T
Törölt tag
Guest
az emberes töltés gyorsabb, mint a robotizált.nagyobb tűzgyorsaság
Ahogy írtam, csak a hosszabb tűzfeladatoknál jöhet elő a töltők fáradtsága.
Ez igaz, de sokkal nagyobb a karbantartási igény, és a meghibásodási lehetőség is.nagyobb mozgékonyság (csak talpalni kell, kiszállni, tölteni utána nem, mert az ettől függetlenül megy)
jah, aztán meg az a 2 fő fogja megtölteni a tárat megint.jóval kevesebb kezelő (akár két fő per löveg is reális és az egyik a járművezető)
Mindkét említett "kézi töltésű" löveg esetén páncélozott a kabin. Azaz csak tüzelés alatt vannak szabadban a katonák.nagyobb védettség (nincsenek szabadban védtelen tüzérek)
Nyilván a tüzelés idejét minimalizálni kell, de ez így van a táras megoldásoknál is, mert az a páncélzat, ami a kabinon van, az csak távolabb robbant tüzérségi lövedék ellen véd.
Semmi baj!Hát bocs.![]()

Nekem semmi bajom a táras lövegekkel. Évek óta az EVA-t ajánlgatom, mint egy kiválló ár/érték arányú opciót.
De ne akarjuk már, a hasonlóan jó ár/érték aránnyal rendelkező lövegeket kihagyni a beszerzési lehetőségekből.
Mi több a hatalmas tornyos megoldások esetén azzal is számolni kell, hogy drasztikusan romlik az alapplatform terepjáró képessége.
A Sigmánál pl. én komolyan aggódnék lemenni vele az aszfaltról...