Mi a baj kedves pöcs?
A Kinzhallal felszerelt MIG 31-esek járőröznek a Fekete Tengeren. A Kinzhalnak 1000 km a hatótávolsága. Hajók ellen is jó a repcsihordozó meg ölég nagy célpont, hogy eltalálja.
Nukleáris töltettel esetleg van értelme hajó ellen vagy ha kikötőben van statikus célpontként.Inkább valamelyi Közel Keleti bázisra van értelme inditani " hagyományos" töltettel"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ritter: Micsinász 2ezer amerikai tengerész gyalogossal 100000 Hezbollah fanatikus ellen?

Én mindeddig azt gondoltam, hogy a szakértők azért szakértők, hogy tárgyszerűen tudjanak egy háborús beavatkozást elemezni. Már az orosz-ukrán háború kapcsán nagyot csalódtam. Ahány szakértő, annyiféle megállapítás hangzott el a szájukból. Azt nem tudom vannak-e köztünk katonai szakértők, de valahogy az az érzésem, hogy vagy világtalanok, vagy valamit felületesen ismerők vitatkoznak itt arról, amihez teljes mélységében nem értenek. Én meg kapkodom a fejem, és egyre zavarosabb számomra minden. Hozzuk a híreket a médiából, amely olyan propaganda-szócső, mint annak a rendje. Tényleg nem tudhatja már az európai ember, hogy fiú-e vagy lány.
Mindenkina saját politikai nézőpontjának kedves következtetéseket von le. Ott van pl Huba (bár ő nem katonaibszakértő), ki nem ejtette a száján, hogy a Hamasz terroristái, végig konzekvensen a Hamasz katonáoról beszélt ami egyertelmű hazugság. Ezek nem katonák, de mégcsak nem is harcosok, hanem terroristák.

Mindenkina saját politikai nézőpontjának kedves következtetéseket von le. Ott van pl Huba (bár ő nem katonaibszakértő), ki nem ejtette a száján, hogy a Hamasz terroristái, végig konzekvensen a Hamasz katonáoról beszélt ami egyertelmű hazugság. Ezek nem katonák, de mégcsak nem is harcosok, hanem terroristák.

Kíváncsivá tettél, hogy milyen ismérvük hiányzik ahhoz hogy a hadijog katonaként kezelje őket. Hallgatlak.

És nehogy azzal kezd hogy több civilt ölnek meg mint ellenséges katonát mert akkor akkor rögtön ugrik a pajeszosok katonastátusza is.

Kíváncsivá tettél, hogy milyen ismérvük hiányzik ahhoz hogy a hadijog katonaként kezelje őket. Hallgatlak.

És nehogy azzal kezd hogy több civilt ölnek meg mint ellenséges katonát mert akkor akkor rögtön ugrik a pajeszosok katonastátusza is.

egyezmény (IV.) a szárazföldi háború törvényeiről és szokásairól
1. cikk
A haditörvények, -jogok és -kötelességek nemcsak a hadseregre érvényesek, hanem a milíciákra és az önkéntes alakulatokra is, ha a következő feltételeknek megfelelnek:
1. Ha olyan valaki áll az élükön, aki felelős a beosztottaiért.
2. Ha meghatározott, távolról felismerhető jelzést viselnek.
3. Ha nyíltan viselik fegyvereiket.
4. Ha cselekedeteiknél figyelembe veszik a haditörvényeket és -szokásokat.
Azokban az országokban, amelyekben milíciák vagy önkéntes alakulatok képezik a hadsereget vagy a hadsereg egy részét, ezek beletartoznak a hadsereg elnevezésbe.
2. cikk
Egy olyan meg nem szállt terület lakossága, amely az ellenség közeledésekor önszántából fegyvert fog, hogy a betörő csapatokat legyőzze, anélkül, hogy ideje lett volna az 1. cikk szerint megszerveződni, hadviselőnek tekintendő, ha a fegyvereket nyíltan viseli és a hadi törvényeket, -szokásokat figyelembe veszi.

egyezmény (IV.) a szárazföldi háború törvényeiről és szokásairól
1. cikk
A haditörvények, -jogok és -kötelességek nemcsak a hadseregre érvényesek, hanem a milíciákra és az önkéntes alakulatokra is, ha a következő feltételeknek megfelelnek:
1. Ha olyan valaki áll az élükön, aki felelős a beosztottaiért.
2. Ha meghatározott, távolról felismerhető jelzést viselnek.
3. Ha nyíltan viselik fegyvereiket.
4. Ha cselekedeteiknél figyelembe veszik a haditörvényeket és -szokásokat.
Azokban az országokban, amelyekben milíciák vagy önkéntes alakulatok képezik a hadsereget vagy a hadsereg egy részét, ezek beletartoznak a hadsereg elnevezésbe.
2. cikk
Egy olyan meg nem szállt terület lakossága, amely az ellenség közeledésekor önszántából fegyvert fog, hogy a betörő csapatokat legyőzze, anélkül, hogy ideje lett volna az 1. cikk szerint megszerveződni, hadviselőnek tekintendő, ha a fegyvereket nyíltan viseli és a hadi törvényeket, -szokásokat figyelembe veszi.

