[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Na ezt nem látták jönni a kedves toborzó urak....
:D




Biztos minden rendben, visszafoglalják a Krímet, simán.

Zelenszkij: A toborzóközpontokban ülőket a frontra kell küldeni

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt javasolta Valerij Zaluzsnijnak, a hadsereg vezéri főnökének, hogy küldje a frontra a hadkiegészítő parancsnokságokon ülőket – közölte Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint.

Az elnök komoly javaslatot tett Valerij Zaluzsnijnak. A hadkiegészítő parancsnokságok vezetőit, akiknek döntő többsége régen ül a toborzóközpontokban, küldjék a frontvonalba. Helyükre pedig állítsanak olyan katonákat, akik megsebesültek, ők jól tudják azt is, hogyan kell megvalósítani a mozgósítást
– fogalmazott Reznyikov.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 323
113
Kár. Pedig roppant szépen égett.

Fu2aCoYXsAArAEm
 
W

Wilson

Guest
Hát akkor számold össze hány zászlóaljharccsoport tartozott az 1. GD HK HDS állományába...elárulom összesen 7 BTG.
és igenis csúsztatsz mert az 1. GD HK HDS alakulatai Izjum környékén csoportosultak és nem az áttörési szakaszon
Nem, én nem csúsztatok leírtam a tényeket, te akarsz belemagyarázni olyat a hozzászólásomba ami nincs benne, és próbálod mentegetni az orosz haderőt a tavaly őszi ukri ellentámadás miatt, hidd el nekem, nincs rá szükségük elég nagy blama volt ez a számukra és ezt még ők is kénytelenek voltak elismerni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 391
45 904
113

Tűzhelyzet a szevastopoli olajraktárban (VIDEO)​

Mihail Razvozsaev kormányzó elmondta, hogy sikerült lokalizálni a szevasztopoli olajraktárban keletkezett tüzet, amely egy ellenséges drón támadása után kezdődött .
Négy harckocsi megsérült a létesítményben, a többit elzárták a tűztől – pontosította a város vezetője. A mentők folytatják a tűz elleni küzdelmet, amelyet korábban a legmagasabb szintű (negyedik) bonyolultsági fokozattal jelöltek meg.
„A tűz nem befolyásolja a szevasztopoli üzemanyag-ellátási helyzetet. Ezeket a tartalékokat nem használták fel a benzinkutak üzemanyag-ellátására.
A Rospotrebnadzor elkezdte mérni az MPC-ket (a káros anyagok maximális megengedett koncentrációja – RV megjegyzés) a Kazachya-öböl mikrokörzetében, az eredményekről később számolok be.
Még egyszer szeretném hangsúlyozni: a lényeg, hogy senkinek nem esett baja. A többivel foglalkozunk ”- mondta Razvozhaev.

FRISSÍTVE​

10:30 . Az olajraktár tüzet ma 18 óráig tervezik eloltani – közölte a kormányzó.
Источник: https://rusvesna.su/news/1682752637

Összeomlik az ukrán fegyveres erők védelme Bakhmutban: a város nyugati részén egy katonai egység Wagner (MAP) irányítása alá került​

Ezt a súlyosan megerősített tárgyat egy több napig tartó makacs támadás során vitték el.
Az információt ukrán katonai elemzők is megerősítik:
"Az ukrán fegyveres erők kénytelenek voltak megerősítettebb állásokba vonulni a katonai egység területéről."
Este jelentették, hogy "rögzítették az ellenség előretörését a katonai egység területén".
A PMC "Wagner" rohamkülönítményei folytatják támadásukat Bahmut nyugati negyedében, heves városi csatákban haladva előre.
Источник: https://rusvesna.su/news/1682754711

Jevgenyij Prigozsin felajánlotta a Wagner PMC első parancsnokhelyettesi posztját Mihail Mizincev vezérezredesnek, akit nemrég bocsátottak el Oroszország logisztikai védelmi miniszterhelyettesi posztjáról.⚡️
Oroszországnak válaszolnia kell a Krím-félsziget elleni dróntámadásra.
Olga Kovitidi krími szenátor az odesszai katonai bázis semlegesítésére szólított fel a Krím elleni dróntámadás után.
Odesszában minden olajtároló létesítményt meg kell semmisíteni. Stratégiai döntést kell hozni Odesszának mint Ukrajna katonai bázisának semlegesítéséről” – válaszolta⚡️
A Szevasztopolt megtámadó UAV-k többségét a Krím különböző régióiban semmisítették meg.

