[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 273
76 842
113
Honnan tudod, ott voltál?
Minden légvédelem túlterhelhető.
Ez igaz, de valahogy nem mutogatja az orosz média a lelőtt drónok tömegét. És az sincs ami eddig megszokott volt azaz a krími legvédelem működéséről készült videók (a raktár Szevasztopolban van ami egy elég nagy város ahhoz, hogy valaki levideózza azt a tűzijátékot ami egy drónraj lelövéséhez kell). Szerintem ez sokkal inkább a közelből indított szabotázs volt mintsem a front ukrán oldaláról (kb 250km légvonalban) érkező támadás.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 783
14 189
113
Nem oda akartam csak szarul töröltem ki, ami nem kell.

A brit hasonlatra akartam írni, hogy elmész te a búsba, vagy vmi ilyesmit.
Ok, hidd el itt előre elhatározva, minden megy a maga útján,eddig szerencsére nélkülünk, mert beleszólásunk úgy sincs csak feleslegesen felidegesítjük magunkat rajta, ezért nem ér annyit az egész... Az hogy a mostani helyzetet ki hogy látta, majd pár év múlva, ha vissza tudunk tekinteni, eldönthetjük, valójában mi történhetett. Akkor viszont sietnünk kell, kell mert a konfliktus nyert F.O.S média utólag ugyis a saját történetét fogla megtartani, testre szabni, a többit törli..

Arra kell törekednünk hogy ezt épp börrel addig átvészeljük a különböző háború felé toló erőnek ellenállva.
Kedvenc írom mondása, egy középkori sok csatát megélt katona szájából, aki magyaráz a zöldfülű, háború lelkes testvérének:

" Százszor többet ér egy legsoványabb béke, mint a legkövérebb háború"
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93

Nesztek pár link olvasni, ha unatkoznátok!​

Hatalmas csapást jelent Ukrajnának Párizs és Varsó csatája​


A puskaporos hordó, amely készen áll a szétrobbanásra, amint Moszkva kiadja a parancsot​


Kemény üzenet a NATO-nak: Ukrajna tagfelvétele elhozza a III. világháborút​


„Kivégzőfurgonnal” akart megölni „egytonnányi embert” a Pentagon-iratok kiszivárogtatója​

Ennek az utolsónak már a címe is idiótán hangzik!

Akit meg ez nem érdekel annak itt van EZ, hogy néha valami értelmeset is olvasson! :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 515
113
Ez igaz, de valahogy nem mutogatja az orosz média a lelőtt drónok tömegét. És az sincs ami eddig megszokott volt azaz a krími legvédelem működéséről készült videók (a raktár Szevasztopolban van ami egy elég nagy város ahhoz, hogy valaki levideózza azt a tűzijátékot ami egy drónraj lelövéséhez kell). Szerintem ez sokkal inkább a közelből indított szabotázs volt mintsem a front ukrán oldaláról (kb 250km légvonalban) érkező támadás.
A 10 drón útját, célját lásd alant Rybartól!
De van fenn videó:

Rybar így számolt be róla, és ő meglehetősen tárgyilagos katonai tudósító:

Kora reggel az ukrán alakulatok újabb razziát hajtottak végre a Krím- félszigeten . A Mugin-5 drónok három csoportja (legalább tíz darab) , robbanóanyaggal felszerelve, szállt fel a Shkolny repülőtérről Szevasztopol , Gvardejszkij és Evpatoria irányába . Szevasztopolban az egyik "mugin" a Kozák-öbölben lévő üzemanyagtartályokra csapott . Egy puskás különítmény lőtt le egyet a Szevasztopoli-öböl felett , további négyet pedig elnyomott az elektronikus hadviselés a Fekete-tengeren . Ezenkívül körülbelül három-négyet szedett le az elektronikus hadviselés a Tarkhankut-fokhoz közeledve
Egy másikat pedig a Pantsir légvédelmi rakétarendszer számítása lőtt le Gvardeszkij felett, Razdolny oldaláról repülve .

