[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 051
92 108
113
Igen,Tényleg sokat csorbult a tekintélye.Nem lövette,bombáztatta szarrá azt az ütöképes alakulatát amelyik nemcsak a jelenben,hanem a jövőben is képviselni fogja érdekeit Sziriában,Afrikában.A hülye állatja.....Te biztos nem igy tettél volna.Egy hirtelen visszakezes mozdulattal lesöpörted volna az asztalt.
Ezek még az ő alakulatai??? Ma nem tűnt úgy. Oroszország ma polgárháború széléről jött vissza. A lázadókat büntetlenül elengedi.

Jő kompromisszumot kötött egy xar helyzetben. De ma már otthon sem ura a helyzetnek.
A totális káoszt elkerülte, ez siker.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 007
14 092
113
Tudod mi lenne még a zseniális, ha Prigozsin valami kurva nagy katonai pozícióba kerülne Belorussziában, a politikaiba már bele sem merek gondolni, de egyébként ha logikusan végig futtatom ezt az elméletemet, a betegeskedő (ha jól emlékszem azt írták) Lukasenkonak kibaszottul jól jön a pár ezer fős Wagner zsoldos mint támasz, ha netán volt egy titkos megállapodás Lukasenko és Putyin között hogy így tartsák majd atalomban akkor ezt mesterien végrehajtották

Bizony, bizony, bizony...
A Lukasenko a kis "szóbeli" segítségért kap egy profi testőrséget, + egy kemény magot --az állítólag nem túl jó harci-morálos-- haderejébe!!! Win-win!!!

.... és +jut eszembe: a kaproknak ettől kezdve 3-4-5(x 3-4e fő élőerős+ technika) dandárt a belorusz határon kell majd tartani az eddigi front mögötti tartalékból! :oops: :cool:

Ha ez tervezve volt --pár-tíz-év és kiderül--, akkor zseniális!

.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 185
113
Ne tartsd nyeglenek a választ, de a franciák.
Akarták egy önálló, elrettentő atomerot és van nekik.
Persze, bele lehet szállni a ki tudja többször teljesen elpusztítani a jelenlegi civilizációt, de...
A franciák nem arra készülnek, hogy át kell üssék egy első, vagy egy válaszcsapás alkalmával az USA rakétavédelmét, s a mintegy 750 a föld minden részén fekvő katonai bázist tudja támadni. A kínaiak meg gyanúsan igen.

Tudom, az oroszok is nagyok, sok célpont van, de ott ök a NATO része, ha repked a szar nem nekik kell lefedni a 300 töltettel egyedül az oroszokat, Kínát.

Én megértem a kínaiakat, mondom...
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 443
10 282
113
Most komolyan az lesz a tanulság, hogy az oroszok ezt zseniálisan megrendezték???
Nem tud Oroszországban akkora káosz lenni, amiben itthon a fan-ok nem a mestertervet látnák.


Az orosz Rybar azért nem osztja a véleményed és nem feledik a felkelés áldozatait.

Egy örömteli Rosztov-on-Don-i ünnepségről készült videó hátterében emlékezzünk meg a mai mesés cirkusz áráról, példaként csak az orosz légierővel.

A nap folyamán a lázadó Wagner PMC akcióitól hét oldalt veszítettek el, közülük öt nem hordott fegyvert. Köztük három Mi-8 MTPR - speciális, szűkös elektronikus hadviselési helikopter. Ezenkívül lelőttek egy, az Il-18-as repülőgépen alapuló légi irányító állomást a teljes személyzettel.

❗️Az előzetes információk szerint összesen 12 (tizenkét) pilóta halt meg. Összehasonlításképpen: az ellentámadás kezdete óta az AFU-nak egyetlen gépünket sem sikerült lelőnie. A csapatok más típusainak és ágainak veszteségei jelenleg egyáltalán nem ismertek.

