Én olyanokat hallottam, hogy eltévedtek. (Az oroszok megzavarták az ukránok GPS-ét, a jenki kiképzőik meg anno náluk láttak először tájolót.)Úgy látszik az ukránok tapogatóznak: https://444.hu/2023/04/23/atkeltek-a-dnyeperen-az-ukran-csapatok
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én olyanokat hallottam, hogy eltévedtek. (Az oroszok megzavarták az ukránok GPS-ét, a jenki kiképzőik meg anno náluk láttak először tájolót.)Úgy látszik az ukránok tapogatóznak: https://444.hu/2023/04/23/atkeltek-a-dnyeperen-az-ukran-csapatok
Én úgy olvastam orosz katonai bloggerek, nemcsak nyugati-ukran források szerint is átkeltek az ukránok Dnypren. Hihetetlen, de már semmin sem lepődök meg.
Micsoda?Én olyanokat hallottam, hogy eltévedtek. (Az oroszok megzavarták az ukránok GPS-ét, a jenki kiképzőik meg anno náluk láttak először tájolót.)
Legyünk pozitívak! Elbukás helyett beszéljünk a győzelem pillanatnyi távolabb kerüléséről.Ez a 10x több kell mint amit kaptunk az én olvasatomban azt jelenti, hogy már elbukták a háborút!
Az a partszakasz a tüzérségi lövedékek számára is nehezen megközelíthető?Nehezen megkozelítheto partszakaszról van szó. Lényegében csak folyó felol lehehet odajutni.
Hagyjuk már ezt.Micsoda?
Amúgy ez a jenkik nem használnak tájolót marhaság nem aktuális már egy 15 éve, mióta beszopták párszor pont emiatt, erősen visszanyomták a kiképzésükbe a térkép/tájolót.Én olyanokat hallottam, hogy eltévedtek. (Az oroszok megzavarták az ukránok GPS-ét, a jenki kiképzőik meg anno náluk láttak először tájolót.)
Kacsa lehet, itt semmi nem látszik.Most ez vmi parasztvakítás vagy az oroszok elbalfaszkodták újra és az ukrán átcsonakáztak Herszon mellett a Dnypren és képtelenek őket a keleti partról kifüstölni??
Amúgy ha átkeltek akkor mi van? Most komolyan, átkelsz egy folyón, ha nem tudsz átvinni elég embert és technikát valamint megindulni előre, akkor meghaltál. Az "angol" bohócunk azt mondta, hogy a folyó felől lehet könnyen megközelíteni, ezek szerint saját magukkal is kibasztak mert akkor kifele is nehezebb menni, arra már nem is gondolok, hogy egy FAB 500 tudja-e milyen nehéz neki a területre pottyannia....
Pontosan, arról nem is beszélve, hogy már az amerikai kiképzés része, hogy gyakorolják azt is ha nem vagy csak korlátozottan működik a GPS rendszer...Amúgy ez a jenkik nem használnak tájolót marhaság nem aktuális már egy 15 éve, mióta beszopták párszor pont emiatt, erősen visszanyomták a kiképzésükbe a térkép/tájolót.
A 2000-es években volt jellemző ez, hogy azt se tudták eszik-e vagy isszák
meg gondolom azt is tudják hogy folyásirányal szembe mennek e vagy sem és hogy jobb vagy bal part a cél... több ágra vállik a folyó meg szigetek vannak de azért az durva lenne ha a folyón eltévedne valaki...Pontosan, arról nem is beszélve, hogy már az amerikai kiképzés része, hogy gyakorolják azt is ha nem vagy csak korlátozottan működik a GPS rendszer...
Számmisztika nem segít az ukránokon.Persze. Ukrajna aháború előtt 40 milliós ország volt. Ebből a 40 millióból volt legalább 15millió katonakorú férfi, ha a kétharmaduk lelécelt és meghalt (ami nagyon erős felülbecséls!!!), akkor is van még 5 millió katonakorú férfi az országban. De ha csak 3 millió van az is bőven sok.
