[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
RCC

A ROBOTYNEI HUNGARIKUM
A megállapítás, hogy a legutolsó robotynei ütközet egy jelentős ukrán siker, egy olyan műveleti szintű áttörés, ami a valódi tavaszi offenzíva valódi kezdetét jelenti, tulajdonképpen egy belpesti hungarikum.
Hogy miért?
Azért, mert néhány magyar elemzőn kívül senki sem tekinti annak.
Hogy maguk az ukrán veteránok mit gondolnak erről a legújabb felesleges vérfürdőről, arról meggyőződhetünk, ha belekukkantunk Tatarigami_UA és Constantin Twitter-bejegyzéseibe.
Hacsak nem gyanúsítjuk már őket is azzal, hogy Putyin-imádó oroszbérencek.

2023. 07. 29. Staromayorskoye

Az ukrán fegyveres erők annyira el voltak ragadtatva Sztaromajorszkijban, hogy nem vették észre, hogyan csapódott be az egérfogó. És ha reggel nem volt világos, hogyan végződnek számukra ezek a napok, akkor moszkvai idő szerint 17:00-kor a Szoncsepek által elégetett Ukrán Fegyveres Erők és Ukrajna 3. MTR-je a Vremivkánál lévő opornikokhoz rohantak.

A Staromayorsky lerohanását az ukrán MTR 3. és 5. dandárának egységei hajtották végre, az MTR alapításának napjára időzítve. De ezen ukrán egység alapításának napján az Orosz Föderáció légideszant erői a tüzérség és Solntsepekov támogatásával kiütötték őket, elfogva az Ukrán Fegyveres Erők tucatnyi katonáját, akik megérkeztek. hogy konszolidálják a helyzetet.
Ez egy őrült nyaralás!
Rabotino-Verbove felé a Zaporozsjei fronton

Felvételek mutatják az orosz lövészárkokba irányított ukrán páncélozott járművek konvojának lemészárlását az első vonalban Rabotino-Verbove felé a Zaporozsjei fronton. A sikertelen támadás során egy tucatnyi páncélozott személyszállító jármű a személyzettel együtt mutatta meg, hogy milyen keservesen pánikoltak az orosz különleges erők egységeinek tüzérsége, drónjai, ATGM-jei és aknái.



Nincs jobb alkalom az ukrajnai béketárgyalásokra, mint most
A Moszkva és Kijev közötti konfliktus nem oldható meg a csatatéren - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külügyminiszter
"A jelenleginél jobb feltételek nem lesznek a béketárgyalásokhoz" - mondta Szijjártó pénteken újságíróknak Hakan Fidan török külügyminiszterrel folytatott megbeszélése után. "A tegnapi feltételek jobbak voltak, mint a maiak, és a holnapi feltételek rosszabbak lesznek, mint a maiak" - tette hozzá a magyar miniszter.

 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
357
2 375
93
Mára minden naposak az ilyen mészárlások sok sok technika mégtöbb katona ! Meddig bírják még ezt a kaprok ! Őszintén mondom a NATO bármely egysége visítozva menekülne egy egy ilyen mészárlás után ! Lassan kezdem becsülni a kaprokat isteuccse !
Én egyszer 2017 tavaszán kerékpár túra keretében jártam Ukrajnában.A Vereckei hágóhoz tekertünk ki,meg az Árpád vonal maradványait néztük stb.Akkor volt néhány dolog amit megfigyeltem és mai történések tükrében nekem érdekes.Egyrész a határon láttunk akkora szláv legényeket mit egy jegenye.Közel két méteres szőkés fickók...na gondoltam ha mind ekkorák, ezek megesznek minket...A másik ,hogy milyen profi terepruhájuk volt.Az erdőháttérben símán eltüntek.Itthon a honvédségnél ilyet nem láttam..Látszott hogy komoly a szint.Akkor is mondták már, a hágón túl ne menjünk,ott nem szeretnek minket..De ami a legérdekesebb amit az utakon láttam.Na az őrület.Mindenki ,mondom mindenki azt játdszotta ki kapja előzéskor később vissza kormányt..Annak volt elsőbbsége...És nem kanyargós úton hanem egyenesen ahol amúgy volna hely.Tele volt az út széle keresztekkel.Velünk biciklisekkel rendesek voltak.Mi nem voltunk ellenfél csak a szembe jövő.Már akkor levettem :ezek leszarják az életet nem félnek.Örületig vakmerők.Valami szláv fatalizmus?És ezt látom a csatamezőn is.Nem drámáznak mintha teljesen hétköznapi dolog lenne a háború.A teljes olasz hadsereg megadta volna már magát rég sírva, ezek meg csak mennek aztán lesz ami lesz...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 020
23 478
113
Az US/Nato hadviselés alapja a totális légi uralom... Amúgy igen, masszív légi támogatás nélkül nem mennének semmivel sem többre, mint az AFU.
Nem konkrétan a katonai doktrínák közötti különbségre értettem, hanem mentálisan erősebb a keleti ember, mint az elkényelmesedett nyugati, nézd meg pl hogy mi van most Németországban, vagy a svédeknél, Franciaországban stb.. azokat a szituációkat egy kelet-európai teljesen másként reagálja le, mert mentálisan erősebb (szerintük agresszívabb), de ugyanez igaz ránk is, pl tőlük keményebbek ilyen téren a szerbek, ukránok, oroszok, szóval oké, hogy high-tech meg egyebek, de a fronton a nyomást a katona kapja, ha megroppan akkor vége van a dalnak,az ukránok kurva kemények ezen a téren, az oroszok is, erre értettem, hogy bármelyik NATO hadsereget kifiléznék.

