[HUN] Egyéb felszerelések és eszközök, élelmezés

És nem áll el sokáig, megavasodik.
elvileg van egy eljárás amivel szavatossági idő kitolható (gyártanak is egyébként ilyen termékeket kis mennyiségbe) de a civil piacon ezekre nincs különösebb igény némileg költségesebb és bonyolultabb az eljárás per db ra vetítve egy számjegyű % ba a költségeltérés egyébként. (ismerem a tesókat még abbol a korból amikor betonkeverővel kavartak egy csalládiház melléképületébe baján.
 
Én meg egy ehető MRE-t.
én összeraknák neked olyat hogy ihaj kicsipénzből.
kínai zaskósleves bolti tésztaételek amihez csak forróvizet kell hozzáadni egy kis puffasztott rizzsel paszkaval kicsi méz lekvár azalatgyümi rágógumi 3:1 be kv pár májkrém/pástétom.

igazából a ramentésztás kínai leveseket meg az instant bolti tészaételekből építeném a gerincét. amit a boltban is kapni az megfelelő minőség hisz ha az ember pénzt ad érte akkor olyan szar nem lehet ha szar lenne nem gyártanák.
 
én összeraknák neked olyat hogy ihaj kicsipénzből.
kínai zaskósleves bolti tésztaételek amihez csak forróvizet kell hozzáadni egy kis puffasztott rizzsel paszkaval kicsi méz lekvár azalatgyümi rágógumi 3:1 be kv pár májkrém/pástétom.

igazából a ramentésztás kínai leveseket meg az instant bolti tészaételekből építeném a gerincét. amit a boltban is kapni az megfelelő minőség hisz ha az ember pénzt ad érte akkor olyan szar nem lehet ha szar lenne nem gyártanák.
pászkával kapcsolatosan az általam linkelt videóból kiderül, hogy miért nem jó ötlet :D
 
Együttérzésem.
162197235850568597.jpg

Ilyen van mellé :D azzal egész ehető :D
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya
162197235850568597.jpg

Ilyen van mellé :D azzal egész ehető :D
meg a paszkaval jól kilehet kanalazni belőlle pláne a régebbiekből ahol elvállott a pástétom a doboz falától (dekicsit rámozgatva a frissnél is egész jól kijön ott kicsit maszatol talán néha) a maradék pászka kicsit felvizesítve (feldörzsölve vízzel) majd mesózva egyébként egész rágcsálhatóvá vállik. ;) ha van vegeta azt is elbírja az ínyencebbeknek.

kedvencem az aszalt gyümölcs.
a kv mégha telyes is nagy ajándék
rágó cukor is tök fain mindig van az embernél valami.

a konzerv meg konzerv az az izraelibe és mindbe IS van színte.
 
én a gyors tésztaleveseket nagyon hiányolom belölle azok a krémlevesek viszont nem rosszakk a cékláért nem vagyok oda (de tudom nem árt valami vérszínnű/szeű néha 1-1 adagba mivel szar úgyis megmarad legalább 1. ha idöközönként jut.)
 
kis aludobozba meg pikk pakk lehet pici vizet forralni (a hagyományos kiskonzervdoboz ebbe szerintem jobb vagy a vadaltas) lehet kvzni :) a nagy kajásba meg a teának lehet vizet melegíteni mire elkészül jól is esik a meleg kajára. (nyáron elég egy pikszist melegíteni abba a teát elkészíteni majd felönteni hideggel. télen meg kisadagokba készítve nem kell kihüljön)
 
meg a paszkaval jól kilehet kanalazni belőlle pláne a régebbiekből ahol elvállott a pástétom a doboz falától (dekicsit rámozgatva a frissnél is egész jól kijön ott kicsit maszatol talán néha) a maradék pászka kicsit felvizesítve (feldörzsölve vízzel) majd mesózva egyébként egész rágcsálhatóvá vállik. ;) ha van vegeta azt is elbírja az ínyencebbeknek.

kedvencem az aszalt gyümölcs.
a kv mégha telyes is nagy ajándék
rágó cukor is tök fain mindig van az embernél valami.

a konzerv meg konzerv az az izraelibe és mindbe IS van színte.
A konzerveket -elvileg- hátsó részeken és kiképzési feladatokkor kapsz.
Én személy szerint jobban kedvelem -bár nem praktikus, mint az ilyen dehidratált meg por, meg mittomén miket.
+ az olívát meg a halvát is roppant szeretem. De azt a barmot, aki kitalálta, hogy sós mogyoró legyen benne...
 
a porral az a baj hogy ahhoz kell a víz is tehát csak az épp lesomagolt csomag súlya a kevesebb de a hozzá adandó vízet pluszba még cipelni kell ugyan ott van az ember. csak a porosat mindenképp el kell készíteni hidegen nem oldódik rendesen. a gonzerv hidegen előkészítés nélkül is ehető. nem kell szakácskodni pici vizet ide pii vizet oda rázogatni nézegetni pofáéncsap a göz... így fektesd a zacskót majd fordítsd meg... meg jó lerafadt nem szivárog gőztől puffad? vajon párolódik?