Igen pont erre gondoltam, mivel a Hamasz katonai szárnya többé kevésbé megfelel ezeknek kitételeknek, vonatkoznak rájuk a Hágai egyezmények hadseregekre vonatkozó részei.

A Palesztin Államnak nincsen ugyan tudtommal hivatalosan felállított hadserege, hanem több katonai milícia amúgy jó szervezett alá-fölé rendeltségi rendszerben működő harcosai adják azt.

Igen pont erre gondoltam, mivel a Hamasz katonai szárnya többé kevésbé megfelel ezeknek kitételeknek, vonatkoznak rájuk a Hágai egyezmények hadseregekre vonatkozó részei.

A Palesztin Államnak nincsen ugyan tudtommal hivatalosan felállított hadserege, hanem több katonai milícia amúgy jó szervezett alá-fölé rendeltségi rendszerben működő harcosai adják azt.
Csakhogy konkrétan a Hamasz a Fatah által vezetet hivatalos Palesztin Állam ellensége, szószerit kinyírták a Fatahot Gázából. Kb. olyan viszonyban álnak egymással, mint a szudáni vagy líbiai konfliktus oldalai.

Persze, attól még hivatalos háborús félnek számít.

• Tetszik
Reactions: PPP and antigonosz
Németország különleges erőket küldött Ciprusra, hogy potenciálisan túszmentő akciót hajtsanak végre a Gázai övezetben – írja a Bild.

@DDGeopolitics
Nevetségesek a németek. Otthon nem bírnak rendet tenni.
Mondjuk ha esetleg otthon hagyják az egyenruhaikat meg lehet fel se tűnnek a sok palesztin között.

Úgy érzem eléggé kitárgyaltuk ezt a témát, de még beraknám ezt a két képet Askelónt ért Hámász rakétatcsapásokról viszonyításképp, mivel az első nagyon hasonló környezetben történt, a második pedig szemlélteti a képzett "bombatölcsér" hasonlóan kicsi méretét.

CDG9oR7.jpg
q2OqILk.jpg
Pontosan ez a lényeg!
Tegnap hirtelen csak a propaganda oldallá vedlett 9gagről tudtam volna ilyet linkelni, úgyhogy nem erőltettem.

Mi a baj kedves pöcs?
A Kinzhallal felszerelt MIG 31-esek járőröznek a Fekete Tengeren. A Kinzhalnak 1000 km a hatótávolsága. Hajók ellen is jó a repcsihordozó meg ölég nagy célpont, hogy eltalálja.
Hja csak te úgy idézted be, hogy elrendelte a BEVETÉSÉT és nem járőrözésről írtál.
Magyarul a bevetés konkrétan támadást jelent.
Vagy nem tetszik jól beszélni a magyart (erre több jel is utal!) vagy annyira nem veszed a fáradtságot, hogy egy egymondatos kommentet sem akarsz értelmezően átfordítani. Sokkal egyszerűbb az orosz propaganda oldalak gépi fordításának berakása.

Ha a katonát jogi fogalmomként kezeljük, akkor a Hamasz fegyveresei aligha katonák. Viszont ha katona alatt egy közösség háborúra kész tagjait értjük, akkor lehet akár katonáknak is nevezni. Persze a fegyveres kifejezés egyszerűen kikerüli ezt az egészet.

• Tetszik
Reactions: PPP
Itt azért csendben megjegyezém, hogy a katona katonák ellen harcol. Aki valóban KATONA az a gyerekek, nők… bármiféle civilek lemészárlása esetén börtönbe zárandó, agyonlövendő, felakasztandó… és ez nem ilyen vagy olyan logika kérdése. A valakinek terrorista valakinek szabadságharcos érvelés akkor állna meg a helyét, ha katonák és/vagy más erőszakszervezetek ellen hajtanak végre támadásokat. És mielőtt félreértés lenne, ez oldaltól, országtól, vallástól független. Szerintem.
Bomber Harris és társai pl...