[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 852
12 352
113

Igy dobja ki a mintademokraciaban(ami a magyarok celja kellene hogy legyen :hadonaszos: ) a miniszter az alattvalojat. Vagy csendben penzert, vagy ingyen de negativ minositessel. :D
 
  • Tetszik
Reactions: DTheo and Pogány

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 467
113
Vilmos:
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
"Fasiszta az, aki más nemzeteket akar elpusztítani. Európaiakként kötelességünk szembenézni az orosz fasizmussal. Ez Európa identitása." Mondja ezt az a lobotómiára érett elmebeteg háborús uszító aki az országa egész fegyverzetét átadja lassan a fasiszta ukrán alakulatoknak https://www.facebook.com/photo/?fbid=762420301915696&set=a.322039355953795
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 852
12 352
113
Akkor ezeknek az ukriknak szo szerint megvan a "combat ready" minosites, kuldenem oket vissza a picsaba abba porfeszekbe ahonnan jottek. Halatlan egy banda, mas allamokon eloskodnek, de legalabb meg idoben kimutatjak a foguk feherjet.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 967
7 021
113

UpSmrdK.png
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 852
12 352
113

Ket hibbant szovjet nep haboruzik de Magyarorszag a naci a kommentelok szerint. Ez egy annyira agymosott banda.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 896
8 165
113
Légtérendészeti feladatra megfelelő MiG-29-est amihez már alkatrész sincs nagyon bölcs döntés volt átadni, - egyébként ebben az évben dobták volna ki, ha megfelelő ütemezésben működik a Greenville-i gyár. Igy meg a fél óra alatt átautózható ország, minimális területét a lengyel és Cseh légierő gépei fogják biztosítani. Teljesen win-win dolog. Mi is biztosíthattuk volna, a fasz hozzáálásunk egész európa kérdéséhez az amiért nem minket kértek fel.
A lengyelek detto igy vannak. Ráadásul területükre települtek már most is a NATO erők harci repülőgépei.. Aki ezek után szlovák és lengyel lefegyverzésről ír a netto hülye.. Különösen a koreai T-50 és a USA F-35A árnyékában amit vettek és ne feledkezzünk meg a dél-koreai csodavadász esetleges közös gyártásáról, aminek a fegyveröblét már tervezik a következő modifikációkhoz..
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 920
13 912
113
Ez a videó volt:


---------------------------------------------------------------------

És mint bonusz egy korábbi videó a slovák migekrol, amikor még hadrendben voltak:


Úgy tippelem, hogy ezek a MiG-ek vitték az atom-erőműves üzemanyag-visszamondó szerződést! :oops:

Gratulálhatok? ;)

.

...DE: Ne aggódjatok, a tripla-ár kétszereséért kisegít majd a reaktor-fűtőelemekkel a General Electric, ahogy "jó-szövetségesként" a németeket is a hasonlóan kisegíti a "baráti(árasított) és hasonlóan "de-tuti-megbízható-szállításossas" LNG-vel! :hadonaszos:

.

.
 
K

kamm

Guest
Szép lassan lefegyverzi magát a szakadár Felvidék. :)
Mar a jarvany alatt sem voltak kepesek 5000 rendort meg katonat egyszerre kiallitani, teljesen komolytalan, artificial, nemletezo miniallam. A kovetkezo komolyabb regios felfordulasnal megy a levesbe, a kerdes csak az, kihez mi kerul. Ha az ukranok addigra nem leteznek mar, akkor nem bonyolult a keplet, a magyarlakta terulet jon vissza, az eszaki csik a lengyelekhez kerul, a nyugati meg a cseheknez, annyi meg egy Bambi. Semmifele letjogosultsaga soha nem is volt, nincs es nem is lesz a "szlovak" kamuallamnak.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 982
10 726
113
A lengyelek nem csak elfogadták a Trianonban nekik juttatott területeket, hanem már 1918-ban betörtek Árva vármegyébe

Ezzel most nem értek egyet... semmi szükség most ebben a helyzetben, erre az uszításra.

Egy komment a cikk alól ami talán közelebb van az igazsághoz:


"A lengyelek iránti 'nemzeti' barátság érzése nem új jelenség, hanem az újkori nacionalista tömegérzelmek kezdetei óta él bennünk. Nyilván nem véletlenül, hanem azért, mert ennek előzményei voltak a nemesi nemzeti hagyományokban is. A 19. században folyamatosan szimpatizáltunk a lengyel nemzeti mozgalmakkal és a lengyel katonatisztek nem "balhézni" jöttek ide, hanem érzelmi alapon, szolidaritásból, és természetesen azt remélve, hogy a független Magyarország a lengyel nemzeti mozgalom bázisa lehet. Az, hogy milyen katonai szakemberek voltak független ettől. Bem semmiképp sem volt rosszabb a magyar átlagnál.

