[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
A romanokkal maskent kell gondolkodni. Ok mindenkit at akarnak verni, Nato - t, Uniot, mindenkit, meg egymast is. A honvedelmi koltsegvetest pixbol emelik a megadott szintre, de nem koltik el, igy visszajut a koltsegvetesbe. Igy tettek felre penzt peldaul a Pumara, de sosem vettek meg. Engedelyt kertek a parlamenttol az Abramsra, F 35 -re meg mindenre. Hogy tenyleg megveszik-e, nem tudni. Konkretan Leeopard rendelesrol nem tudni, meg Abrams rendelesrol sem. Konkret a JLTV, de az is homalyos, alitolag 130 -ra van opcio es lekertek 30 - a t belole.
Egy teljes forumoldalt tele lehetne irni a kulonfele fazisokban elakadt romanok altal "eldontott-megrendelt-jovahagyott-elfogadott-engedelyeztetett-megigenyelt" hadieszkozokbol, amelyekbol vegul egyetlen darab sem erkezett meg. :cool:
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Jogerősen felmentette a román legfelsőbb bíróság csütörtökön Markó Attila volt kisebbségügyi államtitkárt, akit azzal vádolt a korrupcióellenes ügyészség (DNA), hogy a restitúciós hatóság kártérítési bizottságának tagjaként beosztásával visszaélve hozzájárult a román állam megkárosításához.
Forrás: https://kuruc.info/r/3/258325/
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Egy kis forumos cseveges:
- Eszembe jutott az a magyar forum emelyen habot vernek a beszerzeseinktol, vajon most mit csinalnak, bezarjak? Emlekszik valaki a nevere?
-HTKA
-Depressziosok az F 35 - oseinktol
-ez volt a tegnap, most kirohanasaik vannak mikor meghallottak a tengeralattjaroinkat es 200 Leo-t kovetelnek
-Lattam en is, egy sem normalis, hogy az oroszokat akarjak szomszednak
Csak rakd be nekik ezt:


Aztán írd, hogy ők egészen másba verik a habot ...ettől inkáb vagyunk depressziósok.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
CSak a rend kedvéért, a sok se..ej itteni ződ belpesti hazaáruló bőcsésznek, hogy revizionizmus meg nagy Magyarország stb az rossz román revizionizmus jó.
A legszebb hogy milyen finomak a módszereik! A tudós kap az albán királytól egy tengerparti telket, amit abban a percben át is passzol a román államnak, majd újabb telekért könyörög és amint megkapja, azt is átpasszolja a román államnak, ami ráveszi a királyt hogy adja oda “koncesszióba” az egész várost! És amikor ez sikerül, akkor megváltoztatják az etnikai arányokat és gyarmatként tekintenek rá!
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Románok tovább akarják fejleszteni a TR-85 harciszekereket...


Én szurkolok nekik. Remélem minél nagyobb költségvetésből tudják megvalósítani. Az lenne a jó, ha a most alap T-55-ösként hajtott vasakat is modernizálnák.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Azta de pocsékul forditotta a gugli.Resperger nyilatkozott olyat,hogy a mi Leoink után az oláhoknak fognak gyártani cicusokat-tudjafene.Román vezérkari főnök meg 400 Abrams vételéről nyilatkozot-tudjafene.Majd meglássuk.
TR85M-nek már csak a lövege származik a T55böl (TR85nek még T55 tornya volt-de az alváznak már semmi köze nem volt hozzá).
Közhiedelemmel ellentétben a TR85M egy meglepően modern konstrukció,de eddig torzius rugózásrol szólt a fáma,nem légrugózásrol.
Viszont úgy látszik,mégse cserélik le a löveget NATO szabványura.Merthogy arrol is volt szó még pár éve.

Hát a románoknál elég sok mindent mondtak, nem csak az ágyút. Könyvtárat lehetne tele írni azzal, hogy mi az, amit mondtak, de nem valósult meg a hadseregüknél.
Viszont a TR-85 frissítést majd meglátjuk. Idén jön az új kormányuk, ha csak egy minimum programba belekezdenek, az +10 év lesz a T-55-ösük rendszerben tartásának. De én szurkolok a te ágyú cserédnek is, költsenek el rá minél többet!
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 956
19 257
113
Az ukrán tapasztalat miatt, szerintem (mármint a tankok inkább rohamlövegként szerepelnek a gyalogság támogatásaként)
a löveg a legkevésbé fontos, pláne, hogy marha nagy készleteik lehetnek hozzá. A tank tank elleni küzdelem meg ritka lesz mint a fehér holló, tehát szerintem erre nem fognak költeni, max egy zlj nyira.
A tűzvezető meg egyéb optika fontosabb valszeg arra fognak gyúrni és persze saját erőre támaszkodva mint mindig!
Reménykedni azért lehet :p
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
K

kamm

Guest
Románok tovább akarják fejleszteni a TR-85 harciszekereket...

YES-YES-YES!!! :cool: :cool: :cool:

TR85M-nek már csak a lövege származik a T55böl (TR85nek még T55 tornya volt-de az alváznak már semmi köze nem volt hozzá).
Közhiedelemmel ellentétben a TR85M egy meglepően modern konstrukció,de eddig torzius rugózásrol szólt a fáma,nem légrugózásrol.
Ugyan, dehogy az. :D

Mint fentebb emlitettem,közkeletű tévedés,hogy a TR85M egy T55 lenne-NEM AZ:
w2gy0fxa4pg61.png

Egy sokkal modernebb konstrukció.Más a futómű,más a hajtáslánc,jóval nagyobb test,az M változatnál már igencsak más torony (az alapváltozatnak még javitott T55 tornya volt).Nincs lőszer a testben,a teljes lőszerkészlet az Abramshoz hasonlóan a toronyputtonyban van elhelyzve,védőajtók mögött.Erősebb páncélzata van,mint egy T72M-nek-egy 50 tonnás hk ez,nem egy 36tonnás T55.Leginkább úgy lehetne jellemezni,hogy a TR85M egy lekoppintott Abrams elrendezés,Leo 1 technológiájával kivitelezve D10 löveggel-amihez az Elbittől vettek löszert.2km-ről ki tud lőni egy NEM korszerűsitett,pótpáncélzat nélküli T72M-et.

120milis zsidó löveget képzelték bele-igencsak megnövelve a tűzerejét,modern tankok ellen is.
TR-55 (ami variansuk volt) -> TR-580 -> TR-85

Egy ~70 eves designbol meghosszabbitott hekkeles, egy ma mar vicc kategorias, kb 300-400mm armorral, amibe kenytelenek voltak egy sajat, gyenge T-55 hajtast atpakolni, mert nem volt bele mas, hiaba lett ez tonnakkal nehezebb... a lovege egy vicc, a "modernizacioja" meg plane.

Egy rakas szarbol epitett meg nagyobb rakas szar, egeszen precizen fogalmazva. :)

Addig tapsolni fogok mindig, amig ezt a hulladekot reszelgetik, az tuti. :D
 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113
Talán mert annyi lőszer van hozzájuk mint a szar és azért egy modern tankon kívül mindent is ki lehet vele lőni?
Talán mert még meg van az ipari háttér hozzájuk.
Talán mert se pénz se idő bármilyen modern tank vásárlásához.
Még ez a leglogikusabb és legéletszerűbb bejelentésük az elmúlt évtizedben.
Remélem mi is nyomunk a egy felújítást a t 72 sekre harmad áron egy leó árához képest, a szerbekkel remélhetőleg ez is az együttműködés része.
Jaja T72 upgrade A7+ra azt annyi...