Román haderőfejlesztési program és hadiipar

Eredetileg, hogy volt mar nem emlekszem, a tavasszal nyilatkoztak hogy remelik az iden megkezdodik a szallitas.
Bármilyen hihetetlen, de az USA jóváhagyásra kellett eddig várniuk, valamiért ők ültek rajta egy évig. 2023 június elején hagyta jóvá az USA.

• Tetszik
Reactions: Loken

Norvégia átadta az első három F-16-os vadászgépet Romániának...

Az első repülőgép-átadás intenzív előkészületi időszak után következik be, melynek során a Forsvarsmateriel a Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) társasággal együtt átalakításokat, karbantartást és tanúsítást hajtott végre a repülőgépeken, hogy felkészítsék azokat a román légierőben való használatra. A védelmi felszereléseket a norvég és az amerikai hatóságok is jóváhagyták. A gépeket 2025-ig szállítják, ami időt ad Romániának a pilóták és a technikusok kompetenciájának kiépítésére. Emellett a Forsvarsmateriel az F-16-os üzemeltetésével kapcsolatos tapasztalatok átadásával segíti a román légierőt.

f-16-rygg-romania-onar.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Hűha
Reactions: Venom85

Romarm-Elbit megállapodás mobil tarackok gyártására​

Emlékezzünk csak rá, hogy hány évig sz0patták az Elbit-et a Watchkeeperrel. Idén végre rendeltek belőle 3-at.

Romarm-Elbit megállapodás mobil tarackok gyártására​

Hivatalos Elbit közlemény: https://elbitsystems.com/pr-new/cn-...an-artillery-center-of-excellence-in-romania/

A SIGMA automata rendszert teljes egészében Romániában tervezték az Elbit mérnökei, és jelenleg az izraeli hadseregben tesztelik.

Román katonai felvonulás

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Loken

A SIGMA automata rendszert teljes egészében Romániában tervezték az Elbit mérnökei, és jelenleg az izraeli hadseregben tesztelik.
Ez szerintem humbuk.A Sigmában a Sholef automata töltőjének modernizált változata van.

• Tetszik
Reactions: Bálint
Kíváncsi vagyok mi lesz a plusz 4 Gripennel. Különösen azért, mert a románoknak pár éven belül 48 db F-16-osuk lesz. Hogy lesz így a Honvédség a legütőképesebb a régióban?
Az aeronagazinban van egy 4 oldalas interjú a C/E-ről.

Abban nem vagyok biztos, hogy mind a 48 működőképes lesz. Leselejtezett , jó ez túlzás, de 20-30 éves norvég és portugál gépek,

• Tetszik
Reactions: J.G.
Az aeronagazinban van egy 4 oldalas interjú a C/E-ről.

Abban nem vagyok biztos, hogy mind a 48 működőképes lesz. Leselejtezett , jó ez túlzás, de 20-30 éves norvég és portugál gépek,
Alálőttem. A portugál gépek súrolják a 30-at, a norvég a 40-et.