[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
(Amúgy kiváncsi lennék, hogy mire mennének az oroszok az ukránokkal, ha egyik félnek sem lenne tüzérsége, azaz a katonák 1on1 harcolnának egymás ellen)

Ez alatt mit értesz? Ha azt kérdeznéd, hogy vajon a két fél mire menne egymással, ha kivennénk mind a két oldalról a repülést, arra sokkal komolyabb választ lehetne adni, mert az első évben lérakkal hatékonyan elnyomták egymás légi erejét, hogy modellezzük. Volt rá kidolgozott harceljárásaik, hogy ilyenkor mit csinálnak.
Úgy érted, mi van, ha kifogyna az ukrán lérak rakétákból és egy varázs mozdulattal elvennénk mind a két oldalról a tüzérséget? A levegőből aprítanák buta bombákkal a jó népet a ruszkik. Vagy arra gondolsz, hogy így túl nagy lenne az oroszok ereje és elvennénk "a szárazföldi és repülő tüzérségüket" mind a két oldalról és csak az ukránoknak kedvező paramétereket hagynánk meg?

Érteni vélem, hogy szeretnél egy fair play helyzetet kialakítani... ahol csak az ukránoknak kedvez minden... De ők úgy basztatták az oroszokat és a Donbasz szakadárjai között lévő orosz reguláris csapatokat, hogy tudták, hogy mindenből óriási eszközfölényben van a muszka oldal és abban reménykedtek, hogy a NATO majd önti nekik a fegyver utánpótlást, és így ők egy nehéz kezdet után mennyiségi és minőségi fölénybe kerülnek.

Nem hiszem, hogy van fair play egy összefegyvenemi háborúban, ahol csak az atom, a vegyi és biológiai fegyvereket nem vetették még be. (Remélem nem akarnak odáig eljutni.) Sosem fair play, amikor egy repülő úgy szed ki egy tankot, hogy annak esélye sincs visszalőni, még be sem tudná célozni, ha közelebb jönne. Sosem lesz fair play egy nehéz gépesített dandár, ahogy rászabadul egy védekező közepes zászlóaljra.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az orosz légvédelmi eszközök 19 ukrán drónt lőttek le a Luhanszki Népköztársaság Privoljye, Rubizsne, Zaliman, Belogorovka, a Donyecki Népköztársaság Vlagyimirovka, a Zaporozsjei terület Mirnoe, Ocseretovatoje, valamint a Herszon terület Proletarka lakott területein - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Tegnap két orosz Szu-27-es vadászgép egy Boeing RC-135W Rivet Joint rádióelektronikai felderítő repülőgépet (RRR7226), valamint két Typhoon vadászrepülőgépet (CHAOS11 és 12X) visszafordított Fekete-tengeren, haza is mentek rögtön.

Ma már csak Kalinyingrádnál kukkol a CL60 Bombardier Challenger 604 légi felderítő és tűzrávezető jet, mert több Iszkander-zászlóalj terepgyakorlatot tart Kalinyingrád közelében: Az Iszkander-komplexumok több zászlóalja gyakorolja a kilövőállások létrehozására, felszerelésére és álcázására szolgáló cselekvési algoritmust.

 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 339
8 192
113
Az orosz légvédelmi eszközök 19 ukrán drónt lőttek le a Luhanszki Népköztársaság Privoljye, Rubizsne, Zaliman, Belogorovka, a Donyecki Népköztársaság Vlagyimirovka, a Zaporozsjei terület Mirnoe, Ocseretovatoje, valamint a Herszon terület Proletarka lakott területein - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Tegnap két orosz Szu-27-es vadászgép egy Boeing RC-135W Rivet Joint rádióelektronikai felderítő repülőgépet (RRR7226), valamint két Typhoon vadászrepülőgépet (CHAOS11 és 12X) visszafordított Fekete-tengeren, haza is mentek rögtön.

Ma már csak Kalinyingrádnál kukkol a CL60 Bombardier Challenger 604 légi felderítő és tűzrávezető jet, mert több Iszkander-zászlóalj terepgyakorlatot tart Kalinyingrád közelében: Az Iszkander-komplexumok több zászlóalja gyakorolja a kilövőállások létrehozására, felszerelésére és álcázására szolgáló cselekvési algoritmust.

