Annak azért örülhetünk, hogy nem haltak/nyomorodtak meg ma este emberek egy Moszkva alatti csete-patában. Másrészt mégis mi volt már ez az egész? Mintha a dél-szudáni híreket néztem volna...ekkora egy szamárfészket mint ez az Oroszország. És ezek akarnak új világrendet felemelt mutatóujjal mutogatva...
Mintha az USA-ban Washington felé vonuló lázadókat a mexikói elnök csendesítené le...
Még várjál...lehet még ott olyan is...
Szürreális.
Ez a szó jutott eszembe reggel, amikor belekukkantottam a hírekbe itt (HTKA), ott, amott.
S nem az a szürreális, hogy mi is történt/történhetett.
(Amúgy ezt alaposan kiveséztétek - pedig csak az utolsó egy órányi termést olvastam el.
Napközben ugyanis nekem több eszem volt, mint SirHigginsnek, mert inkább a ház körüli teendőkre, rokoni összeröffenésre, meg egy igen király veteránjármű rendezvényre szavaztam)
Szóval az a szürreális, hogy mennyire semmit nem ér a kollektív bölcsességünk minden eddigi téma/tartalom követés ellenére sem.
Benéztük azt az
- általános iskolától kezdett történelemtanulás után
- mainstream hírszolgáltatók követése után
- egy évtizednyi fórumozás után
- 2014 május óta,
hogy:
1, Tavaly Putyin megindította a hadigépezetét (szinte senki nem számított rá a fórumon, engem is totál meglepett)
2, Pár nap alatt nem tett pontot az ukrán politikai hatalom végére
3, Kivonult az északi, északkeleti ukrán területekről
4, Nem ütötte ki az ukrán infrastruktúra legfájóbb objektumait pár hét alatt
5, stb, stb, stb.
S itt van ez a még mindig zavaros történet (Bár a Kreml múltját tekintve nincs itt semmi látnivaló...),
S megint ott tartunk, hogy a fórum hozzászólóit - ha ukrán/angolszász szimpatizánsok, ha orosz szimpatizánsok -
ez is, megint bokára letolt alsógatyával érte, mint egyszeri drogdílert a reggeli TEK látogatás.
Ez most nagyképűnek fog hangzani:
Ha minket - a témában vájkálókat, vitázókat - így meglehetett megint lepni, akkor mit ér a "tudásunk"!?
S akkor mit várunk a világ szimplán mainstreammal vezérelt többi részétől? Miért várunk el bármit is tőlük!?
Politikai kontrollt?
Elszámoltatást?
Civil kurázsit?
...amikor totál váratlanul, gyakorlatilag megpuccsolva a munkahelyem tényleg kiváló vezetését, beolvasztották egy nagy kombinátba, akkor kiszakadt belőlem a ...a...nagyon megmondás:
Kib*szottul ...(keresem a szót)...kib*sztak velünk!
Most is ezt érzem: Az orrunknál fogva vezettek megint minket.
Szürreális.