@SirHiggins hiába röhögtél rajta, a vízfejű angolokat is megcsinálnák az ukránok :)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 252
67 221
113
Talán a feketepiacon beszerzett orosz fegyverekkel is tesztelni lehetett volna.
Te komolyan azt gondolod, hogy az ukrànok nem harcolnànak az elmúlt màsfél év utàn a sajàtjuknak tartott területért? Vagy, hogy a nyugat kihagyta volna a tesztelési lehetôséget élesben egy steril teszt miatt? Az elmúlt évek minden Leopard 2 felhasznàlónak értékes informàciót nyújtottak. Az A4 védelme, sérülésàllósàga nem jó màr, az A6 viszont igen. Modern harctéren. A finnek, a görögök, mi, a németek, a svédek, sokan màsok az ukrànok kàràn tudjuk, hogy a harckocsijuk ha rossz esetben veszik is, bàr màs egy erre képzett valós haderô, a legénység nem ég sikoltozva halàlra nagy eséllyel.

Tudom, most a mi kàrunkra koncentràlsz, de az ukrànok konkrétan az àllamisàgukat basztàk a mi leuralt, talàn megmaradó szintünkre, csak ôk ostobàn.

Dolgunk Kàrpàtalja elvételén kívül nem lesz velük a végére. A tesztelési eredményeik, a teljes hadviselésük viszont rengeteg informàciót nyújt. Ha a vezetésünk nem ellenünk dolgozik, akkor ezeket elemezve értelmes döntések is születhetnek. Ha.

Viszont attól, hogy a kretén eu szemét arroganciàja kàrokat okoz nekünk is, még az ukrànok harcolni fognak, akkor is ha ôk tehetnek róla. Ez ellen nem tudsz tenni semmit, amíg nem vagy a hazai hatalom ami tutyimutyi helyett inkàbb nyit nekik új frontot, meg elüldözi ôket a kívànt területrôl. Akkor viszont neked kellene tesztelni élesben.

Màris megnyugtatóbb lenne, hogy a Leopard 2-t tesztelték nem?
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Ha visszanézek az elmult 30 évre , úgy tűnik hogy teljesen mindegy hogy mit választunk (tán a korlátok jó része láthatatlan?) , mi folyamatosan "jobban teljesítünk".
Ha így van, egyáltalán minek hoztad szóba?


Te komolyan azt gondolod, hogy az ukrànok nem harcolnànak az elmúlt màsfél év utàn a sajàtjuknak tartott területért?
Miért, az a pár üzemóra harcnak számít?


Vagy, hogy a nyugat kihagyta volna a tesztelési lehetôséget élesben egy steril teszt miatt?
Miért hagyná ki? És miért nincsenek ott az Abramsek?


Tudom, most a mi kàrunkra koncentràlsz
Tessék?


az ukrànok konkrétan az àllamisàgukat basztàk a mi leuralt, talàn megmaradó szintünkre, csak ôk ostobàn.
Nem pontosan értem, mit akartál kifejezni ezzel. És nem csak azért, mert az ukrán államiság résznél nevetnem kellett.


Dolgunk Kàrpàtalja elvételén kívül nem lesz velük a végére.
Ezt passzolom.


Ha a vezetésünk nem ellenünk dolgozik, akkor ezeket elemezve értelmes döntések is születhetnek. Ha.
Tényleg csak remélni lehet.