Szerintem, nem kellene ennyit "lovagolni" ezen. Az oroszok sem sérhetetlenek, bár Lavrovot jediként aposztrofálta egy nyugati újság.
Prigozsin is azt nyilatkozta, hogy Bahmutban a mai napon 94 főt vesztett. Szerinte az ukránok 500 főt vesztettek. Bár én senki számaiban nem hiszek!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
361
2 413
93

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Basszki! E kell menjek amerikai hírszerzőnek!! ..az amúgy sok pénz az?? 280-at bruttóba megkapom?? Ezt már februárban megírtam!... DE 2022 FEBRUÁRJÁBAN ....b.szod! :D Mindig is tudtam, hogy hatalmas stratéga vagyok!! :D


Komolyra: szóval hívhatnak itt mindenkit közülünk oroszfannak, de neeem ez nem igy van...realistának inkább...az közelebb van!

Konklúzió??...az az hogy az ukránok bajban vannak??? Lóf.szt!.. Már 2014 óta szarban vannak! Nem az a konklúzió, hanem az hogy jól leszopatta az USA ukrajnát...mint a kurdokat, vietnámiakat, kubai ellenállókat, irakiakat, afgánokat..és ezért állt már a bolygó 80%-a velük szemben egy tömbbe (Irán-Szaúd-Arábiával ba.dmeg a pofám leszakad) ...jaaa és VELÜNK szembe is!

...annyi mákunk van, hogy pult alatt leszopunk onnan (BRICS) is mindenkit egy jó nyersanyag vagy ipari deal-ért és nekünk jó az ő pénzük (hitelük) is.

De semmi gond! Ott van Nyugat-Európa: Franciaország, azaz Új-Líbia, Németisztán, azaz Új-Irak...Azt mondja a felig francia haverom:

"Otthon ezt szokták mondogatni: Mi Marokkó fővárosa?? ...Marseille!" :D
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Ha megnézed a térképet addigra szvsz Lengyel ellenőrzés alatt lesz az a terület vagy Orosz de nem marad kapor föld az biztos !

Gázfegyver, olajfegyver, csúnya orosz, de valahogy mindig az ukrán rúg belénk...

Ha orosz kőolajból kap gázolajat az eu-n keresztül Ukrajna, akkor érdemes-e rombolnia az orosz olajlétesítményeket? Ez a konfliktus megannyi abszurditással bír. Kár hogy mind az ukránok, mind az EU elhiszi a saját maga demagógiáját a "full scale" dumáról. Olyanok mint az egyszerű bunyósok, éhbérért csinálják a cirkuszt, hátul meg a bukik híznak rendesen.
Hát Veletek meg mi van? Ti miről beszéltek???
Képtelenek vagytok felfogni a realitásokat???
@ladagrant : "Szeptemberre mar vege lesz az oroszoknak most mondom.
Ha a szemem nem csalt akkor Ukrajna most kapott uj Bayraktarokat."
Lesztek szívesek ehhez igazodni a továbbiakban! Ezen felül szíveskedjetek ezentúl a kommentjeitekben a következő szavakat és kifejezéseket használni : indokolatlan , emberiesség elleni, bűnös , középkori területszerző háború, rasiszta, ázsiai barbár horda.
Kár. Pedig roppant szépen égett.