Kora reggel az ukrán alakulatok újabb razziát hajtottak végre a Krím- félszigeten . A Mugin-5 drónok három csoportja (legalább tíz darab) , robbanóanyaggal felszerelve, szállt fel a Shkolny repülőtérről Szevasztopol , Gvardejszkij és Evpatoria irányába . Szevasztopolban az egyik "mugin" a Kozák-
öbölben lévő üzemanyagtartályokra csapott . Egy puskás különítmény lőtt le egyet a Szevasztopoli-öböl felett , további négyet pedig elnyomott az elektronikus hadviselés a Fekete-tengeren .
Ezen kívül körülbelül három-négy UAV-t lőttek le elektronikus hadviselés útján a Tarkhankut-fokhoz közeledve , egy másikat pedig a Pantsir légvédelmi rakétarendszer számítása lőtt le Gvardeszkij felett, amely Razdolnoje felől repült .
Figyelemre méltó, hogy a Románia feletti rajtaütés előestéjén a francia E-3F AWACS repülőgépek működtek . Tevékenysége gyakorlatilag garanciát jelent a Krím elleni támadásra való felkészülésre, amit nem egyszer megerősítettek.
Ezenkívül a francia haditengerészet Atlantic-2 tengeralattjáró-elhárító repülőgépe és az amerikai UAV RQ-4B Global Hawk felderítést végzett hozzávetőlegesen ugyanazon a területen , amelyek április 28-án este indultak el a hazai repülőterekre, miután azonosították a fegyveres célpontokat. Ukrajna erői.
Április 29-én éjjel pedig az ukrán fegyveres erők megtámadták a Krímet. Ugyanakkor a támadást közvetlenül az időjárási viszonyok javulása és az anticiklon délnyugati irányú mozgása után hajtották végre a Krím-félszigetről.
A bejelentett offenzíva előestéjén az Ukrán Fegyveres Erők drónokkal és taktikai rakétákkal végrehajtott rajtaütési kísérletei és csapásai nagy valószínűséggel továbbra is ellehetetlenítik a fontos létesítményeket, és pánikot keltenek a lakosság körében.

És ahhoz, hogy minden ilyen támadást sikeresen visszaverjenek, a krími védelmi erőket nemcsak légvédelmi rendszerekkel kell felszerelni, hanem mobil légvédelmi egységekkel is ZU-23-2 légvédelmi fegyverekkel, amelyek hatékonyak az alacsonyan repülő tárgyakkal szemben, mint például a Mugin-5 UAV.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 504
77 301
113
Akkor mi lesz a nagy offenzívával, ha egy quadrocopter hatótávjáig nem számolnak sem területszerzéssel, sem esetleg az eszközökért beérkező oroszok elleni eredményes támadással? Cserébe lett propivideo. Valaki a kommentekben azt szúrta ki hogy a lánctalp nyomokon is kinőtt már a növényzet, tehát ez nem egy aktuális csata másnapja. Egyezzünk ki inkább fifty-fiftyvel, minimum felerészt ez bizony ukrán propi.

Igen, lehet hogy ez volt a célja, meg lehet hogy nem. Majd 50 év múlva a levéltári kutatásokból kiderül.

Más: a kisbuszt (iránytaxi?) most akkor tényleg kilőtték? Vagy terrorakció volt? Van valami konkrét infó erről?
Mi köze ennek az ukrán offenzívához?

Megint csak azt tudom mondani, hogy ami krumplileves kinézetű, illatú és ízű az krumplileves is. Ha megnézed a térképet, akkor egyértelmű, hogy mi volt a céljuk. Ámbár ehhez kéne némi józanság is nem csak olyan szintű szemellenzős világnézet ami még azt sem dngedi, hogy elhidd amit látsz.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 503
12 766
113

Zelenszkij: A toborzóközpontokban ülőket a frontra kell küldeni

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt javasolta Valerij Zaluzsnijnak, a hadsereg vezéri főnökének, hogy küldje a frontra a hadkiegészítő parancsnokságokon ülőket – közölte Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint.