Semmi videó a találkozásról? Pedig biztos vagyok, hogy az oroszok nagyon közel mentek, "unprofessional", "dangerous" manővereket használva....
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 443
46 337
113
2023. június 27-én reggel

▪️A hivatalos média Herson irányú jelentései ellenére továbbra is heves harcok folynak a partunkon lévő Antnonovszkij híd közelében. Egy kisebb, legfeljebb 70 fős ellenséges partraszálló csoport az ellenséges partról tűz leple alatt működik, az ellenség pótlásokat próbál átadni. Ejtőernyőseink hadosztályai harcolnak, repülésünk bevált, de a találatok pontossága alacsonynak bizonyult.
▪️A Zaporozsjei Front Orekhovsky irányában az ellenség kis csoportokban folytatja a támadást, átcsoportosult, és új erők harcba vetésére készül.
▪️A Vremevszkij-párkányon az ellenség elfoglalta a települést. Rivnopol. Megközelítette az n.p. Levadnoje és Makarovka.
▪️Folytatódik a belgorodi régió határ menti területeinek ágyúzása.
▪️Az ellenség 103 lőszert lőtt ki a DPR-ben, Gorlovka, Donyeck, Alekszandrovka tűz alatt állt.

Az ukrajnai orosz katonai művelet legfontosabb eseményei június 26-án

▪️Június 26-án éjszaka az orosz csapatok ismét csapást mértek az AFU ukrajnai létesítményeire.
Odesában a helyi hatóságok közvetve megerősítették , hogy a Kalibr cirkáló rakéták és drónok számos célpontot sikeresen eltaláltak a régióban.
▪️Sztarobilszki irányban a légideszant csapatok egységei folytatják a harcot a Serebryansky erdőgazdaság területén.
Ezzel egyidejűleg hatalmas csapásokat mérnek az AFU hátsó állásaira Torske-ban, Terny-ben és Nevske-ben.
▪️A Kreminna melletti kudarcok hátterében az AFU számos ellentámadást indított Spirne és Bilohorivka környékén . Az orosz állásokra dobott kis AFU csoportokat tüzérségi és kézi lőfegyverek tüzével oszlatták szét.
▪️A helyzet Soledartól északra folyamatosan súlyos marad, ahol az ellenség Yakovlivka irányába támad .
Ennek ellenére az AFU nem jár sikerrel ezen a frontszakaszon.
▪️A Vremivka szektorban több napos folyamatos támadások után az AFU-nak sikerült bejutnia Rivnopolba.
Az orosz egységek kivonultak a lakott területről, és a környező magaslatokon és az erdős területeken vették fel a védelmet.
▪️Zaporizzsja irányában a helyzet általában változatlan, a zord időjárás nem kedvez az aktív harci műveleteknek.
Ugyanakkor a helyzeti harcok mind Robotyn® irányában , mind Pjatykhatky térségében folytatódnak .
▪️Herson irányában az AFU az Antonovszkij-híd és az Aleshkinskye Dachi
területén próbálja kiterjeszteni a hídfőt . Intenzív légi és tüzérségi csapásokat indítanak az ellenséges erők ellen a Dnyipro mindkét partján.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 617
46 501
113
Honnan tudod mikorra datálódik a 17. Bradley elvesztése, milyen forrás alapján állítod, hogy "június 26-án nem 17 Bradley van az ukrán veszteséglistán inkább 2-3x annyi."?
Te írtad, hogy a 15 Bradleyt a Pentagon az első napokban azonnal elveszített Bradleyk cseréjeként dobta fel.
De remélem a CNN elég autentikus forrás lesz neked! Ők 12.-ére mondanak 16db veszteséget. 13-án meg bejelentik a 15 extra amerikai Bradleyt.
Talán véletlen lenne?
Nyilván, az első 4-5 napban elveszítenek 15+ db-ot, majd onnantól 15-16 napig egyet sem!
A tegnapi brutális aknás videón is minimum 2 volt kiégve. Ezek friss veszteségek.
Megint miről beszélsz?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 847
14 787
113
Most őszintén. Mit számít egy III. Vh., azaz atomháború esetén, hogy az a kevés nyugati túlélő (meg keleti) mit gondol arról, hogy mi indította el a pörzsölést?
Ha az USA III. Vh.-t akarna, már régen elő tudta volna idézni. Ezzel szemben azt láttuk, hogy amikor az orosz februári támadás másnapjától egy hétig nem vette fel a telefont, Washington, majd sírva könyörgött, hogy beszéljen már valaki onnan velük, nehogy félreértés legyen és ez miatt induljon a nuki balhé. Vagy ott van a Lo.-ba átlött ukrán rakéta, amire Washington azonnal azt mondta, hogy az nem orosz, pedig az ukrán már szétkürtölte, hogy de az.
Ezekből nekem az jön le, hogy a nyugat nem akar elpusztulni, így atomháborút sem akar. Márpedig ha az 5. cikkely élesül, akkor már senki ne vegyen tartós tejet. Azt a NATO, azaz USA sem gondolja, hogy hasonlóan az Iraki invázióhoz, lenne fél év kegyelmi ideje, amíg ő szépen felállítja a seregeit a muszka határon. Amint a NATO kijelentené, hogy 5. cikkely Oo. ellen, menne minden a kelet Európai felvonulási területekre (repterek, vasúti csomópontok, folyóhidak, meg a többi). Onnan kezdve napok alatt elérnének a taktikai nuki szintig a felek (és itt már ők is tudják, hogy már csak egy lépés, jó esetben pár óra, hogy a stratégiai arzenál elinduljon). Oszt akkor nézhetnének, mint azok a kutyák, akik közül kifogyott a kerítés. Ezek tükrében nyugodtan kijelenthetjük, hogy az USA szenátorok blöffölnek, ahogy az oroszok is.
És az, hogy az USA törvényhozása elfogadja, hogy az erőmű robbanása a NATO elleni támadás, így feléled az 5. cikkely, az még egy NATO tagot sem kötelez, ugyanis ahhoz módosítani kellene a szerződést, amihez egyhangúság kell. Na meg tudtommal, nem az USA törvényhozása hozza a NATO szabályait, legfeljebb javaslatot tehet, amit vagy elfogadnak a többi tagok, vagy nem (egy ilyent biztos nem!). Akit kötelezne ez az USA törvényhozási határozat, az meg a az USA lenne, illetve a többi önkéntesen jelentkezőt, mint Lo., Ro. és a Baltikum.
Összefoglalva a lényeg: A Nyugat a szinte teljesen felvásárolt Ukrán gazdasági gyarmatát, és az ottani politikai kontrollját minden áron meg akarja tartani. Ezenkívül kacsingat már a Megve mézesbödönjére, a Medvetalpra áfonyával, és a Medvesonkára a kandalló előtti medvebőrre is.
Ebbe az árba szerintük belefér az ukrán nemzet kipusztulása , a többi Európai nép anyagi és véráldozata is, viszont a komolyabb, ő bőrüket is pirosra perzselő nukleáris tisztító tűztől meg óvakodnak - egyenlőre.. Hmm mint ördög a tömjéntől?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az orosz védelmi minisztérium közzétette a legújabb jelentést az orosz erők által az ukrán oldalról érkező támadásokkal szemben végrehajtott különleges katonai műveletek alakulásáról.