Fu2aCoYXsAArAEm
Azt hogy kívülállóként neked egy égő olajtározóból szálló füstoszlopra áll fel... ezt nem is minősíteném, bár gyógyult pirománként hozzátenném pics@sz@r ízlésed van, egy olajtároló tüze nagyon messze van a széptől.
A támadással kapcsolatban pedig azt gondolom, hogy jelenleg nem sok értelmét látom, sőt! Véleményem szerint ez a csapás mind rövid, mind hosszabb távon kimondottan kontraproduktív. És hogy miért is gondolom ezt?
Természetesen abszolút racionális lépés a Krím üzemanyagellátására csapást mérni, de azt a megfelelő időben kellett volna megtenni, akkor amikor már megindult a hohol Frühlingserwachen és a krími repterekre települt gépeknek MUSZÁJ éjjel-nappal bevetést repülniük, ezért létfontosságú számukra a folyamatos üzemanyag és lőszerutánpótlás, ugyanis bármelyik hiánya a földön veszteglésre kárhoztatja őket.
Ezzel szemben mi történt most? A hoholok találtak egy rést, kihasználtak egy sebezhetőséget és bevittek egy látványos és szép ütést, de ennyi, ezzel oda is lett a meglepetés ereje, Mordor egészen biztosan be fogja biztosítani a megmaradt tárolókat oda fognak szórni pár Pancirt, talán előkaparnak pár Shilkát meg ZSU 23/2-est meg ami még akad. Ezen felül így van lehetőségük arra is, hogy alternatívákat dolgozzanak ki a kieső mennyiség pótlására, esetleg szét is szórnak némi tartalékot, nekik van miből.
Személy szerint hatalmas ostobaságnak érzem azt, hogy egy ilyen fasza lehetőséget elpuskáznak pár nyugat-európai F.O.S. címlapért.
Hosszú távon pedig a Krím b@sztatásával maximum annyit érnek el, hogy amennyiben Mordor nyugalmat akar, akkor bizony kénytelen lesz Odesszát és az egész fekete-tengeri partvonalat biztosítani.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Egyébként ez spec polgári olajterminál.


Kár, hogy a tenger felől is már nem egyszer volt megkóstolva a kikötő :D

Elmész már Te is oda...

________________________________________________

És szerinted most egy darab drón ment és az csont nélkül betalált? Úgy hallottam azért lőttek le belőlük. Ez nem szimulátor, az életben nem fogsz 100%-ot hozni. A kilőtt rakéták 137%-át csak a hohol légvédelem tudja lelőni a nagyi féle szilvalekvárral meg a nagyfater lapátcsövű Izs puskájával.
És miért menjen, meg a hová? :D Most legyek geci és hozzak raksibecsúszós hasonlatot a Malvinas konfliktusból?
Ez a modernizált Grad szuper, de a héten azt olvastam, hogy a meglevőkhöz sincs épp lőszer...
Ez igaz, de valahogy nem mutogatja az orosz média a lelőtt drónok tömegét. És az sincs ami eddig megszokott volt azaz a krími legvédelem működéséről készült videók (a raktár Szevasztopolban van ami egy elég nagy város ahhoz, hogy valaki levideózza azt a tűzijátékot ami egy drónraj lelövéséhez kell). Szerintem ez sokkal inkább a közelből indított szabotázs volt mintsem a front ukrán oldaláról (kb 250km légvonalban) érkező támadás.
Mondjuk ha a tenger felett lövik le, akkor sok mindent nem tudnak mutogatni belőlük.
Hozzáteszem, mint korábbi posztomban említettem, nagy baromságnak érzem, hogy most így kijátszották ezt a lapot. Tartani kellett volna és jó időben kijátszani...
Ezek nem az edzőtermi pózerek, hogy ha nem posztolják instán meg faszbukon, hogy lementek a terembe, akkor nem is fog hatni az edzés.
hohol srác, amerikában él profi edzőtermi pózer :D
Podoljak :D
ez azért nem semmi hogy egy hohol senki akarja megmondani Kínának hogy mit tegyen. Mondjuk ha ezt a hangnemet Pekingben adná elő, biztosan nem jutna ki élve még az épületből sem, nemhogy az országból.
Végülis... csak az egyetlen Fekete-tengeri flotta támaszpontjuk, minek is rágörcsölni LoLb+
_____________________________________

a szemétlibsi 444 meg milyen aljas rágalmakat terjeszt Őfelsége hadiflottájáról :
Elképesztő arcátlanság!!!
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Sir! Kétségtelen a Fekete-tengeri flotta minőségbeli és számbeli hiánya, de NEM Szevasztopol az egyetlen támaszpont. Rohamléptekben építik ki Novorosszijszk kikötőjét és az Azovin kvázi "lőtávolban" is van ezmegaz..... Én azt nem értem, miért nem terjesztik ki a reptilalmi zónát a Fekete-tenger közepéig, hogy a RAF, illetve az USA gépek ne lehessenek felderítési hatótávban..... Megtehetnék...