Viszont attól, hogy a kretén eu szemét arroganciàja kàrokat okoz nekünk is, még az ukrànok harcolni fognak, akkor is ha ôk tehetnek róla.
Ebben nem vagyok biztos. Egy Oroszország szomszédságában lévő szétlőtt és elaknásított országban területvesztésért meghalni nem jó üzlet, szóval bármikor kiegyezhetnek az oroszokkal a nyugatiak ellen.


Ez ellen nem tudsz tenni semmit, amíg nem vagy a hazai hatalom ami tutyimutyi helyett inkàbb nyit nekik új frontot, meg elüldözi ôket a kívànt területrôl. Akkor viszont neked kellene tesztelni élesben.

Màris megnyugtatóbb lenne, hogy a Leopard 2-t tesztelték nem?
Tudomásom szerint jelenleg pár A4-es Leopardunk van, aminek a védelme, sérülésállósága nem jó már...
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 863
7 474
113
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 252
67 221
113
Miért, az a pár üzemóra harcnak számít?
Bôven több, mint az a 6 perc amivel a németek szàmoltak a HH koràban.
Miért hagyná ki? És miért nincsenek ott az Abramsek?
Mert a birodalom a segéderôket küldi elôször.
Lehet ez furcsa neked, de az àtlag ukràn amikor beül valamibe, hogy kimenjen erre a pàr üzemóràra, vagy meghalni az aknamezôkre, akkor pont leszarja, hogy mennyibe kerül ez bàrkinek. Ahogy te is ezt tennéd ugyanebben a helyzetben, meg én is, bàrki màs is. Nem bonyolult.

Lehet fröcsögni is akàr, nem vàltoztat ezen, ez a valósàg. Ami vàltoztatna, az meg egyelôre nem történik, legyen az tûzszünet, vereség, konfrontàció egymàssal...
Nem pontosan értem, mit akartál kifejezni ezzel. És nem csak azért, mert az ukrán államiság résznél nevetnem kellett.
És nem vàltoztat semmin, csak nevetniük kell rajtad, hiszen ugyanebben a hozzàszólàsodban meg passzolod azt a Kàrpàtaljàt amit jelenleg a szàmodra nevetséges àllamisàguk része.
Ebben nem vagyok biztos. Egy Oroszország szomszédságában lévő szétlőtt és elaknásított országban területvesztésért meghalni nem jó üzlet, szóval bármikor kiegyezhetnek az oroszokkal a nyugatiak ellen.
Szóval egy ilyen keleti orszàgrésszel mit csinàlnànak a nyugat ellen? A vezetôik egyelôre kesztyûbàbok akik hajtjàk bele ôket a halàlba. Ha elegük lesz ebbôl, csak alà kell írniuk a sajàt trianonjukat, mert amikor beleszaladtak a majdanba, akkor végülmis erre az útra léptek.

Nem fogjàk tudni visszacsinàlni, egyedül fôleg nem egy gyôztes Oroszorszàggal szemben. És mégha rà is jönnek, hogy mit tettek magukkal és mmàsokkal, akkor sem fogjàk tudni semmissé tenni a halott és nyomorék szàzezreket meg az elmenekült miliókat. Egyénként viszont egy hadigépezetre àllított orszàgban senkit nem érdekelnek, csak a rokonaikat. De amíg azok a rokonok nem tudnak vagy nem akarnak elég nagy nyomàst kifejteni a vesetésükre, addig ezek be lesznek ültetve bàrmibe és mennek ki a frontra, bàrmennyire is rossz üzlet.

Mi meg nézhetjük a helyzetet, remélhetjük, hogy idôvel helyreàllíthatjuk a hatàrainkat legalàbb arrafelé, meg leszûrhetjük a kiküldött harci eszközök làtható tapasztalatait, mint példàul, hogy a Leopard 2A6 a kilôhetôsége mellett igen nagy esélyt biztosít a legénységének a túlélésre.
Mert inkàbb sima orosz drukker vagy? Vagy mi az ami miatt ezt passzolnàd?
Tényleg csak remélni lehet.
Meglàtjuk, jobbat egyikünk sem tud szerintem.
Tudomásom szerint jelenleg pár A4-es Leopardunk van, aminek a védelme, sérülésállósága nem jó már
Tudomàsom szerint van lerendelve 44 db A7HU aminek az elsô példànya pàr hónapon belül vāható.
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Bôven több, mint az a 6 perc amivel a németek szàmoltak a HH koràban.
Ha nem sikerült elég adatot gyűjteni, még több tankot küldenek?


Mert a birodalom a segéderôket küldi elôször.
Az amerikaiaknak nem fontos az éles teszt?


