[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 573
28 129
113
Ezzel szemben az EU:
1. Támogatási pénzek, amik soha a büdős életben nem fognak megérkezni és igazából azt is saját cégeik kapják
2. Migránsok a közelkeletről
3. Kötelező buzulás, és gyermekeid lelki roncsá nevelése
4. Gyarmati rabszolga munka egy összeszerelő üzemben. És örülsz, hogy egyáltalán az van!
5. Az ország szuverenitásának teljes feladása
6. Zabálhatsz rovart marha hús helyet
7. CO2 baromságra hivatkozva megtiltanak minden ésszerű energetikai beruházást, felőlük nyugodtan halálra fagyhatsz.

Tényleg, fantasztikus kilátások.... :(
Ezt a nácik még Generalplan Ost-nak hívták. Most West.
 
T

Törölt tag 133

Guest
Mi lenne a lényeg?
Mondjuk co2 buziskodás helyett ténylegesen tenni a környezetvédelemért?
Aminek az első lépése lehetne, hogy nem akarunk egyszerre baszni és szűznek maradni?
Mert amúgy lássuk be, amit ma a zöldek hirdetnek az pontosan azon a szinten van, hogy hát ha ként égetünk nem keletkezik co2.
probléma megoldva, jöhet a szivárványrend lmbtq fokozata.
Lásd még magyar ipar topik:
Csináljunk újfajta vízben is oldódó lebomló "műanyagot" (amiből nem lesz semmi, mert drága, pont, mint a biolebomló műanyagok esetében), amiből lehet kávé kapszulát gyártani, ami azért nagyon jó, mert ettől még legyártunk egy csomó totál felesleges cuccot, mert ahhoz is lusták vagyunk, hogy beleöntsük a kávéfőzőbe a szemes kávét, vagy elkészítsük a jóféle 4 nyomásos kotyogóst, de szerencsére nagyon jó jelmondatunk van: le a rohadt co2-vel.

Oké polihisztorunk. Szerinted mi a megoldás az éghajlatváltozásra?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 820
47 080
113
Most komolyan azt egy átlag fideszes szavazó tényleg elhiszi, h ez az egész NATO-bővítés tökölődés nem a törököknek nyalás?
Ahogy Erdoganék kijelentették h oké a finn csatlakozás hirtelen nekünk se lett kifogásunk...

Orbán támogatja a bővítést csak hát a frakció... hát persze... szánalmas színházi előadás az egész...
Hogy mi?
Ne marháskodj már!
A törökök szerinted ezzel mit nyernének? Pláne úgy, hogy mi már az elején kijelentettük, hogy beszavazzuk mindkét országot.
Teljesen egyértelmű, hogy csak azért csinálják ezt orbánék, hogy nyomast gyakoroljanak az EU-s pénzek visszatartása miatt.
Mi nem kérünk olyat, hogy esetleg Svédországba menekült politikai menedékjoggal rendelkező embereket adjanak ki nekünk.
Én nem gondoltam, hogy ilyen direkt módon nekimegyünk a svédeknek, mint ahogy Orbán Balázs tette, és korábban azt gondoltam, hogy mindig csak egy kicsivel korábban, de a törököket megelőzve, de ratifikáljuk a belépést.
Ezek után viszont az is felmerült bennem, hogy pl. a 3 magasrangú svédtől esetleg finoman megkérjük, hogy a NATO csatlakozásért cserébe gondolja már át, hogy miket nyilatkozott!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 820
47 080
113
Erre most mit lehet írni? Más dimenzióban élsz, teljesen beletekeredtél az összeesküvés elméletekbe, még arról sem veszel tudomást, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát. :O

Komolyan ijesztő, hogy emberek ennyire el tudnak szakadni a valóságtól.
Mindezt leírod az után, hogy mi a finn-svéd késleltetéssel csak a törökök seggét akarjuk nyalni....
Well! :D
 
T

Törölt tag 133

Guest

Az ügyészséghez került át Orbán Viktor toszkánai kiruccanásának ügye​


Érdekes fordulatot vett az Orbán Viktor miniszterelnök február végi, az olaszországi Pisában tett kiruccanása nyomán indult ügy, Hadházy Ákost ugyanis arról tájékoztatta a BRFK, hogy a hivatali visszaélés miatt tett feljelentését hatáskör hiánya miatt áthelyezte az ügyészséghez.

