Most néztem meg.. brillírozott megint, Európában talán ő látja át legjobban a szituációt.
Grúz elnökön meglepődtem. (azon, hogy itt van, meg azon is, hogy még nem majdanozták meg)
Most néztem meg.. brillírozott megint, Európában talán ő látja át legjobban a szituációt.
Itt nem is annyira a látás a lényeg, hanem, hogy kimondja, mert leszarja hogyan feszítik keresztre a mélyFOSnál. Na ez az, amit Merkel, Macron vagy Meloni nem tud megtenni a politikai rendszer miatt. Viszont Trump felszopásával nem értek egyet. Még nem jelölt. Nagy blama lenne ha végül más indulna. Trump miatt meg majd mélyFOSéknál úgyis jön a kötelező Homokos Nagykövetes kioktatás, hogy beleszól az amerikai belügyekbe ..., mindezt a DK székháza előtti sajtájon.Most néztem meg.. brillírozott megint, Európában talán ő látja át legjobban a szituációt.
Grúz elnökön meglepődtem. (azon, hogy itt van, meg azon is, hogy még nem majdanozták meg)
Mindenhol munkaerőhiány van! Hajózás, hajójavítás. Lassan már matróz sem lesz, pedig az Rejtő óta tudjuk nem egy magasan kvalifikált szakma.@kamm , @pöcshuszár , akár hiszitek, akár nem, irgalmatlan munkaerőhiány van az agráriumban.
Százával hozzák a vendégmunkásokat Délkelet-Ázsiából.
De ez igazából nem tartozik ide.
És közben még túl is népesedünk, meg halunk kifelé. De ez a legjobb rendszer amit eddig...Mindenhol munkaerőhiány van! Hajózás, hajójavítás. Lassan már matróz sem lesz, pedig az Rejtő óta tudjuk nem egy magasan kvalifikált szakma.

Hogy is mondták? "Minek ment oda?" Köztük a hülye fia is.
![]()
Kamu Geri is megérkezett: Könnygázzal nem lehet tanítani!
www.vadhajtasok.hu
oroszhirek.hu
Azt hitték az ukránok is, hogy nem lesz belőle semmi, hiszem volt már korábban is utcai hiszti,Sajnos a hülyeség ragájos és fáj..... Még a csírája sincs meg egy leendő majdanhoz annyira át van öblítve a társadalom nagy része.
Egyeztetnek, csak azt később az ellenzék letagadja:Tudod ha kicsit is átgondolnák és egy minimumszinten egyeztetnének....
Szerintem, a ner ott cseszte el nagy mohóságában, hogy nem az Ángyán-féle agrárpolitikát vitte véghez, hanem azt amit. Persze, szuper jól jött az EUs pénz a földekért olyanoknak, akik eddig csak cserépben láttak ilyet. De legalább akik ezzel akartak foglalkozni, azok leléptek külföldre, pályát változtattak stb. Aztán megy a pingvinezés, hogy nincs melós, meg kiürültek a falvak...A NER-nek kulcsszerep jut a mezőgazdaság fejlesztésében. A gépesítés, fejlesztés iszonyú pénzeket elvisz. Erre kicsiben még EU-s pénzekkel sem nagyon boldogulnak a gazdák.
Alapvetően ebből nőt ki szerintem a NER ötlete is. A gazdaságnak nem voltak olyan szereplői, amelyek ellenpontozni tudták volna a nyugat-európai nagytőkét. Hiába a kisírt földmoratórium. Végtelenségig nem húzhatjuk a hazai kézben tartást.
Ha nem alakítják ki a hazai nagytőkét, akkor úgy járunk, mint az ukránok.
Pillanatok alatt kiárulták az ország 1/3-adát.
Ami még érdekes lehet a fejlesztésben, hogy nagyon sok itthon még mindig a megműveletlen elhanyagolt terület.
Nem szántókról beszélek, hanem a gazdasagi területek közvetlen közelében lévő dzsindzsásra.
Értem, hogy ennek van ökológiai jelentősége, de ezt lehetne máshogy is! Ezek bevonásával növelni lehetne a hasznosítható területeket.