A levegőben lóg a kérdés: ki és hogyan fog felelni az orosz katonák haláláért az „Igazságtétel menete” során?
cf0d3b8c1c9ae57f62a8505e113763ba.jpg
Én a mai napon 3 azaz három kommentet gyártottam, abból az egyik volt a kommunista párt vezetőjének a nyilatkozata volt, amire az orosz emberek 20% szavazott.
A másik egy elmélkedés, tények nélkül hogy bármi lehet ebből. A harmadik pedig a kérdések feltevése, hogy oké hogy meghaltak de kik ők, kik lőttek, és valóban lőttek e? Azért enged meg a kételkedés jogát, mert láttunk már csúnyán öregedő híreket ahol mit ad isten kiderült hogy ordas nagy kamu mert nem is ott és akkor készült.
Xi-t megpuccsolták, az afgán ellenállás már kabult ostromolja, a szabad oroszország hadsereg vagy mi a tosz már kitűzte a zászlót egy kinti wc re, és ezeket a híreket mindig egy adott kör hozza adott hírforrásokból.

A robbanás a kamionnál miért olyan amilyen, láttunk már megküldött konvojt, ez kicsit más volt, és miért tűnnek úgy az emberek a videón mint akik várták hogy az és ott robbanjon, oké ezek wagnerese és már megszokták, legyen igazad, nem üres kamiont robbantottak fel a hatás kedvéért. Mert ugye ennek ellenére nem lassult le a haladásuk. Még a kerekeiket sem próbálták tönkretenni.... De téged idézve nem pontosan: Putyin nem bízik abban hogy megállítják őket és ezért már a saját üzemanyagkészleteit robbantja fel.... újabb mi a fasz, teherautókkal és terepjárókkal mentek, tehát útközben is tankolhatnak és gondolom vittek magukkal tartálykocsiakt is, de oké, bár tegyük hozzá, a sok 5000 tartályból csak egy pukkant el..... nem nagy ár a megtévesztésért de oké, ezzel lassították őket....
És akkor a lelövések. Úgy teszel mintha már nem lett volna számtalan eset hogy videókat újra felhasználtak, vagy megírták hogy már elfogyott a teljes orosz eszközpark mert a wiki szerint ennyi volt nekik meg az ukránok is elmondták hogy lelőtték.... aztán abban a csepp országban hová lehetne dugni pár tízezer vasat... amúgy az az szemét, és illúzió hogy mégsem akarnak elfogyni mert azok a hírforrások amikre te hivatkozol már lehozták hogy pedig elfogytak.

Szóval hogy mit lőttek le, mi robbant fel..... ki halt meg, elég élénk a fantáziám hogy milyen információs technikákat alkalmaznék ilyen helyzetben, és igen pontosan azért hogy gyengének tartsanak mert az a legjobb ha vagy túl vagy alábecsülik az erőmet.

Nemhogy Oroszországban, de a szomszéd megyében se te se én nem tudnánk megmondani hogy mi történik éppen, még ha az online térnek köszönhetően azt hisszük hogy valós időben tudjuk, csak te ma előszeretettel hoztad nekünk a tutit, ami semmiben nem másabb mint a kifogyó orosz rakéták, vagy a szexéhes szeretője elől a Kremlben bujkáló Putyin sztorija... tényleg nem lehet hogy előle bujkált mert az áttétes agydaganatai miatt nem úgy áll fel a cerka? Ezért frusztrált és ezért van a háború.... látod én is tudok degeneráltságot gyártani, de ez nézőpont kérdése, amit komolyan gondolkozok is lehet neked vagy másnak hülyeség, csak szeretném ha jól alá van támasztva hogy miért az, és akkor elfogadom.

Az meg hogy keresni akarom az értelmet a dolgokban természetem része mert szeretem a jó terveket, de igen, tudom jól hogy a hideg számítás és tervek a legtöbb embernek szart érnek mert érzelmek befolyásolják őket, még a nagynak vélt vezetőket is, kicsinyes személyes dolgok sokszor.... kiábrándító számomra de ez van.

Továbbra is magyar fan vagyok ( megbeszéltük korábban) aki szerint az orosz győzelemmel nyerünk többet, de ugyan úgy gondolkozok azon hogy nyerhetnének az ukránok, mert izgalmas, nem azért mert akarom. Viszont elismerem, ez 100% hogy befolyásolja a látásmódomat és tesz egy szemüveget rám, mint ahogy a te nézeteid rád teszik a szemüveget.
 