– fogalmazott Reznyikov.
Én mondtam már, hogy az eddigi, fórumon töltött jóvilágból szépen kifogják küldeni a politikai osztályt is a frontra, ha kezdenek kifogyni.
Aztán akkor előadhatják a komisszárjaink, hogy micsoda szar a t62m, amikor szembe jön a lövészárkukkal.

Amit eddig is lehetett tudni, nő a sarc mértéke.

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
909
10 328
93
Én mondtam már, hogy az eddigi, fórumon töltött jóvilágból szépen kifogják küldeni a politikai osztályt is a frontra, ha kezdenek kifogyni.
Aztán akkor előadhatják a komisszárjaink, hogy micsoda szar a t62m, amikor szembe jön a lövészárkukkal.

Amit eddig is lehetett tudni, nő a sarc mértéke.

Gázfegyver, olajfegyver, csúnya orosz, de valahogy mindig az ukrán rúg belénk...

Ha orosz kőolajból kap gázolajat az eu-n keresztül Ukrajna, akkor érdemes-e rombolnia az orosz olajlétesítményeket? Ez a konfliktus megannyi abszurditással bír. Kár hogy mind az ukránok, mind az EU elhiszi a saját maga demagógiáját a "full scale" dumáról. Olyanok mint az egyszerű bunyósok, éhbérért csinálják a cirkuszt, hátul meg a bukik híznak rendesen.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Nem, én nem csúsztatok leírtam a tényeket, te akarsz belemagyarázni olyat a hozzászólásomba ami nincs benne, és próbálod mentegetni az orosz haderőt a tavaly őszi ukri ellentámadás miatt, hidd el nekem, nincs rá szükségük elég nagy blama volt ez a számukra és ezt még ők is kénytelenek voltak elismerni.
Dehogynem csúsztatsz, felsorolod a 1.GD HK HDS alakulatait, mintha részt vettek volna a harcokban és legyőzték volna őket a hoholok, közben nem is voltak áttörési terepszakasz közelében, mivel Izjum körzetében állomásoztak. Kétségtelen az oroszok kiürítették az izjumi kiszögelést, megelőzendő a bekerítésüket. Nem próbálom mentegetni az oroszokat, valóban nagy blama volt, csak éppen az 1.GD HK HDS alegységeinek nem sok köze volt a történtekhez, ők már csak a következményekkel szembesültek. Egyébként a zsákmányolt harckocsik 50 százaléka volt azonnal, vagy kisebb-nagyobb javítás után bevethető. „Ha csak a tankokról beszélünk, valóban sok volt belőlük, de nagyon kevés volt működőképes” – mondta Usztimenko. „Azokat, amiket azonnal be lehetett vetni, vagy csak néhány percnyi munkára volt szüksége, azokat egy kézen meg tudja számolni. Azok, amelyek javításra szorultak, de végül működni fognak, valószínűleg további 30 százalék volt. Az utolsó 50 százalék pedig szemét volt, ami rengeteg munkát igényel.” https://www.msn.com/en-us/news/worl...e-coveted-trophies-and-a-headache/ar-AA15GLA2
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Én mondtam már, hogy az eddigi, fórumon töltött jóvilágból szépen kifogják küldeni a politikai osztályt is a frontra, ha kezdenek kifogyni.
Aztán akkor előadhatják a komisszárjaink, hogy micsoda szar a t62m, amikor szembe jön a lövészárkukkal.

Amit eddig is lehetett tudni, nő a sarc mértéke.

Nézzétek meg a csöveket! Ott lesz az orosz határ, ahol azok mennek. :) A maradék maradéka, ami full ukrán, na az talán marad ukrán.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
"Két lépésben, júniusban és augusztusban is jelentősen megemelné az ukrajnai vezetékes olajhálózat üzemeltetője, az Ukrtransznafta a Barátság kőolajvezetéken szállított orosz olaj vámját."
Addigra ennek a mondatnak több tényezője sem fog létezni. Sőt attól tartok, hogy az ukránok végső kínjukban még a vezetéket is felrobbantják.
 
W

Wilson

Guest
Miért nem már Oroszország maradt üzemanyag nélkül mert egy tartály ég???