Lehet ez furcsa neked, de az àtlag ukràn amikor beül valamibe, hogy kimenjen erre a pàr üzemóràra, vagy meghalni az aknamezôkre, akkor pont leszarja, hogy mennyibe kerül ez bàrkinek.
Relevancia?


Ahogy te is ezt tennéd ugyanebben a helyzetben, meg én is, bàrki màs is. Nem bonyolult.
Ugyanebben a helyzetben? Az ukrán győzelem esélye elenyésző. A szövetségeseik kinyilvánították, hogy nem fognak segíteni nekik.


Lehet fröcsögni is akàr, nem vàltoztat ezen, ez a valósàg.
A valóság az, hogy objektív értelemben a semmiért halnak meg. Ha tényleg igaz, hogy meghalnál a semmiért, bármikor megtehetted volna. Mégis élsz. Akkor melyik a valóság?


És nem vàltoztat semmin, csak nevetniük kell rajtad, hiszen ugyanebben a hozzàszólàsodban meg passzolod azt a Kàrpàtaljàt amit jelenleg a szàmodra nevetséges àllamisàguk része.
Tessék?


Szóval egy ilyen keleti orszàgrésszel mit csinàlnànak a nyugat ellen?
Miért, Oroszország részeként vagy bábállamaként mit csinálnának? Belépnének az EU-ba és a NATO-ba?


Mert inkàbb sima orosz drukker vagy?
Egy leesett állú ember vagyok.


Vagy mi az ami miatt ezt passzolnàd?
A nagyotmondásod és a jelen valósága közti nyilvánvaló különbség miatt.


Tudomàsom szerint van lerendelve 44 db A7HU aminek az elsô példànya pàr hónapon belül vāható.
Ami nincs itt, az nincs itt. Ezekkel a nem létező tankokkal szeretnél bevonulni Kárpátaljára?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 002
91 935
113
Ez teljesen mindegy hogy milyen jármű lett volna.A NATO vezetői ,és aki ezt eltervezte égjenek a pokol tüzén.Jobbról balról keresztbe csapták őket,és még egy lancetot is kaptak két perc leforgása alatt. Ez az Orosz hadsereg,így csiszolták ki a NATO.Mindenki hülledezik a twitteren is rajta.
Igazából a szétlőtt ukrán páncélos oszlopok képei semmiben nem különböznek 22 tavaszán a Kijev ellen a vágóhídra küldött orosz csapatoktól.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Egy sikertelen ellentámadás katasztrofális lenne a Nyugat számára.
Miközben Ukrajna a szabadságáért harcol, a nyugati fegyverek raktárakban és fogasokon szunnyadnak
Hamish de Bretton-Gordon
28 július 2023 - 15:11