W

Wilson

Guest
Mi csípi benne a szemüket? (Tudom hogy szólt már be Prigónak - meg hát a puccsot is megjövendőlte -, de súlyosabbról nem tudok)
Egyrészt volt egy kemény szócsata Sztrelkov és a Wagner/Prigozsin között amikor Sztrelkov folyamatosan ostorozta Sojgut és Geraszimovot, hogy megakadályozzák azt, hogy Sztrelkov a frontra mehessen harcolni,a Wagner felajánlotta a számára, hogy csapjon fel Wagner zsoldosnak kemény elbánást helyezve kilátásba Sztrelkovnak, másrészt Sztrelkov folyamatosan támadta a WAGNER-t kétségbe vonva a létezésének értelmét valamint kijelentette, hogy a Wagnernek semmi keresnivalója az első vonalban és nemzetbiztonsági kockázatot jelent Oroszország számára stb...

Prigozsint árulónak nevezte az egyik olyan oligarchának aki a nemzet testén élősködve szerzett hatalmas vagyont valamint három hete azt mondta, hogy meg fogja puccsolni Putyint.
2014 óta ő legegyenesebb személy aki valóban jól látta mindig a dolgokat ! De őt miért bántanák ? Ő is épp úgy ekézte putyint mint prigo !
lásd eggyel feljebb...
Hát kételkedem, hogy ebbe Ukrajna és a nyugat belemenne. Biztos, hogy mindezekért ragaszkodnának a Krím "felszabadításához" is, még keményebb követelésekről nem is beszélve, amiket már korábban bejelentettek:
  • Ukrajna kárpótlása az elkobzott orosz vagyonon felül is további jóvátétel-fizetéssel
  • Határ menti orosz régiók átadása "ideiglenesen"
  • Minden orosz "háborús bűnös" nemzetközi törvényszék elé állítása (Prigozsin sem bújhat ki ez alól, egyszerűen a "szabályokon alapuló világrend" bajnokainak nem férne bele ilyen kivételezés, max. megígérhetik neki, hogy a hágai cella jobb, mint az alternatívák - kiesni az ablakon stb. aztán persze esetleg "öngyilkos lesz" a cellájában)
  • Oroszország szétdarabolása a már közzétett tervek, térképek szerint, ha papíron nem is független államokra, de kvázi majdnem független régiókra, "dekolonizálás"
  • A hadsereg jelentős lecsökkentése, "demilitarizálás"
  • Orosz atomarzenál leszerelése, beszolgáltatása, "denuklearizálás"

Az ukrán, lengyel, balti stb. keményvonal nem fogja hagyni, hogy ezek ne legyenek feltételek. Persze nyilván vannak az orosz elitben olyan körök, akik ezekbe is szívesen belemennének (bár nagy részük már elhúzott Oroszországból, de még visszatérhetnek)
Bár már nincs jelentősége de nem árt észben tartani az embernek, hogy a nyugati nagyhatalmak élen az USA-l Prigozsinnál sokkal nagyobb gazemberrel is kiegyeztek már a történelem során...
Erősen kétlem, hogy az orosz átlagember leszarná a háborút. Mint ahogy a k-közép európai átlagpolgár sem. Ez sokkal többről szól, mint puszta életszínvonalról.
Emlékezzél csak vissza, amikor a Donbasz 2014-ben elkezdett ellenállni az ukrán kormányerőknek, az orosz átlagember arra ösztökélte volna Putyint, hogy nyílt katonai beavatkozással segítsen. Most pedig szerinted leszrnák, hogy odadobják az ukránok bosszújának? Nem hiszek ebben.
Hogy az orosz milliárdosok örülnének minden megoldásnak ami pörgeti az üzletet, az nyilvánvaló. Minden gazdasági ember ilyen, nemzetiségtől függetlenül, ezért nem is jó, ha túl nagy beleszólásuk van a politikába.
Miért szerinted miért érdekelné pl az Uralban élő átlag Szerjózsát, hogy mi lesz a Zaporzsije külsőn élő orosz kollaboránssal ha az oroszok átadnák az ukriknak a területet , főleg abban az esetben ha pl ennek következtében neki vagy valamelyik szerettének nem kell a fronton meghalnia vagy emiatt marad meg az állása, biztos vagyok benne, hogy nem szervezne tüntetést a háború folytatása mellett...
Na de ha logikusan gondolkodunk, itt van Prigozsin elindít egy puccsot, mert félti a Wagnert az einstandolástól (tényleg szó volt róla, hogy bekerül a ruszki VM alá) , illetve említed a közel-keleti és afrikai érdekeltségeket, amit szeretne megóvni, de hát halott ember nem visz magával semmit, nincs szüksége se koncessziós jogokra, se magánhadseregre, ezért gondolom azt, hogy neki annyi, belekezdett egy olyan játszmába, ahol a mérleg egyik serpenyőjében ő meg az érdekeltségei vannak, a másik serpenyőben Putyin, Geraszimov, Szojgu trió és a föderáció egyéb dolgai..