A jelentés szerint tegnap este az Orosz Föderáció fegyveres erői tengeri és légi erővel nagy hatótávolságú precíziós csapást mértek, amely a nyugati országok által Ukrajnába szállított, külföldi gyártmányú lőszerekre csapott le.

A csapások céljait sikeresen teljesítették, minden kijelölt célpontot kiiktattak.

Az előző 24 órában az Ukrán Fegyveres Erők továbbra is erőfeszítéseket tettek a Donyeck, Krasznij Liman és Dél-Donyeck irányában indított offenzív műveletek megindítására.

Két ellenséges támadást sikerült meghiúsítani a Jug hadseregcsoport egységeinek ügyes és elkötelezett akcióinak köszönhetően a Donyecki Népköztársaság Szpornoje környékén ebben az időszakban.

Ebben az irányban 195 ukrán katonát, két harcjárművet, hat motorizált járművet és két amerikai gyártmányú Paladin önjáró tüzérségi egységet semmisítettek meg a nap folyamán.

A Krasznij Liman irányában a Centr csapatcsoport egységeinek a légierő, a tüzérség és a nehéz lángszóró rendszerek támogatásával sikerült veszteségeket okozniuk az Ukrán Fegyveres Erők 21. és 63. gépesített dandárjának egységeinek a Luganszki Népköztársaság Nevszkoje, valamint a Donyecki Népköztársaság Terny és Torskoje melletti egységeiben.

Az Ukrán Fegyveres Erők két szabotázs- és felderítő csoportját likvidálták Kuzmino közelében, a Luganszki Népköztársaságban.

