[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 956
27 956
113
.
.
Azert azt latjuk, hogy a 90-es evektöl indult egy orosz felzarkozas pl a repulögepek fedelzeti elektronikajaban, akkortol tudtak beszerezni (francia) kepernyöket a cockpitba, stb, stb. Megnezzuk, hogy nez ki a MiG-23MLD, MiG-29, Szu-27, Szu-25, Tu-160, vagy a korabeli uj szovjet helikopterek cockpitja, hat mar messziröl nezve sem voltak azonos szinten a nyugati tipusokkal. Azutan a 90-es evektöl gyorsan javultak meg ugy is, hogy közben orosz penzugyi összeomlas, forrashiany, stb
Ezt en annak tulajdonitom, vagy annak is, hogy a COCOM lista hijan olyan alaktreszekhez, söt komplett modulokhoz (pl a Sextant Avionique kepernyöi) jutottak hozza, amihez addig nem tudtak, hiaba volt sokkal több penzugyi forrasuk a szovjet idökben.
.
A COCOM lista (es minden szankcio) nyilvan kijatszhato volt, de ezzel egyutt is nehezitette, lassitotta a modern technikahoz hozzajutast. Az "mosogepes chip" dolog a 80-as evekben meg nem nagyon muködött, reszben mert az akkori mosogepekben nem nagyon volt chip, masreszt anno a katonai elektronika böven a civil elött jart. Ez az elmult 25-30 evben fordult meg, es ma mar a gyorsabb fejlesztesi, piacrakerulesi ciklusokkal a civil elektronika jar többnyire a katonai elött, es a katonai fejlesztesek nyulnak a civil alkatreszekhez. De a 80-as evekben meg nem igy volt.
.
A COCOM lista kijatszasaban bizonyos hatarokig a nyugati cegek is erdekeltek voltak, mert a profit az profit. Anno edesapam egy egyetemi kutatolabort vezetett, es a 70-es evek vegen vettek egy angol cegtöl egy borzaszto draga tömegspektrometert es hozza gazkromatografot, ami tele volt COCOM listat feszegetö alkatresszel. Az egyik rizikos pont a rendszerhez tartozo PDP-11 szamitogep volt, ami a 70-es evek vegen erös hardware-nek szamitott. Nem konkretan ez, de lenyegeben pont ilyen volt a PDP-11 hozza: Utolagos elmeseles szerint a szobanyi kiterjedesu rendszer több köztes orszagot megjarva jutott be Magyarorszagra, viszont a COCOM hezagait mutatja, hogy a beuzemeleshez mar az angol gyar közvetlenul kuldött egy mernököt!
Tegyük hozzá, ilyen üzletek még a titokzatos szolgálatok rejtett finanszírozásához is hozzájárultak. Ld még az iráni olaj értékesítése Magyaarországon keresztül a Philipp Brothers felé, amit Magyarország a beszerzési ár alatt(!!) adott el, nyilván kapott jutalékot a 2 üzletkötő meg mindkét ország szolgálata.
Abból is sejthető ez, h amikor a PhiBro üzletkötője saját céget alapított, és megpróbálta ugyanezt, akkor azonnal lecsukták.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 444
7 169
113
Oroszország esetén immáron egy nagyobb gazdaságról beszélünk mint Németország
érdemes megfigyelni hogy ez az információ nem teljesen pontos, tekintettel arra hogy az orosz gazdaság a top 10-be se fér be, a német meg a negyedik
és ezen nem nagyon változtatnak az ez évi növekedési kilátások se, mert jövőre is lesz egy év meg az után is, hacsak nem kerülnek elő - hogy ontopicok is legyünk - a gombafejes technikák mert annak lehet olyan kimenetele hogy nem lesz több évünk
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 411
113
21 lett. Oroszország esetén immáron egy nagyobb gazdaságról beszélünk mint Németország. Import, Export csúcsokon. Közel félmilliós harcképzett szárazföldi sereg. A világ legnagyobb dróngyártója jelenleg Oroszország. A hadipari gyártás olyan szinteket ölt, ami egyenértékű a teljes NATO képességeivel, fegyver lőszer, tűzérségi lőszerek, rakétagyártás terén. Több harckocsit gyártanak jelenleg mint a teljes NATO. Minden 50-60 éves tank folyamatosan selejtezve, helyettesítés 2022-2025 gyártásból, szinte mindent modernizálnak. Röhögve kiköhögik a pár száz milliárdos katonai költségvetést, a meglévő évi 5000 milliárdjukból. Ukrajna meg már nem létezik. Egy bábszínház atlantista rendezésben. A szankciókat csak és kizárólag Europa sínylette meg. Hohóliában kb. 300e halott Ukrán katona, hasonló vagy még nagyobb mértékben lehetnek sebesültek is. Demilitarizálták Ukrajnát, leépítették az Europai lőszerraktárakat 10 évre, de még az USA lőszerraktárát és képességeit is tacsra tették évekre. Ukrajna majd az új nevén a következő 30-40 évben csak egy ütközőállam lesz.