most vagy én vagyok hülye ehhez (nem zárom ki a lehetőséget) vagy Prigozsin, de nekem sehogy se jön ki a matek, mert ha Putyin enged a zsarolásnak akkor neki otthon lefőtt a kávé, ezt biztosan nem szeretné, Putyin meg lehet "puhakezűnek" nevezni, nem az a feledékeny fajta ember...

ha a belső katonai problémákra hívja fel Prigozsin a figyelmet ezzel a performansszal, akkor biztosan fejek fognak hullani a sereg felsővezetésében, de a Prigozsiné is szerintem, kivéve ha előre ez volt elrendelve a takarítás miatt, ha Prigozsin magánakciója, akkor az ő feje is hullani fog...

Felmerült bennem a gyanú, hogy mi van akkor ha ez egyfajta mesterterv része, és így akarják feloszlatni az immár egyre kellemetlenebbé váló Wagnert? Lehetséges-e az a forgatókönyv, hogy lefuttattak egy "közvélemény kutatást" a Wagneren belül, és arra jutottak, hogy a zsoldosok nem igazán állnának be a seregbe, de feloszlatni sem egyszerű őket, mert fullra ki vannak tömve fegyverrel,jó lenne valami "műbalhé" ami során le lehetne rendezni ezt az ügyet, vagy éppen a katonai felsővezetést megnyírbálni ennek kapcsán

Fogalmam sincs mi lehet a háttérben, csak ötletelek....

viszont ha az évszázad maszkirovkája amit így végrehajtanak, hogy ezzel sarkallják felelőtlen támadásra az ukránokat, akkor egyszerűen zseniális...


napokon belül kiderül szerintem, mire megy ki ez az egész játék..

Természetesen a Te véleményeden kívül szívesen várom másét is, hogy ki, mit lát bele ebbe a dologba.
Nem gondolom, hogy ez bármilyen mesterterv része lenne, mivel egy ilyen terv megvalósításában túl sok az ismeretlen változó amelyeket nem lehet kontrolálni és akkor az orosz közvéleményre gyakorolt ismeretlen hatásáról nem is beszéltünk még és az ebben rejlő a politika kockázatot Putyin ha a józan esze és ítélőképessége birtokában van egyszerűen nem vállalhat be.

Ami pedig az ukrik felelőtlen ellentámadását illetti amit ma már párszor @zsolti is említett annak szerintem semmi esélye sincsen, ugyanis az ukri vezetés nem olyan idióta, hogy csak arra a fejleményre indítson minden előzetes felderítés nélkül vakon frontális támadást a teljes haderejével, a jól kiépített orosz vonalak ellen mert Prigozsin Putyin ellen fordult, ilyet még a szomszéd beszélő papagája sem tenne...
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 396
7 921
113
Ezek még az ő alakulatai??? Ma nem tűnt úgy. Oroszország ma polgárháború széléről jött vissza. A lázadókat büntetlenül elengedi.

Jő kompromisszumot kötött egy xar helyzetben. De ma már otthon sem ura a helyzetnek.
A totális káoszt elkerülte, ez siker.
Őszintén ez nem siker de nem is kudarc. Arcvesztés az orosz lélekben.....
Putyint felmérték és nem nem erős .... az erőssége az udvari hajolókban van....a csivnyokikban....
A korrupció, a felemelkedő muszlim közösség, a szőnyeg alá sepert problémák sokasága az ukrán helyzetből adódó orosz hadsereg ki kell mondani leszereplése és még sok egyéb tényezők mind mind Putyini rendszert gyengítik.
Továbbá még mindig nem ismertétek ki az orosz lelket. Nem a propagandistáknak kell minden esetben hinni
Prigozsin nem tesz semmit magától ebben egyetértünk. Abban is hogy több mint valószínűleg a belső ellenségek miatt lehetett ez kis színjáték .... viszont ez két élű fegyver ami Putyin felé irányul és fog két kézzel már. Kérdéses hogy meddig bírja fogni illetve tartani azt az élt. Mert az a kard a kard éle amit fog jóformán két kézzel az elég éles amit eddig látunk belőle.
 