Az elmúlt 24 órában az ellenség több mint 90 ukrán katona, három harcjármű, öt kisteherautó, egy Akatszija önjáró tüzérségi rendszer és egy D-30-as ágyú veszteségeit szenvedte el ebben az irányban.

A Vremevka ostromának központja közelében, Donyecktől délre, a Donyecki Népköztársaság Rovnopol körzetében a Vosztok Erők Csoportjának tüzérségi rendszerei és nehézlángszórói négy ellenséges támadást tudtak visszatartani.

Ezenkívül az orosz erők sikeresen visszaverték az Ukrán Fegyveres Erők 47. gépesített dandárjának támadását is a Zaporozsjei területen található Rabotino közelében.

Sikeresen meghiúsították az Ukrán Fegyveres Erők szabotázs- és felderítő csoportjának akcióit a Zaporozsjei területhez tartozó Mirnoje közelében.

Az ellenség összes vesztesége ezekben az irányokban több mint 150 ukrán katonai személyt, három harci járművet

Az orosz hadsereg visszaverte ukrán katonák csoportját, akik megpróbáltak orosz területre hatolni az Antonov-hídnál

Miután a gátat felrobbantották és a Dnyeper partját elárasztották, az orosz csapatok és az Ukrán Fegyveres Erők elhagyták elárasztott állásaikat, de amikor a víz kezdett apadni, az ellenségnek sikerült az orosz partra vonulnia és elfoglalnia egy kisebb területet a híd közelében.

Ott akár 70 harcos is partra szállt csónakkal, de azonnal jelentős tüzérségi, aknavető és harci erők támadták őket a túloldalról, akik tűz támogatására kivonultak.

A légierő és a tüzérség támadócsoportjai műveleteket hajtanak végre az ellenség kiszorítására az orosz területről, hogy az ukrán fegyveres erők ne tudjanak ott megvetni lábukat.

Ez a felvétel az Antonov-híd közelében zajló csatáról készült, ahol az orosz osztag kiütötte a partról az ukrán fegyveres erők támadó csoportját.

Ahogy a felvételeken látható, a célpontnál erős robbanás történt. Az orosz csapatok állítása szerint a támadás telitalálat volt, és mindent eltörölt ott.



(https://www.youtube.com/watch?v=zLF_7KAGaAs) = A videó nem áll rendelkezésre - Ezt a videót a feltöltő eltávolította
Kár, hogy nem töltöttem le rögtön, mert finom volt.
Látta, letöltötte még valaki a törlés előtt?

Megtaláltam máshol:

Csapás az ukrán páncélos csoportra Makarovka bejáratánál, Zaporozsjei területen.