Felkészül Kína.

Az orosz gazdaság nagyobb, mint a német?
:D
5000 Mrd? Mi? Szesztetciusz?
:)
Ez komolytalan.
Ábrándoztok megint a csodáról....

Jé. Kína közvetít. Hát hol az BrICS, aki új világrendet teremt, ha minden így marad?


Következik a Taurus?
Lesznek tapasztalatok a nyugati fegyveripar számára.


Most, hogy átrágtam magam az irományodon kedves miki, Vili jutott az eszembe.
No, nem a csop. vezető, hanem a Shakespeare. Ő írt egy olyat, hogy Sok hűhó semmiért.
De nála ez csak a cím volt, nem a tartalom.

Fú, de okos vagy!

Kár, hogy nem tudsz értelmeset hozzá tenni. :D

Ezért felesleges koptatni az ujjacskáid.
;)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
érdemes megfigyelni hogy ez az információ nem teljesen pontos, tekintettel arra hogy az orosz gazdaság a top 10-be se fér be, a német meg a negyedik
és ezen nem nagyon változtatnak az ez évi növekedési kilátások se, mert jövőre is lesz egy év meg az után is, hacsak nem kerülnek elő - hogy ontopicok is legyünk - a gombafejes technikák mert annak lehet olyan kimenetele hogy nem lesz több évünk

Németország volt a 4. míg a szankciók és a vezetékrobbantás le nem lökte az 5. helyre, mivel Japán beelőzte.

Oroszország közvetlenül mögötte 6., pörög a nehéziparuk, csak Kína előzi őket acélgyártásban.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 939
12 610
113
Óriási siló robbanása rázta meg a török kikötőt. Reggel egy ukrán hajó érkezett oda kukoricával


Ismet korrigalnom kell magam. A kurvat az amerikaiak elott lehet megis a torokok fogjak megbaszni. :D
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Az orosz gazdaság nagyobb, mint a német?
:D
5000 Mrd? Mi? Szesztetciusz?
:)
Ez komolytalan.
Ábrándoztok megint a csodáról....
Nem tehetek róla, hogy Te valójában minden kívül élsz. Ajánlom a következő anyagokat tüzetesebben átnézni szíveskedj.

GDP / PPP

Lefordítom, hogy Te is megértsd. Hány vajas kenyeret vehet Németország a lakosság számára a GDP-ből.
Nos kevesebbet mint az orosz. Miért? Mert egyrészt nem gyárt “vajas kenyeret”, hanem megveszi mástól drágán, másrészt ha gyárt akkor az 3-szor annyiba kerül, mint Oroszországban, rosszabb esetben drágább lesz mint bárhol Európában.

A vajas kenyeret fordítsuk le harckocsira, hogy az aktuális fegyverkezési problémát megértsük.

Leopard 2A8 - 35 millió euró
T90M - 8 millió euró

Na, ki vesz többet a gazdasága által megtermelt bevételéből? Az orosz vagy a német?

A GDP/PPP a Vásárlóerő-paritás. De miért lenne ez a mutató fontosabb, mint a GDP önmagában, főképpen Oroszország esetében? Nos, mert az orosz gazdaság százalékarányosan szinte alig importál a nyugati gazdaságokhoz képest. Ha úgy tetszik, minden egyes rubelük 75%-át hazai termelésre / gyártásra költik el. Oroszországot már csak a szankciók, és swift elvágás miatt sem lehet önmagában GDP arányosan vizsgálni.

Közel 75%-ban minden maga termel és állít elő. Irreális lenne a GDP-t vizsgálgatni, bár jól tudom atlantista módszerek a nyerők a fejlett nyugaton. (2023-as adat még nincs, várhatóan átbillen 80-85% felé a mérleg)

Aztán jön a meglepetés, hogy nem fogytak el a rakéták, az Uralvagonzavod fossa a tankokat, és több katonai eszközt gyártanak hirtelen 2 év alatt mint a háborút megelőző 5-10 évben összesen. Az embereknek van étel az asztalon, a katonák megkapják a zsoldjukat. Mindeközben növeli az aranytartalékait, és további új gazdasági területeken ér el sikereket, kiszorítva a meglévő nyugati ott ragadt bandát.