W

Wilson

Guest
Szerintem simán megérte felrobbantani hogy hihető legyen a produkció, ha most hogy nekiugrasztották nagy léptékben az ukikat a védelmi vonalaknak, ha azok brutális veszteségeket szenvednének közben akkor kerekítési hiba. Sajnos még a helik is, igen.

De simán lehet hogy a helik - repülőgép az full kamu, de ha nem még azt is megléptem volna én is lehet, ha ezzel stratégiai szintű hibára tudom rávenni az ellenfelem!
Nem értelek azt gondolod, hogy csupán arra a hírre neki zavarja az ukri hadvezetés az ukri haderőt az orosz védelmi vonalaknak mert Prigo "birkamenetet" szervez Putykó ellen Moszkvába , ne nézd már őket ennyire idiótáknak...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 185
113
Nem értelek azt gondolod, hogy csupán arra a hírre neki zavarja az ukri hadvezetés az ukri haderőt az orosz védelmi vonalaknak mert Prigo "birkamenetet" szervez Putykó ellen Moszkvába , ne nézd már őket ennyire idiótáknak...
Majlar szerint pedig több helyen támadnak éppen. Bízom a hősiességükben, bátorságukban, meg amúgy is, mikor máskor mint most, mikor Putyó is menekülőre fogta, Péterváron kuksol, Wágner meg lövöldözi le a RuAF eszközöket :D ?!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 051
92 108
113
Én a mai napon 3 azaz három kommentet gyártottam, abból az egyik volt a kommunista párt vezetőjének a nyilatkozata volt, amire az orosz emberek 20% szavazott.
A másik egy elmélkedés, tények nélkül hogy bármi lehet ebből. A harmadik pedig a kérdések feltevése, hogy oké hogy meghaltak de kik ők, kik lőttek, és valóban lőttek e? Azért enged meg a kételkedés jogát, mert láttunk már csúnyán öregedő híreket ahol mit ad isten kiderült hogy ordas nagy kamu mert nem is ott és akkor készült.
Xi-t megpuccsolták, az afgán ellenállás már kabult ostromolja, a szabad oroszország hadsereg vagy mi a tosz már kitűzte a zászlót egy kinti wc re, és ezeket a híreket mindig egy adott kör hozza adott hírforrásokból.

A robbanás a kamionnál miért olyan amilyen, láttunk már megküldött konvojt, ez kicsit más volt, és miért tűnnek úgy az emberek a videón mint akik várták hogy az és ott robbanjon, oké ezek wagnerese és már megszokták, legyen igazad, nem üres kamiont robbantottak fel a hatás kedvéért. Mert ugye ennek ellenére nem lassult le a haladásuk. Még a kerekeiket sem próbálták tönkretenni.... De téged idézve nem pontosan: Putyin nem bízik abban hogy megállítják őket és ezért már a saját üzemanyagkészleteit robbantja fel.... újabb mi a fasz, teherautókkal és terepjárókkal mentek, tehát útközben is tankolhatnak és gondolom vittek magukkal tartálykocsiakt is, de oké, bár tegyük hozzá, a sok 5000 tartályból csak egy pukkant el..... nem nagy ár a megtévesztésért de oké, ezzel lassították őket....
És akkor a lelövések. Úgy teszel mintha már nem lett volna számtalan eset hogy videókat újra felhasználtak, vagy megírták hogy már elfogyott a teljes orosz eszközpark mert a wiki szerint ennyi volt nekik meg az ukránok is elmondták hogy lelőtték.... aztán abban a csepp országban hová lehetne dugni pár tízezer vasat... amúgy az az szemét, és illúzió hogy mégsem akarnak elfogyni mert azok a hírforrások amikre te hivatkozol már lehozták hogy pedig elfogytak.

Szóval hogy mit lőttek le, mi robbant fel..... ki halt meg, elég élénk a fantáziám hogy milyen információs technikákat alkalmaznék ilyen helyzetben, és igen pontosan azért hogy gyengének tartsanak mert az a legjobb ha vagy túl vagy alábecsülik az erőmet.