betolod arcba azt jónapot ha úgy van nem feltétlen kell melegítgetni. amikor meg van rá idő had legyen.
 
a porral az a baj hogy ahhoz kell a víz is tehát csak az épp lesomagolt csomag súlya a kevesebb de a hozzá adandó vízet pluszba még cipelni kell ugyan ott van az ember. csak a porosat mindenképp el kell készíteni hidegen nem oldódik rendesen. a gonzerv hidegen előkészítés nélkül is ehető. nem kell szakácskodni pici vizet ide pii vizet oda rázogatni nézegetni pofáéncsap a göz... így fektesd a zacskót majd fordítsd meg... meg jó lerafadt nem szivárog gőztől puffad? vajon párolódik?

betolod arcba azt jónapot ha úgy van nem feltétlen kell melegítgetni. amikor meg van rá idő had legyen.
Ellenben sokkal nehezebb, több helyet foglal.
Meg azért lássuk be, a videóban szereplő babot babbal, meg még egy kis babot, azért okozhat problémákat.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ha az a sok-sok éves konzerv mennyiség, ami le van tárolva elfogy:
teljesen átáll a Tzahal a 'modern' MRE-re, vagy rittyentenek a géhások valami jóféle konzerv egytálételt például.
 
Ellenben sokkal nehezebb, több helyet foglal.
Meg azért lássuk be, a videóban szereplő babot babbal, meg még egy kis babot, azért okozhat problémákat.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ha az a sok-sok éves konzerv mennyiség, ami le van tárolva elfogy:
teljesen átáll a Tzahal a 'modern' MRE-re, vagy rittyentenek a géhások valami jóféle konzerv egytálételt például.
ugyan úgy helyetfoglal a száraz is csak 2 komponensbe ott a vízet kell külön vinned. ami plusz hely
 
én összeraknák neked olyat hogy ihaj kicsipénzből.
kínai zaskósleves bolti tésztaételek amihez csak forróvizet kell hozzáadni egy kis puffasztott rizzsel paszkaval kicsi méz lekvár azalatgyümi rágógumi 3:1 be kv pár májkrém/pástétom.

igazából a ramentésztás kínai leveseket meg az instant bolti tészaételekből építeném a gerincét. amit a boltban is kapni az megfelelő minőség hisz ha az ember pénzt ad érte akkor olyan szar nem lehet ha szar lenne nem gyártanák.
Úgy okoskodj, hogy az iható víz nem adottság, a tablettával tisztítottból meg főzzön akinek román anyja van.

Szerintem az ozmózisos kéziszűrő alapfelszerelés kellene legyen, csak sajnos helyet foglal minden hátizsákban.

Szóval az amerikai mre a jó vonal a víz nélkül kész kajákkal szerintem.
 
Úgy okoskodj, hogy az iható víz nem adottság, a tablettával tisztítottból meg főzzön akinek román anyja van.

Szerintem az ozmózisos kéziszűrő alapfelszerelés kellene legyen, csak sajnos helyet foglal minden hátizsákban.

Szóval az amerikai mre a jó vonal a víz nélkül kész kajákkal szerintem.
legyyen annak vízszűrője akinek szüksége van rá nehogymár a kajacsomag része legyen.
Mindenki másnak ott a palackos víz amit be kell rakni az MRE mellé is és a konzerv mellé is. Csak nem mindegy mennyi marad inni és menyitt kell elfözögetni. ha nins víz az MRE nél baszhatod a licsi locsi szűrőt a konzerv meg tartalmaz vizet a plussz víz jó lessz meginni. addig sem kell szürögetni. a konzerv dobozba vízforralás meg a legjobb szűrő (ha azt nézzük ami kis adagba veszélyes lehet a vízbe az a baktérium vírus nem a vastartalma vagy algatartalma.)
 
hasznos a vízszűrő hasznos a vízszűrő de ha választhatnák hogy alaoból ihatatlan vízet szűrőzés után vagy forralás után innák meg a forralást választanám. (attol még nem árt ha van valakinél egy szűrő de szerintem felesleges mindenkinek van textíl szűrő covidmaszk)

átkell önteni az orvosi maszkon (még mindig van) egyébként raktáron. a megevett konzervnek a dobozába fellforralni a vízet. ha már ennyire sere az ügyesebbek még fakérget is raknak egy egy főzésbe
 
plussz a konzerv dobozból lehet csinálni jelzőrendszert kolompot. nagyon sere lenne a szitu tuti a konzervet kérném. csomo mindenre jó a doboz fém alapból és a papírja még ég is.
ásni is lehet a konzervdobozzal jobb mint körömbe a retek vagy zacskóval a kézen