Persze erre már nincs narratíva nyugati oldalról. (Továbbra is azt a módszertant használják gazdasági teljesítményhez méréshez, mely nem kockáztatja a listán az USA hegemóniát.)

Pontosan így van ez Kínával is, mely egyébként TOP első a GDP/PPP listán. Messze az USA előtt.

GDP/PPP adatok
Russian economy in purchasing power parity (PPP) at the end of 2022 exceeded $5 trillion and retained the fifth place in the world by this indicator, according to the data provided by the World Bank.

2021 Oroszország 6-ik helyezett a GDP/PPP listán

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)

2022 Oroszország 5-ik helyzet a GDP/PPP listán. 5000 millárd GDP/PPP

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.PP.CD?locations=RU

GDP$2.063 trillion (nominal; 2023 est.) $4.989 trillion (PPP; 2023 est.)
Ezért felesleges koptatni az ujjacskáid.
;)
Ezen a fórumon szerintem Te vagy az egyetlen aki feleslegesen koptatja az ujjacskáit. Minden hozzászólásod röhögő "smájlival" van tele. Vagy csak simán ignorálnak.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 496
24 268
113
Az ott kb 20 T-80... frissen, a gyárból.
Az első brancsból 19 látszik, a szerelvény legvégén még van 10 bevagonírozva. (a nato helytartók szerint nincs sosna-u, valami régebbi vacakkal helyettesítik, erre itt a friss szállítmány...)

Más:
Házi barkács aknamentesítő cucc készül, az ukrán hadiipar legújabb fejlesztése:

Zsákmányolt T72AV:

Két kilőtt UAZ és hátul feltűnik egy kilőtt kanadai segély Titan-S is szintén zenész állapotban:

Valuk APC-nek kitörtek a kerekei menet közben:

Mesterlövész munkában:

Rabotinonál egy bradley füstjelekkel jelzi, hogy elfüstölt:

Ukrik próbálták megközelíteni az orosz állásokat, nem sikerült nekik, végeredmény drónról videózva:

-1 krab:

Orosz tüzérség munkában:

Artemovszk szintés füstbement terv:
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
759
4 134
93
érdemes megfigyelni hogy ez az információ nem teljesen pontos, tekintettel arra hogy az orosz gazdaság a top 10-be se fér be, a német meg a negyedik
és ezen nem nagyon változtatnak az ez évi növekedési kilátások se, mert jövőre is lesz egy év meg az után is, hacsak nem kerülnek elő - hogy ontopicok is legyünk - a gombafejes technikák mert annak lehet olyan kimenetele hogy nem lesz több évünk
ez majdnem igaz!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 491
46 788
113
A Vremyevsky szakasz helyzete 2023. augusztus 7-én 15.00-kor
A
Voin DV szerint egy ellenséges gyalogsági csoport megpróbálta megtámadni az Orosz Fegyveres Erők állásait Urozsajnoje közelében , de kézifegyver-csata eredményeként az orosz hadsereg katonái visszaverték a támadást. Ettől eltekintve a helyzet Vremievsky térségében gyakorlatilag változatlan. A Staromayorskoye elleni véres hadjárat után az ukrán fegyveres erők megkezdték a harcképesség helyreállítását a hatalmas munkaerőveszteség miatt.

Tüzéreink és repülőink hatalmas lövöldözést hajtanak végre az ukrán alakulatok ellen. Az erős tűz miatt az Ukrán Fegyveres Erők 1. osztaga lövészzászlóaljjának erői visszavonultak a Sztaromajorszkijtól nyugatra lévő frontvonalrólról .

A tengerészgyalogság 35. és 37. dandárának tengerészgyalogos egységei létszámhiányosak. A tárgyalások lehallgatása szerint az RF fegyveres erői sikeresen eltalálták a 37. katonai ezred egyik gyakorlóterét Makszimovkában . Ezzel egy időben az újonnan létrehozott 142 fős gyalogos jáger dandár erőit átszállították Temirovkába.


Soledár irányú helyzet 2023. augusztus 7-én 16:00-kor

Bahmut környékén rövid szünet után az ukrán alakulatok kis csoportokban folytatták az orosz állások elleni támadást. Az északi szárnyra a "Donbass" nacionalista zászlóaljat áthelyezték Zvanovkába .

Úgy tűnik, a közeljövőben az ukrán fegyveres erők ismét támadásokat kezdenek Jakovlevka irányába . Szintén tegnap este kilenc különböző típusú páncélozott járművön több támadócsoport gördült Orekhovo-Vasilevka irányából és az autópálya felől Szlavjanszk felé. A hadsereg helikopterei több csapást mértek a támadókra, aminek következtében az ukrán fegyveres erők visszavonultak.

Emellett lövöldözős csaták zajlanak a Jagodnoje-Berhovka fordulóban, ahol az ukrán fegyveres erők kis erőkkel próbálják áttörni az orosz harcosok védelmét. Az RF fegyveres erők tüzérei erős tüzet irányítanak az ellenség Khromovo- i támaszpontjaira.

A déli szárnyon, Kleshcheevka közelében az ellenség lábadozik. Az Ukrán Fegyveres Erők egyik azonosítatlan alakulatát a veszteségek miatt feloszlatják, és a személyzetet a 23. és 33. dandár utánpótlására küldik az Orekhovsky és Ugledarsky szektorba.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 879
15 162
113
Putyin 19-re lapot húzott. Ha nyert volna tavaly, akkor kisebb gond lenne a nemzetközi jog megsértése, az oroszok által alá írt egyezmények felrúgása.
Putyin nem 19 re húzott lapot, hanem kiterítette a kártyáját: 1 2 nap után megállt a serege felajánlotta a békés megegyezés lehetőségét az ukránoknak. Ők bólogattak rá h öszinte szándékkal tárgyaljunk, béke lesz, és ezért megegyeztek Putyinnal hogy a Kiev körüli, harctevékenységet békeremény miatt nem folytató orosz csapatokat onnan visszavonja.
Az ukránok alig várták hogy visszavonuljanak az oroszok, mindjárt megszegték a megállapodásokat az elmúlt több mint 100 év ukrán "jó" szokásoknak megfelelően.
Persze ezen "csalfaságokért" most nem igazán az ukrán nép a felelős, mert mivel egy kívülről irányított proxi, onnan azt a parancsot kapta hogy megint csinálj hülyét Putyinból mint ahogy szoktad, húzd az időt mert mi Nyugat azaz a proxiUkrán, hősi harcolni akarunk a nálunk sokkal erősebb ellennel, béke nuku, Proxi, ne is álmodj róla.

Ha a béke kezdeményezés nélkül, csak nyerni akart volna Putyin - már 2022 március 1 től Európa 40 millió ukrán menekülttel lenne gazdagabb, visszasírtuk volna azt az időt mikor állítólag Afrikában csücsültünk a fán mint ősember.
Kezet csókolhatsz Putyinnak hogy nem így tett.
Így most kepülhet a donbasszi falvak megtartásáért, viszont az esélye egyre kisebb, hogy hosszú távon elismerjék a megszállt területek annektálását.
Nem megszállt, visszaszállt, hiszen hol van még a Lenin államalapító által eredetileg kijelölt, 1917 es határ.Azelőtt meg nem is létezett olyan h ukrán állam, tehát ennek a Szellemi Atombombának csókolhatna kezet az ukrán nép..ahelyett h más szobrokat és isteneket imád.
Ez a vonat elment.
Igy van, épp kifutott az indító állomásról. De meddig megy még és mi a célállomás?
Minél később vonulnak ki a ruszkik, vagy verik őket ki, annál nagyobbat buknak gazdaságilag, történelmileg. Ezt Putyin hatalmi gőgje, becsvágya garantálja. Nyilván nem képes bevallani, hogy elkúrta. Nem kicsit. Nagyon.
Az oroszoknak be kellene vonulniuk az eredeti államhatárokig ugyanúgy mint a többi országnak, a valódi Ukrajnát körülvevő, saját területeikre. Ehhez szemléltetésnek itt a vadonat újonnan létrehozott, 1917-es Ukrán állam. Ez jó alap lehet a későbbi igazságosabb alkuhoz (igazság 100% ig itt sem létezik). Gondolom az 1917-es Ukrán állam akkor el lett nemzetközileg ismerve? Azóta mint egy kukoricával felhízlalt kismalac, 2,5 ször nagyobb..szerinted így ok?


Szerintem ezért méri a nyugat apránként az ukrán támogatást. Így Putyinnak van esélye hatalmát megőrizni, de nyerni nyilván nem nyerhet, mert az világháborút jelentene, és valószínűleg elpusztulna a civilizáció.
Azért méri Nyugat apránként a támogatást mert neki is érdeke a mostani merev frontvonalas pénzégetős fegyvertesztelős harci játék. Ha akarná h Ukrajna nyerjen, ezeket egyszerre egy hét alatt tolta volna oda be.
Putyinok, Pufik, Lukasenkók, egyéb félkegyelmű diktátorok kezében veszélyes eszköz az atom.

Hmm ők még nem tesztelték élőben egyetlen városon, lakoson sem élőben az atomfegyverek hatását. Ennyi az elmeállapotukat kétségbevonó kijelentésről.
Azt nem hinném, hogy valami fondorlatos Terv vagy egyezség lenne a háttérben.
A F.O.S média nemzetközi színpadán minden közszereplő a számára készített kottából adja elő mutatványát a szájtátva bámuló médiával túletetett polgároknak.. Ehhez a kottagyártás, a szereplők dróton rángatása csak kb 1914-ig volt orosz kézben. A cári család kivégzése óta a kottagyártás és kézivezérlés székhelye valahol Nyugaton keresendő. Tehát nem Putyin fujja a passzátszelet, ő csak a fő szólamot követi a játékával, arra válaszul. A tervezéssel kapcsolatban nézz utána, ennek a konfliktusnak a tervei már 2010-ben Obama asztalán tartózkodtak (igaz akkor még csak vázlatosan) . Wikileaks, nem a mostani kiherélt verzió..
Viszont az orosz haderő modernizálása még messze nem tartott ott, hogy egy ilyen ukrán háborút megnyerjen
Ebben egyet értek. Hiszen hogy is gyözhetne le egy ProxiUkrajna mögött álló USA-NATÓ-t? Inkább hajtja a darálót mely során már most sokkal erősebb gyakorlottabb haderővel rendelkezik mint 1 éve.
A nyugat, ha esze van és ismeri Putyin gondolkodását, akkor vagy előbb lezárja ezt a konfliktust, vagy hasonlóan cselekszik, és mehet tovább még nagyobb tettél a proxy háború.
Az a tét már valakinek a valódi bukása.
Ez pontosan így van
Mestertervnek az tűnhet, hogy talán a két valódi nagyhatalom (USA és Kína) vezetőinek bölcsessége nagyobb, mint hatalmi ambícióik.
Putyin az elszabadult hajó ágyú a történetben, vele tárgyalni nem érdemes. Putyin mindent vagy SEMMIT játszik, hisz 19-re lapot húzott.
Itt a tervgyártó már vagy 100 éve nem az orosz hanem az USA. Ennek megfelelően folytatódik a letervezett történet, ahol a kotta szerint Putyinnak nem a hajóágyú a jelmeze. Ő most csak szó szerint másodhegedűs az USA és NATO mögött , mindíg az ő szólamaikra kontrázik rá (mint egy brácsás..)

Ezen soraimat mindíg az eddig elmultak elemzése alapján irom. Én sem tudom h ennek mi a célja és mi lesz - hiszen nem én írom a kottákat és a lapokba sem látok bele (hál' Isten).
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 944
11 665
113
Az ott kb 20 T-80... frissen, a gyárból.

Hát ja ! És még Sosna U is futotta rá ! Illetve ez a 20 db pont 8al több mint amennyi LEO2-t tud jelenleg gyártani a RM ! Borzalom ezek a csóró elmaradott töketlen Oroszok és ez csak egy szállítmány a sokból ! LOL

en 28-t szamoltam, de a videon nincs rajta a vonat eleje, szoval ennel joval tobb is lehetett.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 111
93
Itt a tervgyártó már vagy 100 éve nem az orosz hanem az USA. Ennek megfelelően folytatódik a letervezett történet, ahol a kotta szerint Putyinnak nem a hajóágyú a jelmeze. Ő most csak szó szerint másodhegedűs az USA és NATO mögött , mindíg az ő szólamaikra kontrázik rá (mint egy brácsás..)
Te is úgy vagy mint a nyugat, mintha nem vennék észre hogy fejlődik az az unió amit létrehozott, az pedig 10-20 évre előre mutat.

Más: sokan beszéltek a szankciókról, szerintem a szankciók a gyengék fegyvere. Miért nem áll bele?