OffA gond azzal van, hogy a magyar mezőgazdaság eléggé elment a monokultúra felé. A fő probléma a munkaerő hiánya, valamint a hosszú időn keresztüli tőkehiany. A nagy gabonatermő területek könnyebben (olcsóbban) gépesíthetők, és ott úgy is lehet termelni, hogy nincs kétkezi munkaerő.
Most a változtatásra látszik kormányzati akarat. Egy nagyon komoly finanszírozási terv van kidolgozva. Hogy az EU-s pénzek hiánya ennek betesz-e, azt nem tudom. Ha lesz elegendő pénz fejlesztésre, akkor olyan területek modernizálása is beindulhat, amelyik korábban sok kézi munkát igényelt.
Emellett beindítanak egy intenzív öntözést támogató rendszert (idén kezdetnek átvállalja az öntözés költségeit a kormány), így a gazdáknak lesz pénzük az öntözést kiépíteni.
Annak idején a megboldogult Klapka is egy pilot projektet indított a dióval.
Több éven keresztül kellett iszonyú pénzeket beletenni az elején, mire beindult. (Gépesítés, gondozás)
Várhatóan nem "holnap" lesz látható eredménye a magasabb hozzáadott értékű ágazatok fejlesztésének.
Tedd hozzá pluszba az említett két országban működik a közösségi "szövetkezeti" rendszer is. Így együttesen a farmgazdaságokkal életképesek alternatívaSzerintem, a ner ott cseszte el nagy mohóságában, hogy nem az Ángyán-féle agrárpolitikát vitte véghez, hanem azt amit. Persze, szuper jól jött az EUs pénz a földekért olyanoknak, akik eddig csak cserépben láttak ilyet. De legalább akik ezzel akartak foglalkozni, azok leléptek külföldre, pályát változtattak stb. Aztán megy a pingvinezés, hogy nincs melós, meg kiürültek a falvak...
Szlovéniában, hogy-hogynem, működik a farmgazdaságos módszer, ha jól tudom. Meg Ausztriában is. Csak hát kellett az a kurva pénz a cimbiknek...
"Azt hitték az ukránok is, hogy nem lesz belőle semmi, hiszem volt már korábban is utcai hiszti, ...csak aztán valakik lelőttek pár tüntetőt, a többi meg már történelem."Azt hitték az ukránok is, hogy nem lesz belőle semmi, hiszem volt már korábban is utcai hiszti,
...csak aztán valakik lelőttek pár tüntetőt, a többi meg már történelem.
Egyeztetnek, csak azt később az ellenzék letagadja:
Pl. a Rácz Zsófia időpontot egyeztetett a pedagógusok szakszervezetével, de azok a médiában már azt hazudták, hogy a hivatalban nem hajlandóak találkozni velük...
A minap Takács Péter mindenben megegyezett az orvosi kamara vezetőjével, de az később már tiltakozott, és azt állította, hogy ő csak magánemberként beszélgetett az államtitkárral... No comment, és mégszámtalan ilyen példát lehetne említeni.
Most szívesen beraknám a Picard mémet...."Azt hitték az ukránok is, hogy nem lesz belőle semmi, hiszem volt már korábban is utcai hiszti, ...csak aztán valakik lelőttek pár tüntetőt, a többi meg már történelem."
Elnézve a tüntetéseket, egyre provokatívabbak és egyre agresszívabbak. Valahogy az az érzése az egyszerű halandónak, hogy jelen pillanatban még csak várják (remélik), hogy a hatalom valami olyan erővel fog fellépni, amit már az addig passzív állampolgárok sem fognak tolerálni.
Igen, van egy pár száz fős kemény mag, amelyik minden megmozduláson részt vesz (fizetett résztvevők????), de Budapesten még az ezer fős megmozdulás sem nevezhető jelentősnek, hiába próbálják magyarázni, hogy az egész ország mögöttük van.
A félő az, hogy látván a megmozdulások hatástalanságát, igénybe vesznek Majdanhoz hasonló segítséget. Nehezen lehet megmondani, hogy egy véres esemény hatására az a pár száz fős tömeg mekkora láncreakciót képes kiváltani. Emlékezve a taxisblokádra. Jól szervezett pár ezer fős csoport képes volt megbénítani az egész országot, főleg ha asszisztálnak hozzá.