Hadházy szerint ez egyrészt azért érdekes, mert a BRFK láthatóan nem tudta elutasítani a feljelentést, másrészt pedig mert a feljelentett mentelmi jogára hivatkoznak, pedig ő ismeretlen tettes ellen tette a feljelentést. A politikus úgy véli, egyelőre csak azt lehet tudni, hogy valaki Orbán érdekében hivatali visszaélést követett el, azt nem, hogy kicsoda. Szerinte így először nyomoznia kellene a rendőrségnek, hogy felderítsék a pontos tényállást, erre azonban a BRFK nem volt hajlandó, inkább megnevezte Orbán Viktort.

A mellékelt indoklásban a BRFK a feljelentés részletezése után valóban tényként kezeli, hogy a feljelentett személy Orbán Viktor, aki mentelmi joggal rendelkezik, így kizárólag az ügyészség (jelen esetben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség) végezhet nyomozást ellene. A Telex kérdésére a BRFK azt válaszolta, hogy a

„formailag ismeretlen tettes ellen tett, de tartalmában a miniszterelnök elleni feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság határozattal az illetékes ügyészséghez tette át.”
Hadházy március 13-i posztját, melyben először írt a feljelentésről, úgy nyitotta, hogy hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a miniszterelnök ellen, és többnyire a sajtóban is úgy jelent meg a hír, hogy kifejezetten Orbán Viktort jelentette fel a honvédségi gép toszkánai kitérője miatt. Ahogy azt az ellenzéki politikus vasárnapi posztjában is írta, a feljelentést végül ismeretlen tettes ellen tette, és azt is részletezte, hogy miért, a BRFK-nál azonban a jelek szerint ez nem így csapódott le, így az üggyel a továbbiakban az ügyészség foglalkozik majd.

Azután egyébként, hogy korábban Gulyás Gergely megerősítette, hogy Orbán Viktor magánprogramon vett részt Olaszországban, és ez indokolta a gép kitérőjét, a Kormányzati Tájékoztatási Központ az RTL-lel azt közölte, hogy technikai landolás során szállt ki Pisában Orbán Viktor a fővárosba tartó honvédségi gépből. Az RTL-nek ugyanakkor egy légiközlekedési szakértő azt mondta, technikai landolás során nem száll ki az utas a gépből, ráadásul ha az útvonalterv szerint a gépnek Kairóból Budapestre kellett repülnie, akkor is legfeljebb néhány tíz kilométerre térnek ki, hogy leszálljanak egy repülőtéren, nem pedig a Hadházy által korábban is emlegetett 1000 kilométerre.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 465
85 259
113
"Izraelben 700 ezres (!) tömegtüntetés robbant ki az éjjel Orbán Viktor populista haverjának, Benjamin Netanjahu-nak a tervezett igazságügyi reformja ellen tiltakozva."
(...)
"Pontosan erre a civil kurázsira, a politikusok részéről pedig ugyanerre a rendszerellenes attitűdre lenne itthon is szükség ahhoz, hogy eredményesen vegyük fel a versenyt a magyar demokráciát kivéreztető Fidesszel szemben."

Kicsi csikó, mizu a franciákkal? :D Ott 800k manó tüntetett. Ja, hogy ők fizetnek! :D
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 771
3 199
113

Az ügyészséghez került át Orbán Viktor toszkánai kiruccanásának ügye​


Érdekes fordulatot vett az Orbán Viktor miniszterelnök február végi, az olaszországi Pisában tett kiruccanása nyomán indult ügy, Hadházy Ákost ugyanis arról tájékoztatta a BRFK, hogy a hivatali visszaélés miatt tett feljelentését hatáskör hiánya miatt áthelyezte az ügyészséghez.

Hadházy szerint ez egyrészt azért érdekes, mert a BRFK láthatóan nem tudta elutasítani a feljelentést, másrészt pedig mert a feljelentett mentelmi jogára hivatkoznak, pedig ő ismeretlen tettes ellen tette a feljelentést. A politikus úgy véli, egyelőre csak azt lehet tudni, hogy valaki Orbán érdekében hivatali visszaélést követett el, azt nem, hogy kicsoda. Szerinte így először nyomoznia kellene a rendőrségnek, hogy felderítsék a pontos tényállást, erre azonban a BRFK nem volt hajlandó, inkább megnevezte Orbán Viktort.

A mellékelt indoklásban a BRFK a feljelentés részletezése után valóban tényként kezeli, hogy a feljelentett személy Orbán Viktor, aki mentelmi joggal rendelkezik, így kizárólag az ügyészség (jelen esetben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség) végezhet nyomozást ellene. A Telex kérdésére a BRFK azt válaszolta, hogy a


Hadházy március 13-i posztját, melyben először írt a feljelentésről, úgy nyitotta, hogy hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a miniszterelnök ellen, és többnyire a sajtóban is úgy jelent meg a hír, hogy kifejezetten Orbán Viktort jelentette fel a honvédségi gép toszkánai kitérője miatt. Ahogy azt az ellenzéki politikus vasárnapi posztjában is írta, a feljelentést végül ismeretlen tettes ellen tette, és azt is részletezte, hogy miért, a BRFK-nál azonban a jelek szerint ez nem így csapódott le, így az üggyel a továbbiakban az ügyészség foglalkozik majd.