Az ukrajnai ellentámadás a jelenleg a világon zajló, legtöbbet tárgyalt, ám félreértelmezett esemény.
Az orosz dezinformáció és propaganda cunamija elnyeli és újracsomagolja a karosszék tábornokai szerte a világon, azt sugallva, hogy rosszul van megtervezve és végrehajtva.
Semmi sem állhatna távolabb az igazságtól, de a rideg valóság az, hogy nem szabad elbuknia. A kudarc nem csak Ukrajna, hanem az egész demokratikus világ számára katasztrófa lenne. Ennek az illegális inváziónak a sikere zöld utat adna minden más despota, zsarnok és terrorszervezet számára, hogy azt tegyenek, amit akarnak, hogy előmozdítsák aljas céljaikat, ahogyan Putyin is teszi. Ez destabilizálná a szabályokon alapuló rendet, és arra ösztönözné az olyan országokat, mint Észak-Korea és Irán, hogy területrablásba kezdjenek, valószínűleg Oroszország élénk bátorításával és támogatásával.
Az egyik pontos összehasonlítás szerint ez az ellentámadás a második világháború normandiai partraszállásának léptékét és összetettségét idézi, amikor a szabad világ kirúgta az utolsó fasisztát, aki illegálisan megszállta Európát. Ennek megtervezése éveket vett igénybe, a kezdeti fázisok hónapokig tartottak, és több mint tizenkét hónapig tartott a befejezése. Ukrajnának csak néhány hónapja volt a tervezésre, és a végrehajtás még csak a kezdeti szakaszban van.
A szövetségesekkel ellentétben 1944-ben Ukrajnának legalább egy hátrakötött kézzel kellett terveznie és végrehajtania. Az ukránok kiváló nyugati páncélozott harcjárművekkel rendelkeznek, de a kombinált fegyveres manőverek legnehezebb művészetében való képzésük a biztonság és a gyakorlóhelyek hiánya miatt korlátozott volt.
A harctér előkészítése a logisztikai csomópontok és parancsnoki központok elleni mélyütésekkel a Nato készleteiből rendelkezésre bocsátott Himars és Storm Shadow rakéták mennyiségére korlátozódott.
A mély csapásmérő képességek hiánya lehetővé tette az oroszok számára, hogy szinte akadálytalanul készítsenek elő egy eddig soha nem látott méretű és mélységű lövészárkokból és aknamezőkből álló védelmi vonalat. Gyanítom, hogy amikor a NATO az elkövetkező években felülvizsgálja a támogatását, a legnagyobb hiba, amelyet azonosítani fognak, az lesz, hogy az Ukrajna felfegyverzésére vonatkozó felhívásra adott válaszok elnyújtottak. Hónapokba telt, mire a nagy hatótávolságú tüzérség és a modern harckocsik a frontvonalhoz értek, és komoly hiány volt a légi fedezetből. A nyugati repülőgépek, mindenekelőtt a mindenütt jelenlévő F-16-osok, Európa és az Egyesült Államok hangárjaiban pihennek, miközben oroszokat lőhetnének le.
Az USA és az Egyesült Királyság gyorsan és erőteljesen támogatta Ukrajnát, de más NATO-országok csak csepegtetik a képességeket, holott már régen be kellett volna áramlaniuk. Ha most körülbelül 100 F-16-os repülne ukrán színekben, akkor az offenzíva nem galoppban, hanem galoppban haladna.
Az offenzíva tovább fog tartani, mint azt a legtöbben várják, de egyértelmű, hogy a részletes és kritikus alapmunkát az ukrán páncélos alakulatok végzik. Valamikor, és megítélésem szerint hamarosan, át fogják törni az orosz védelmi vonalakat, és visszafoglalják a Krímet és a keletit. A félénk nyugati vezetőknek, akik félnek a nukleáris eszkalációtól, meg kell érteniük, hogy Putyin számára ez nem opció, és hogy meg kell adniuk Ukrajnának mindent, amire szüksége van a sikerhez.
Egy újabb hülye héja!
Láttuk, hogy a részletes és kritikus alapmunkát az ukrán páncélos alakulatok végzik


Az orosz légierő megtámadta az ukrán fegyveres erők állásait és létesítményeit a Kupjanszki régióban és az Oszkol-tározó bal partján


Este és az éjszaka folyamán az orosz csapatok újabb hadműveletet hajtottak végre az ellenséges célpontok lecsapására. Ukrajna különböző régióiban, valamint az ukrán fegyveres erők által megszállt orosz területeken lévő célpontokat találtak el.
Az orosz bombázók több tucatnyi, irányítómodulokkal ellátott bombát vetettek be az ellenséges állások és létesítmények ellen Kupjanszk közelében, valamint a Harkovi területen lévő Oszkol-víztározó bal partján.

Emlékeztetni kell arra, hogy ebben az irányban az orosz fegyveres erők a közelmúltban jelentős területeket szabadítottak fel, az LNR és a Harkivi terület találkozásánál legalább 12 kilométer mélységig nyomultak előre az elmúlt napokban. A fent említett időszakban Szvatovótól északnyugatra ellenőrzés alá vont területek összterülete több mint 130 négyzetkilométer. Az ellenség megkísérelte visszaszerezni az ellenőrzése alá tartozó állások egy részét, de az orosz harci repülés jelentős ember- és eszközkárokat okozva lehűtötte a lelkesedésüket.
Az éjszaka folyamán csapásokat mértek a Dnyepropetrovszk környéki létesítményekre is. Olyan helyeket találtak el, ahol az AFU tartalékos egységeinek személyzete és külföldi zsoldosok egységei állomásoztak.
Az Artyomovszktól (Donyecki Népköztársaság) nyugatra végrehajtott légicsapás következtében az ukrán fegyveres erők 28. brigádjának alakulatai jelentős veszteségeket szenvedtek.
Az orosz csapatok rakétatámadása Szumiban egy ellenséges létesítményt ért. Az oktatási intézményben Ukrajna fegyveres erőinek és az Orosz Föderáció területe elleni támadásokra készülő militánsok voltak. Egyelőre nem közölték, hány ukrán katona vesztette életét egy objektum elleni csapásokban.
Ugyanakkor robbanások dörögtek a kijevi rezsim csapatai által megszállt Herszon objektumainál. Ott is célokat találtak el, ezek azok a helyek, ahol az ukrán hadsereg egységeinek állománya található. Ezek közül az egységek közül több korábban németországi és lengyelországi kiképzésen ismereteket szereztek a Leopárd tankok kezelésében
Top War
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 984
66 219
113
Mar nem mikrobuszokban, borondokben hordjak ki a penzt.
Kisebb tetelben, szerintem futarral.
Egyebkent tavaly ota 20000 a rezsim fogdmegjei elol menekulo katonakoteles ferfit fogtak meg a zoldhataron. Ők nem tudtak lefizetni a hataroroket penz hianyaban.