Az orosz fegyveres erők tüzérségi tüze szétrombolta az ukrán fegyveres erők páncélos oszlopát. Több jármű megsemmisült a Vizes Jaly folyó mentén, az egyetlen Makarovkát megközelítő országúton.
https://rumble.com/v2we1ug-striking...p-at-the-entrance-to-makarovka-zaporozhy.html
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Összefoglalva a lényeg: A Nyugat a szinte teljesen felvásárolt Ukrán gazdasági gyarmatát, és az ottani politikai kontrollját minden áron meg akarja tartani. Ezenkívül kacsingat már a Megve mézesbödönjére, a Medvetalpra áfonyával, és a Medvesonkára a kandalló előtti medvebőrre is.
Ebbe az árba szerintük belefér az ukrán nemzet kipusztulása , a többi Európai nép anyagi és véráldozata is, viszont a komolyabb, ő bőrüket is pirosra perzselő nukleáris tisztító tűztől meg óvakodnak - egyenlőre.. Hmm mint ördög a tömjéntől?
Ez így van.
És az atomtól is tart a nyugati elit. Főleg, mert nem biztos, hogy sikerrel iszkolna el. Semmi garamcia, hogy egy meglepetésszerű csapás esetén ez sikerülne. És amilyen fajták ezek, nem látják túl komfortosnak, mondjuk egy Brüsszeli intézmények alatt lévő nagy óvóhelyre összezáródni (kb. első héten kinyírnák egymást, mint a hordóba zárt patkányok).
A fő probléma egy ilyen nem tervezett atomdologgal, hogy jelen helyzetben nem lehet tudni, hogy mikor fut meg a fegyverdonoros patikamérleg, vagy mikor kerül sor egy olyan akcióra, ami nem volt betervezve és borítja az asztalt.
Addig amíg így alaplángon mennek a dolgok, nincs baj, pusztul a szláv és ég az érték nélküli hamis pénz.
Ha magasabb szintre csavarják a lángot és belekergetik a kelet európai csicskákat az ukrán balhéba, addig sincs baj. Igaz az már tartogat meglepetéseket, mert mi van pl., ha a medve hazáig veri őket (ne legyen kétsége senkinek, hazáig fogja!). Na akkor kell eldönteni, hogy él-e az 5. cikkely vagy sem. Értelmezés kérdése lesz az egész. Végül is a keletiek maguk mentek a pofért. Töo., Mo, meg még egy jó páran biztos azt mondanák, hogy ez nem 5. cikkelyes eset. Mivel az USA sem akar, világháborút (vagy ki tudja, de induljunk ki a normalitásból) nagy valószínűséggel ő is azt mondaná, hogy nem lép a NATO. Persze ennek is meglenne a következménye szövetségen belül, de mint már írtam, az USA-ának nem fájna, ugyanis ezt a fajta NATO-t már nem akarja fenntartani, konkrétan nem tudja arra használni amire szeretné (fegyelmező eszköznek) mivel védelmi szövetség, szerződésmódosítással pedig nem tudja megreformálni. Szóval, jól is jönne neki egy NATO megszűnés, amit természetesen azonnal pótolna egy új szövetséggel.
Minden esetre az 5. cikkely meghúzása, azzal járna, hogy nagyon gyorsan egy atomháború szélére kerülnénk, először Európa keleti része, majd a nyugati fele is, aztán órák alatt USA meg a többi cseléd. Nincs meg az USA-nak az a kapacitása, hogy egy ilyen mértékű támadást ki tudjon védeni. Még kellene minimum 5 év, hogy bár felét leszedje (igaz, első meglepetés csapással kombinálva, így már lenne esélye a muszka ellen). És ez az öt év akkor igaz, ha nem terjednek el a hiperszonikus cirkáló rakéták. Szóval nincs és nem is lesz garancia, hogy nem ég el, aki szándékosan Vh.-ut robbant ki.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ha magasabb szintre csavarják a lángot és belekergetik a kelet európai csicskákat az ukrán balhéba, addig sincs baj. Igaz az már tartogat meglepetéseket, mert mi van pl., ha a medve hazáig veri őket (ne legyen kétsége senkinek, hazáig fogja!). Na akkor kell eldönteni, hogy él-e az 5. cikkely vagy sem. Értelmezés kérdése lesz az egész. Végül is a keletiek maguk mentek a pofért. Töo., Mo, meg még egy jó páran biztos azt mondanák, hogy ez nem 5. cikkelyes eset.

Itt van a csapda, mert ha a magyar garantáltan nem és jó eséllyel a bolgár sem megy, akkor román se fog, marad a cseh-szlovák-lengyel trió aki belehülyíthető, utána már nyugati véráldozatot kellene hozni.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 847
14 787
113
Ez így van.
És az atomtól is tart a nyugati elit. Főleg, mert nem biztos, hogy sikerrel iszkolna el. Semmi garamcia, hogy egy meglepetésszerű csapás esetén ez sikerülne. És amilyen fajták ezek, nem látják túl komfortosnak, mondjuk egy Brüsszeli intézmények alatt lévő nagy óvóhelyre összezáródni (kb. első héten kinyírnák egymást, mint a hordóba zárt patkányok).
A fő probléma egy ilyen nem tervezett atomdologgal, hogy jelen helyzetben nem lehet tudni, hogy mikor fut meg a fegyverdonoros patikamérleg, vagy mikor kerül sor egy olyan akcióra, ami nem volt betervezve és borítja az asztalt.
Addig amíg így alaplángon mennek a dolgok, nincs baj, pusztul a szláv és ég az érték nélküli hamis pénz.
Ha magasabb szintre csavarják a lángot és belekergetik a kelet európai csicskákat az ukrán balhéba, addig sincs baj. Igaz az már tartogat meglepetéseket, mert mi van pl., ha a medve hazáig veri őket (ne legyen kétsége senkinek, hazáig fogja!). Na akkor kell eldönteni, hogy él-e az 5. cikkely vagy sem. Értelmezés kérdése lesz az egész. Végül is a keletiek maguk mentek a pofért. Töo., Mo, meg még egy jó páran biztos azt mondanák, hogy ez nem 5. cikkelyes eset. Mivel az USA sem akar, világháborút (vagy ki tudja, de induljunk ki a normalitásból) nagy valószínűséggel ő is azt mondaná, hogy nem lép a NATO. Persze ennek is meglenne a következménye szövetségen belül, de mint már írtam, az USA-ának nem fájna, ugyanis ezt a fajta NATO-t már nem akarja fenntartani, konkrétan nem tudja arra használni amire szeretné (fegyelmező eszköznek) mivel védelmi szövetség, szerződésmódosítással pedig nem tudja megreformálni. Szóval, jól is jönne neki egy NATO megszűnés, amit természetesen azonnal pótolna egy új szövetséggel.
Minden esetre az 5. cikkely meghúzása, azzal járna, hogy nagyon gyorsan egy atomháború szélére kerülnénk, először Európa keleti része, majd a nyugati fele is, aztán órák alatt USA meg a többi cseléd. Nincs meg az USA-nak az a kapacitása, hogy egy ilyen mértékű támadást ki tudjon védeni. Még kellene minimum 5 év, hogy bár felét leszedje (igaz, első meglepetés csapással kombinálva, így már lenne esélye a muszka ellen). És ez az öt év akkor igaz, ha nem terjednek el a hiperszonikus cirkáló rakéták. Szóval nincs és nem is lesz garancia, hogy nem ég el, aki szándékosan Vh.-ut robbant ki.
Patikamérleg pontos.. ehhez egy miligramot sem kell hozzátenni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 443
46 337
113

