[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 691
113
Addig jó amíg sok gyenge ország vesz körül és egyik sem nagy (atom) hatalom. A félig megszállt, segélyeken élő és elnéptelenedő Ukrajna sokkal kisebb veszély mint a nagyhatalmasdit játszó Oroszország.
Oroszorszán nem veszélyt jelent, hanem lehetőséget. A következő ország az oroszok után Kína! Ukrajna létezése is kártétel nekünk.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 691
113
Lehetőséget arra, hogy egy 150 milliós atomhatalom abuzálja az alig 10 milliós rántotthúsunkat!!!
Ezt hívjuk nyugati propagandának hazánkban. Sok hitele nincs, mert a fő bajunk most, hogy Ukrajna közbeékelődése miatt nem tudunk hintapolitikát folytatva egy viszonylag kedvező köztes pozíciót elfoglalni.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 813
36 011
113
Ezt hívjuk nyugati propagandának hazánkban. Sok hitele nincs, mert a fő bajunk most, hogy Ukrajna közbeékelődése miatt nem tudunk hintapolitikát folytatva egy viszonylag kedvező köztes pozíciót elfoglalni.
A hinta politika addig működik (már ha működik egyáltalán!) amíg a medve "ketrecben van": mivel közvetlenül nem vagyunk határosak és egy nagyobb katonai szövetség részei vagyunk, így nincs közvetlen veszély.
Nagyon megváltozna helyzet ha nem lenne köztünk az ütköző állam Ukrajna - nagyon romlana a biztonsági helyzetünk.
Soha nem az aktuális akarat számít biztonság politikában ("úgy sem támadna meg Oroszország, mé' tenné?" :D ), mert az változhat és változik is hanem a képesség, a lehetőség számí! A lehetőség, az alkalom szüli a tolvajt. Nos egy 9,5 milliós Magyarországgal a 150 milliós Oroszország csak lehetőséget látna, mert semmit nem tudnánk tenni ellenük egyedül. Úgy rángatnának dróton ahogy akarnak!
A szomszédok katonai képességeit és lehetőségeit kell nézni. A jelenlegi szomszédainkkal egy honvédelmi képesség reálisan elérhető - Oroszországgal szemben ez kizárt! Még ha fele akkora haderőnk is mint pl. romániáé még az is elegendő egy hatásos védekezéshez - a védők mindig előnyben vannak. Oroszoknak 10x túlerő sem jelentene gondot ellenünk.
Ukránok olyan szinten a tönkszélén vannak és annyira le vannak kötve és kivérezve, hogy tőlük nem kell tartani. A legjobb forgatókönyv szerint is egy koreai szerű tartós tűzszünet lehet ebből. Egy percre nem vonhatnak ki erőt a keleti frontról, szóval nem lesz képességük, lehetőségük más konfliktushoz.
Biztonságpolitikai szempontból jobb szomszéd egy gyenge, de még létező Ukrajna, mint egy Ukrajnával megerősített orosz birodalom - az orosz-magyar határ ugyanis ezt jelentené.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Soha nem az aktuális akarat számít biztonság politikában ("úgy sem támadna meg Oroszország, mé' tenné?" :D )
Amúgy miért tenné? 56on kívül tessék szépen felsorolni a kiprovokálatlan orosz támadásokat, és 48on kívül az orosz támadásokat az ország ellen.
Aztán tessék felsorolni, hogy a franciák, svédek, németek esetén mi is ez a szám, és rájöhetünk, hogy az igazi kockázat az ő közelségük.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 691
113
A hinta politika addig működik (már ha működik egyáltalán!) amíg a medve "ketrecben van":
Oroszország az ukrán provokációt leszámítva senkit nem fenyeget Európában. Épeszű embert nem lehet az oroszokkal riogatni, úgy nevetséges az egész, ahogy van.

Az ukrán háborúban ráadásul kiderült, hogy az oroszok a semmivé leépült NATO proxijával is alig bírnak. Hagyjuk. Az egyetlen valós fenyegetés ránk itt és most a rettentő távoli USA. Az oroszok nagyobb közelsége biztonságosabb lenne nekünk is, az amerikaiak jelenlévő fenyegetését ellensúlyozná.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 880
91 440
113
Oroszország az ukrán provokációt leszámítva senkit nem fenyeget Európában. Épeszű embert nem lehet az oroszokkal riogatni, úgy nevetséges az egész, ahogy van.

