[HUN] Harci eszközök új álcázó festése

A citromsárga foltok sokat segítenének.

Egyébként ha a természetet vizsgálod ebből a szemszögből, akkor azt látod, hogy jellemzően a környezetükbe jól illeszkedő külsővel rendelkeznek az állatok. Mind a zsákmány, mind a ragadozó.
A környezetüktől élesen eltérő színek a figyelemfelhívást szolgálják, vagy elrettentés miatt, mint a nyílméregbékálnál, vagy párszerzés érdekében, mint a paradicsommadaraknál.
Citromsárga (vagy milyen yárga a tigris) a tajgán sincs, a tigris mégis nagyon jól el tud rejtőzni. Miért lehet mégis kiváló rejtőszíne? Azért mert a kontrasztokra és fényekre épít.

images-2.jpg

• Vicces
Reactions: Ocses
Citromsárga (vagy milyen yárga a tigris) a tajgán sincs, a tigris mégis nagyon jól el tud rejtőzni. Miért lehet mégis kiváló rejtőszíne? Azért mert a kontrasztokra és fényekre épít.
A legtöbb macskaféléhez hasonlóan belopja az áldozatát, a növényzetet használja takarásnak, a bundája elsősorban a magas fűhöz alkalmazkodott, de sűrű erdőben is jól működik.
Bocs a sok offért.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Picsàra vilàgít amúgy főleg ha a legtàvolabbit nèzed...
Így hátulról pont úgy világítanak mint az őz segge. Szóval a párzás miatt ilyen figyelemfelkeltő.
Mondtam én hogy xar a színe mikor meghoztak az elsőt, le is hurrogtatok.
Egyébként most már hogy azóta eltellt vagy két év biztosan, mennyire rikitanak a sárga foltok sötétben?
Valahogy amúgy az egész festés nem jó. A sötét színű másik három szintről elut a sárga, ezért virít. Pöttyösen vagy csíkosan lehet más lenne a látvány.
Mondjuk ez a DAK sárga meg U-boot kék az hihetetlen hogy az első négy legrejtobb szín között van hazánkban.

Így hátulról pont úgy világítanak mint az őz segge. Szóval a párzás miatt ilyen figyelemfelkeltő.
Egyébként most már hogy azóta eltellt vagy két év biztosan, mennyire rikitanak a sárga foltok sötétben?
Valahogy amúgy az egész festés nem jó. A sötét színű másik három szintről elut a sárga, ezért virít. Pöttyösen vagy csíkosan lehet más lenne a látvány.
Mondjuk ez a DAK sárga meg U-boot kék az hihetetlen hogy az első négy legrejtobb szín között van hazánkban.
Parádézni így is jó lesz! ;)

Egyébként nem annyira szar a festés de az a sárga az kritikán aluli.

• Tetszik
Reactions: Pogány and fip7
Amúgy ha már a 15M gyakorló mintája olyan jól sikerült miért nem olyasmire festetjük a harcjárműveket is? Ez senkinek se jutott eszébe?
Igen jó lenne ha az a sárga olyan sötét lenne, mint az első 10 gidránon, amit rosszul festettek le a törökök.

Nekem az nagyon bejött sajnáltam hogy nem az lett az egységes camo, bár lehet kicsit túl sötét volt egészében. (kicsit a bocira emlékeztetett de annál jobb volt)