Ez igaz, de valahogy nem mutogatja az orosz média a lelőtt drónok tömegét. És az sincs ami eddig megszokott volt azaz a krími legvédelem működéséről készült videók (a raktár Szevasztopolban van ami egy elég nagy város ahhoz, hogy valaki levideózza azt a tűzijátékot ami egy drónraj lelövéséhez kell). Szerintem ez sokkal inkább a közelből indított szabotázs volt mintsem a front ukrán oldaláról (kb 250km légvonalban) érkező támadás.
A 10 drón útját, célját lásd alant Rybartól!
De van fenn videó:
‼️Враг совершил массированный налёт на Крым и Севастополь ▪️ ВСУ применили китайские коммерческие дроны Mugin-5 Pro, большая часть была сбита. ▪️Под утро враг атаковал Казачью и Южную бухты в Севастополе группой дронов. Российские войска отражали атаку несколько часов, пишут СМИ. ▪️Большую...
t.me
t.me
Rybar így számolt be róla, és ő meglehetősen tárgyilagos katonai tudósító:
Kora reggel az ukrán alakulatok újabb
razziát hajtottak végre a Krím- félszigeten . A Mugin-5 drónok három csoportja
(legalább tíz darab) , robbanóanyaggal felszerelve, szállt fel
a Shkolny repülőtérről Szevasztopol ,
Gvardejszkij és
Evpatoria irányába .
Szevasztopolban az egyik "mugin" a Kozák-öbölben lévő üzemanyagtartályokra csapott . Egy puskás különítmény lőtt le egyet
a Szevasztopoli-öböl felett , további négyet pedig elnyomott az elektronikus hadviselés
a Fekete-tengeren . Ezenkívül körülbelül három-négyet szedett le az elektronikus hadviselés a
Tarkhankut-fokhoz közeledve
Egy másikat pedig a Pantsir légvédelmi rakétarendszer számítása lőtt le
Gvardeszkij felett, Razdolny oldaláról repülve .
Szerintem, nem kellene ennyit "lovagolni" ezen. Az oroszok sem sérhetetlenek, bár Lavrovot jediként aposztrofálta egy nyugati újság.
Prigozsin is azt nyilatkozta, hogy Bahmutban a mai napon 94 főt vesztett. Szerinte az ukránok 500 főt vesztettek. Bár én senki számaiban nem hiszek!