[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Viktor Zolotov hadseregtábornok részt vett az orosz gárda új templomának felszentelési szertartásán Groznijban

Az áldott Daniil moszkvai herceg tiszteletére újonnan emelt templom a rendfenntartó erők Groznij-dandárjának területén található komplexum része, amely magában foglalja a Szovjetunió hőséről, Maulid Visaitovról elnevezett mecsetet is. A vallási épületek a jó szomszédságot, a keresztény és muszlim hit alapértékeinek egységét szimbolizálják.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Egy másik gyöngyszem:

:D
Adás előtt a műsorvezetővel röhögtünk ezen, hogy nem Jihadi Julian kábítószer-fogyasztása a kérdés, hanem annak pontos mennyisége :D Cserébe azért jól fel is húztam magam, hogy karó nélkül persze a hazai sajtó átvette ezt a szart

• Hűha
Adás előtt a műsorvezetővel röhögtünk ezen, hogy nem Jihadi Julian kábítószer-fogyasztása a kérdés, hanem annak pontos mennyisége :D Cserébe azért jól fel is húztam magam, hogy karó nélkül persze a hazai sajtó átvette ezt a szart
Hány ilyet olvasok minden nap! Tényleg nem tudom, hogy kivel akarják ezeket elhitetni, de a FOS most már tényleg minden baromságot bedob a köztudatba, és a von der Leyen-féléknél ez be is ragad, lásd. mosógép chipek! :D

• Tetszik
ukrajna vélhető valódi célja sokkal inkább az erőművek visszaszerzésére fog irányúlni mind sem a krimnek rohanás. mind ezt europai nyomásra (europának a háború után szüksége van a megszünt ukrán ipar és a lecsökkent lakoság miatt keletkező áram többletre. természetesen amerikai érdekeltségek is állnak emögött is mégha nem is teljes a vállszéllesség.
Én azért nem becsulném le a Krimnek rohanást - azon kívul, hogy ezzel az oroszok lényegében elveszítenék a Fekete tengert valamint a gabona kártyát, Krim tartása a Putyin hatalmának egyik oszlopa. Krim elvesztése után már nem lenne képes bedumálni a lakosságának, hogy a háború még megnyerheto.

Egy másik gyöngyszem:
Úbazz... bár Rogozin tényleg elég nagy barom hozzá, hogy ilyeneket dumáljon.

Ez nem egy korábbi hír "újrafelfedezése"? Mert néhány hónappal korábban mint ha már hallottam volna ilyesmit, csak akkor nem volt valami nagy viszhangja.

Más!
A LUKOIL fonokének "leált a szive"
Ez nyilván egy nagyon veszélyes pozíció. :oops:

• Hűha
A vérgőzös politikusok most hüppögnek, hogy nem OO a hibás. A gazdijuk most kereshet más belekötni valót.

"Egy sérült hajóhorgonyt emeltek ki a Balti-tengerből a finn hatóságok a megsérült gázvezeték mellől. Vizsgálják, hogy az alkatrész egy ott elhaladó kínai konténerhajótól származik-e, és ha igen, baleset történt, vagy rongálás.

A finn nyomozó hatóság kedden bejelentette, hogy egy 6 tonnás sérült horgonyt emeltek ki a Balti-tengerből közel a két hete megsérült Balticonnector gázvezetékhez. Már korábban gyanúba került egy hongkongi zászló alatt közlekedő kínai tulajdonú konténerhajó, melyről most megállapították, hogy hiányzik az egyik horgonya.

A finn hatóságok a The Guardian szerint megpróbálták felvenni a kapcsolatot a hajóval, de ez nem járt sikerrel. A fő kérés az, hogy balesetről van-e szó, amit okozhattak rossz időjárási feltételek, a legénység hanyagsága, vagy szándékos cselekmény történhetett.

A megsérült gázvezetékről és a közelében haladó, ugyancsak sérült telekommunikációs vezetékről korábban megállapították, hogy nem rongálás, hanem mechanikai hatás okozta a károkat. A gázvezeték esetében legalább 4 hónap lesz, mire a javítás befejeződik, és újra használható lesz a vezeték."

Ez a "Szojuzra TNT-t" ötlet, ez már tényleg a legalja. Mintha az oroszoknak nem lenne n+1 lehetősége ezt máshogy kivitelezni.
Nincs más lehetőségük, a mosógépchipek már elfogytak, így teljesen kézenfekvő a Szojuz + TNT, főleg miután majd Putyi felgyógyul a friss szívrohamából.
Viccet félretéve itt tart ma a világ, nincs min csodálkozni, amikor az egykoron méltán nagy hírű nyugati sajtó a pöcegödör szintjére érkezik. Komoly mentális erőfeszítés kell még ahhoz, hogy valaki ezek után is higgyen ezeknek és ami fontosabb, ezekben.

Elképesztő ami megy. Most tekintsünk el attől, hogy a "finn rendőrség" :D bejelenti, koncentráljunk a derék nyomozókra és a hülye politikusokra:

"Edgards Rinkevics lett elnök korábban azt is kijelentette, hogy amennyiben beigazolódik, hogy Oroszország érintett a balesetben, úgy a NATO-nak le kell zárnia a Balti-tengert az orosz hajók elől."

Aki eddig nem értette a svéd és finn NATO tagságot, még talán az is felfogja mire menne ki a játék.

Viszont, kérdezem én, hol volt a nagy nyomozás a ÉÁ 1-2 kapcsán? Maszatolás volt keményen,de nyomozás?

Egyébként, még ha a ruszkik benne is voltak, ez lenne a minimum az ÉÁ miatt, főleg, ahogy eltussolták az öntökönlövést amibe ez pár országnak került.

Nincs más lehetőségük, a mosógépchipek már elfogytak, így teljesen kézenfekvő a Szojuz + TNT, főleg miután majd Putyi felgyógyul a friss szívrohamából.
Viccet félretéve itt tart ma a világ, nincs min csodálkozni, amikor az egykoron méltán nagy hírű nyugati sajtó a pöcegödör szintjére érkezik. Komoly mentális erőfeszítés kell még ahhoz, hogy valaki ezek után is higgyen ezeknek és ami fontosabb, ezekben.

A világ egyre jobban hasonlít erre:

Én azért nem becsulném le a Krimnek rohanást - azon kívul, hogy ezzel az oroszok lényegében elveszítenék a Fekete tengert valamint a gabona kártyát, Krim tartása a Putyin hatalmának egyik oszlopa. Krim elvesztése után már nem lenne képes bedumálni a lakosságának, hogy a háború még megnyerheto.

Ez nem egy korábbi hír "újrafelfedezése"? Mert néhány hónappal korábban mint ha már hallottam volna ilyesmit, csak akkor nem volt valami nagy viszhangja.

Más!
A LUKOIL fonokének "leált a szive"
Ez nyilván egy nagyon veszélyes pozíció. :oops:

66 éves volt, azért abban a korban nem elképzelhetetlen.