Az ukrán háborúban ráadásul kiderült, hogy az oroszok a semmivé leépült NATO proxijával is alig bírnak. Hagyjuk. Az egyetlen valós fenyegetés ránk itt és most a rettentő távoli USA. Az oroszok nagyobb közelsége biztonságosabb lenne nekünk is, az amerikaiak jelenlévő fenyegetését ellensúlyozná.
Sztem még a legnagyobb valós fenyegetés ránk nézve nem Oroszoszág, nem az USA (jövő ilyenkorra nagy szövetséges lesz), hanem Ukrajna, a Balkán (Bosznia, Koszovó) és fegyveres migránsok a szerb határon.
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
Elég lenne egy egykori hadosztály is a Néphadseregből a Zrínyi teljes megsemmisítéséhez. Tankcsata nem is lenne, mert a Néphadsereg tüzérségi ereje miatt már azelőtt elpusztulnának.
Fogalmad sincs miről beszélsz. Sorozott kiképzetlen katonák tömege, hitvány technikával.
Megtörtént eset a 80-as évekből. A 152-es tarackok éleslövészetén kigyulladt az aljnövényzet. A lángok már a lőszeres ládákat nyaldosták, az állomány egyszerűen elfutott. A lövészetet vezető hadnagy a lőszerszállító urál alá bújt.
Míg jött egy örmi, aki néhány lapát homokos földel a lőszeres ládákat megmentette, majd megérkeztek a tűzoltók.
Még az örmi nevére is emlékszem. A Néphadsereg egy semmire se jó operett katonaság volt.
 

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 636
3 916
113
Oroszország az ukrán provokációt leszámítva senkit nem fenyeget Európában.
Szia,

Nyilvanvalo, hogy az ukran provokacio miatt rohantak le az oroszok Magyarorszagot 1849-ben, 1944/45-ben, es 1956-ban.

Milyen jo lett volna, ha ezekben a datumokban nem letezett volna Ukrajna, mert akkor a bekes oroszok nem szalltak volna meg Magyarorszagot.

Igaz, ekkor az 1945-46-os nepszaporulat nem lett volna ilyen nagy, hiszen ezt (a megszallas utan 9 honappal erkezo sok artatlan csecsemot) is a kedves oroszoknak koszonhetjuk.
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: Robur and Halfdan

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 101
27 386
113
A lapos Föld elméletről is hallottam már de attól még faszság! ;)
Pedig megdönthetetlen bizonyíték van rá! :rolleyes: :D
26628458_acc2dd6014fdaa8b7ad415a855c4476c_wm.jpg
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 691
113
Szia,

Nyilvanvalo, hogy az ukran provokacio miatt rohantak le az oroszok Magyarorszagot 1849-ben,
A Nyugat (Osztrák Császárság) hívta be őket. 1848-ban a Nyugat ellen harcoltunk, ők hívták ránk az oroszokat. Aztán később átverték őket amikor nem álltak ki mellettük a krími háború idején.
A Nyugat oldalán (németek) üzentünk hadat nekik. Majd miután kivéreztünk a Nyugat háborújában cserébe odadobtak minket Jaltában az oroszoknak.
A Nyugat nyugtatta meg őket (Eisenhover), hogy nem fognak beavatkozni, ha bevonulnak. Szuez fontosabb volt, meg a Nyugat nyugalma. Odadobtak minket, hogy békésen fejlődhessenek a mi sírjainkon.
Milyen jo lett volna, ha ezekben a datumokban nem letezett volna Ukrajna, mert akkor a bekes oroszok nem szalltak volna meg Magyarorszagot.
Ha a Nyugat nem létezett volna, akkor mindez meg se történik.

Csak egy igazi ellenségünk van a honfoglalás óta: a Nyugat.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 872
27 447
113
Szia,

Nyilvanvalo, hogy az ukran provokacio miatt rohantak le az oroszok Magyarorszagot 1849-ben, 1944/45-ben, es 1956-ban.

Milyen jo lett volna, ha ezekben a datumokban nem letezett volna Ukrajna, mert akkor a bekes oroszok nem szalltak volna meg Magyarorszagot.

Igaz, ekkor az 1945-46-os nepszaporulat nem lett volna ilyen nagy, hiszen ezt (a megszallas utan 9 honappal erkezo sok artatlan csecsemot) is a kedves oroszoknak koszonhetjuk.
1849ben az osztrákok meglehet, ott sem vótak.
1944-45ben meg a szemét oroszok megtámadtak minket a Don-kanyarnál, ugye?
1956 az egy, ami védhetetlen.
 
  • Tetszik
Reactions: Giskard and Pogány

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 994
7 113
113
Az oroszok Monarchia feltámasztási tervéről hallottál már, lámpalakó?;)

A lapos Föld elméletről is hallottam már de attól még faszság! ;)
Oleksiy Arestovych szépen elmesélte az Ukrán-Orosz háború forgatókönyvét mielött elkezdték volna. Én a helyedben figyelmesebb lennék mert ha ő nem azt mondja hogy fasszság hanem hogy ez vagy az lesz az azt jelenti hogy legalább tervben van. Eléggé tényként beszélt egy Orosz párti, magyar központú, Magyar-Osztrák csoportosulásról

Jó reggelt.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 691
113
1956 az egy, ami védhetetlen.
A szovjetek hezitáltak, de Eisenhower megüzente, hogy nem fognak beavatkozni. Odadobtak minket. 1956 egy magyar belügy volt, tisztán belső okok miatt robbant ki, de ha az amerikaiak nem egyeznek bele a leverésébe, akkor talán másképp alakul, mert a szovjet beavatkozás csak azután kezdődött, hogy garanciát kaptak a befolyási övezetek tiszteletben tartására.
 
Status
Not open for further replies.