennyolc órát tölthettünk az exkluzív amerikai felszerelést használó lövészekkel. Senki nem akart tőlünk semmit, senki sem nézte meg a felvételeinket. Minden rendben zajlott"

„Meglepődtem, mennyire hatékonyak az információs hadviselésben. Okosan csinálják, ez nem kirívó primitív propaganda (aha :D ). Vonzó harci felvételeket adnak ki, ami fontos a média világában. Szinte mindig az oroszokat verő ukránokról készült felvétel. Ez azt a benyomást keltette, hogy minden ukrán jól felfegyverzett és képzett, modern technológiával rendelkezik, az oroszokat pedig valahonnan Burjatszkból mozgósítják a szerencsétleneket, akik egyáltalán nem tudják, melyiket veri meg” – mutat rá Zrno.

„A fronton minden parancsnok megerősítette számomra, hogy az oroszoknak vannak rossz csapatai, de vannak jó csapataik is. És az ukránok is pontosan ilyenek. Vannak szerencsétlenek is, akik egy hét kiképzésen voltak, és nem igazán tudják, mit csináljanak a fronton” – vélekedik Zrno, aki szerint a nagy nyugati médiumok, amelyek megengedhetik maguknak a drága nyomozást, most kezdenek korrupciós esetekről írni. a hadseregben vagy elégtelen képzettség.

Ukrajnában többek között az Anthropoid cseh és szlovák önkéntes egység kiképzését is filmezte. „Ez egy kis válogatott csoport, amely az ukrán fegyveres erők elit egységeként dolgozik. Olyan emberekről van szó, akik sok év szolgálatot teljesítettek más hadseregekben. Ez nagy különbség sok más önkénteshez képest, akik lelkesednek és jó akarattal rendelkeznek, de nincs tapasztalatuk" - mondja Zrno.