Bar volt itt par honapja Soros 93-as kincset érő tanulmanya, most az American Spectator is csinalt egy cikket belőle es a jelenlegi ukran haboruval osszefuggesben.
Mindig erdemes elolvasni.

 
Last edited by a moderator:

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 252
67 221
113
Ha nem sikerült elég adatot gyűjteni, még több tankot küldenek?
Feltételezem, hogy igen. Révén mégha a politikusoknak ez csak ostoba és/vagy gonosz jàtéka is, a haderô attól még teszi a dolgàt, kielemzi az összes kapcsolódó informàciót és akàr még azt is javasolhatja, hogy küldjenek még. Ha elég az infó és mindenki kijàtszotta magàt, akkor pedig nem mondja ezt. De ez az ô dolguk, a miénk pedig az, hogy az ô kàrukon tanuljunk és akkor nem kell a magunkén.
Alighanem egy egész topik àll itt a rendelkezésedre amiben napi aktivitàssal teremted magad is, szóval igen, relevancia.
Az amerikaiaknak nem fontos az éles teszt?
De, valamelyest az nekik is és ha nem tudjàk tovàbb a csicskàik harckocsiàllomànyàt küldeni, akkor a kellôen butított verziót àtadjàk majd és aztàn a hasznàlatàt esélyesen ki is fogjàk értékelni.
Ugyanebben a helyzetben? Az ukrán győzelem esélye elenyésző. A szövets
Ugyanebben a helyzetben, hiszen a szövetségtôl függetlenül is ott van a valósàgban az orosz hadsereg a sajàtjuknak tekintett földön és ugyanannyira leszarjàk, hogy te, én, az oroszok, vagy az usa minek tekinti azt a földet, az a lényeg nekik, hogy ôk minek tartjàk. És bàr segítséget nem kapnak csak mégis, annyit mindig küldenek nekik, ami a szintentartott reményhez elég.
valóság az, hogy objektív értelemben a semmiért halnak meg. Ha tényleg igaz, hogy meghalnál a semmiért, bármikor megtehetted volna. Mégis élsz. Akkor melyik a valóság?
1,5 éve ketyeg ez, szóval a semmin túl valószínûleg tovàbbra sem a te szemeddel nézik önmagukat. Szar nekik? Szar. Amikor nagyon szar, kicsit làzadoznak, de a zsidó kormànyt nem üldözték el, csinàljàk tovàbb, mert a földjükért és a képzelt függetlenségükért teszik. Ha most abbahagynàk, akkor is elúszott évszàzados szinten az önàllósàguk, csak nyugatra csatolva és a vezetés amit nem üldöztek el vagy öltek meg, nem hagyja, hogy ne harcoljanak ezért.
Köszönöm?
iért, Oroszország részeként vagy bábállamaként mit csinálnának? Belépnének az EU-ba és a NATO-ba?
Ôöö, ez itt nem valamiféle vàgyàlom mint az én Kàrpàtaljàs 'nagyotmondàsom' ?

Jelenleg a helyzet, hogy minden veszteség ellenére amerikai proxy és nem orosz bàbàllam, szóval bàr értem a kimenetel irànti vàrakozàst, (mit sem különbözik ez attól logikailag, mint ahogy én vàrom a bevonulàsunkat) de a valósàg egyelôre ez.
Egy leesett állú ember vagyok.
Szedd fel.
A nagyotmondásod és a jelen valósága közti nyilvánvaló különbség miatt.
Szóval mi az eltérés? Hogy nincsenek A7 harckocsijaink? Tudom. Szerinted nélkülük képzelem el, hogy a jó pillanatban a kormànyzatunk léphet? Most azonnal, hogy megfeleljen a te képzetednek az én? Mert a valósàg amúgy egyelôre a fenti.
Ami nincs itt, az nincs itt. Ezekkel a nem létező tankokkal szeretnél bevonulni Kárpátaljára?
Mit írjak erre? Jó képzelgést!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Lehet ez furcsa neked, de az àtlag ukràn amikor beül valamibe, hogy kimenjen erre a pàr üzemóràra, vagy meghalni az aknamezôkre, akkor pont leszarja, hogy mennyibe kerül ez bàrkinek. Ahogy te is ezt tennéd ugyanebben a helyzetben, meg én is, bàrki màs is. Nem bonyolult.
Amikor az ukrán katonák bátorságát taglalod, ne feledkezz meg arról, hogy bedrogozzák őket. Biztos van köztük bátor, de van közöttük olyan is, aki megadja magát. Olvasunk erről is. Egyébként a keleti ember életmódjából adódóan keményebb, mint a nyugatiak többsége. Bár igazán csak éles szituációban derül ki, ki milyen bátor.