Azért lassan visszatérsz közénk úgy látom.... :)
Se lassan se gyorsan nem fogok visszatérni ide...

Dehogynem csúsztatsz, felsorolod a 1.GD HK HDS alakulatait, mintha részt vettek volna a harcokban és legyőzték volna őket a hoholok, közben nem is voltak áttörési terepszakasz közelében, mivel Izjum körzetében állomásoztak. Kétségtelen az oroszok kiürítették az izjumi kiszögelést, megelőzendő a bekerítésüket. Nem próbálom mentegetni az oroszokat, valóban nagy blama volt, csak éppen az 1.GD HK HDS alegységeinek nem sok köze volt a történtekhez, ők már csak a következményekkel szembesültek. Egyébként a zsákmányolt harckocsik 50 százaléka volt azonnal, vagy kisebb-nagyobb javítás után bevethető. „Ha csak a tankokról beszélünk, valóban sok volt belőlük, de nagyon kevés volt működőképes” – mondta Usztimenko. „Azokat, amiket azonnal be lehetett vetni, vagy csak néhány percnyi munkára volt szüksége, azokat egy kézen meg tudja számolni. Azok, amelyek javításra szorultak, de végül működni fognak, valószínűleg további 30 százalék volt. Az utolsó 50 százalék pedig szemét volt, ami rengeteg munkát igényel.” https://www.msn.com/en-us/news/worl...e-coveted-trophies-and-a-headache/ar-AA15GLA2
Na akkor még egyszer mert látom, hogy nem nagyon akar menni most számodra az értő olvasás, arra a hozzászólásra válaszul soroltam fel az orosz ominózus alakulatokat , amelyben a "kolléga" azt állította , hogy 40.000 ukrán (már ez a szám is marhaság) vezetett támadást 4000 orosz katona nagyrészt másodvonalas alakulatok ellen ( ami szintén hülyeség).

Az ukrik által zsákmányolt orosz haditechnikával kapcsolatban pedig még az oroszok is elismerik, hogy vérlázító amilyen módon hátrahagyták azokat az oroszok....
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 391
45 904
113
Ukrán ellentámadás!
A szappanoperák ehhez képest rövidek! Nem tudom, egy szövegelemző mire jutna ezzel a sok, egymásnak ellentmondó információval. Íme egy csokor belőle:
1) Az UAF elleni offenzíva időzítése a Nyugat fegyverellátásától függ - Zelensky
Az Yle finn kiadásának adott interjújában az egykori színész azt állítja, hogy az ukrán hadsereg "képes lesz visszaadni a Krím-félszigetet".
Ugyanakkor elismerte, hogy a fegyveres konfliktus "évekig vagy akár évtizedekig" folytatódhat. „A lehető legtöbb életet szeretnénk megmenteni, ezért számít a fegyverek száma.
Más országoknak olcsóbb most támogatni Ukrajnát, mint növelni egy harmadik világháború kockázatát” – fejezte be Zelenszkij.
Источник: https://rusvesna.su/news/1682751212
2) Az ukrán fegyveres erők készen állnak az ellentámadásra, az még május 15-e előtt megkezdődik – van meggyőződve a Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozsin.
"Az ukrán hadsereg készen áll az ellentámadásra. A rossz időjárás és talán néhány belső probléma visszatartotta, amelyeket meg kellett oldania" - mondta Prigozhin Szemjon Pegov újságírónak adott videointerjúban. - Talán május 9-én adnak nekünk egy kis szünetet, de május 15-re [az offenzíva] már ez 100%.⚡️
3)
Az ellentámadást elhalasztják a médiához kiszivárgott információk miatt.
▪️100%-ban felszámoljuk a Krímet. Még gyorsabban fognak elmenekülni a Krímből, mint Donbászból.
▪️ha a konfliktus befagy, Oroszország megerősödik, megtanulja, hogyan kerülje ki a szankciókat, és térjen vissza, amikor erősebb.
▪️ha Oroszország nyer, nagy a kockázata annak, hogy kitör az első világháború.
▪️Ha nem kapjuk meg az F-16-osokat, akkor nélkülük kezdjük.

