Meg úgy általában véve nevetségesen elavult. Ok, hogy tiszteljük a hagyományokat, de ahogy elnéztem ezt a koronázást nekem az jött le, hogy még Károlynak is tele a hócipője ezzel a szertartással és látszott rajta, hogy nem is veszi komolyan. Amúgy is mi a francot kell megvédeni az egyházon? a 16. század 500 évvel ezelőtt volt, az egyház meg már csak névleg áll a király fennhatósága alatt. Amúgy meg a legviccesebb az volt amikor a koronázáshoz szükséges cuccokat amiket felvett (a kesztyűt) meg amire esküdött (valami gyűrűt) két indiai "lord" hozta be neki, az egyik szerencsétlen olyan öreg volt, hogy remegő kézzel nyújtotta át neki a tálcán, csoda hogy nem esett össze.
Nincs abban semmi vicces, szerintem nagyon progresszív, hogy az összes felekezet
képviseltette magát. És mint a Király is mondta, minden vallás tagját és az ateistákat is
képviselni/védeni fogja.
Az említett indiai 'lord', meg a brit-szikh egyház vezetője.
Mivel a mindenkori uralkodó az anglikán egyház feje is, így szerintem kérdésen felül áll
a hit védelmezője-ség.
Továbbra is úgy gondolom, hogy a méltóság, pompa és hagyományok megőrzése mellett
egész jól sikerült kvázi modernizálni a koronázást.
Ami teljesen illik is Őfelsége személyiségéhez: sokkal előbb felismerte, foglalkozott
a felmelegedéssel, vagy pl az organikus termesztéssel, mint egyáltalán ezek populárisak lettek volna.
Meg egyébként is nagy híve az esélyegyenlőségnek stb stb.
Lehet fikázni, nyilván mindig van vki, aki nem bírja ki, de egyáltalán nem olyan rossz 'választás'.