[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Ne becsüljétek alá a királyság intézményét. Britannia a királyság nélkül nem lenne az, ami. Óriási NEMZETegyesítő szerepe van. Én csak tisztelni tudom a szolgálatot, amit Britanniáért tesznek.
Hiszem és tudom, hogy itthon is csak ez lehetne nemzetegyesítő erő....
Más kérdés, hogy a Brit Birodalom napja leáldozott. Most az egykori alattvalók benyújtják a számlát. Még az elején tartunk, de nyugodtabb lennék, ha a rossz emlékű Károlyok közül a harmadik helyett Vilmos lenne a trónon....
Ursula van de Lejjebb..... ő már a múlt... Új szelek kezdenek fújdogálni. Még a végén Orbánnak lesz igaza, aki azt mondta, hogy azért sem lépünk ki az Unióból, mert inkább megvárjuk, hogy ez a garnitúra vagy sitten végezze, vagy a választók zavarják el és akkor lehet talán még egy normális Nemzetek Európája...

Hiszem és tudom, hogy itthon is csak ez lehetne nemzetegyesítő erő....
Nem, nem lenne az. A briteknek könnyű dolguk van, a fejlődésüket 1066 óta senki nem szakította meg. Őket lassan 1000 éve nem szállta meg senki, a társadalmukat nem kellett állandóan újra felépíteni, a népességüket nem írtotta ki semmilyen külső hatalom. Teljesen mást jelent egy britnek a királyság intézménye mint egy magyarnak a szent korona. A legtöbb magyar ember még csak hírből sem hallott a szent korona tanról, Eckhart professzorról meg max azok akik jogra jártak (a 90% kb már harmadévesen elfelejti, hogy egyáltalán tanult ilyesmiről) vagy szenvedélyesen rajonganak ezért a témáért.

Értitek? "Elvárja" ...

Rendkívül kíváncsi lennék, hogy ténylegesen mi volt a szóhasználat. Próbáltam megtalálni az eredeti nyilatkozatot, de nem sikerült.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.