Csak egy részletet emeltem ki a cikkből, ez új információ:
Az UAV nagy részét a légvédelmi berendezések automatikus tüze lőtte le, a rakétákat nem indították el, mivel az ellenség légvédelmi pontokat próbált azonosítani.
Источник: https://rusvesna.su/news/1682761697

Szabó József
Ukrajna
A szemben álló haderők teljes mérete
...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
"Két lépésben, júniusban és augusztusban is jelentősen megemelné az ukrajnai vezetékes olajhálózat üzemeltetője, az Ukrtransznafta a Barátság kőolajvezetéken szállított orosz olaj vámját."
Addigra ennek a mondatnak több tényezője sem fog létezni. Sőt attól tartok, hogy az ukránok végső kínjukban még a vezetéket is felrobbantják.
Ha megnézed a térképet addigra szvsz Lengyel ellenőrzés alatt lesz az a terület vagy Orosz de nem marad kapor föld az biztos !
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 349
113
Kora reggel újabb támadást hajtottak végre az ukrán alakulatok a Krím-félszigeten. A Mugin-5 drónok három csoportja (legalább tíz darab), kézműves robbanóanyaggal felszerelve szállt fel a Shkolny repülőtérről Szevasztopol, Gárda és Evpatoria irányába.

Szevasztopolban az egyik "mugin" a Kozák-öbölben lévő üzemanyagtartályokra csapott. Egyet egy csöves fegyver lőtt le a Szevasztopoli-öböl felett, további négyet pedig elnyomott az elektronikus hadviselés a Fekete-tengeren.

Ezenkívül körülbelül három-négy UAV-t szálltak le elektronikus hadviselés útján a Tarkhankut-fokhoz közeledve, egy másikat pedig a Pantsir légvédelmi rakétarendszer lőtt le a Razdolnoje felől repülő Gvardeszkij felett.

Figyelemre méltó, hogy a támadás előestéjén Románia feletti a francia E-3F AWACS repülőgépek üzemeltek. Tevékenysége gyakorlatilag garanciát jelent a Krím elleni támadásra való felkészülésre, amit nem egyszer megerősítettek.

Ezen kívül a francia haditengerészet Atlantic-2 tengeralattjáró-elhárító repülőgépei és az amerikai RQ-4B Global Hawk UAV-k is közel azonos területen végeztek felderítést, amelyek április 28-án este indultak el a hazai repülőterekre, miután azonosították a fegyveres célpontoka aKrímen ukrajna erői.

Április 29-én éjjel pedig az ukrán fegyveres erők megtámadták a Krímet. Ugyanakkor a támadást közvetlenül az időjárási viszonyok javulása és az anticiklon délnyugati irányú mozgása után hajtották végre a Krím-félszigteen.

A bejelentett offenzíva előestéjén az Ukrán Fegyveres Erők drónokkal és taktikai rakétákkal végrehajtott rajtaütési kísérletei és csapásai nagy valószínűséggel továbbra is fontos létesítményeket ellehetetlenítenek, és pánikot keltenek a lakosság körében.

És ahhoz, hogy minden ilyen támadást sikeresen visszaverjenek, a krími védelmi erőket nemcsak légvédelmi rendszerekkel telíteni, hanem mobil légvédelmi egységekkel is ZU-23-2 légvédelmi ágyúkkal, amelyek hatékonyak az alacsonyan repülő tárgyakkal szemben, mint például a Mugin-5 UAV.



Egy ilyen razzia sikeres visszaszorításához meg kell semmisítenie Shkolny-t(Odessa melletti reptér), és legalább kétvadászgépet kell 24/7 szolgálatban tartania a Krím felett. És nem csak a Krím-félszigeten.

Bkh2vgqS7DA.jpg
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Lengyel katonai vezető: " ..Egyszerűen nincs elég muníciónk "(We simply do not have the ammo).
" A mi iparunk nem áll készen, hogy felszerelést küldjünk Ukrajnába, s szinten tartsuk apadó készleteinket is..."
General Rajmund Andrzejczak - MSNBC.
Később az mondja, hogy semmi jele annak, hogy Oroszország bármilyen nyersanyagból hiányt szenvedne s ne tudná folytatni részvételét a konfliktusban.
A komment cikk a ZeroHedge-en jelent meg:
https://www.zerohedge.com/geopoliti...ays-can-no-longer-supply-ukraine-warns-russia