Azután egyébként, hogy korábban Gulyás Gergely megerősítette, hogy Orbán Viktor magánprogramon vett részt Olaszországban, és ez indokolta a gép kitérőjét, a Kormányzati Tájékoztatási Központ az RTL-lel azt közölte, hogy technikai landolás során szállt ki Pisában Orbán Viktor a fővárosba tartó honvédségi gépből. Az RTL-nek ugyanakkor egy légiközlekedési szakértő azt mondta, technikai landolás során nem száll ki az utas a gépből, ráadásul ha az útvonalterv szerint a gépnek Kairóból Budapestre kellett repülnie, akkor is legfeljebb néhány tíz kilométerre térnek ki, hogy leszálljanak egy repülőtéren, nem pedig a Hadházy által korábban is emlegetett 1000 kilométerre.
Azért ekkora hibákat véteni...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 820
47 080
113
Akkor eldőlt. Fürjest indítják főpolgármester jelöltnek.
Hát én ezt már előre jeleztem... :cool:
Igazság szerint, nem nagyon van más, aki fel lenne rendesen építve.
Ugyanakkor ez a NOB állandó tagsági pályázat kicsit zavaró. Én eddig csak a brisbane-i program tutujgatásáról tudtam.
Kíváncsi leszek ennek a kifutására. Ha jól sejtem, most kivesz pár hónap "szabit", kicsit eltűnik a porondról, miközben a NOB-os buli fut párhuzamosa, így benn marad a hírekbe.
Aztán kisimulva kezdhet bele majd az év végén ráfordul 2024-es önkormányzati választásokra.
A másik jelöltem Vitézy lehet, de nem hiszem, hogy ilyen fiatalon elvállalná.
Neki az az előnye megvan, hogy szerintem oldal nélkül tud népszerű lenni, pláne, ha felsorolják a dolgokat, amiket Budapest köszönhet neki.
Ugyanakkor a mostani nyugatis ügy Lázárral nem erősíti az esélyeit mint Fidesz jelölt.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 187
92 534
113
Hát én ezt már előre jeleztem... :cool:
Igazság szerint, nem nagyon van más, aki fel lenne rendesen építve.
Ugyanakkor ez a NOB állandó tagsági pályázat kicsit zavaró. Én eddig csak a brisbane-i program tutujgatásáról tudtam.
Kíváncsi leszek ennek a kifutására. Ha jól sejtem, most kivesz pár hónap "szabit", kicsit eltűnik a porondról, miközben a NOB-os buli fut párhuzamosa, így benn marad a hírekbe.
Aztán kisimulva kezdhet bele majd az év végén ráfordul 2024-es önkormányzati választásokra.
A másik jelöltem Vitézy lehet, de nem hiszem, hogy ilyen fiatalon elvállalná.
Neki az az előnye megvan, hogy szerintem oldal nélkül tud népszerű lenni, pláne, ha felsorolják a dolgokat, amiket Budapest köszönhet neki.
Ugyanakkor a mostani nyugatis ügy Lázárral nem erősíti az esélyeit mint Fidesz jelölt.
Tarlosnak is volt sok csörtéje Látárral. Kontrolált keretek közt egymást is erősíthetik ezzel csak más pályán.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 820
47 080
113
Tarlosnak is volt sok csörtéje Látárral. Kontrolált keretek közt egymást is erősíthetik ezzel csak más pályán.
Az a baj, hogy itt Vitézynek vastagon igaza van... :)
Vitézivel az a fő probléma, csak az előbb lehagytam, hogy Ő nem politikus, és inkább "szakbarbár".
Én még közlekedési ügyön kívül másban nem hallottam megnyilvánulni. Márpedig azért Pesten van ezen kívül más komoly ügy is.
Nehéz még egy all-around alaknak eladni.
Mindenesetre érdekes húzás lenne, ha Orbán elindítaná Vitézy-t, mint független jelöltet a választáson Fürje (Fidesz), meg Karácsony (ellenzéki) ellen.
Bár szerintem az ellenzék megteszi neki (Orbánnak) azt a szívességet, hogy nem fognak egyöntetűen beállni mögé.
Ha meg kicsit megoszlik az ellenzéki szavazótábor, akkor Fürje (vagy bárki fideszes jelölt) simán fog nyerni.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 474
16 980
113
  • Hűha
Reactions: Kim Philby