Orbán: Vlagyimir Putyin nem háborús bűnös​

...
Orbán Viktor azt is elmondta, hogy Putyinnal legutóbb az orosz invázió kezdete előtti hetekben beszélt, amikor találkoztak is. Akkor az orosz elnök beszélt a problémáikról, és azt mondta, az ukrán hadsereg erős, ezért ez hosszú konfliktus lesz, de az idő az ő oldalukon áll, és szerinte ebben igaza is volt.
...

Érdekes: Itt számtalanszor leírták egyesek, hogy villámháborút terveztek az oroszok, és nem helyesen mérték fel az ukrán hadsereg erejét. A fenti részlet nem ezt támasztja alá.

Azok számára, akik Putyin értékelésére vártak a moszkvai régió vezetéséről, a jövőbeni változások bejelentése volt helyette..
"Azok, akik részt vesznek az NMD-ben, képezzék a védelmi minisztérium vezetésének gerincét" - Putyin
Úgy néz ki, mint egy bejelentés az NVO egyes tábornokainak jövőbeli felemelkedéséről.

A Kahovka-tározó, a Zaporozsjei Atomerőmű és a nukleáris provokáció veszélye
helyzet 2023. június 27-én 12:00-kor

Már a második hete terjesztik az RF Fegyveres Erők által a Zaporizzsja atomerőműben tervezett provokációról szóló történeteket. az interneten az ukrán fél javaslatára .
▪️Az NMD 16 hónapja alatt az ilyen kijevi vádak vagy az orosz vezetés démonizálására tett kísérletek, vagy a közvélemény felkészítése a saját mesterséges provokációikra.
▪️Ebben az esetben okunk van azt hinni, hogy a vádak a közvélemény előkészítése a GUR valódi provokációja előtt. Ezt bizonyítja az ukrán fél megnövekedett kapcsolatai a fő hírszerző osztályon és a Mi-6 brit titkosszolgálaton keresztül. Információink szerint minden az ő irányításuk alatt áll, a műveleti terv pedig már terítéken van.
▪️A művelet részletei nem ismertek: a szabotázsért a brit hírszerzés vezetése alatt álló GUR a felelős. A legvalószínűbb provokáció az aknarobbanó akadályok, amelyeket az Orosz Föderáció fegyveres erőinek katonái telepítettek a külterületekre és a környékbeli objektumokra.
Ha a robbanás a NAÜ elfogult felügyelőinek jelenlétében történik, akkor a videón rögzítik "az RF fegyveres erők terrortámadásban való részvételének bizonyítékát " .
▪️Marganetsben és Nikopolban a csapatok 121. dandárja mellett immár az Ukrán Fegyveres Erők 141. különálló lövészdandárának 417. és 423. zászlóaljának egységei is állomásoznak . A 141. osbr képződményeit korábban semmilyen irányban nem figyelték meg, és valószínűleg nemrégiben jöttek létre. Az RF fegyveres erők csoportosulásának elterelése érdekében lehetséges az ukrán fegyveres erők egységeinek szárazföldi támadása Nikopolból . A legfrissebb adatok szerint a régi út jobbról a bal partra már annyira kiszáradt, hogy a pontonok megépítése után a könnyű járművek gond nélkül átkelhetnek a száraz tározón.
❗️Egy esetleges provokáció időpontja még mindig lebeg. Az biztos, hogy az Ukrán Fegyveres Erők offenzívája következő szakaszának eredményétől függenek, vagy nagyjából egy időben szervezik meg őket.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 784
113
Összefoglalva a lényeg: A Nyugat a szinte teljesen felvásárolt Ukrán gazdasági gyarmatát, és az ottani politikai kontrollját minden áron meg akarja tartani. Ezenkívül kacsingat már a Megve mézesbödönjére, a Medvetalpra áfonyával, és a Medvesonkára a kandalló előtti medvebőrre is.
Ebbe az árba szerintük belefér az ukrán nemzet kipusztulása , a többi Európai nép anyagi és véráldozata is, viszont a komolyabb, ő bőrüket is pirosra perzselő nukleáris tisztító tűztől meg óvakodnak - egyenlőre.. Hmm mint ördög a tömjéntől?
Nem a nyugat indított háborút. Nem a nyugat sértette meg a nemzetközi jogot. Ezek után a nyugatot okolni a dolgok teljes meg nem értését jelenti részedről.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Vezető csere az ukrán állami hadipar élén.


Csak hogy kicsit visszaemlékezzünk, Reznyikov nem a háború levezénylésére lett annak idején kinevezve, hanem az offenzíva előtti évben szinte minden vezetőt leváltottak a minisztérium és a fegyvergyárak éléről, néhány embert átrakosgattak, másokat menesztettek, Rezinyikovot azzal a feladattal tették minden tetejére, hogy üzletileg stabilizálja az ukrán állami vállalatokat a védelmi iparban.
Jelenleg teljesen az ellentéte történik, mint amiről az elején beszélt. És ezt még csak fel sem rónám neki, egy harctéri tudással nem rendelkező fickóból kellett válnia azzá, aki együtt tud dolgozni a vezérkarral, soha nem látott mennyiségű fegyvert hozatott be az országba a védelem érdekében és jelenleg tényleg erre van szüksége az országának.
Viszont a cikkből kiemelnék néhány furcsaságot. Ugrásszerűen meg akarják növelni a termelői kapacitásokat, miközben a gyártás nyersanyag és alkatrész költségén kívüli... úgy mondanám, hogy a hadipari komplexum rezsijét csökkenteni szeretnék. Hogyan? A korrupció nagyon szépen hangzik, sokat hallottuk, de ez első hallásra inkább a diétás sportoló programja, amit most felvázoltak. Ha növelem nagy mértékben a termelést, akkor növelem az üresjáratra számolható rezsit. Csökkenteni egy fiatal szervezet kajáját és közben intenzívebb edzéstervet készíteni számára az ájulás receptje.
Ráadásul minden kinevezés gyanúsan a páncélosgyártó körből szokott évek óta kikerülni. El lehet mondani, hogy nem kaptak elég MBT-t Nyugatról, ezért fel akarják pörgetni a hazai típus gyártását, el lehet mondani, hogy még több ágyúra van szükségük, ezért fel akarják pörgetni a Bogdán önjáró tarack gyártását, ember nem hiszi el, hogy ebből valami is lesz.
Olyan új piacokról, mint a drónfejlesztés meg soha nem hallottam, hogy bekerült volna a nagyok közül bárki is.

Alapvetően jó gondolat, hogy még az előtt valamit lépjenek a hazai ipar újra fellendítése terén, mielőtt vége a háborúnak és minden támogatás leáll. De nincs egyszerűen lőszer- és robbanóanyaggyártásuk ahhoz, hogy fent maradjon a víz felszínén ennél nagyobb tüzérség. Kérdéses, hogy mennyire saját kézben lesz az üzemanyag előállításuk az újjáépítés után. És eleve, 30 éve nem volt soha elég pénz az új fegyverek gyártására a saját hadseregük részére. Hatalmas csoda lesz, ha sikerül, de sokkal több esélyt látok arra, hogy a külföldi finanszírozók lesöprik ezeket a próbálkozásokat. A nyugati fegyverek társbérletben előállítása inkább a realitás.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 919
27 722
113
Vezető csere az ukrán állami hadipar élén.