Egy sikertelen ellentámadás katasztrofális lenne a Nyugat számára.
Miközben Ukrajna a szabadságáért harcol, a nyugati fegyverek raktárakban és fogasokon szunnyadnak
Hamish de Bretton-Gordon
28 július 2023 - 15:11
Kapja is az "áldást" mind a Neokohnon, mind a Kurucinfón a hozzászólásokban!

A helyzet

A Vremevsky szektorban a Staromayorsky elleni rohamműveletek eredményeként egységeinknek a tüzérség támogatásával sikerült visszaszorítaniuk az ellenséget és megvetni a lábukat a település déli területén. A megmaradt Staromayorsky kerületek jelenleg többnyire a szürke zónában vannak, az orosz csapatok előrenyomulása folytatódik. A fő érdeklődés nem annyira a településre , amit gyakorlatilag letöröltek a föld színéről, hanem a magaslatokra irányul, amelyek ellenőrzése fontos Urozhayny védelme szempontjából.
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
302
1 832
93
Egy sikertelen ellentámadás katasztrofális lenne a Nyugat számára.
Miközben Ukrajna a szabadságáért harcol, a nyugati fegyverek raktárakban és fogasokon szunnyadnak
Hamish de Bretton-Gordon
28 július 2023 - 15:11

Az ukrajnai ellentámadás a jelenleg a világon zajló, legtöbbet tárgyalt, ám félreértelmezett esemény.
Az orosz dezinformáció és propaganda cunamija elnyeli és újracsomagolja a karosszék tábornokai szerte a világon, azt sugallva, hogy rosszul van megtervezve és végrehajtva.
Semmi sem állhatna távolabb az igazságtól, de a rideg valóság az, hogy nem szabad elbuknia. A kudarc nem csak Ukrajna, hanem az egész demokratikus világ számára katasztrófa lenne. Ennek az illegális inváziónak a sikere zöld utat adna minden más despota, zsarnok és terrorszervezet számára, hogy azt tegyenek, amit akarnak, hogy előmozdítsák aljas céljaikat, ahogyan Putyin is teszi. Ez destabilizálná a szabályokon alapuló rendet, és arra ösztönözné az olyan országokat, mint Észak-Korea és Irán, hogy területrablásba kezdjenek, valószínűleg Oroszország élénk bátorításával és támogatásával.
Az egyik pontos összehasonlítás szerint ez az ellentámadás a második világháború normandiai partraszállásának léptékét és összetettségét idézi, amikor a szabad világ kirúgta az utolsó fasisztát, aki illegálisan megszállta Európát. Ennek megtervezése éveket vett igénybe, a kezdeti fázisok hónapokig tartottak, és több mint tizenkét hónapig tartott a befejezése. Ukrajnának csak néhány hónapja volt a tervezésre, és a végrehajtás még csak a kezdeti szakaszban van.
A szövetségesekkel ellentétben 1944-ben Ukrajnának legalább egy hátrakötött kézzel kellett terveznie és végrehajtania. Az ukránok kiváló nyugati páncélozott harcjárművekkel rendelkeznek, de a kombinált fegyveres manőverek legnehezebb művészetében való képzésük a biztonság és a gyakorlóhelyek hiánya miatt korlátozott volt.
A harctér előkészítése a logisztikai csomópontok és parancsnoki központok elleni mélyütésekkel a Nato készleteiből rendelkezésre bocsátott Himars és Storm Shadow rakéták mennyiségére korlátozódott.
A mély csapásmérő képességek hiánya lehetővé tette az oroszok számára, hogy szinte akadálytalanul készítsenek elő egy eddig soha nem látott méretű és mélységű lövészárkokból és aknamezőkből álló védelmi vonalat. Gyanítom, hogy amikor a NATO az elkövetkező években felülvizsgálja a támogatását, a legnagyobb hiba, amelyet azonosítani fognak, az lesz, hogy az Ukrajna felfegyverzésére vonatkozó felhívásra adott válaszok elnyújtottak. Hónapokba telt, mire a nagy hatótávolságú tüzérség és a modern harckocsik a frontvonalhoz értek, és komoly hiány volt a légi fedezetből. A nyugati repülőgépek, mindenekelőtt a mindenütt jelenlévő F-16-osok, Európa és az Egyesült Államok hangárjaiban pihennek, miközben oroszokat lőhetnének le.
Az USA és az Egyesült Királyság gyorsan és erőteljesen támogatta Ukrajnát, de más NATO-országok csak csepegtetik a képességeket, holott már régen be kellett volna áramlaniuk. Ha most körülbelül 100 F-16-os repülne ukrán színekben, akkor az offenzíva nem galoppban, hanem galoppban haladna.
Az offenzíva tovább fog tartani, mint azt a legtöbben várják, de egyértelmű, hogy a részletes és kritikus alapmunkát az ukrán páncélos alakulatok végzik. Valamikor, és megítélésem szerint hamarosan, át fogják törni az orosz védelmi vonalakat, és visszafoglalják a Krímet és a keletit. A félénk nyugati vezetőknek, akik félnek a nukleáris eszkalációtól, meg kell érteniük, hogy Putyin számára ez nem opció, és hogy meg kell adniuk Ukrajnának mindent, amire szüksége van a sikerhez.
Egy újabb hülye héja!
Láttuk, hogy a részletes és kritikus alapmunkát az ukrán páncélos alakulatok végzik


