[HUN] T-55 közepes harckocsi

Meg ha jól emlékszem, akkor nem csak T-55, hanem T-72 is volt vele szerelve. Emlékeim szerint a Currus csinált egy módosított hetvenkettest, amire nem Kontakt üres doboz, hanem SZRP-L került.

Végre egy kellemes meglepetés jelentő kivétel! :hadonaszos:

A folytatásra nem kérdezek rá, mert csak rossz kedvem lesz!

Köszönöm.

.

Amúgy amennyire tudom az összes tankbiatlonos gèp futóműve amivel ugrándoznak megy a kukába a játékok utàn.

Nalunk ilyet is csak egyszer csinaltak, olyan sokba kerult utana a javitas:
midi_img_0048.jpg

Tanulságnak jó ez is. Itt is tetten érhető a stratégiai gondolkodás hiánya. Kidobtuk, gond nélkül. A T-72 mellett a T-55 AM verzióból lehetett talán 250 db körül ? Legalább ezeket letárolhattuk volna. Még úgy is hogy csak raktáron vannak, megőrizve hozzá a kiképzési, üzemeltetési dokumentumokat. Pontosan meg kellett volna határozni, mennyi harckocsi marad meg, normális, hadra fogható mennyiségben. Persze, a T-72 típusokból is elkótyavetyéltük amit lehetett. Ingyen, vagy gombokért, ahogy itt mondanák páran.

Tanulságnak jó ez is. Itt is tetten érhető a stratégiai gondolkodás hiánya. Kidobtuk, gond nélkül. A T-72 mellett a T-55 AM verzióból lehetett talán 250 db körül ? Legalább ezeket letárolhattuk volna. Még úgy is hogy csak raktáron vannak, megőrizve hozzá a kiképzési, üzemeltetési dokumentumokat. Pontosan meg kellett volna határozni, mennyi harckocsi marad meg, normális, hadra fogható mennyiségben. Persze, a T-72 típusokból is elkótyavetyéltük amit lehetett. Ingyen, vagy gombokért, ahogy itt mondanák páran.
144 darab volt belőle

A fotón épp a magyar 1. hdt valamelyik harckocsizó alegysége látható. Összetéveszthetetlen a paralelogramma jelzés. Ezek magyar gépek.

Szia,

Igen a "Nalunk ilyet is csak egyszer csinaltak, olyan sokba kerult utana a javitas:" -ban a "Nalunk" alatt a Magyar Nephadsereget ertettem.

Viszont a fotomon felul levo datumot keptelen vagyok elolvasni, csak annyit tudok megsaccolni, hogy 60-as vagy 80-as evek, illetve hogy az utolso jegy 1,4,7 valamelyike (az en fotom 2008-ban keszult a Kecskemeti repulonapon kiallitott fotorol, ami fole ki volt irva az eredeti kep keszitesenek a datuma).

Szia,

Igen a "Nalunk ilyet is csak egyszer csinaltak, olyan sokba kerult utana a javitas:" -ban a "Nalunk" alatt a Magyar Nephadsereget ertettem.

Viszont a fotomon felul levo datumot keptelen vagyok elolvasni, csak annyit tudok megsaccolni, hogy 60-as vagy 80-as evek, illetve hogy az utolso jegy 1,4,7 valamelyike (az en fotom 2008-ban keszult a Kecskemeti repulonapon kiallitott fotorol, ami fole ki volt irva az eredeti kep keszitesenek a datuma).
145. Harckocsiezred bemutató gyakorlata, 1985. szeptember 11-én. Nem állapítottak meg kárt, sem a katonai szakemberek a harckocsikban, sem a vasúti szakemberek a pőrekocsikban! Előtte egy harckocsival letesztelték, utána engedélyezték a tömeges leugratást. Viszont a gyakorlások során - mert, hogy nem csak egyszer hajtották végre - a sínek menti egyik távírópózna valóban megsérült.
Forrás: https://www.reptar.hu/webshop/veghelszamolas-2014-a-korszakvaltas-katonaja-52.html

145. Harckocsiezred bemutató gyakorlata 1985. szeptember 11-én. Nem állapítottak meg kárt, sem a katonai szakemberek a harckocsikban, sem a vasúti szakemberek pőrekocsikban! Előtte egy harckocsival letesztelték, utána engedélyezték a tömeges leugratást. Viszont a gyakorlások során - mert, hogy nem csak egyszer hajtották végre - a sínek menti egyik távírópózna valóban megsérült.
Forrás: https://www.reptar.hu/webshop/veghelszamolas-2014-a-korszakvaltas-katonaja-52.html
Szia,

Koszi!

Annyi ellentmondas biztos van, hogy az en fotomon nagyon nem 5-os az evszam utolso jegye.

• Tetszik
Reactions: honved