[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Girkin
Szemtanúk arról számolnak be, hogy a lázadó wagneriták (úgy hangzik, mint valami ókori római) oszlopai behatoltak a moszkvai régióba, és már elhaladtak Barabanovo (Kashira) falu mellett. Moszkva 2 óra távolságra van. @oreshkins Ahead of the Eye az utolsó nagy akadály...
Amúgy délelőtt a Wagner már közölte, hogy ha alkalmuk lesz rá likvidálják Sztrelkovot...
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
akkor kellett volna sz
És azért ezt a titkosszolgálatok is komolyan benézték. Ezt azért nem a tegnapi est-ebéd után találtaki Prigozsin.
Én soha nem értettem, hogy Prigozsint hogy engdhette meg magának azt, amiket az elmúlt hónapokban mondott, minden következmény nélkül. Pont emiatt nem merném letenni a garast jelenleg egyik elképzelés mellett sem.
Az első után el kellett volna fogni, vagy lerakétázni
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Az itt hurrázó ukrofoiloktól kérdezem,hogy ha Prigozsin átveszi a hatalmat,és holnap taktikaival megküldené Rezsowot,vagy Lemberget akkor is így csápolnának neki?Putyin mellet még Navalnij is keményvonalasabb.Az angolszászok addig örüljenek amíg Putyin van hatalmon.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 059
32 546
113
Az orosz átlagember magasról lesz...ja az ukri háborút, számára csak az a lényeg, hogy őt vagy a szeretteit ne hívják be a háborúba és az életszínvonala ne sérüljön a háború miatt, ha Prigozsin a hatalma megszilárdítása érdekében békét kötne Ukrajnával és a nyugattal/USA-l a háború befejezéséről és a szankciók feloldásáért valamint Prigozsin elismeréséért (Oroszország vezetőjeként) cserébe a Krim kivételével átadnák Ukrajnának az addig megszállt területeket az orosz átlagembereket ez abszolút nem érdekelné , az orosz gazdasági elit döntő része pedig kitörő örömmel üdvözölné a szankciók feloldását és a Nyugattal történő üzletelést.

Hát kételkedem, hogy ebbe Ukrajna és a nyugat belemenne. Biztos, hogy mindezekért ragaszkodnának a Krím "felszabadításához" is, még keményebb követelésekről nem is beszélve, amiket már korábban bejelentettek:
  • Ukrajna kárpótlása az elkobzott orosz vagyonon felül is további jóvátétel-fizetéssel
  • Határ menti orosz régiók átadása "ideiglenesen"
  • Minden orosz "háborús bűnös" nemzetközi törvényszék elé állítása (Prigozsin sem bújhat ki ez alól, egyszerűen a "szabályokon alapuló világrend" bajnokainak nem férne bele ilyen kivételezés, max. megígérhetik neki, hogy a hágai cella jobb, mint az alternatívák - kiesni az ablakon stb. aztán persze esetleg "öngyilkos lesz" a cellájában)
  • Oroszország szétdarabolása a már közzétett tervek, térképek szerint, ha papíron nem is független államokra, de kvázi majdnem független régiókra, "dekolonizálás"
  • A hadsereg jelentős lecsökkentése, "demilitarizálás"
  • Orosz atomarzenál leszerelése, beszolgáltatása, "denuklearizálás"

Az ukrán, lengyel, balti stb. keményvonal nem fogja hagyni, hogy ezek ne legyenek feltételek. Persze nyilván vannak az orosz elitben olyan körök, akik ezekbe is szívesen belemennének (bár nagy részük már elhúzott Oroszországból, de még visszatérhetnek)
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 525
15 068
113
Lehetne aktualizálni a mai orosz helyzetre:

# A korzikai szörnyeteg partra szállt a Juan-öbölben!
# Az emberevő Grasse felé nyomul!
# A trónbitorló bevonult Grenoble-ba!
# Bonaparte elfoglalta Lyont!
# Napóleon Fontainebleauhoz közeledik!
# Ő császári felségét holnap fogadja hű Párizsa!
Inkább: MARCIA SU MOSKVA!
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Catles and enzo

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
521
1 741
93
Tény, hogy ez felettébb humoros volt, de mit szerettél volna ezzel mondani?
Rá akartam világítani hogy a gonosz nyugat magában foglal sok embert, akik vélhetőleg nagyon sok dologban egyltalán nem ugyanúgy gondolkodnak (elég ha szétnézel közöttünk, magyarként is nagyon máshogy láthatjuk ugyanazt a dolgot). Vagyis így kollektívan azt mondani hogy a mocskos nyugat bármire képes, kissé erősnek tűnt nekem.

Persze aztán felvilágosítottak hogy a nyugat ebben a szövegkörnyezetben a angolszász illetve "ószövetséges" hatalmi elitet jelenti, és így van is igazság abban amit írtál, azzal, hogy számomra a keleti elit (Micimackó, Mondi, Putyin, mittudoménki) ugyanúgy mindenre képes, célokban/eszközökben én nem sok különbséget látok, maximum lehetőségekben. (Pl. most szálazzuk éppen hogy Oo-ban épp ki árul el kit, vagyis történnek keleten is elég erkölcsi határokat feszegető dolgok mint látjuk)

Persze a fentebb írtak teljesen a magánvéleményem, senkinek a fizetett ügynöke nem vagyok, mielőtt még erre térnénk rá (illetve azért ha valakit érdekelne ez a fizetéses dolog, akkor azért keressen már légyszi!)
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 119
13 550
113
2014 óta ő legegyenesebb személy aki valóban jól látta mindig a dolgokat ! De őt miért bántanák ? Ő is épp úgy ekézte putyint mint prigo !
Mi csípi benne a szemüket? (Tudom hogy szólt már be Prigónak - meg hát a puccsot is megjövendőlte -, de súlyosabbról nem tudok)

A bolshevikok is kinyírtak minden vélt vagy valós ellenfelet. :oops:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wagnerosok által lelot Kamov maradványai: