Én tényleg nem akarok rosszmájú lenni, de az uccsó 3 napban nekem a tik-tok, és a YT Short-on (szigorúan nem irodában hanem munkaidőn kívül) clegalább 500 "Me Gusta Tu" videót dobott fel izraeli katonákkal. Csak nehogy a palesztínokkal is legyenek ilyen videóik :( Lassan értem miért kellett szegény Don Roberto Castello barátunknak (becsülöm egyébként nagyon!) gúnyát húzni...
Még áttáncolnák magukat a fiatalok Gázán :D Az ablakból meg a hamasz MeGusztázik nekik :)

Bibi szerint a Hamasz egy IÁ (Iszlám Állam).
Van aki még emlékszik rá, hogy a szír polgárháborúban az izraeliek fegyverezték és kórházban ápolták a mérsékelt lefejezősöket? Akik egyik nap a Szabad Szír Hadsereg emberei voltak, másnap meg akár IÁ-sok.

Van aki még emlékszik rá, hogy a szír polgárháborúban az izraeliek fegyverezték és kórházban ápolták a mérsékelt lefejezősöket? Akik egyik nap a Szabad Szír Hadsereg emberei voltak, másnap meg akár IÁ-sok.
Igen...fel is baxódtam most... hadd ne jellemezzem az Izraeli politikát...

Én emlékszem. A mentőautós videóra is. Realpolitik. Nem vagyok híve az erkölcsök belekeverésének semmibe. Viszont híve vagyok a problémák megelőzésének, időben kezelésének vagy legalább drasztikus, de hatékony megoldásának.

Ezt baszták el a zsidók. Nagyon. Európa meg szerintem végleg.

Hírek

-Az Egyesült Államok és Katar megállapodtak abban, hogy megakadályozzák Iránt egy 6 milliárd dolláros humanitárius alap lehívásában. Először a hatóságok megvizsgálják a Hamász izraeli merényletét.
-A libanoni átmeneti kormány miniszterelnöke: Tiltakozást fogunk benyújtani Izrael ellen a Biztonsági Tanácsnak.
-Az IAF főnöke, Tomer Bar vezérőrnagy: "Van egy listánk mindenkiről, aki részt vett a szörnyű bűncselekményekben. És ismeri a légierőt, mindenkit elérünk."
-Blinken: Találkozni fogok Szaúd-Arábia, az Emirátusok, Egyiptom és Katar vezetőivel.

Hírek

-Az Egyesült Államok és Katar megállapodtak abban, hogy megakadályozzák Iránt egy 6 milliárd dolláros humanitárius alap lehívásában. Először a hatóságok megvizsgálják a Hamász izraeli merényletét.
-A libanoni átmeneti kormány miniszterelnöke: Tiltakozást fogunk benyújtani Izrael ellen a Biztonsági Tanácsnak.
-Az IAF főnöke, Tomer Bar vezérőrnagy: "Van egy listánk mindenkiről, aki részt vett a szörnyű bűncselekményekben. És ismeri a légierőt, mindenkit elérünk."
-Blinken: Találkozni fogok Szaúd-Arábia, az Emirátusok, Egyiptom és Katar vezetőivel.
Blinken most arra megy rá, hogy megszerezze az össze vmit számító muszlim ország támogatását Izraelnek, hogy ne tudjanak keresztbe tenni semmit...szeretné ha Szíria, Irán, és Libanon egyedül maradna. Simán be fog ezek ellen szállni az USA...mert amúgy Gázát le tudnák rendezni a zsidók, minek oda 2 hordozó, meg több ezer katona???

Így van. Másik dolog, hogy a fórumon voltak páran akik a "mérsékelt (demokratikus)elllenzékkel "szimpatizáltak, akik keresztényeket,alavitíkat, örményeket, cserkészeket és alesztinokat mészároltak le torkukat vágták el. Bizonyára vannak olyanok akik emlékeznek a 12 éves menekült palesztin fiú torkának elvágására,vagy a szír katonák testének tankok általi szétfeszítésére és egyéb borzalmas gaztettekre.

Blinken most arra megy rá, hogy megszerezze az össze vmit számító muszlim ország támogatását Izraelnek, hogy ne tudjanak keresztbe tenni semmit...szeretné ha Szíria, Irán, és Libanon egyedül maradna. Simán be fog ezek ellen szállni az USA...mert amúgy Gázát le tudnák rendezni a zsidók, minek oda 2 hordozó, meg több ezer katona???
Nem fog ez már menni nekik.

Itt igazából 2 nyitott kérdés maradt:

1.Lesz e szárazföldi támadás Gáza ellen-mintha valamiért ódzkodna ettől Izrael egyenlőre, pedig "csak" bombázással maximum pár évre visszaveti a Hamaszt, de utána minden kezdődik előlről

2.A Hezbollah (vagy más) be fog e avatkozni? Egyenlőre csak minimálisan konfrontálódtak az északi határnál. A Hamasz vezetése azt mondta, hogy ha totálisan lerohanják Gázát, akkor a Hezbollah és Irán segíteni fog.-Irán nem hiszem, hogy katonailag beavatkozna, viszont a Hezbollah azt ígérte, ha szárazföldi akció lesz akkor belépnek a háborúba, láthatóan tart is ettől Izrael.

Izrael: A nemzetközi közösség is felelős? - Vukics Ferenc, Csicsmann László

A Hit Rádió legfrissebb adásában bejátszottuk Robert C. Castel hangüzenetét, melyet az izraeli frontvonalról küldött. Stúdiónkban pedig Csicsmann László Közel-Kelet szakértővel, a Széchenyi István Egyetem dékánja, valamint Vukics Ferenc biztonságpolitikai szakértő volt a vendégünk.

A Közel-Kelet is részesévé vált a világméretű átrendeződésnek, mondta Csicsmann László. Kína és Törökország hozzáállása is szóba került a műsorban.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ursula
Itt igazából 2 nyitott kérdés maradt:

1.Lesz e szárazföldi támadás Gáza ellen-mintha valamiért ódzkodna ettől Izrael egyenlőre, pedig "csak" bombázással maximum pár évre visszaveti a Hamaszt, de utána minden kezdődik előlről

2.A Hezbollah (vagy más) be fog e avatkozni? Egyenlőre csak minimálisan konfrontálódtak az északi határnál. A Hamasz vezetése azt mondta, hogy ha totálisan lerohanják Gázát, akkor a Hezbollah és Irán segíteni fog.-Irán nem hiszem, hogy katonailag beavatkozna, viszont a Hezbollah azt ígérte, ha szárazföldi akció lesz akkor belépnek a háborúba, láthatóan tart is ettől Izrael.
Egy részébe bemennek szerintem,mert blama lenne,ha már habzó szájjal megígérték. Kölcsönös mészárlás van kilátásban,ha végig akarják vinni. Ennek a műsornak sosem lesz vége,amíg egymás mellett vannak. Illetve amíg a zsidó politika ugyanazt a sunyi betelepítős játékot adja elő. Ők sincsenek könnyű helyzetben,mert valahogy el kell férniük,és kicsi a lakás mindkét félnek. A Hezbollah már más műfaj,ott nagyrészt profik művelik ezt a szakmát,bár az IDF jóval erősebb,de 2006-ból biztos tanultak.