Az orosz légierő megtámadta az ukrán fegyveres erők állásait és létesítményeit a Kupjanszki régióban és az Oszkol-tározó bal partján


Este és az éjszaka folyamán az orosz csapatok újabb hadműveletet hajtottak végre az ellenséges célpontok lecsapására. Ukrajna különböző régióiban, valamint az ukrán fegyveres erők által megszállt orosz területeken lévő célpontokat találtak el.
Az orosz bombázók több tucatnyi, irányítómodulokkal ellátott bombát vetettek be az ellenséges állások és létesítmények ellen Kupjanszk közelében, valamint a Harkovi területen lévő Oszkol-víztározó bal partján.

Emlékeztetni kell arra, hogy ebben az irányban az orosz fegyveres erők a közelmúltban jelentős területeket szabadítottak fel, az LNR és a Harkivi terület találkozásánál legalább 12 kilométer mélységig nyomultak előre az elmúlt napokban. A fent említett időszakban Szvatovótól északnyugatra ellenőrzés alá vont területek összterülete több mint 130 négyzetkilométer. Az ellenség megkísérelte visszaszerezni az ellenőrzése alá tartozó állások egy részét, de az orosz harci repülés jelentős ember- és eszközkárokat okozva lehűtötte a lelkesedésüket.
Az éjszaka folyamán csapásokat mértek a Dnyepropetrovszk környéki létesítményekre is. Olyan helyeket találtak el, ahol az AFU tartalékos egységeinek személyzete és külföldi zsoldosok egységei állomásoztak.
Az Artyomovszktól (Donyecki Népköztársaság) nyugatra végrehajtott légicsapás következtében az ukrán fegyveres erők 28. brigádjának alakulatai jelentős veszteségeket szenvedtek.
Az orosz csapatok rakétatámadása Szumiban egy ellenséges létesítményt ért. Az oktatási intézményben Ukrajna fegyveres erőinek és az Orosz Föderáció területe elleni támadásokra készülő militánsok voltak. Egyelőre nem közölték, hány ukrán katona vesztette életét egy objektum elleni csapásokban.
Ugyanakkor robbanások dörögtek a kijevi rezsim csapatai által megszállt Herszon objektumainál. Ott is célokat találtak el, ezek azok a helyek, ahol az ukrán hadsereg egységeinek állománya található. Ezek közül az egységek közül több korábban németországi és lengyelországi kiképzésen ismereteket szereztek a Leopárd tankok kezelésében
Top War

Érdemes a telegraph-on beleolvasni a kommentekbe az eredeti cikk alatt. Úgy láttam elég sokan kezdik arra is reálisabban látni a helyzetet.
Néhányan azt is felemlegetik, hogy ugyanez a szerző pár hónappal ezelőtt még arról írt, hogy fogják pillanatok alatt eltaposni a nyomorék oroszokat... Szerencsére nem mindenki hülye arrafelé sem.