A két nép egymás iránti szimpátiája a 20. században is kitartott egészen 56-ig. Ezt követően Kádárék mindent elkövettek azért, hogy megbontsák. Rá is csodálkoztunk odaát, hogy a lengyelek mekkora becsben tartják az irántunk érzett barátságukat. A hétköznapi emberek is, nem csak a történelmi emlékhelyek. Jablonka környékét a lengyelek a csehektől vették el, nem tőlünk. Azért, mert ott lengyelek laktak. Rablott területből rabolták el a saját népüket. Ezen kellene annyira fennakadnunk? Arról nem ők tehetnek, hogy tőlünk magyarlakta tömböket vettek el. Ezeket a területeket nekünk kellett volna megvédenünk, de nem voltunk rá képesek, és ezért a mi történelmi politikai elitünk felelős. Láthatóan a csonka ország vezetői sem orroltak meg a lengyelekre, mert a kommunistákkal vívott honvédő háborújukban nagyon komoly hadianyag-szállításokkal segítették őket.

Az lett volna a csoda, ha ezer év alatt nem lett volna a két állam között konfliktus. Ehhez képest nagyon kevés volt, mert a Kárpátokon túl egyik államnak sem voltak érdekterületei. A politikai és kereskedelmi kapcsolatok a kezdetektől Lengyelország felosztásáig erősek voltak. Például Lengyelország volt a legnagyobb borpiacunk. A perszonáluniók idején mindkét országot pártharcok szabdalták. Mátyás Sziléziát akarta birtokolni, amely ütközött a lengyel érdekekkel. Rákóczi György pedig szégyenletes módon rátámadt a svédekkel élet-halál harcot vívó lengyelekre. Ez a háború az egyetlen sötét folt a közös történelmünkön, de elég furcsa lenne, ha ezt csak a lengyeleknek rónánk fel. Nem tudom, hogy milyen "számtalan esetben" harcoltak még ellenünk, de azt se feledjük el, hogy Bécset 1683-ban Sobieski János mentette meg a törököktől és ezzel kezdődött Magyarország felszabadítása.

A jelenlegi mosolyszünet oka az, hogy a most Ukrajnának nevezett terület Lengyelország történelmi érdekszférája, bennünket pedig a tatárjárás óta azok a területek nem érdekelnek. A keleti lengyel birodalom a magyar birodalom megszűnése után jött létre, a magyar birodalom pedig a német érdekszférán belül állt helyre, s ez minden hasonlóság ellenére máig ható különbség a két nép történelmében és frusztrációiban.

Ha mód van a barátkozásra, akkor barátkoznunk kell a lengyelekkel, mert másokkal nincs esélyünk érzelmi alapú barátságra, de misztifikálni nem kell és a saját érdekeink elé helyezni a lengyel érdekeket főleg nem."
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 072
13 456
113
Orbánék most azzal szembesúlnek, hogy egy kozépeurópai politikai tomb, amit ezidáig preferáltak, és nagy erovel hirdettek, mert azt hitték, hogy nyugatellenes (vagy kicsit enyhítve - nyugattal szembeálló) lesz, leginkább oroszellenes lesz és ezzel a térségen belul leginkább Lengyelország geopolitikai érdekeit és ambícióit fogja nyomni, nem pedig Orbánét (szándékosan nem írtam Mo-ét). Soha nem értettem, hogy gondolhatták egy percig is, hogy ez nem így lesz (tekintve a Lo és Mo, vagy akármelyik más térségbéli állam kozti diszproporciót).
Ezért próbálják ilyen módon is felbontani az utobbi 10+ évben felépítet narratívát.
 

Macsek83

Well-Known Member
2020. június 15.
149
911
93
Orbánék most azzal szembesúlnek, hogy egy kozépeurópai politikai tomb, amit ezidáig preferáltak, és nagy erovel hirdettek, mert azt hitték, hogy nyugatellenes (vagy kicsit enyhítve - nyugattal szembeálló) lesz, leginkább oroszellenes lesz és ezzel a térségen belul leginkább Lengyelország geopolitikai érdekeit és ambícióit fogja nyomni, nem pedig Orbánét (szándékosan nem írtam Mo-ét). Soha nem értettem, hogy gondolhatták egy percig is, hogy ez nem így lesz (tekintve a Lo és Mo, vagy akármelyik más térségbéli állam kozti diszproporciót).
Ezért próbálják ilyen módon is felbontani az utobbi 10+ évben felépítet narratívát.
Egyetértek Veled. Hálát adok az Istennek, h ebből a nagy közép európai szerelemből mi már szinte biztosan kimaradunk.

Tényleg sok sikert kívánok hozzá, csak végre hagyjuk egymást békén egy életre.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 037
10 079
113
Mar a jarvany alatt sem voltak kepesek 5000 rendort meg katonat egyszerre kiallitani, teljesen komolytalan, artificial, nemletezo miniallam. A kovetkezo komolyabb regios felfordulasnal megy a levesbe, a kerdes csak az, kihez mi kerul. Ha az ukranok addigra nem leteznek mar, akkor nem bonyolult a keplet, a magyarlakta terulet jon vissza, az eszaki csik a lengyelekhez kerul, a nyugati meg a cseheknez, annyi meg egy Bambi. Semmifele letjogosultsaga soha nem is volt, nincs es nem is lesz a "szlovak" kamuallamnak.
Off
Ugye az megvan még hogy Hende Csaba nem azért repült mert kiröhögtette magát, hanem mert a honvédség képtelen volt embereket küldeni a határra a menekült áradat idején? Mármint egyes pletykák szerint 2000 embert nem tudtak felköhögni. És a rendőrség sem volt sokkal jobb.
6937437_f533c661613d52412d2bb2f5c3fda1a9_wm.jpg