Csak hogy kicsit visszaemlékezzünk, Reznyikov nem a háború levezénylésére lett annak idején kinevezve, hanem az offenzíva előtti évben szinte minden vezetőt leváltottak a minisztérium és a fegyvergyárak éléről, néhány embert átrakosgattak, másokat menesztettek, Rezinyikovot azzal a feladattal tették minden tetejére, hogy üzletileg stabilizálja az ukrán állami vállalatokat a védelmi iparban.
Jelenleg teljesen az ellentéte történik, mint amiről az elején beszélt. És ezt még csak fel sem rónám neki, egy harctéri tudással nem rendelkező fickóból kellett válnia azzá, aki együtt tud dolgozni a vezérkarral, soha nem látott mennyiségű fegyvert hozatott be az országba a védelem érdekében és jelenleg tényleg erre van szüksége az országának.
Viszont a cikkből kiemelnék néhány furcsaságot. Ugrásszerűen meg akarják növelni a termelői kapacitásokat, miközben a gyártás nyersanyag és alkatrész költségén kívüli... úgy mondanám, hogy a hadipari komplexum rezsijét csökkenteni szeretnék. Hogyan? A korrupció nagyon szépen hangzik, sokat hallottuk, de ez első hallásra inkább a diétás sportoló programja, amit most felvázoltak. Ha növelem nagy mértékben a termelést, akkor növelem az üresjáratra számolható rezsit. Csökkenteni egy fiatal szervezet kajáját és közben intenzívebb edzéstervet készíteni számára az ájulás receptje.
Ráadásul minden kinevezés gyanúsan a páncélosgyártó körből szokott évek óta kikerülni. El lehet mondani, hogy nem kaptak elég MBT-t Nyugatról, ezért fel akarják pörgetni a hazai típus gyártását, el lehet mondani, hogy még több ágyúra van szükségük, ezért fel akarják pörgetni a Bogdán önjáró tarack gyártását, ember nem hiszi el, hogy ebből valami is lesz.
Olyan új piacokról, mint a drónfejlesztés meg soha nem hallottam, hogy bekerült volna a nagyok közül bárki is.

Alapvetően jó gondolat, hogy még az előtt valamit lépjenek a hazai ipar újra fellendítése terén, mielőtt vége a háborúnak és minden támogatás leáll. De nincs egyszerűen lőszer- és robbanóanyaggyártásuk ahhoz, hogy fent maradjon a víz felszínén ennél nagyobb tüzérség. Kérdéses, hogy mennyire saját kézben lesz az üzemanyag előállításuk az újjáépítés után. És eleve, 30 éve nem volt soha elég pénz az új fegyverek gyártására a saját hadseregük részére. Hatalmas csoda lesz, ha sikerül, de sokkal több esélyt látok arra, hogy a külföldi finanszírozók lesöprik ezeket a próbálkozásokat. A nyugati fegyverek társbérletben előállítása inkább a realitás.
A másik kérdésem, h az energiát honnét akarják venni a termeléshez? A harmadik, h nők vagy gyerekek fognak ott dolgozni?
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 829
6 738
113
Neked meg a stílusodból kéne visszavenni, ha már egy nálad sokkal nagyobb tudású, élet és harcitapasztalatú emberről beszélsz ombre.... Ez nem a megszokott 444.hu-s cseted fiam, a haverjaiddal...
Viszont ketsegtelenul rengeteg hulyeseget is osszehordott az utobbi idokben ez a Castel. En nem ismerem regen, ertem, hogy izraelikent, plane exkatonakent, mindenhez is ert (ez ott egy gyakori nepbetegseg), de mivel oroszul nem is beszel, helyszinen sosem jar, igy lassuk be, eredeti anyagokhoz nem jut, csak masod- meg harmadkezbol okoskodik, ezert elkerulhetetlenul mond ektelen zoldsegeket.

Mas: ugy tunik, valoban nem lesznek megbuntetve a "lazadok", de a Wagnert lathatoan felszamoljak, legalabbis jelenlegi formajaban nincs tovabb...



 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 847
14 787
113
Nem a nyugat indított háborút. Nem a nyugat sértette meg a nemzetközi jogot. Ezek után a nyugatot okolni a dolgok teljes meg nem értését jelenti részedről.
Ez most nem is háború, szögezzük le, számtalanszor ki lett tárgyalva. Ennek első, ukrán áldozatai még 2013-214 -es Majdani Forradalmi Játékokon estek el. Csak azt ne mond, hogy ott is az oroszok lőtték felváltva a tüntetőket és rendőröket. Akkor és ott ki sértett meg kit és mit?