A nagy kérdés az, hogy mit merne lépni a hatalmon levő kormány, illetve az utasításokat mennyire hajtanák végre vagy az utasításokat mennyivel hamarabb szivárogtatnák ki. Horthy kiugrási kísérlete. Vagy milyen információkat kapnának a döntéshozók. Kassai bombázás.
No meg nem féltem én a külföldi nem kormány barát csoportok leleményességét sem. A nemzetközi helyzet olyan, hogy egy ilyen pici országban történő dolgok nem nagyon keltik fel mások figyelmét sem. Most elég zavaros a helyzet az egész világon, lehet horgászni. Úgyhogy sajna bármi megtörténhet.
Szerintem, a ner ott cseszte el nagy mohóságában, hogy nem az Ángyán-féle agrárpolitikát vitte véghez, hanem azt amit. Persze, szuper jól jött az EUs pénz a földekért olyanoknak, akik eddig csak cserépben láttak ilyet. De legalább akik ezzel akartak foglalkozni, azok leléptek külföldre, pályát változtattak stb. Aztán megy a pingvinezés, hogy nincs melós, meg kiürültek a falvak...
Szlovéniában, hogy-hogynem, működik a farmgazdaságos módszer, ha jól tudom. Meg Ausztriában is. Csak hát kellett az a kurva pénz a cimbiknek...
A Budafok tegnap több nézőt mozgatott meg, mint ezek a paszkalapok valaha is fognak."Azt hitték az ukránok is, hogy nem lesz belőle semmi, hiszem volt már korábban is utcai hiszti, ...csak aztán valakik lelőttek pár tüntetőt, a többi meg már történelem."
Elnézve a tüntetéseket, egyre provokatívabbak és egyre agresszívabbak. Valahogy az az érzése az egyszerű halandónak, hogy jelen pillanatban még csak várják (remélik), hogy a hatalom valami olyan erővel fog fellépni, amit már az addig passzív állampolgárok sem fognak tolerálni.
Igen, van egy pár száz fős kemény mag, amelyik minden megmozduláson részt vesz (fizetett résztvevők????), de Budapesten még az ezer fős megmozdulás sem nevezhető jelentősnek, hiába próbálják magyarázni, hogy az egész ország mögöttük van.
A félő az, hogy látván a megmozdulások hatástalanságát, igénybe vesznek Majdanhoz hasonló segítséget. Nehezen lehet megmondani, hogy egy véres esemény hatására az a pár száz fős tömeg mekkora láncreakciót képes kiváltani. Emlékezve a taxisblokádra. Jól szervezett pár ezer fős csoport képes volt megbénítani az egész országot, főleg ha asszisztálnak hozzá.
A nagy kérdés az, hogy mit merne lépni a hatalmon levő kormány, illetve az utasításokat mennyire hajtanák végre vagy az utasításokat mennyivel hamarabb szivárogtatnák ki. Horthy kiugrási kísérlete. Vagy milyen információkat kapnának a döntéshozók. Kassai bombázás.
No meg nem féltem én a külföldi nem kormány barát csoportok leleményességét sem. A nemzetközi helyzet olyan, hogy egy ilyen pici országban történő dolgok nem nagyon keltik fel mások figyelmét sem. Most elég zavaros a helyzet az egész világon, lehet horgászni. Úgyhogy sajna bármi megtörténhet.
Az a TSZ-ek megalakításával elment (195x). Ángyán prof. fantaszta, a modellje már működésképtelen. Pár 10 ha amúgy sem tart el egy családot (azon a szinten. ahogy élni szeretnének). Nézzétek meg Észak-Olaszországot. Tele van elhagyatott majorsággal, mert a fiatalok már nem akarják a röghöz kötést, inkább elmennek alkalmazottnak 8 órás munkaidővel, home-offic-szal és 30 nap szabival.Szerintem, a ner ott cseszte el nagy mohóságában, hogy nem az Ángyán-féle agrárpolitikát vitte véghez, hanem azt amit. Persze, szuper jól jött az EUs pénz a földekért olyanoknak, akik eddig csak cserépben láttak ilyet. De legalább akik ezzel akartak foglalkozni, azok leléptek külföldre, pályát változtattak stb. Aztán megy a pingvinezés, hogy nincs melós, meg kiürültek a falvak...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..