Nemhogy Oroszországban, de a szomszéd megyében se te se én nem tudnánk megmondani hogy mi történik éppen, még ha az online térnek köszönhetően azt hisszük hogy valós időben tudjuk, csak te ma előszeretettel hoztad nekünk a tutit, ami semmiben nem másabb mint a kifogyó orosz rakéták, vagy a szexéhes szeretője elől a Kremlben bujkáló Putyin sztorija... tényleg nem lehet hogy előle bujkált mert az áttétes agydaganatai miatt nem úgy áll fel a cerka? Ezért frusztrált és ezért van a háború.... látod én is tudok degeneráltságot gyártani, de ez nézőpont kérdése, amit komolyan gondolkozok is lehet neked vagy másnak hülyeség, csak szeretném ha jól alá van támasztva hogy miért az, és akkor elfogadom.

Az meg hogy keresni akarom az értelmet a dolgokban természetem része mert szeretem a jó terveket, de igen, tudom jól hogy a hideg számítás és tervek a legtöbb embernek szart érnek mert érzelmek befolyásolják őket, még a nagynak vélt vezetőket is, kicsinyes személyes dolgok sokszor.... kiábrándító számomra de ez van.
Sok igazság van abban amit írtál és a kételkedés joga oké.
De a mindent megkérdőjelezünk, ami nem minket igazol is tévút. Főleg a folyamatos orosz mesterterv felbukkanása. Ez kifejezetten bosszant főleg ilyen folyamatos vesszőfutás után. Lehetnek minimális tények, amit nem lenne muszáj megkérdőjelezni.
Ebben a háborúban a leginkabb tényszerű híreket az orosz kormánytól független oroszbarát katonai bloggerek hozzák. A nyugati, orosz meg ukrán hivatalos az full propi.

Ettől függetlenül a mai napi lázadás nagy X akta, ahol a megfejtés nagyon távoli. Ennek ellenére pár dolgot ki lehet zárni nagy nyugalommal. Az, hogy ez egy Putyin cselszövés. Nem látni mit nyert vele, de azt sejteni sokat bukott.
Továbbra is magyar fan vagyok ( megbeszéltük korábban) aki szerint az orosz győzelemmel nyerünk többet, de ugyan úgy gondolkozok azon hogy nyerhetnének az ukránok, mert izgalmas, nem azért mert akarom. Viszont elismerem, ez 100% hogy befolyásolja a látásmódomat és tesz egy szemüveget rám, mint ahogy a te nézeteid rád teszik a szemüveget.

Sztem mi semmit sem nyerünk itt. Rengeteget buktunk, bukunk folyamatosan. Max. a károkat tudjuk csökkenteni.
Ha ma Putyin taknyol, az a magyar külpolitika csődje lett volna. (Bár a szemüvegem fideszes, de ez azon is átüt.)
 
W

Wilson

Guest
Annyira figyeltük a bűvész kezét, hogy lemaradtunk a trükkről én még mindig ezt gondolom, de hamarosan úgy is kiderül
És mi van akkor ha nincs semmilyen trükk nem létezik semmilyen bűvész és nem történt más, minthogy Prigozsin kétségbeesésében szervezett egy puccsot azt remélve, hogy Putyin ennek hatására eltávolítja Sojgut és Geraszimovot és így Prigozsin Sojgu helyére kerül és Prigozsin gazdasági köre átveszi az addig Sojgu és holdudvara által birtokolt gazdasági érdekeltségeket, de ez a húzás nem jött be , viszont mint a puccs is mutatja Putyin hatalma gyenge lábakon áll és végül kénytelen volt (lehet csak időlegesen) a szabad elvonulásért (Prigozsin go Belarusz) és a puccsban résztvevő Wagner katonák büntetlenségéért cserébe kiegyezni Prigozsinnal...
 
W

Wilson

Guest
Majlar szerint pedig több helyen támadnak éppen. Bízom a hősiességükben, bátorságukban, meg amúgy is, mikor máskor mint most, mikor Putyó is menekülőre fogta, Péterváron kuksol, Wágner meg lövöldözi le a RuAF eszközöket :D ?!
Persze, hogy támadnak hiszen ellentámadást folytatnak, de biztos lehet abban mindenki , hogy nem fognak előzetes felderítés nélkül támadást indítani az orosz állások ellen....