Ez olyan mint a német miniszter szerinti: az oroszok csináljanak 360 fokos fordulatot.angelsoul Felejtsd már el ezt az atommániádat, senki sem fog atomfegyvert használni. Minden más hülyeség.
Ahogy egy blogtársam fogalmazott vagy egy éve a Nekem irt válaszában:Kína párizsi nagykövete nem kertelt: egész egyszerűen kétségbe vonta a posztszovjet államok szuverenitását
Persze. Ukrajna aháború előtt 40 milliós ország volt. Ebből a 40 millióból volt legalább 15millió katonakorú férfi, ha a kétharmaduk lelécelt és meghalt (ami nagyon erős felülbecséls!!!), akkor is van még 5 millió katonakorú férfi az országban. De ha csak 3 millió van az is bőven sok.
"Do not take a single prisoner anymore" - the head of the PMC "Wagner" Yevgeny Prigozhin said that from now on the PMC fighters will destroy all Ukrainian soldiers on the battlefield
The statement was made by Prigozhin against the background of the publication of the radio interception of the Armed Forces of Ukraine, which discusses the execution of a wounded fighter of the Wagner PMC who was captured by them
Many of the MiG-29 fighters recently transferred to Ukraine by Poland and Slovakia are "in non-flying condition" - Economist
"Poland and Slovakia have transferred about eight MiG-29s in recent weeks ... Many of these fighters are not in flight condition and are used as a source of spare parts," the magazine reports.
It was recently reported that Slovakia is transferring all of its 13 MiG-29s to Kyiv.
"Csoki ne beszélj spanyolul ! -Miért ? -Mert nem tudsz azért !"Zártfórum helyzetelemzés lvl 1000.
Téma : Esetlegesen hídfőállást letesitettek az ukránok a Dnyeper keleti partján.
Zártfórum "szakertők" (és boki XD) : Nem, nem neeem, nem igaz, kamu, kacsa az egész !
Egy óra múlva mikor kiderül hogy orosz elemzőktől jöttek az első infók :Akkó' azé' mennek az "ukrik" hogy megaggyák magukat,/ biztos csapdába sétá'nak,/ majd egy fab500-as megóggya, de biztos hogy elbasztak valamit a "hüje hoholjai"...XD
Annyira szórakoztató olvasni benneteket ilyenkor... A máz mikor leolvad, és a nagy "magabiztosság" mikor eltűnik...XD
Ne f@ssatok már, még nincs is semmi konkrét infó, meg egyébként is nem az volt hogy nyár végére győztök ?
Mit izgultok ? XD...
Milyen álomvilágban élnek itt sokan….Őszintén kívánom, hogy neked legyen igazad!
De az az őrület, az a szinte fanatikus megszállottság, ami az ukrán ügyet kíséri, legyen az politikai szinten, vagy akár a sajtóban, de legfőképpen a fejekben... hát elbizonytalanít.
Az orosz bloggerek látták a drónos videón, hogy a orosz tuzérség az Oleshky elotti híd mellé is lottek és ebbol bepánikoltak, hogy az ukránok már a spajzban vannak - toluk vette ezt át az ISW és onnan már elkezdet szárnyalni a hír.Én úgy olvastam orosz katonai bloggerek, nemcsak nyugati-ukran források szerint is átkeltek az ukránok Dnypren. Hihetetlen, de már semmin sem lepődök meg.
Egyébként a sok dezinfobol nehéz kiigazodni. Majd meglátjuk.
A tájolóra írtam. Elképesztő, hogy tartja magát ez a hülyeség a fórumon, pedig vagy 100 le lett írva, hogy nem igaz.Hagyjuk már ezt.
Amiről beszélünk, az a delta, egy nagy mocsár, sok folyoaggal, gyakorlatilag nemletezo uthalozattal.
Hersuon visszafoglalására követő napokban már atkildtek az ukránok járőröket, egész a torkolatig, sőt, a folyó teljes hosszában megy a.recon in force oda vissza azóta, változó intenzitással (lásd ugye a "támadást" a zaporjoskai atomerőmű ellen).
Uborkaszezon van.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..